Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bir ahlakçının gözüyle milliyetçilik

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
Bugun ulus devletler var tek dilin tek kültürün tek dinin yaşadığı bir sanallık sınırlarla çevrilmiş bir ada cumhuriyetleri bu grupların olmasına benim şikayetim yok insanlar nasıl antlaşmak yaşamak isterse özgür olmalı ama bir hırsızla bir tecavüzcüyle bir katille bir sömürenle aynı camiye gitmek aynı partiye oy vermek aynı savaşta ölmek adama bu koyuyor arkadaslar bu dünya ahlaklıyla ahlaksızın kavga alanıdır bu kavga bir ahlakçı için elbetde şiddetsiz olmalı ben sanmayın ki acımıyorum insanlara ama durum bu durum böyle olunca ben bir kübalıyla bir hinduyla bir çinliyle eğer ahlaklıysa şiddetsizse daha iyi anlaşabileceğimi biliyorum benim namusumda malımda canımda gözü olanla aynı davayı taşımaktansa bir bencille aynı sofrada ekmek çiğnemektense benim yerim ahlaki olanın yani dünya insanlığının yanıdır diyorum bu yüzden sizleri köhnelmiş milliyetçilik ve onun oluşturduğu savaş kültürlerinden arınmaya çağrıyorum bu çağrım herkese ezilen milliyetçilik ulus mikro milliyetçilik yararlı milliyetçilik yok bunlar sanal hele birde şiddet güdüyorsanız vay halinize bu dünya elbet biter ve kim haklı kim haksız belli olur bizim yapacağımız bir tek şey var saygılı olup yapıcı olmak sınırların kalkmasını beklemek saygılarımla en azından kafada sınırlar kalkmalı

Bugun ne suriye savaşı ne pkk ne yemende husiler ne ne ırak ne işid haklı bir dava gütmekte
haklı dava güdenler şiddete başvurmaz çocukları öldürmez masumları öldürmez ....

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
çözümünüz ne?

ideallerinize eyvallah. ama bir çözüm önerisi (ayakları yere basan) sunmanız gerek. başlangıç aşamasında da olsa, henüz çok tutarlı olmasa da (ki tüm idealler çelişkiler taşır) bişiler duymak isteriz madem öyle :)

Son düzenleme:

humanistica

Yeni Üye
5 Nis 2014
50
0
0
Ben sadece var olan kötülüğü yazıyorum iyiliği kuramıyorum keşke bir yolu olsa ama bu hayatda olan mazlumlara oluyor öbür hayatda da cellatlarına ,mazlum olmaktan başka çare yok ...

İçe dönük bir yaşamı savunuyorum kimseye kötülük yapmadan cellat olmadan paylaşmayı o yüzden savaşları zalimce hak aramayı şiddete başvurmayı basitlik olarak görüyorum ben oyuna dahil olmak istemiyorum enerjimi yardım kuruluşlarında arkadaslrımla ailemle işimle geçirmeyi planlıyorum...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular