- 5 Nis 2014
- 50
- 0
- 0
Bugun ulus devletler var tek dilin tek kültürün tek dinin yaşadığı bir sanallık sınırlarla çevrilmiş bir ada cumhuriyetleri bu grupların olmasına benim şikayetim yok insanlar nasıl antlaşmak yaşamak isterse özgür olmalı ama bir hırsızla bir tecavüzcüyle bir katille bir sömürenle aynı camiye gitmek aynı partiye oy vermek aynı savaşta ölmek adama bu koyuyor arkadaslar bu dünya ahlaklıyla ahlaksızın kavga alanıdır bu kavga bir ahlakçı için elbetde şiddetsiz olmalı ben sanmayın ki acımıyorum insanlara ama durum bu durum böyle olunca ben bir kübalıyla bir hinduyla bir çinliyle eğer ahlaklıysa şiddetsizse daha iyi anlaşabileceğimi biliyorum benim namusumda malımda canımda gözü olanla aynı davayı taşımaktansa bir bencille aynı sofrada ekmek çiğnemektense benim yerim ahlaki olanın yani dünya insanlığının yanıdır diyorum bu yüzden sizleri köhnelmiş milliyetçilik ve onun oluşturduğu savaş kültürlerinden arınmaya çağrıyorum bu çağrım herkese ezilen milliyetçilik ulus mikro milliyetçilik yararlı milliyetçilik yok bunlar sanal hele birde şiddet güdüyorsanız vay halinize bu dünya elbet biter ve kim haklı kim haksız belli olur bizim yapacağımız bir tek şey var saygılı olup yapıcı olmak sınırların kalkmasını beklemek saygılarımla en azından kafada sınırlar kalkmalı
Bugun ne suriye savaşı ne pkk ne yemende husiler ne ne ırak ne işid haklı bir dava gütmekte
haklı dava güdenler şiddete başvurmaz çocukları öldürmez masumları öldürmez ....
Bugun ne suriye savaşı ne pkk ne yemende husiler ne ne ırak ne işid haklı bir dava gütmekte
haklı dava güdenler şiddete başvurmaz çocukları öldürmez masumları öldürmez ....