Başbakanımız sizce samimi mi?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gündem (Dünya\/Türkiye) kategorisinde haberci tarafından oluşturulan Başbakanımız sizce samimi mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,818 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gündem (Dünya\/Türkiye)
Konu Başlığı Başbakanımız sizce samimi mi?
Konbuyu başlatan haberci
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

haberci

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Başsakn Erdoğan dün Polis Akademisi'ndeki iftar yemeğide konuştu ve yine gündeme dail açıklamalrda bulundu konuşmayı aşağıda yorumsuz olarak verdim sizce Erdoğan ne kadar samimi?

'Bir damla kanı 550 vekile değişmem'

Başbakan Erdoğan Polis Akademisi'ndeki iftar yemeği sonrasında demokratik açılımla ilgili açıklamalarda bulunurken muhalefete tarihi çağrıda bulundu.

423220090903012956331.jpg


Başbakan Recep Erdoğan, 'demokratik açılım' çalışmalarının bedeli ne olursa olsun devam edeceğini belirterek, "Şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem." dedi.

Başbakan Erdoğan, Özel Hareket Daire Başkanlığı'nda iftar programına katıldı.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, milletin temsilcisini 'TBMM' olduğuna işaret ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir terör örgütünü muhatap almasının asla asla söz konusu olamayacağını" söyledi. Kimsenin kendilerini böyle bir yere oturtmaya kalkmamasını isteyen Erdoğan, "Bizim muhatabımız 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bunun dışında bir muhatap kabul etmedik, etmeyiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, bu sorunu milletin arzuları, beklentileri ve istekleri doğrultusunda çözmek istediklerini belirterek, "Bu süreçte rol kapmaya, kendisine siyasi rant elde etmeye, kendi varlığını tescil ettirmeye yönelik girişimler istismardan öteye geçemeyecektir." diye konuştu.

Erdoğan, kendilerinin yola çıkarken "Anneliğin ideolojisi yoktur" dediklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Anneliğin sağcılığı, solculuğu yoktur. Bizim bu süreçte annelerin gözyaşını dindirmekten başka bir gayemiz yok ve olmadı. Özel Harekât polislerimizin yol arkadaşlarını, gönüldaşlarını hemen yanı başlarında şehit verdiklerini biliyoruz. Bu psikolojiyi sizler çok iyi biliyor, çok iyi tanıyorsunuz. Aziz şehitlerimizin ailelerinin hissettiği acıya en yakından sizler şahit oluyorsunuz. Bu acının dindirilmesi, bu gözyaşının dindirilmesi siyaset malzemesi yapılabilir mi? Akan kanın durdurulması siyasi istismar aracı yapılabilir mi? Ay yıldızlı tabutlarımız üzerinden siyaset üretilebilir mi?"

Erdoğan, daha önce de söylediğini belirterek, "Şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem." dedi.

"Bu işin bedeli ne olursa olsun biz bu yola çıktık ve bu yola böyle devam edeceğiz." diyen Erdoğan, "Biz bu süreci siyasi mülahazalarla, hesaplarla değil, büyük insanı ve vicdani sorumluk duygusu ile yürütüyoruz. Sorunun devamını arzulayanlar, çözümün karşısında duranlar, süreci baltalamaya çalışanlar yaşanan acının sorumluluğuna ortak olmaktan kurtulamazlar. Döktükleri timsah gözyaşları milletimizin gözyaşlarını dindirmez. Attıkları hamaset nutukları milletimizin yüreğinde acıyı soğutmaz." diye konuştu.

"Son derece halis ve samimi bir niyetle yola çıktıklarını" anlatan Erdoğan, hiç kimseyi incitmeden ve mağdur etmeden kardeşlik iklimini yeniden ülkemizde inşa ekmek için yola çıktıklarını kaydetti.

Kendilerinden öncekilerin yaptıkları gibi "durumu idare edebilir, öteleyebilir, görmezden gelebilir ve idareyi maslahat ile günlerini geçirebileceklerine" işaret eden Erdoğan, bunun sorunun daha büyümesi, karmaşık bir hal alması, grifit bir yapıya kavuşması, çözüm umutların azalmasını sağladığını vurguladı.

'Demokratik açılım' çalışmalarında kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "Bedeli ne olursa olsun. Biz bu yolda attığımız adımdan asla geri dönmeyeceğiz. Yeter ki burada arzuladığımız neticeye ulaşalım. Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Suhuletle çözeceğiz. Samimiyetle çözeceğiz. Bu süreçten kardeşliğimiz pekiştirmiş olarak çıkacağız. Bu süreçten güçlü bir Türkiye olarak çıkacağız. Zincirlerini kırmış, şaha kalkmış, atılıma geçmiş bir Türkiye olarak çıkacağız. Engellere rağmen, engellemelere rağmen, tahriklere rağmen bu süreci hayırla tamama erdireceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, güvenlik güçlerin tahriklere karşı uyararak, şunları söyledi:

"Sabrımızı zorlayan, hissiyatımızı törpüleyen, sınırlarımız test eden girişimler, açıklamalar, eylemler olacaktır. Bu hilelere karşı uyanık olmak durumundayız. Sabır ve sağduyumuzu muhafaza etmek durumundayız. Soğukkanlılığımızı yitirdiğimiz zaman bu sorundan beslenenlerin oyununa geliriz ki asla asla soğuk kanlılığımızı yitirmeyeceğiz."
CİHAN HABER AJANSI
 

mahsun

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
55
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
hiç bir samimiyeti yok başbakanın başakaları tarafından yönetiliyoruz halk olarak düşünmemiz gerektigini düşünüyorum
 

naenia_Ss

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
21 Şub 2011
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
samimiyet ve erdoğan bence yanya kullanılması en zor ikililerden biri.Uzaktan kumandalı liderlerden biri kendisi...
 

bartinli ali

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
9 Kas 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Başbakan Recep Erdoğan, 'demokratik açılım' çalışmalarının bedeli ne olursa olsun devam edeceğini belirterek, "Şehidimin bir damla kanını 550 milletvekilliğine değişmem." dedi.

ici bo$ (alavere dalavere) demokratik acilima ne oldu syn basbakan birde $ehitlere saygili isen genclerin ölmemesine kafa yorsan ve yeter diyecegine sorunu tekrar genclerimizin bir birini bogazliyacagi tsk'ye havale etmen senin yoksul anadolu gencine verdigin degeri gözler önüne sermektedir.
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bir kiside samimiyet olabilmesi icin, hem kendini hem de basskasini kandirmamasi, insan hak ve ozgurluklerini bir politikanin amacinin araci yapmamasi ve taraf olmayani bertaraf ederek birak ilerisini demokrasiye karsi cikmamasi lazim.
 

istanbul

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
213
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
sen ne kadar samimisin? önce kendine sonra bu soruyu ailene ve çevrene gerçekten samimi davranışlar içindemisin.
o da o kadar samimi..
kişisel görüşüm bu güne kadar gelmiş geçmiş liderler içinde en samimi olan Başkan Recep Tayyip Erdoğandır.
Tabi hatası olmuştur , samimiyetsiz davranışlarıda olmuştur lakin doğrusu yanlışının yanında daha fazladır..
Gelecekte torunlarımız daha iyi idrak edecektir tabi örümcek ağlarını temizlerlerse..
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
hiç bir politikacı samimi olamaz..istese bile..zemin buna müsade etmez...çünkü politika temelde halka göre şekillenir halkıda şekillendirmeyede çalışır elbet ama bu ayrılan bir alan...örneğin Hitler gibi halkı yönlendirmeye kalkanların yaptığı şey tam olarak politika değilidir..
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Samimiyet politik ve etik pragmatizm ile bagdasmaz. Cunku pragmatizm bireyci akilci, cikarci egosal ve kendine mubah ve mesru olarak ayrimcidir. Samimiyette, guven, empati, acik sozluluk v.s. mevcuttur, her turlu cikar ile bagdasmaz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst