Aşık Olmanın Kadınlar Üzerindeki Etkisi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bilimsel Araştırmalar kategorisinde Objectivity tarafından oluşturulan Aşık Olmanın Kadınlar Üzerindeki Etkisi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 742 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bilimsel Araştırmalar
Konu Başlığı Aşık Olmanın Kadınlar Üzerindeki Etkisi
Konbuyu başlatan Objectivity
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Herkes tarafından çok iyi bilindiği üzere kadın ve erkeğin aşkı yaşama şekli çok farklıdır çünkü beyin yapılarında az da olsa farklılıklar mevcuttur. Detaylarını aşağıdaki linklerde görebileceğiniz son bir araştırma daha yapılmış ve kadın aşık olduğu zaman, vücudun bir virüsle savaşıyor gibi tepki verdiği ortaya çıkmış. Bu noktada şu soru sorulabilir belki de: Kadının doğası aşkı reddediyor olabilir mi?

Kadınların bazı zamanlar hayatında var olan, doğru olduğuna inandığı erkeği bile terk edip gittiği örneklere hepimiz şahit olmuşuzdur. Erkek doğru erkekse ve kadın bir zamanlar o erkeğe aşık ise neden çekip gitmek ister ki? Çoğu kişi standart olarak şu cevabı verecektir: Erkek kötü davranmış ve kadın da incinmiştir ya da kadın başka erkeğe yönelmek istemiştir. Tabii ki cevap bunlar olamaz çünkü çekip giden kadınlar arasında yalnızlığı tercih edenlerin sayısı dikkatlerden kaçamayacak kadar fazladır ve beraberinde kadınlar tek eşliliğe meyillidir. Bu durumda terk edilen erkek bir yanlış mı yapmıştır? Genelleme yapamayız fakat büyük ihtimalle ne erkeğin ne de kadının suçu yoktur, olay biyolojik sorunlar ya da genlerden kaynaklanıyor olabilir. Peki bu sorun aşılabilir mi? Eklediğim araştırma sonucu henüz tamamlanmış değil, kesin sonuçlar için biraz daha beklememiz gerekiyor.


***
Aşk, Kadınlar Üzerinde Virüs Gibi Bir Etki Bırakıyor!

Aşkın bağışıklık sistemini yöneten genleri nasıl etkilediğini inceleyen araştırma, aşık olmanın bağışıklık sitemindeki gen düzeniyle alakalı olduğunu keşfetti. Araştırmanın bulgularına göre aşk, kadınlarda bağışıklık sisteminin bir virüsle savaşırken verdiği tepkileri vermesine neden oluyor. Araştırmalar kadınların aşık olduklarında bir virüsle savaşan insanlarınkine benzer fiziksel değişimler deneyimlediklerini ortaya çıkardı.
Yeni bir ilişki, kadınların normalde bir virüsle savaşmak için kullanılan özel bir tür protein salgılamasına neden oluyor, bu da "aşk hastalığının" sadece bir duygudan fazlası olduğu iddiasını güçlendiriyor.

Los Angeles'taki California Üniversitesi'nde araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları bu değişimlerin aşkın bir gün "ölçülebileceğini" işaret ettiğini söylüyor. Ekip iki yıllık süreç içinde yeni ilişkilere başlayan 47 kadından kan örnekleri aldı. Hedefleri yeni bir aşkın ve aşık olmanın bağışıklık sistemini yöneten genleri nasıl etkilediğini görmekti. Araştırmacılar yeni bir aşkın genlerin genellikle virüslerle savaşta kullandığı bir protein olan interferon salgılamasına neden olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmacılar Psychoneuroendocrinology'de yayınlanan raporlarında bu durumu "Yeni bir aşk sadece psikolojik değil, aynı zamanda fizyolojik değişimleri de beraberinde getiriyor." şeklinde ifade ettiler. Rapor şu şekilde devam etti: "Bu bulgular doğal bağışıklık sisteminin selektif yukarı regülasyonunda viral enfeksiyonlara karşı cevap olarak görülür ve insan hayatının en önemli deneyimlerinden birinin immunoregülatör korelasyonunu daha iyi anlamamızı sağlar."

Araştırma, aşkın insan genlerinin fonksiyonu üzerindeki etkilerini saptamak amacıyla başlamıştı. Bulgular ayrıca insanların gerçekten aşık olup olmadıklarının ve hissin zamanla kaybolup kaybolmadığının da test edilebileceğini ileri sürüyor: "Bazı araştırmalar aşk ile bağlantılı psikolojik değişimlerin ilişki olgunlaştıkça azalabileceğini iddia ediyor." Aşkın biyolojik korelasyonları, uzun zamanlı bir ilişkinin daha kalıcı eş bağı oluşturması aracılığıyla azalabilir. Bu gibi kıvılcımın sönmeye başladığı vakalarda araştırmacılar kadının interferon seviyesinin azaldığını fark ettiler: "Aşkın bitmesi interferonla alakalı gen ifadesinin azalmasıyla bağdaştırıldı."

Bu durumun erkekler için de aynı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak:

Bilim İnsanları Açıkladı: Aşk, Kadınlar Üzerinde Virüs Gibi Bir Etki Bırakıyor!


Falling in love is associated with immune system gene regulation


How falling in love hits us like a VIRUS: Women's bodies respond to a new romance as if they are fighting off an infection, research shows
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst