Aret Vartanyan

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kimdir? kategorisinde Objectivity tarafından oluşturulan Aret Vartanyan başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 957 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kimdir?
Konu Başlığı Aret Vartanyan
Konbuyu başlatan Objectivity
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
aret-vartanyan_62460.jpg


1978 yılında İstanbul Beyoğlu'nda yoksul ama çok kültürlü, sevgi yüklü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aret Vartanyan 7 yaşından başlayarak yaradılış, insan ve yaşamın gizleri üzerine eksilmez bir heyecanla çalışmalarını sürdürüyor.

Sekiz yaşında klasikleri okumaya başlayan, dokuz yaşında Nietzsche ile tanışan Vartanyan, o yaşlarda kendini ifade etme biçimi olarak keşfettiği yazma eylemini varoluşunun odağı olarak kabul etti.

İlk gençlik yıllarında Uzak Doğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, M.Ü. İletişim Fakültesi'nde lisans ve yüksek Lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi'nde teoloji okudu ve batı felsefesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yaşam amacını 'Dünyada bir tek insanı bile dışarıda bırakmadan, her bireyin kendini ve yaşam amacını sevgi üzerine kurulu bir zeminde gerçek kılmasını sağladığı bir dünyaya hizmet etmek' olarak ifade eden Aret Vartanyan, her şeyden önce insana inanıyor.

Din, dil, ırk, ünvan, cinsiyet, zengin, fakir gibi etiketlerin ötesinde insanın gerçekliğinin altını çizerken çalışmalarıyla kısa sürede yüz binlerce insanın yaşamında farklılık yarattı.

-Alıntı-
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Kendisi ile geçen hafta bir imza gününde tanışma fırsatı buldum ve samimiyeti, doğallığı, komplekssiz tavrı karşısında hayranlık duymaktan kendimi alamadım. Herkesle içten bir diyalog kurmaya çalıştığı gibi, tüm sorulara ayrıntılı cevaplar vermeye de çok özen gösterdi. Kitaplarının, yaşama bakış açısının ve önerilerinin çok sayıda insanda farkındalık yaratacağından hiç kuşkum yok, herkese tavsiye ederim.

"Üç maymunu oynamaktansa olduğumu yaşar, inandığımı söyler, varsa bedelini de öderim."
Aret Vartanyan

"Her koşulda mutlu olmayı seçebilirsin. Mutluluk bir şeylere bağlayacağın bir duygu hali değil. Tatmin ile mutluluğu karıştırıyoruz. Tatmin olmayı mutluluk sanıyoruz. Yakaladığımız anda beklediğimiz her şeyin tatmin duygusu doğal olarak kaybolur. Kaybolan mutlu olma halin değil. Yalnızlık da korkulacak, kaçılacak bir şey değil. Yalnızsın ve yalnız öleceksin. Kabul et. Kabulleneceğin her sorunun üstesinden gelebilirsin. Varlığını kabul etmediğin bir şeyi nasıl çözebilirsin?"
Aret Vartanyan
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst