Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Atasözlerini Tartışmayı Teklif Ediyorum...

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Akılsız başın cezasını ayaklar çeker.

Bu söz bana hep doğru gelir ama burada akılsızlığın tanımı eksik gibi. Örnek vermek gerekirse cüzdanımı evde unuttuysam koşarak alırım filam ama cüzdanı babam unuttuysa neden ben koşup alıyorum? Cüzdanı evde unutmak akılsızlık oluyor, peki cüzdan unutan babaya sahip olmakta mı akılsızlık? Ben söze hop maddesel olarak yaklaştım, mecazi anlamına karışmadım.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
bir terslikte benden olsun,

ayaklar olmasaydı, insan denilen tür ayakları üzerinde yürümeyi gerçekleştiremeseydi sanırsam akıl da olmayacaktı.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
bir terslikte benden olsun,

ayaklar olmasaydı, insan denilen tür ayakları üzerinde yürümeyi gerçekleştiremeseydi sanırsam akıl da olmayacaktı.

Olsaydı, molsaydı filan sanki her şey daha güzel olacaktı. Şöyle de olabilirir; Düşünemeseydim, düşünemediğimin eksikliğini de düşünemezdim! Düşünme özgürlüğü, bazen tutsaklı gibi...

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
düşünmenin ağırlığını duyumsadığımızda, yürüyerek hafifleyebiliriz. derinlemesine düşünmek bir hafiflik sağlayacaktır. köleliğin değil, bilinçli tercihler yapabilmenin -kısmen de olsa özgürlüğün- kapılarını aralayacaktır.

Feylesof TeCe

Yeni Üye
31 Ara 2010
926
1
0
31
Aç ayı oynamaz.

Tartışalım mı? Neden oynamasın ki aç ayı, karın tokluğuna sokaklarda oynadığı günler eskilerde kalsa bile hatırlanır hala. Ayı açken oynar, oynadıktan sonra beslenir. Şimdi diyeceksiniz ki: "Sen mecaz düşünmüyorsun, direk ayıdan bahsediyorsun." Gerçek hayatta da böyledir, aç ayının yerine aç insan koy. Bakın neler oluyor...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular