Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

aile nedir ?

S

sadece köpek

Ziyaretçi
devletin en küçük örgütlenme birimi olmak dışında sizce aile nedir?

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
paylaşmak demektir aile en başta ilk sevincini ailede paylaşırsın ilk üzüntünü aile ortamında tadarsın ilk aşkın ailenle yaşadığın yerde olur yani ilk mahallende sonra hayatı paylaşırsın onlarla eşinle . aynı odayı paylaşırsın kardeşlerinle.

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Aile, insan üretme yükümlülüğünü üstllenmiş olan (doğum, bakım, eğitim, sosyalleşme.....kısaca insanlaşma)organize bireyler topluluğudur.

yoldaki_adam

Yeni Üye
31 Ağu 2011
7
0
1
33
Çocuk bakımı temelinde insanlara giydirilmiş deli gömleğidir aslında kapalı aile. Doğal haldeki insana ait değildir, akıldan çıkmadır. Gerekli midir? Dayanışmanın olmadığı ve herkesin komşusuna yabancı olduğu bir toplumda, olmaması felaket olurdu.
Dayanışmacı toplumda aile daha açık olabilir ve doğal hale yakınlık taşıyabilir. Fakat, insanlarda sevgi ve paylaşma bilinci olması gerekir bunun için -günümüzde insanlar saçma sebeplerden en yakın dostuna,kardeşine,annesine düşman olurken...

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
İnsanlar girer çıkar hayatınıza. Onlarca, yüzlerce, binlerce kişi yaşamınızın bir kenarından dahil olurlar.

Aldığınız tatları toplayın. Hiç kimsenin elindeki toplam, bacınızın dizlerine uzanıp televizyondan film izlediğinizde hissettiğiniz huzuru veremez.

Yıllardır gözü dışarıda birisiydim. Ailemden gizler arkadaşlarıma anlatırdım içimi.

Ne kadar yanlış yaptığımı, değer verdiğim insanların vurduğu her sillede kat ve kat daha acıtarak anladım.

Bir akşam eve geldiğinizde anne ve babanıza selam verin, varsa küçük kardeşiniz eve girmeden bakkaldan çikolata alın.

Vay be. Kişi büyüdükçe daha da küçülüyor ve daha bir desteğini istiyormuş ailesinin...

Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
1 Kas 2012
2,737
180
63
İnsanlar girer çıkar hayatınıza. Onlarca, yüzlerce, binlerce kişi yaşamınızın bir kenarından dahil olurlar.

Aldığınız tatları toplayın. Hiç kimsenin elindeki toplam, bacınızın dizlerine uzanıp televizyondan film izlediğinizde hissettiğiniz huzuru veremez.

Yıllardır gözü dışarıda birisiydim. Ailemden gizler arkadaşlarıma anlatırdım içimi.

Ne kadar yanlış yaptığımı, değer verdiğim insanların vurduğu her sillede kat ve kat daha acıtarak anladım.

Bir akşam eve geldiğinizde anne ve babanıza selam verin, varsa küçük kardeşiniz eve girmeden bakkaldan çikolata alın.

Vay be. Kişi büyüdükçe daha da küçülüyor ve daha bir desteğini istiyormuş ailesinin...

Bazende ailenizden görmediğiniz desteği arkadaşınızdan görürsünüz.. belli olmuyor..

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular