Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizce Demokratik Açılım Nedir; Nasıl Ve Hangi Alanlarda Yapılmalıdır?
Şu anda gündemde olan demokratik açılım konusunda bence hiçkimse net ve aydınlatıcı bişeyler söylemiyor.Bu konuda hükümetin somut olarak ne yaptığı veya yapacağı muallakta görünüyor. Bence artık işsizlik konusunda bi açılım yapılması gerek.
demokratik ayrımcılık kulağa daha hoş geliyor.. hükümet faşizm propagandasınan başka bir şey yapmıyor.. cumhuriyet içerisindeki toplulukları kutuplaştırıyor ve buna kaynaştırma deyip insanları milleyetçilik yalanına gebe bırakıyor.. 21.yüzyılda hala 18.y.y değer yargılarını tartışıp feodalizm unsurlarını yaşatmaya çalışıyorsak ve çıkıp bunu temel haklar ve özgürlükler mücadelesine dayandırıyorsak yazık bize.. dünyayı inatla ve ısrarla kafataslarına göre biçimlendirdiğimiz için.
işsizliğe gelince ise bu hükemtin sorunu değil bence bu tamamen kapitalizmin sorunsalı, 4. paylaşım savaşına kadar bitmez işsizlik bir ülkede bitse dakika geçmez diğerinde başlar.. ben demokratik ayrımcılıktan ziyade anayasa değişkliğini düşünüyorum.. yargıyı ve kuvvetler ayrılığını esir almadan değiştirebilirlerse ne mutlu bu topluma..
Demokratik Açılım kendi içerisinde çelişkileri barındıran bir tanımdır: Demokratik kavramı anayasal çerçeve kavramı ile özdeştir, Anayasal açılım sözünün sulandırılmış şekli, görünen o ki sistemle oynaya bilmek için izlenen bir taktik...
Şu dönemde her açılımda halk yeterince ezildi, açılımlar ne zaman son bulacak ona bakmak bence çok daha doğrusu..
kürt açılımı denen olay insanları birbirine düşürmek için emperyalist güçlerin emirleriyle kurulmus olan birdüzendir açılımın önünde gelen birdünya konu varken dikkatleri üzerlerine çektiler gündemi sürekli değiştirip ülkede kaos yaratmaya çalışıyorlar sadece kürt açılımı ile değil yok roman açılımı falan
bunlarda önemli konular ama bu konular altında insanları kandırmak doğru olmaz bence
'' ANALAR AĞLAMASIN dediya başbakan kandırdıya halkımın cahil kesimini yoksul kesimini
ama beni kandıramadı ben daha 12 yaşındayım ama ülkem için başbakandan daha fazla kafa yoruyorum
çok samimi bir kürt arkadaşımın köyünde bir hafta kadar kalmıştım. o zaman anlamıştım kürt halkı denen bir halk var aynı laz halkı olduğu gibi... bu yüzden demokratik açılım başladığında çok da yadırgamamıştım. daha sonraları kürtlerin yoğun yaşadığı şehirlerde de çalışma-gezme imkanım olduğunda iyice farkına varabilmiştim bu durumun.
çok samimi bir alevi arkadaşımın köylerinin bir derneği bulunmaktaydı ve o dernekte bir çok faaliyette görev almıştım hatta bir etkinlik için köylerinde bir şenliğe katılmıştım ve bu sayede köyde bir süre bulunup bir çok şeyi gözlemleyebilmiştim. o zaman da anlamıştım ki, alevilik de varmış sünnilik gibi...
çoğu kitabın, çoğu propagandanın, eylemin ya da örgütün... içlerinin bokla dolu olduğunu görebildim. kimliğinden kopmak ve koptuğu kimliğini unutmak... yeni kimlik yaratıp onu savunmak...
avukatlık yapmak...
benim anladığım budur bu işten ve bu açılım sadece bu avukatlar için hazırlanmaktadır. pkk da bir avukattır...
gene de açılımın halka yarar sağladığını görebilmekteyim ama bu asalak avukatların da bu kadar işine gelmesi sinirlerimi tepeme çıkarıyor.
demokratik ayrımcılık kulağa daha hoş geliyor.. hükümet faşizm propagandasınan başka bir şey yapmıyor.. cumhuriyet içerisindeki toplulukları kutuplaştırıyor ve buna kaynaştırma deyip insanları milleyetçilik yalanına gebe bırakıyor
Düşünceme tercüman olduğun olduğun için teşekkürler sevgili kuzeys.
Açılımların hepsi zaten direk şu düşünceyi oluşturuyor insanlarda: yaa bak demek böyle bir ayrım vardı, düşünmeyeni bile ayrı-laştırıyor bu açılımlar.