Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bu Maili 10 Arkadasina Gonder

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bu maili 10 arkadasina yollayarak,

en az 1000 kanserli cocugun hayatini kurtar

Arkadaslar,

Kampanyamiz hizla ilerliyor. Ama zamanimiz cok az. Bugun de losemili bir cocuk basvurdu. 6/6 tam uyumlu verici kardesi olmasina ve hastanin yasamasi k emik iligi nakline bagli olmasina ragmen nakil yaptiracak hastane bulamiyor. En yakin 3 ay sonrasina randevu veriliyor. Yani bir anlamda beklerken öl deniliyor.Bunun icin zamanimiz yok. Ben utaniyorum.Ama ne yapacagimi da sasirdim. Gercekten bu insanlar bu kadar duyarsiz mi.Ya da bir tek biz mi telaslaniyoruz. Acaba biz de mi 3 maymun olmaliyiz ki aksam rahat uyuyalim.Hayir , olamaz. nsanlik henuz olmedi. Ya gercekten bizim cok yakinimiz birisi yasayacakken goz gore gore olse biz ne yapardik.Insanlar katil olur yahu.

Haydi tuslara daha fazla dokunalim ve bu sayiyi kisa zamanda 1 MILYONA cikaralim, sonra da 5 milyona.Sesimizi basin bile duymuyor, siyasiler nasil duysun?

Elinize saglik. Kolay gelsin.

Dr . Ustun EZER Yonetim Kurulu Baskani
LOSEV Losemili Cocuklar Vakfı

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
@evrensel-insan sizden hiç beklenmeyecek duyarlılıkta bir paylaşım bu:) beni çok şaşırttınız sosyal sorumluluk projelerine aktif katılım da sağlıyor musunuz?

Kemik iliği nedir?
Kemik iliği, kemiğin içinde bulunan yumuşak, sünger benzeri maddedir. İçerisinde hematopoetik ya da kan yapıcı kök hücreler olarak tanımlanan hücreler yer alır. Hematopoetik kök hücreler daha fazla kan yapıcı kök hücre oluşturmak için bölünürler ya da gelişerek "kırmızı kan hücreleri-alyuvarlar", "beyaz kan hücreleri-akyuvarlar" ve "trombositler"i üreterek kan dolaşımına verilir. Hematopoetik kök hücrelerin çoğu kemik iliğinde bulunur ancak göbek kordonunda bulunan kanda da hematopoetik kök hücreler bulunur. Bu kaynaklardan herhangi birisinden olan hücreler nakillerde kullanılabilir.

Kemik iliği nakli nedir?
Kemik iliği nakli ve periferik kan kök hücresi nakli yüksek doz kemoterapi ve/veya radyasyon terapisi ile hastalıkların iyileştirilmesidir.

Kemik iliği nakli nasıl yapılıyor?
Kemik iliği nakli olacak hastanın öncelikle varsa bir hastalığı iyileştirilmesi gerekir. Bu amaçla hasta, hekimlerin belirleyeceği uygun tedavi yöntemiyle iyileştirilir. Bundan sonraki aşamada bazı ilaçlar verilerek kök hücre toplanır ve dondurulur. Bu tip hastalarda mutlaka ilaç dozlarını artırmak gerekir. Sağlıklı kök hücre alındıktan sonra hastaya, ortalama bir hafta yüksek doz ilaç tedavisi verilir. Yüksek doz ilaç tedavisinin ardından saklanan sağlıklı kök hücre hastaya geri verilir. Böylece tedavi sırasında zedelenen kemik iliğinin kendini onarması ve bağışıklık sisteminin yeniden inşaası sağlanır.

Kemik iliği naklinde kök hücreler nereden elde edilir?
Nakil için gerekli kök hücreler, kemik iliğinden, kandan, göbek kordonundan toplanır.

Kemik iliği bağışlamakla ilişkili herhangi bir risk var mıdır?
Ufak bir miktar ilik alındığından, bağış yapmak genellikle donöre herhangi bir belirgin sorun oluşturmaz.
Kemik iliğinin alındığı bölge bir kaç gün boyunca şiş ve sert olabilir ve donör kendisini yorgun hissedebilir. Birkaç hafta içerisinde, donörün vücudu bağışlanan iliğin yerini doldurur; ancak donörün düzelmesi için gereken zaman değişir. Bazı kişiler normal rutin yaşamlarına 2 ya da 3 günde dönerken başkaları için güçlerini tekrar kazanmaları 3 ila 4 hafta olabilir.

Neo

Yeni Üye
25 Kas 2012
84
0
6
39
Haber eskimiş ama buna benzer ruhsat verilmeyen hastane var. Yardım paralarıyla yapılıp fazla yatak olduğu için ruhsat verilmeyen. Gel gelelim kacak sarayimiz hizli bir sekilde basbakanliktan alinip cumhurbaskanligina devir edilmeye calisiliyor.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Haber eskimiş ama buna benzer ruhsat verilmeyen hastane var. Yardım paralarıyla yapılıp fazla yatak olduğu için ruhsat verilmeyen. Gel gelelim kacak sarayimiz hizli bir sekilde basbakanliktan alinip cumhurbaskanligina devir edilmeye calisiliyor.

Evet maalesef bir Onkoloji Hastanesi'ne ruhsat verilmemesi hiç anlaşılacak bir durum değil. Yatak sayısının fazla olması nasıl "etik dışı" davranış olabilir ki? O dönem yapılan tartışmalarda "yatak sayısı bildirilenden fazla bu sebeple de etik dışı, duygu sömürüsü yapmayın" v.s. tarzında üzücü söylemler olmuştu. Diğer özel hastanelere haksızlık olurmuş v.s. Cidden anlaşılmaz bir durum...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular