Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Utika Yetisi

pilaton

Yeni Üye
20 Kas 2010
1
0
0
52
Utika Yetisi
Aslında insan oğlunun keşfetmediği sayısız duyu var. Bilinenleri zaten insan keşfetmiş. Keşiflerin en büyüğü düşünce. Onun da ilk farkına varan Pilaton. Yani Eflatun. İnsanın keşfedilmemiş duyguları açığa çıkarıp, dile dökmesi, kelimeye aktarması ve bir sistem haline getirmesi için önce tarifi gizlenmiş duyunun algılanması ve hissedilmesi gerekir. Gerisi kolay. Bulacağımız duyunun salt gerçek tarafı olmalı. Ki her insanda bu bulunsun ve kullanılabilsin. Ve bulduğumuz duyu spesifik yani kendine özgü olmalı. Ben bir tane buldum. Adına Utika dedim. Bu düşünce kuvvetimizle yapılan istenmeyen hislerden kendimizi uzaklaştırma yetisi. İşleyiş şöyle. Önce tedirginliği soyut bir varlık kabul ederiz. O varlığın mahiyeti doğasında düşünceye iteat eden olmalı. Bu da kutsal ışıktır. Kutsal Işık doğadaki her yiyecek ve içecek renkleriyle eşleşebilir. Ben ingilizce bir söz ile utika yetimi kullanıyorum. “Please lesson return” diyerek Allah’tan kendime mavi alev renginde mavi kutsal ışığın aktığını düşünüyorum. Ders farklı farklı da olabilir. Mesela bir demir yığınından da olumsuz duygular geri çevirilebilir. Örneğin demir bir kapıyı seçersen "lesson return" kelimesinin kutsal ışığının oraya aktığını düşünürüz. Ve her bir olumsuz duygu için bunu uygulayabiliriz. Ve sözdeki “lütfen ders geri” anlamına uyan kutsal ışık düşüncemdeki beni tedirginlikten uzaklaştırıyor. Bulacağımız duyu herkes için kapısı açılmış kabulleniliş olmalı.

K

kuzeys

Ziyaretçi
:) allah kerim tek yol devrim be kardeşim.. ha bide kendin pişir kendin ye.. insanoğlu dediğin iki ana düşünce çatısı altında derlenmiştir genel eğilim olarak..
biz buna materyalizm ve idealizm deriz. İkiside duruma göre birbirinden daha sıkıcı olsada. Her ikiside hayrandır insanın kaçış yöntemlerine..

Süreyya Önal

Yeni Üye
16 Nis 2010
469
0
0
50
Allah kerim tek yol devrim : ) bu kelimeyi sevdim.

ve tüm tedirginliklerimiz de yine bizim aşmamız gereken, düşümüz ve/veya düşÜNcemiz. Hissiyatı ihtiyatla (fazlasıyla) boğmadan, itaatı ifrada kaçmadan! O' salt gerçek dediğinize yaklaşabilir, Düşünce ufkunu açabilir, bu yetimizi ilerletebiliriz.

Düşünce ; O' herşeyin doğası,Özü gereği var olanla kaim olup, sebep okur yanıt arar.Materyalizm ve idealizm birbirine koşut olabildiği -değerlendirilebildiği (ilerleyebildiği) derecede de sıkıcı olmaktan çıkar.

neyse konu uzun : )) ben de sizin şu utika yetinizi keşfedip iletişime geçtiğiniz gibi...direkt bağlantıya geçtiğim O'dostumla olan bir hikayemi anlatayım
............
şöyle ki, bir dönem bağırsaklarımdan rahatsızlanmış bir çok ameliyat 3 ayda bir zahmetli kontroller.. sıkıntı yaşamıştım. Ne zaman ki içe dönüp, kendime merhaba deyip, tek tek her organım azamla hasbıhal etmeye başladım, onlardan ; onları, ihmal etmemden duyduğum üzüntüyü samimiyetle anlatıp daha bitmeyen işler için zamana ihtiyacım olduğunu anlattım, aksaklığı el birliğiyle çözdük. En büyük destekte, benim- yeşil renk verdiğim hortum şeklinde tasavvur ettiğim, ışık enerji-ışık dosttan geldi. O'nun vücudumun tepe noktasından girerek -niyeyse! : ):)- benimle, benliğimin tüm hücrelerini selamlamasını, hastalanan dokuları şifa ile dönüştürmesini sağladık. İhmal ettiğim ve 2 seneye yakın bir süre boyunca, iyileşemeyen bağırsaklarım 2 ayda şifa bulmuştu. Dr.larımı şaşırtan beni ise iyileşmemden daha çok yakınlığı ile mutlu eden arkadaşıma, bu vesile ile bir kez daha selam ve saygılar, tüm minnetimle.

Tüm sayfalar yüklendi.