Buz Ejderhası - George R. R. Martin

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünya Edebiyatı kategorisinde ihaveanidea tarafından oluşturulan Buz Ejderhası - George R. R. Martin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 688 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünya Edebiyatı
Konu Başlığı Buz Ejderhası - George R. R. Martin
Konbuyu başlatan ihaveanidea
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan LastOutlaw

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Evet. Meşaleler yansın, konfetiler patlasın. Artık ben de Martin dünyasına giriş yaptım.

Mükemmel bir kitap ile.



Martin malumunuz Taht Oyunları'nın yazarı abimiz. Dünya aleme sanatını/kalemini kanıtlamış birisi.

Ben de ise bir huy var. Ben popüler olandan uzak duruyorum.

Martin'e de bu sebepten dolayı yaklaşamamıştım.

Bu duruma bir dur demek lazım diyerek bu adamın dünyasına nispeten ufak ve resimli (yanlış okumadınız kitap resimli) bir kitapla güzel bir giriş yapmanın vakti geldi dedim.



Kitapta akıcılık gayet yerinde. Nacizane benim için resim olsa da olur olmasa da olur bir kitapta lakin bu kitapta olması yerinde olmuş güzel olmuş.

Sayfa sayısının az olması beni düşündürmüştü. Acaba yüzeysel bir roman-hikaye mi okuyacağım gibi. Lakin bu kitapla 100-200 sayfa sayısı bandındaki kitaplardan da iyi işler çıkabileceğini anladım.



Aklıma takılan bir kısım ise tipleme. Kitaptaki tiplemelerde bir acemilik sezimledim. Sanki tipler yok ve bazı karakterler üzerinden dönen bir olay örgüsü var. Kendine özgü özelliklere rastlayamadım.

Mekansal betimlemeler ise yok denecek kadar az. Bu durum kitap okurları arasında çoğunlukça hoş karşılanabilecek bir durum olsa da şahsımca işler pek öyle değil. Mekanları tasvir etmek ve çok az da olsa betimlemek eseri bütüncül bir yapıya sokar ve kusursuza yaklaştırır.



Nihayetinde benim gibi sürekli yeni yazarlar peşinde koşan bir okursanız Martin Bey'in evrenine buyurun bu kapıdan on numara bir giriş yapabilirsiniz.



Sınavlardan vakit bulamamıştım ondan da kitap incelemelerine biraz ara vermek zorunda kaldım. Artık enerjik bir come back ile kitaplarıma ve incelemelerime dönüyorum Allah izin verirse.

En vefakar dostunuz, kitaplar olsun.
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Hadi hayirli olsun :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst