Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

BİRKAÇ karikatür

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
ya maç geçeli çok oldu ama ben hala şu esprilere gülüyorum; (7-1 lik almanya brezilya maçı)

53be4854f5345b1540e81310
53be4854f5345b1540e812fc
53be4854f5345b1540e8130c

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Bence cin setti karikaturu, bizim toplumumuzapek uymamis. Cunku toplumumuz genelde asker ve emir kuludur ve dusunceyi onemsemez, sadece verileni uygular.

Oyuzden karikatur gozlem notrlugunden ziyade, bir aklin ve inancinin bir urunu. Keske toplumumuz dusunceye ve sorgulamaya onem verse de, askeri ve emir kulu olmaktan ve verileni uygulamaktan ya da red etmekten kurtulsa!

Yaa siz bu milleti ne kadar küçümsüyorsunuz böyle,neden acaba? Ben ki, pek milliyetçi değilimdir, bana bile fazla geldi bu aşağılayıcı tepkiniz !

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Ne yapayim, olan gercekleri ya da alinan gozlemleri mi yanlislayayim?

Yoksa duygusal ya da etik olmayan etik degerlerin esaretinde olmayani "abartayim mi?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Ne yapayim, olan gercekleri ya da alinan gozlemleri mi yanlislayayim?

Yoksa duygusal ya da etik olmayan etik degerlerin esaretinde olmayani "abartayim mi?

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Her şeyin doğrusunu siz bildiğinize göre buyrun bildiğiniz gibi devam edin sözde düşünür.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Burada bir dogruluk varsa o da sadece objektif olarak olan ne ise onuin dile gelmesidir.

Aksi zaten duygusal ve etik degerlere dayanan abarti olurdu.

Madem aksini dusunuyorsun, neden kanitlamiyorsun?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Burada bir dogruluk varsa o da sadece objektif olarak olan ne ise onuin dile gelmesidir.

Aksi zaten duygusal ve etik degerlere dayanan abarti olurdu.

Madem aksini dusunuyorsun, neden kanitlamiyorsun?

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Her turlu gozlem verenin disinda duygusal ya da akilci gercekleri saptirmak.

Bu zaten etik degerlere (milli, dini, toresel, geleneksel v.s.) dayanir.

Etiki olmak ise, gercekci, durust tarafsiz ve sadece olani dile getirmektir.

Yani etik degerlerden etkilenmeden.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Her turlu gozlem verenin disinda duygusal ya da akilci gercekleri saptirmak.

Bu zaten etik degerlere (milli, dini, toresel, geleneksel v.s.) dayanir.

Etiki olmak ise, gercekci, durust tarafsiz ve sadece olani dile getirmektir.

Yani etik degerlerden etkilenmeden.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Hmmm okey.

Benim büyükbabamda sizin kafadan, ama O İzmir'de. (Emekli paşadır kendisi) Ona söyleyeceğim, ben alıcam nick (şu an aklıma geldi, kozmoplitan olsun ) Beraberce duygusal ve etik abartısı olmayan fıkralar üretirsiniz. Siz yine de onun yazılarına Türkiye ve Türkler aleyhinde yazmayın bence, çünkü hoşlanmaz, eski asker ya ondan.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Gercekler her zaman acidir ve kimse etik degerleri ile bu gercekleri kasbullenmek istemez.

Yalniz gercekler dile gelmezse de sadece herkesd kendi etik deger sabitligi ile bir birini kandirir.

Boylece de ulke ve toplumu "bir arpa boyu yol alamaz"

Ayrica "turkluk ve turk olmak/demek" kimsenin ne tekelinde ne de secimi.

Ben milliyetcilikte de serbest dusunurum.

Ayrica herkesin dogumdan verilen bir milli kokeni olabilir ve vardir. Bunu zihne tasimak ve milliyetcilige tasimak ise, cagdisidir.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Gercekler her zaman acidir ve kimse etik degerleri ile bu gercekleri kasbullenmek istemez.

Yalniz gercekler dile gelmezse de sadece herkesd kendi etik deger sabitligi ile bir birini kandirir.

Boylece de ulke ve toplumu "bir arpa boyu yol alamaz"

Ayrica "turkluk ve turk olmak/demek" kimsenin ne tekelinde ne de secimi.

Ben milliyetcilikte de serbest dusunurum.

Ayrica herkesin dogumdan verilen bir milli kokeni olabilir ve vardir. Bunu zihne tasimak ve milliyetcilige tasimak ise, cagdisidir.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Gerçekten nasıl bir zihniyete sahipsiniz anlayamadım, belki de hiç bir zihniyete sahip olamadığınız içindir. Yazdıklarınızı siz anlamlandırabiliyor ve kendiniz inanabiliyor musunuz? Bugün kaç konu açmışsınız, hiç birine bakmadım, çünkü sizin yazdıklarınızı okurken, okuma, ve öğrenme zevkim hele ki felsefeye merakım yerle bir oluyor. Alıntıları bile çarpıtabiliyorsunuz, (kendinize mal etmeniz bunun yanında hafif kalıyor)Sizin gibi zihniyetsiz ama kendini bir şey sananlar oldukça elbette bu ülke bir arpa, bir şehriye , bir pirinç boyu yol alamaz. Haa, bir de bu sizinle son diyaloğum olduğu için burada belirteceğim; evrensel insan fobisi diyorsunuz ya, çok gülüyorum, egonuz dedemin yaşından büyük! :)

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evrensel-insan zihniyetine.

Ben inanmam, ya bilirim ya da ogrenirim.

Neden acaba "yerle bir oluyor"

Demekki hic bir temele oturmamis.

Yalniz iftira atma, hic bir zaman alintilari carpitmam.

Bak sozunde dur, ellerine hakim ol ve hakikaten son dialogun olsun.

Yoksa sen kendinme de ters dusen duruma duseceksin.

Sen daha egonun ne oldugundan bi habersin.

Ego ayni senin yaptigindir.

Anlamsiz gereksiz ve luzumsuz yere sirf bir seyler yazmak icin yazmak.

Cunku egon yazma diyemiyor.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular