Hazreti Muhammed Türk'tÜr - Namık Kemal Zeybek

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Bunları Biliyormusunuz ? kategorisinde Kütüphaneci tarafından oluşturulan Hazreti Muhammed Türk'tÜr - Namık Kemal Zeybek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 882 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Bunları Biliyormusunuz ?
Konu Başlığı Hazreti Muhammed Türk'tÜr - Namık Kemal Zeybek
Konbuyu başlatan Kütüphaneci
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan odun

Kütüphaneci

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Nis 2023
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
48
Konum
Çanakkale
Hangi Felsefe Akımına Yatkınsınız ?
İdealizm
hqdefault.jpg

ESKİ KÜLTÜR BAKANI NAMIK KEMAL ZEYBEK, HZ. MUHAMMED'İN TÜRK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Alanya Türk Ocağı tarafından düzenlenen “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye” konulu konferansta konuşan Namık Kemal Zeybek, 8 bin yıllık dünya tarihinin en önemli milletinin Türk Milleti olduğunu, insanlığa medeniyeti öğretenin de Türkler olduğunu söyledi.

Türk Milleti'nin kökünün Sümerlere dayandığını öne süren Zeybek, ”Peygamberimiz, Hazreti Muhammed'in kökü Sümerlerden gelmektedir. Dolayısıyla Hz. Muhammed de Türk'tür” dedi.

Dünyada ilk rüşveti de Sümerlerin başlattığını ileri süren Zeybek, şunları söyledi:

“Dünyada uygarlığı başlatan toplum da Türk Milleti'dir. Dünya tarihi Türklerle başladı. 600 yıl boyunca dünyayı Osmanlı yönetti ve bugün dünyanın pek çok ülkesinde Osmanlı'ya herkes saygı duyuyor. Aslında bugünkü Batı ülkelerinde yaşayan vatandaşların da soyu Türk'tür. Batılılar mevcut dininden vazgeçip kendilerine yeni dinler aramaya çalışıyor. Kendi kiliseleri boş.”

Namık Kemal ZEYBEK
 

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
insanlar kendini nasıl hissediyorsa öyeldir , insanları zorla türk kürt arap yapmanın alemi yok, etnik ırkçılık dünyada nazilerden başka ben esaslı bir uygulama olarak bilmiyorum, etnikçilik ölü insan tabiatına aykırı bir durumdur, sen biraz seçici olsan bile soyundan gelen ruh tabiatlar seçici olmayabilir ya da ataların seçici değildi ve sen kendini ırkçı bir türk zannederken atalarının tabi seçimlerinden dolayı ırkın zaten karışmıştır, önemli olan sahiplenme meselesidir, insanlık en iyiyi en güzeli sahiplenmek için uğraşır, biz de bize benzeyeni sahiplenmeliyiz, bakınız Almanyada tomrisin heykeli vardır adamlar sahipleniyor kendilerinin olmasa da. biz de sahiplenmeliyiz bize benzeyenleri.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Muhammed ve Sümerler Türkmüş..müş. Uygarlıĝı başlatanlar Türk milletiymiş..miş. Dünya tarihi Türklerle başlamış..mış. Zırvalardan demetler. Bu kafayla gidersek, ilk insanlar bile Türktür. Adem dedemiz ve Havva ninemiz kesin Türktür.

Osmanlı İmparatorluĝu 600 sene sürdüyse, Çin İmparatorluĝu 2100 sene veyahut Roma İmparatorlukları 1000 seneden fazla sürdü. Keza müthiş piramitlerin mucidi olan Eski Mısır medeniyeti de 1000 seneden fazla sürmüştür. Demek ki neymiş...miş. Osmanlıdan daha büyük İmparatorluklar da varmış. Bunlardan neden hiç bahsetmiyor? Yoksa işine mi gelmiyor?

Osmanlıya pek çok ülkede herkes tarafından saygı duyuluyormuş..muş. Avrupa´da yaşamasam veyahut başka bir çok ülke gezmemiş olsam, şıp diye inanacam. En başta Sırplar, Yunanlar ve Araplar olmak üzere Osmanlıdan nefret eden ülkelerin sayısı az deĝildir.

Kiliseler boşmuş. Bak bu doĝru işte. Kiliselere gidenlerin sayısında günden güne azalma var. Çünkü uzun süren Orta Çaĝ karanlıĝından çıkmayı ve dinden sıyrılmayı başaran Avrupalı, nihayetinde dini kiliseye tıkmayı başardı. Darısı Müslümanların başına, diyeyim.

Dipnot: Kiliseler boş ise acaba Türkiye´deki camiler hergün doluyor mu?
- Türkiye´de kaç tane cami vardır?
- Bayram namazları hariç hergün bu camilere gidenlerin ortalama sayısı ne kadardır?
- Var mı bunun istatiĝini yapan tarafsız ve baĝımsız bir mercii?
 
Son düzenleme:

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Dipnot: Kiliseler boş ise acaba Türkiye´deki camiler hergün doluyor mu?
- Türkiye´de kaç tane cami vardır?
- Bayram namazları hariç hergün bu camilere gidenlerin ortalama sayısı ne kadardır?
- Var mı bunun istatiĝini yapan tarafsız ve baĝımsız bir mercii?

Sabah namazlarında %0-1 doluluk oranı, diğer vajitlerde ise %1-5 arası kişi bulabilirsin. Cuma da bile dolmayan camiler var megakentte!. Yaklaşık gözle görülür manzara budur. Resmi veri bulamassın ama gözünle görebilirsin. :)

Bu toplumun mantık ve algılama sorunu aşikar. Kıyas yapılan şeyler(din/örf) ap ayrı ayrı şeyler çünkü. Kliselerde 5 vakit cemaatle namaz olmadığı çok ama çok açık.

Çok uzun zaman önce bir cuma; çok iyi hatırlarım imam vaazda "namaz" konusunu işliyor.
Hani şu meşhur islamın ilk 3 büyük savaşından birinde kuranda geçen savaşda namaz kılma hadisesinden bahisle namazın savaşta bile terk edilmediğinin altını cizerek hüküm çıkarıyor. Yani diyor ki; "farz" namaz 5 vakit camide veya cemaatle kılınır diyor. Cuma dan cumaya veya ramazan teravih müslümanlığı diye bir şekil yok.

Öyle hristiyanlar gibi cuma'dan(pazar) cuma'ya(pazara) veya bireysel namaz müslümanı olamaz.

Hocanın zekası islamın namaz kısmını anlamış ve doğrusunu aktarmış. Ama islamın sadece kısmi bir bölümü bu maalesef. Diğer gerçekleri oradan vaaz edemiyor. Veya ettirmiyor sistem diyelim... Malum islam devlet olarak doğmuştur. İslam sadece bir din değildir yani... Kılıç zoruyla zekat toplayamayan(!) islam baya baya eksiktir.

Hülasa, bu mantıkla senin camin bomboş ve kaynak israfı söz konusudur. Ayrıca diğer inanmayan insanlardan aldığın zorla vergide insan haklarına aykrırılık teşkil eder. Avrupa' da kliseler sadece hizmet alandan alıyor parasını. Sen ateist, deist, diğer inanç sahiplerinden o kanala para aktaramıyor.
 
Son düzenleme:

bilgisezgi

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
26 Ocak 2022
Mesajlar
98
Tepkime puanı
43
Puanları
18
Konum
Türkiye
Muhammet Türk, Ali Türk, Osman Türk, Ömer Türk, İngiltere kralı müslüman kendini gizler, Hitler aslında müslümandı say say bitmez...
Yalancılıkta bu dincilerin eline kimse su dökemez, ellerinden gelse allah da Türk derler, bunlardan her yalan beklenir.
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
@dragon
Gooĝle Amca´ya göre Türkiye´de 90.000 (doksan bin )civarında cami var. Normal vakitlerdeki tahminlerim de senin dediĝin gibi. Sadece dini bayramlarda hatırı sayılır bir oranda camiler doluyor. Bunun başlıca sebebi mahalle baskısında yatıyor. Gitmek istemeyenler bile gitmek zorunda kalıyor, çünkü bayram namazından sonra ahali hemen orada birbirleri ile bayramlaşıyor. Gitmesen olmaz ve hemen göze çarpar.
 
Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
Yapma be Zeybek hoca, çok ilginç ya neden böyleyiz, neden hayali gerçeklikler yaratıp inanmayı seviyoruz..

İnsan bir şeylere inanmaya mecburdur, salt akıl ve bilimsel bilgiyle elbet yaşananamaz veya başka deyişle bir varoluş biçimi oluşturulamaz. ama bu kadarıda fazla, kendi mit ve töremiz bize yeter abartmaya gerek yok..
 

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
S
Bu kısmı doğru sadece :)
Sümerlerin rüşveti ilk başlattıĝı da doĝru deĝil, çünkü rüşvet bir bakıma insanlık kadar eskidir. Yani Sümerlerden daha eskilere dayanır. Tanrılara tapmak, onlara kurbanlar kesmek, dinsel ayinler düzenlemek, kutsal mabedler inşa etmek, en basitinden dua etmek, rüşvetin âlâsıdır aslında. Çünkü bunlar yapılmazsa hedefine ulaşamayacaĝına inananlar var.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst