Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yeni söylenti

Color Oralet

Yeni Üye
27 Ara 2010
2
0
0
52
Utika Yetisi

Aslında insan oğlunun keşfetmediği sayısız duyu var. Bilinenleri zaten insan keşfetmiş. Keşiflerin en büyüğü düşüce. Onun da ilk farkına varan Pilaton.Yani Eflatun. İnsanın keşfedilmemiş duyguları açığa çıkarıp, dile dökmesi, kelimeye aktarması ve bir sistem haline getirmesi için önce tarifi gizlenmiş duyunun algılanması ve hissedilmesi gerekir. Gerisi kolay. Bulacağımız duyunun salt gerçek tarafı olmalı. Ki her insanda bu bulunsun ve kullanılabilsin. Ve bulduğumuz duyu spesifik yani kendine özgü olmalı. Ben bir tane buldum. Adına Utika dedim. Bu düşünce kuvvetimizle yapılan istenmeyen hislerden kendimizi uzaklaştırma yetisi. İşleyiş şöyle. Önce tedirginliği soyut bir varlık kabul ederiz. O varlığın mahiyeti doğasında düşünceye iteat eden olmalı. Bu da kutsal ışıktır. Ben ingilizce bir söz ile utika yetimi kullanıyorum. “Please lesson return” diyerek Allah’tan kendime kutsal ışığın aktığını düşünüyorum. Ve sözdeki “lütfen ders geri” anlamına uyan kutsal ışık düşüncemdeki beni tedirginlikten uzaklaştırıyor. Bulacağımız duyu herkes için kapısı açılmış kabulleniliş olamlı.

Tuna M. Yaşar

Tüm sayfalar yüklendi.