Bakan Çavuşoğlu'nDan İsveç'e Sert Tepki: Nefret Suçu, Düşünce Özgürlüğü Değildir

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel ve Son Dakika Haberler kategorisinde dragon tarafından oluşturulan Bakan Çavuşoğlu'nDan İsveç'e Sert Tepki: Nefret Suçu, Düşünce Özgürlüğü Değildir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 702 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel ve Son Dakika Haberler
Konu Başlığı Bakan Çavuşoğlu'nDan İsveç'e Sert Tepki: Nefret Suçu, Düşünce Özgürlüğü Değildir
Konbuyu başlatan dragon
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan odun

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e sert tepki: Nefret suçu, düşünce özgürlüğü değildir​

iriş: 21.01.2023 - 14:01Güncelleme: 21.01.2023 - 14:01

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'te Kuran yakma eylemine izin verilmesine sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Buna kimse fikir, düşünce özgürlüğü diyemez. Nefret suçu düşünce özgürlüğü değildir. İsveç yasalarına göre de değildir, Avrupa Konseyi kararlarına göre de değildir" diye konuştu.​


Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e sert tepki: Nefret suçu, düşünce özgürlüğü değildir


0:00 / 0:00

HABERTURK.COM / Ajanslar
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, İsveç'te Kuran yakma eylemine izin verilmesine sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Buna kimse fikir özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyemez. Bugün başka bir dinin, başka bir kitabın yakılmasına izin vermiyorlar ama Kuran-ı Kerim söz konusu olunca, İslam düşmanlığı söz konusu olunca hemen ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü diyorlar" diye konuştu.



Gün içerisinde İsveç makamlarının gerekli tedbirleri almasını umduğunu söyleyen Çavuşoğlu "Nefret suçu, ırkçılık düşünce özgürlüğü değildir. İsveç yasalarına göre de değildir, Avrupa Konseyi kararlarına göre de değildir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre de nefret suçu düşünce özgürlüğü veya ifade özgürlüğü değildir. Böylesine bir izin maalesef verildi, tüm uyarılarımıza rağmen. Bugün Türkiye saati ile 16-17 civarında böyle bir eylemin olacağını düşünüyoruz. Umarım o zamana kadar İsveç makamları gerekli tedbirleri alır ve buna fırsat vermezler. Çünkü bu tüm dünyada infial yaratacak. Irkçı ve nefret suçu içeren bir eylem olur" dedi.

* Haberin görseli Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

KUR'AN = NEFRET SÖYLEMI MI?​


İslam'ın Kökeninde Şiddet ve Nefret Kuran

, Kanada'nın nefret suçu mevzuatına göre "nefret söylemi" olarak tanımlanmalı mıdır? Kuran, tanımlanabilir gruplara karşı nefret ve şiddeti teşvik ediyor mu? Müslüman savunucular ve dindar "ılımlılar", İslam'ın bir "barış dini" olduğuna inanmamızı ve eleştiriyi sadece "İslamofobi" olarak reddetmemizi isterdi. Bu tür argümanlar gülünçtür ve Kuran'ı kirleten nefret ve şiddete teşvik konusunda çarpıcı bir cehalet sergilemektedir. 'İslam' kelimesi 'barış' olarak değil, 'teslimiyet' olarak doğru bir şekilde çevrilmiştir. İslam'ın inançsızlara, putperestlere ve mürtetlere sunduğu tek "barış", Hitler'in 1940'ta Fransızlara sunduğu barıştır – aşağılık köleliğin "barışı".
Ama Kur'an nefret söylemi midir? Kanada Ceza Kanunu'nun 318. ve 319. Bölümleri, s. 318'de "halkın renk, ırk, din, etnik köken veya cinsel yönelimle ayırt edilen herhangi bir kesimi" olarak tanımlanan "tanımlanabilir bir gruba" karşı nefretin kışkırtılmasını yasaklamaktadır.

"319. (1) Herhangi bir kamusal alanda ifadeler ileterek, bu tür bir kışkırtmanın barışın ihlaline yol açması muhtemel olan tanımlanabilir herhangi bir gruba karşı nefreti kışkırtan herkes, "bir suçtan" suçludur.

Bu yasal tanımı akılda tutarak, Kuran'ın gerçekte ne söylediğini görelim. Sıradan bir inceleme bile, Kuran'ın Yahudilere, Hıristiyanlara, putperestlere, kadınlara, ateistlere, mürtecilere, mürtetlere (inançtan vazgeçen eski Müslümanlar) ve Müslüman olmayan herkese karşı nefret ve şiddetin kışkırtılmasıyla damladığını ortaya koymaktadır. Ama sözümü dinlemeyin, Kuran'dan kendiniz okuyun...

"Bu kitaptan şüphe duyulmamalıdır. (2:1)
"Vahiylerimizi inkâr edenleri ateşte yakacağız. Derileri tüketilir tüketilmez, onlara başka deriler vereceğiz, böylece belayı gerçekten tadabilirler. Şüphesiz Allah kudretli ve hikmetlidir. (4:56)
"Müminler, dostlarınız için müminler yerine kâfirleri seçmeyin. (4:145)
"Müminler, dostlarınız için ne Yahudileri ne de Hıristiyanları alın. (5:51)
"İnançlılara düşmanlıklarında en amansız insanların Yahudiler ve putperestler olduğunu göreceksiniz. (5:82)
"Yahudiler 'Allah'ın eli zincirlenmiştir' derler. Kendi elleri zincire vurulsun! Söyledikleri için lanetlensinler! (5:64)
"Eğer Kitap Ehli [Yahudiler ve Hıristiyanlar] imanı kabul etselerdi, bu onlar için kesinlikle daha iyi olurdu. Bazıları gerçek inananlardır, ancak çoğu kötülük yapanlardır. (3:111)
"Erkeklerin kadınların üzerinde bir statüsü var. (2:228)
"Kadınlar sizin alanlarınızdır: Öyleyse, istediğiniz yere kendi alanlarınıza gidin. (2:224)
"Erkeklerin kadınlar üzerinde otoritesi vardır, çünkü Allah birini diğerinden üstün kılmıştır ve servetlerini onları korumak için harcarlar. İyi kadınlar itaatkardır. Görünmeyen kısımlarını korurlar çünkü Allah onları korumuştur. İtaatsizlikten korktuğunuz kişilere gelince, onları uyarın, onları yataklarda ayrı bırakın ve dövün. O zaman size itaat ederlerse, onlara karşı başka bir işlem yapmayın. Şüphesiz Allah yücedir, yücedir. (4:34)
"Allah yolunda evlerinden kaçıncaya kadar [mürtecilerle] arkadaş olmayın. Eğer sizi terk ederlerse, onları yakalayın ve nerede bulursanız orada öldürün. (4:90)
"Gerçek müminler Allah davası için savaşırlar, fakat şeytan için savaşırlar. O zaman Şeytan'ın dostlarına karşı savaşın. (4:76)
"Allah enem'dirkâfirlerin y. (2:98)
"Müminler, etrafınızda yaşayan kâfirlere savaş açın. (9:123)
"Savaşmak senin için zorunludur, ne kadar hoşuna gitmese de. (2:216)
"sizin azgın düşmanınızdır. (4:101)
"Putperestlik kan dökmekten daha acıdır. (2:192)
"Putperestlik kalmayıncaya ve Allah'ın dini hüküm sürene kadar onlara karşı savaşın. (2:193)
"Terörü bu kişilerin kalplerine atacağım. inkar. Bu yüzden kafalarını vurun ve her birini vurun. parmak ucu. (8:12)‹
Şimdi bana bir kez daha söyleyin, İslam'ın nasıl "barış" dini olduğunu anlatın. Kuran'ın bir kopyasını rasgele açın ve rastgele sayfaları çevirin – Sana cesaret ediyorum. Müslüman Mollaları Kanada nefret yasalarına göre hapishaneden kurtaran tek şey, ceza kanununun 319 (3) bölümüdür; bu, dini nefret suçu olarak özellikle muaf tutan bir maddedir. Ancak bu muafiyet, 319(3) için değilse Kuran'ın nefret söylemi teşkil edeceği şeklindeki bariz sonucu hafifletmek için hiçbir şey yapmaz.
Fakat din neden özel statüye sahiptir? Neden bir sınıfta Yahudilere veya kadınlara karşı nefret ve şiddeti kışkırtmak (Keegstra'da olduğu gibi) yasa dışıdır, ancak bir camide tamamen yasaldır? Kuran'ın öğretileri ahlaki olarak Mein Kampf veya The Protocols of the Elders of Zion'dan hangi rasyonel temelde ayırt edilebilir? Rasyonel erkek ve kadınların, Kuran'dan sızan hoşgörüsüzlük ve şiddetle mücadele etmesinin ve İslam'a açıkça olduğu gibi şiddetli, ırkçı, kadın düşmanı, karanlık çağ vahşeti için meydan okumasının zamanı gelmedi mi?
Daha Fazla Okuma: Kur'an; Hadis; Kafir, Ayaan Hirsi Ali tarafından; Neden Müslüman Değilim, İbn Varrak.http://carpediembc.blogspot.com/2007/11/koran-hate-speech.html
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

KUR'AN = NEFRET SÖYLEMI MI?​

Bu yasal tanımı akılda tutarak, Kuran'ın gerçekte ne söylediğini görelim. Sıradan bir inceleme bile, Kuran'ın Yahudilere, Hıristiyanlara, putperestlere, kadınlara, ateistlere, mürtecilere, mürtetlere (inançtan vazgeçen eski Müslümanlar) ve Müslüman olmayan herkese karşı nefret ve şiddetin kışkırtılmasıyla damladığını ortaya koymaktadır. Ama sözümü dinlemeyin, Kuran'dan kendiniz okuyun..
Yabancı olaya kendisine nasıl hitap ediliyorsa öyle bakar. Kendisine küfreden, aşağılayan bir kitaba, sen nasıl bizim kitabımızdan nefret edersin diyerek zeytinyağı gibi bide üste çıkmak akıl alır gibi değildir.

Bir başka iddiada var. Başka dinden kitap yakmıyorlar. Dünya hukuk endeksinde ilk beş sırayı bu iskandinav ülkeleri paylaşıyor. Bu öyle basit bir istatistik değer değil yani. Bizdekiler gibi ben dedim öyle; 2*2=5 gibi lafla yürümüyor bu işler. Hukuka, insan haklarına saygınız, riayetiniz ölçüsünde o sıralamayı toplum veya devlet olarak hak ediyorsunuz. E hal böyle iken sizin kavramların içini boşaltıp kendinizce tanımlamanızın dünya da hiç bir karşılığı yok. Kaldı ki isteyen orada incil de, tevraatta, envai çeşit dinsel yazılar yakabilir. Bunda şüphe yok.
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Çavuşoĝlu bu mâlum kitabın içinde yazılanları ya bilmiyor ya da görmezden geliyor. Tipik bir dindar siyasetçi yöntemi işte. Böyle yaparak memleketteki müslümanların desteĝini alarak seçimleri kazanmayı hedefliyorlar. Bu nedenle seçimler bitene kadar İsveç ve Fınlandiya´nın NATO´ya girmesini onaylamayacaklar. Her türlü bahane üretecekler. Tamamen siyasi bir hamle.

Ayrıca bu kitabın içeriĝini kendi dilinde bilmeyen milyonlarca müslüman var. Bunları çoĝu sadece Arapçasını ezberlemekle meşgul. Çünkü Arapça´nın kutsal ve seçilmiş bir dil olduĝuna inanıyorlar.
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Bu mantıkla Hindistan' ın kutsal büyükbaş hayvanlarını kesip yiyenler nefret suçu işliyor.

Hadi saygı duysanıza! Niye başkalarının kutsalını kesiyor eziyet ediyorsunuz? Hani siz başkalarının inançlarına saygı duyuyordunuz?


327178d8-c179-4699-9c5d-c1b39c7c728e.jpg


slide12-l.jpg
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
İnsanlar ezelden beri din/inanç uĝruna kendinden olmayanları öldürmekten geri kalmamıştır. Milyonlarca insan yerinden yurdundan olmuştur veya hayatta kalmak için dinini deĝiştirmek zorunda kalmıştır.

Tarihin tozlu sayfalarıa baktıĝınızda dinler, barış/huzurdan ziyade göz yaşına neden olmuşlar. Bu durum hâlâ devam ediyor. Kendinden olmayanlara tahammülü yok bu dinlerin, çünkü diĝer dinler ya sahtedir ya da bozulmuştur. Bu yetmiyormuş gibi diĝer dinlerin kutsallarına da saygıları yoktur. Halbuki kutsalı olmayan din yok bu dünyada. Demek ki tüm dinler, saygısızlık üzerine kurulmuş aslında.

Diĝer yandan kutsal olduĝu kabul edilen bir nesne yakılınca veya yıkılınca, bazı dindarların kızmasını veya öfkelenmesini hiç anlamıyorum. Hatta bazıları daha ileriye gidip, masum insanları öldürmekten geri kalmıyor. Hani insanların bu dünyada var olmalarının nedeni sınavdı. Yoksa bundan pek emin deĝil misiniz de, bu dünyada hemen yaygarayı koparıyorsunuz?

İşte tam bu noktada siyasetçilerin, yöneticilerin ve gücü elinde bulunduranların önemi ortaya çıkıyor. Bunlar insanların bu yönünü bildikleri için bunları kendi lehlerine kullanmaktan geri çekinmiyorlar. İşte tam bu nedenden ötürü dinler/inançlar her zaman siyasete alet edilmiştir. Hâlâ öyle.

Bir nokta daha var...
Bu mâlum kitabın her bir kelimesi tanrı sözü ise, ki öyle olduĝunu söylüyor müslümanlar, o zaman bu tür olayların muhatabı müslümanlar deĝildir. Yani boşuna kendilerini hırpalamasınlar, keyiflerini bozmasınlar. Muhatap olması gereken mal sahibidir, yani tanrıdır.

Dipnot: Bu yazdıklarım dindarların bireysel inançlarına saygısızlık olarak algılanmasın. Çünkü dinlerin durumu yukarıda izah ettiĝim gibidir.
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Dipnot: Bu yazdıklarım dindarların bireysel inançlarına saygısızlık olarak algılanmasın. Çünkü dinlerin durumu yukarıda izah ettiĝim gibidir.

Ben kimsenin kitabını yakmam. Saygısızlıkta yapmam. Ama yabancıya saygısızlık yapıyorsun da diyemem. Çünkü yukarıda açıkça görülen kutsal inek örneği vardır. Gerçektir.

Bu mantıkla Hindular size cinayet artı işkence suçu işliyorsunuz dese siz ona nasıl bakacaksanız,
İsveçli de size aynı şaşkınlıkla bakıyordur eminim. Bunlar neyin kafasını yaşıyor, İsveç te hangi suçtan bahsediyor diyor, gülüyorlardır... Orası İsveç, İsveç. Sahi siz hiç Hindistan lı bir devlet yetkilisinin diğer ülkeleri cinayet suçu, işkence ile suçladığını, oturma organından suç uydurduğunu duydunuz mu?

Dünyada kutsal olan tek ortak değer yaşam hakkıdır. Gerisi hikayeden tayyaredir. Hele yaşam hakkı ihlalcisi siyasetçilerin yalandan toplumu kışkırtarak oy avcılığına soyunması ise komedi ötesidir.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Ben kimsenin kitabını yakmam.
Farzı misal bu malum kitabı parasını ödeyerek satın aldınız. Bu durumda ne kitabı olursa olsun, onu ne yapcaĝınıza hiçkimse karışamaz. Karışmamalı, çünkü sizin şahsi malınız. Ona her şeyi yapma hakkına sahipsiniz aslında.
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
Bu dine atıp tutanları Tanrı kafasından tutup yere yüzünü sürtse onları nefislerinde tabiat kanunlarına dışına çıkacak onları çok zorlayacak şeyler yapsa onlara işte o zaman Tanrıya hakaret etmez, Tanrıya yapışır ona yalvarır büyüğe başa saygısızlık yapmamak için neyleri varsa verirler, ilah kesilmezler, umarım nefislerine zulmeden bu insanları Tanrı affeder ve onların zulmüne karşılık onların nefislerini bağışlar ve cezalandırmaz, Tanrı mağfiret sahibidir, ey nefislerine zulmeden insanlar Tanrı'nın rahmetinden umudunuzu kesmeyin,
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
Bu ayetlerin hepsini tek tek googleye yazın ve sorularla islamiyet.com a girip ne zaman inmiş niye inmiş ne demek istiyor bakın hepsinin birer açıklaması var, ayrıca yukarıda yazan ayetlerin hepsi bana gayet insancıl geldi, sadece problem ateş ayetlerinde var onları zaten hiçbir müslüman insan istemez vicdanı el vermez, istese bile şimdiki akıl erdiremediğinden istiyordur, ateşin dehşetini görünce o da o zulm eden insanlar için bağışlanma ister Tanrıdan,
dediğim gibi tek problem ateş mevzu o da muhtemelen insanları korkutmak için var,
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
özellikle orada kadın ayetine değinirsek itaat eden kadın tabiki de iyidir, her erkeğe sorun öyle bir kadın ister, sizin içinizde erkeklik yoksa kendi duygularınızı yapınızı sorgulayın, itaatin olmadığı yerde anlaşma yoktur, birinin baskın olması gerekir o da tabiatı gereği erkek olmak ister bu böyledir, kadının baskın olmak istediği yerde erkeği beğenmemezlik zorakilik vardır, seven kadın itaaat eder, cinsellikte kadının teslimiyeti itaati üzerine kurudur, kadın erkek ilişkisi itaat en saf masum halimiz cinsellikte bile var, kadın teslim olur yani itaat eder cinsellikte erkekte onu ele geririr bu dürtü içgüdü vardır cinsellikte dolayısıyla bizi yaratan Tanrı itaati en başta doğru buyurmuştur,

Aslında kadına cinselliği iyi yaşatmalısın ki itaat etsin, ne demişler devleti yaşat ki insan yaşasın. :unsure::ROFLMAO:
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Tanrı kafasından tutup yere yüzünü sürtse
Sahi olsa şimdiye çoktan yapmazmaydı sence? Ufacık çocukların ırzına geçilmesi için insanı yaratmış bir "tanrı" figürü gerçek olabilir mi? Böyle faşistce bir şey imtihan ile açıklanabilir mi? Kaldı ki mazlumun duasına anında icabet ettiğini iddia ediyor. Yani ufacık çocuklara eziyet edenlere tanrı olsa gerçekten yardım ederdi yani. Bu iddiaların gerçek olacağı, "tanrı" varlığı iddiası ve söylemi dolayısı ile tamamen zırva! Bu çok açık. Aklı olan için tabi...
Tanrıya hakaret etmez,
Sanırım sen kitabını hiç okumadın veya hiç anlamadın. Hakaret ve tehtid eden "tanrı"nın ta kendisi! Kimsenin senin sözdee tanrına hakaret makaret ettiği yok!. Hem de hiç bir kanıt ve delil göstermeksizin, bizlere hakaret ediyor. Sizden öncekilere gösterdikle, kuru iddia ile olmuyor bu işler. Kameraların, teknolojinin olduğu bir dönemde bunlar gerçekleşmiş olsaydı ya. Olamaz dı çünkü bu dinlerin hepsi insan uydurması hurafeler.
ilah kesilmezler,
Oda senin iddian. Ben veya diğer nonteistlerin ilahlık iddiası yaptıklarını hiç sanmıyorum. Bırak dünyanın altı günde yaratılmışlığı iddiasını, bugün evrenin bile yaratılmadığını biliyoruz!. Halaaa; Anlamaz, akletmezmisin?

sorularla islamiyet.com
Fetoşcu, Kürtçü Sait' in şakirtlerinin zırvaları. Birde Türk olacaksın. Yazık ki ne yazık. Senin aklın irfanın yok mu? Bir şeyin ne için indiği, ne olay üzerine indiği iddiasının hiç bir önemi yoktur. Ben bildiklerimi çoktan unuttum. Buna rağmen olayın iniş sebebi, zamanının, bugün geçerliliği olan kitabu bağlamaz. Ne yani iniş sebebi o günün şartlarını bağlıyorsa. O vakit bugünün insanlarını bağlamaz mı diyorsun ? Öyle bir akım var şimdilerde; kendilerine "tarihselci" diyorlar sanırım. Yemez. Kitabın ahkam kısımları ve diğer kısımlar sözde kıyamete kadar geçerli, o güne mahsus tarihselcilikle açıklanamaz.
ayetlerin hepsi bana gayet insancıl geldi,
Okuyup anlamadığını belirtmiştim. İnsancıl olsa içerisinde bir tane "öldürün" kelimesi bulamazdın. Bir tane nefretle ateşe atacam bulamazdın.
sadece problem ateş ayetlerinde var
Bir yaratıcıya inanıyorum iddiası yapıyorsun. Ama kelimelerini dikkatli seçemiyorsun. "Ayetlerde problem var" ne demek? İtiraf mı ediyorsun? Ya varsa korkusuyla inanç olmaz. Ya senin inandığın tanrı gerçeği değilse ne olacak bu mantıkla? Sen yeryüzünde kaç tane inanç var biliyormusun? Hepside senin ki gibi hayali... Dışarıdan baktığın zaman senin ki dahil, olma ihtimalinin imkansız olduğu açıkça görülmekte.

özellikle orada kadın ayetine değinirsek itaat eden kadın tabiki de iyidir, her erkeğe sorun öyle bir kadın ister, sizin içinizde erkeklik yoksa kendi duygularınızı yapınızı sorgulayın, itaatin olmadığı yerde anlaşma yoktur, birinin baskın olması gerekir
Kadın niye erkeğe itaat ediyor? Şaka olmalısın bir kadın olarak! Git gel otur kalk. Bu komutları köpeğe yapıyor bazıları. Şu an bir kadının kendini bu kadar değersiz bir konuma soktuğuna gerçekten görmek istemiyorum. Sizin içinizde erkeklik yok ne demek ayrıca? Kimse bana itaat etmek zorunda değil. Kadın ve erkek eşittir. İkiside insan cinsidir. İkisini farklı cinsel organlarının olması bu gerçeği değiştirmez. Siz özgür olmak istemiyorsunuz diye diğer kadınlara bu saçmalığı dayayamazsınız... Siz köle olmak istiyor 4. eş olabiliyorsanız o sizin sorununuz. Başkalarını yanlış kendinizi doğru ilan edemezsiniz. Anormal olan sizsiniz. Diğer özgür eşit birey hem cinsleriniz değil!.
Aslında kadına cinselliği iyi yaşatmalısın ki itaat etsin, ne demişler devleti yaşat ki insan yaşasın. :unsure::ROFLMAO:

Avcunu yalarsın. Normal cinsel birlikteliği ömür boyu unut sen. Geçmiş olsun. Ömür boyu mahrum kalacaksın bu en temel hakkından. Seni tarla olarak gösteren bir din sana cinsellik, minsellik yaşatmaz. Seni kendi zevki için sürer, tohumunu eker. Sonra sırtını döner yatar. Hepisi bu... Boş hayalller... :(
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan siyasetçi: Bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum​

(güncellendi: 09:13 23.01.2023)
Rasmus Paludan - Sputnik Türkiye, 1920, 23.01.2023

© İHA

Abone ol
Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçiliği yakınlarında Kuran'ı Kerim yakarak büyük tepki çeken aşırı sağcı siyasetçi Paludan, İsveç medyasına konuştu.
NATO üyeliği Ankara’nın onayına bağlı olan İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan kendisine dört bir yandan gelen tepkilerle ilgili ülke basınına konuştu.
Sözcü'nün aktardığına göre konuşan Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Paludan "Türkiye'ye gol attığımda 'İşte bu' diye düşündüm" deyip "İşler hayal ettiğim gibi olmadı" eklemesi yaptı.
Gazetenin "Pişman mısınız?" sorusuna "Hayır" yanıtı veren Paludan şöyle devam etti: "Bunu yaptım çünkü önemli siyasi sebepler olduğunu düşünüyorum. Bu kadar çok insanın beni ölümle tehdit etmesine üzülüyorum."
Daha önce de benzer eylemler gerçekleştiren Paludan, “Eskiye kıyasla şu an daha çok tehdit geliyor” yorumu yaptı. 2019’dan beri bir koruması olduğunu söyleyen Paludan, “Şu an yaşadıklarım öncekilere hiç benzemiyor. Çok daha ciddi tehditler geliyor. Sosyal medyada dakikada 20 mesaj geliyor ve bunlardan 5’i tehdit oluyor” yorumunu yaptı.
Paludan gazetenin "Korkuyor musunuz?" sorusuna ise "Evet, birileri beni öldüreceğini söylediği için korkuyorum. Bana ne yapacaklarını anlatıyorlar" yanıtı verdi.
Paludan ayrıca “Bu eylem ile İsveç’in NATO üyeliği arasında bir bağlantı yok” ifadesini kullandı.
 

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Can güvenliğini sağlamak zor iş. Esasında açıkça görülüyor ki, bazı kitapları yakma özgürlüğünüz yok. Sıkıyorsa yakın yani... Bir kitap için öldürecek belki milyonlarca insan var. "Yasaklansın", "zararlı", "olağanüstü dehlikeli" tezini, sentez halne getirmiş, bir nevi kanıtlmış oluyor bu şahıs!.
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
@dragon, sapla samanı karıştırmışssın cımbızla istediğini alıntılayıp olayı saptırmıssın, kadına köpek demiyeceğimi sen de biliyorsun, demogoji yapıyorsun, cevabı haketmiyorsun
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Referansansı Sorularlaislamiyet (saçma sapan bir site) olanlara laf anlatmak ve onlardan mantıklı cevaplar beklemek, deveye handek atlatmaktan daha zordur. Çünkü onlar çooooktaaan ermiş muradına, bizlere mi kulak asacaklar!:D
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Bu dine atıp tutanları Tanrı kafasından tutup yere yüzünü sürtse onları nefislerinde tabiat kanunlarına dışına çıkacak onları çok zorlayacak şeyler yapsa onlara işte o zaman Tanrıya hakaret etmez, Tanrıya yapışır ona yalvarır büyüğe başa saygısızlık yapmamak için neyleri varsa verirler, ilah kesilmezler, umarım nefislerine zulmeden bu insanları Tanrı affeder ve onların zulmüne karşılık onların nefislerini bağışlar ve cezalandırmaz, Tanrı mağfiret sahibidir, ey nefislerine zulmeden insanlar Tanrı'nın rahmetinden umudunuzu kesmeyin,
Kusura bakma ama boş beleş konuşuyorsun yine, çünkü dinsiz imansızlara olan nefretini gizleyemez hale gelmişsin artık. Taptıĝın tanrı yukarıda olmasını arzuladıklarını yapamaz. Evet; yapamaz. Bu kadar kesin.
Artı; tanrı şöyledir, böyledir falan filan demekle de olmuyor.

Sittin seneden beri söylüyoruz: Varşa şayet, buyursun kendisi gelsin ve derdini kendisi izah etsin. Senin gibi onun reklamını yapan aracılara ihtiyacımız yok. Bize kendisi gerek, çünkü en azından senin kadar biz de zekiyiz/akıllıyız. Bu da kesin.

Bana kibirden veya nankörlükten falan bahsetmeye kalkayım deme, o zaman terliĝi yersin kafana.:D
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Can güvenliğini sağlamak zor iş. Esasında açıkça görülüyor ki, bazı kitapları yakma özgürlüğünüz yok. Sıkıyorsa yakın yani... Bir kitap için öldürecek belki milyonlarca insan var. "Yasaklansın", "zararlı", "olağanüstü dehlikeli" tezini, sentez halne getirmiş, bir nevi kanıtlmış oluyor bu şahıs!.
Malum zat aşırı ırkçı olarak bilinen bir Danimarkalı vatandaş aslında. Isveç vatandaşlıĝı da var. Bu tip insanlar sürekli uçuk saçık eylemler yapmaya meyillidirler, çünkü mümkün olduĝunca fazla ses getirmek istiyorlar. Bu şekilde aynı kafadan ne kadar insan varsa, onlara ulaşmayı hedefliyorlar. Bunlar hastalıklı tipler.

Ayrıca bu tip eylemler yüzünden müslümanların küplere bineceĝini de biliyor, çünkü müslümanların çoĝu henüz belli bir seviyeyi geçmiş deĝiller. Olgun ve sakince hareket edemiyorlar. Mesela benzer bir şekilde Hrıstiyanların kutsal kitabı olan İncil´i yaksanız, Hrıstiyan dünyasında müslümanların yaptıĝı oranda aşırı bir tepki yaşanmaz. Çünkü onlar pekala biliyor ki, kitap yakmakla herhangi bir kutsallık yok olmuyor veya eksilmiyor.

İsa´nın dolaylı olarak tiye alındıĝı çok meşhur komedi bir film var (The Life of Brian):

Buna benzer Muhamed´le ilgili bir film yapamazsınız. Bu mümkün deĝil, çünkü müslümanlar dünyayı kıyamete çevirir. Hrıstiyanların seviyesine gelebilmeleri için şöyle bir 50-100 sene daha gerekli.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst