Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yaratma

caani48

Yeni Üye
13 Kas 2013
1
0
0
İnsan toprak ve suyun birleşiminden yaratıldıysa neden toprak ve suda yaşayamıyor ?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
tarihte bugün kafayı yiyen filozoflar günü mü?haydi hep beraber bir tanrı yaratalım ve habala hubala ona tapalım..ha bir de kurban lazım,kimi kessek kimi kessek ??? dijital sen seçildin :)

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
eğer gerçekten düşünmek niyetindeyseniz ,yoktan yaratmak mümkün müdür? burdan başlamalı. yaratılan aslında var mıdır ? buradan devam etmeli. ve nihayetinde anlaşılılıyor ki Tanrıyı kazanmak isteyen aklını kaybetmeli.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
tanrının aklını kaybetmiş kullara ihtiyacı yoktur..yoktan değil de yokken olabilir.

sahtekar

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
12 Eki 2013
28
0
0
Yanlış anlaşıldım sanırım. inanmak, aklının aldığına değil almadığınadır. Tanrıyı akıl almaz Tanrıya inanılır.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
aklının almadığına inanan aptaldır..dünyada yada evrende aklın almayacağı hiç bir şey yoktur,şöyle diyebilirsin;keşfedilmesi için zaman gereklidir..

felsefehayat

Yeni Üye
11 May 2011
46
0
0
43
sıradanlığın ne zararı var,en azından mış gibi yapmıyorum neysem oyum..yaani olduğum gibi görünmeye çalışıyorum..
dünyanın bu hali sıradanlık yüzündendir... etrafına bir bak, sıradan insanların ne kadar gücü olabilir bu hayatta, ne yapabilirler, ya da neyi değiştirebilirler? umarım anlatabilmişimdir

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
çok iyi anladım da sen ne kattın bu derin halinle insanlığa onu merak ettim.sıradan insanlarda senin kadar varoluşu şunu bunu merak ediyorlar senin onlardan farkın biraz daha okumuşluğun yada biraz daha maddi imkanlara sahip olman,sende de bir derinlik göremedim açıkçası..

felsefehayat

Yeni Üye
11 May 2011
46
0
0
43
çok iyi anladım da sen ne kattın bu derin halinle insanlığa onu merak ettim.sıradan insanlarda senin kadar varoluşu şunu bunu merak ediyorlar senin onlardan farkın biraz daha okumuşluğun yada biraz daha maddi imkanlara sahip olman,sende de bir derinlik göremedim açıkçası..
beni tanımadan bu tarz yüzeysel retoriklerle zihnini bulandırma, benim bir şeyler yapmadığımı nereden biliyorsun? Google da bir arama yapabilirsin.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
biliyorum böyle bir sitenin olduğunu sende zaman zaman gelip bu sitede okuyor ve yazıyorsun,senin ne olduğun beni ilgilendirmiyor..paylaşacak bir şeyin varsa yazarsın bizde faydalanırız kendi reklamını yapmak istiyorsan benim gibi cahili kullanma derim..çok daha derin arkadaşlar mevcut..konuyla ilgili yapacağın bir yorumun varsa ilerleyelim yoksa sana iyi günler.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
site benden ibaret değil,sen ver bakkalım değer mi değmez mi herkes görsün..ç(alıntı) yapmadan sana ait..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
tarihte bugün kafayı yiyen filozoflar günü mü?haydi hep beraber bir tanrı yaratalım ve habala hubala ona tapalım..ha bir de kurban lazım,kimi kessek kimi kessek ??? dijital sen seçildin :)

:)

Evrendeki her şey aynı atomlardan oluşmuyor mu? İnsan bedeni topraktan yaratıldı diye toprağın içinde veya suyun içinde yaşayabilmesi gerekir diye bir şart yoktur. Ruhu var ise suda ya da toprakta yaşayamaz ifadesi de doğru görünmüyor çünkü balıkta da ruh vardır ve suda yaşayabiliyor. Beden yapısı koşullara uygun olan her canlı o ortamda yaşayabilir. Beden yapımız toprak altında ve suda nefes almaya uygun olmadığı için yaşama şansımız da yoktur. Nefes alabilmemizi sağlayan cihazlar ile su altında da toprak altında da yaşayabiliriz fakat yemek yemek, güneş ışığına olan ihtiyaç v.s. dikkate alınırsa toprak altında yaşayıp solucan ile ya da deniz altında yaşayıp çiğ deniz ürünleri ile mi beslenecektik? Bu açıdan bakıldığında görünüyor ki zincirleme bir çok bedensel işlevin de değişmesi gerekirdi.

Bu arada sakalın sert çıkışını da haklı bulmadığımı belirtmeliyim, dünyaya herkes aynı gözler ile bakmıyor sakal bu sebeple farklı düşüncelere lütfen saygı duyalım, sert çıkışlar yapmayalım:eek:

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular