Sitemizin Mitoloji Sozlugu Hakkinda

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mitoloji Sözlüğü kategorisinde SenexIratus tarafından oluşturulan Sitemizin Mitoloji Sozlugu Hakkinda başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,379 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mitoloji Sözlüğü
Konu Başlığı Sitemizin Mitoloji Sozlugu Hakkinda
Konbuyu başlatan SenexIratus
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Nejdet Evren

SenexIratus

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Kas 2009
Mesajlar
138
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
77
Sevgili mitoloji severler ve sitemizin sozlugune gonullu katki saglayanlar,

Sizlerin de bildigi gibi sitemizdeki mitoloji sozlugumuz yeterli bir seviyede degildir. Dolayisiyla bu asamada referans olarak kullanmamanizi oneriyorum. Mitoloji dendiginde Turkiyede akla gelen ilk isim Azra Erhattir. Bunun icin onun kitaplarini oneririm.

Ornegin Kronos bir Titandir. Zeusun babasidir. Uranosun ogludur. Zeustan onceki Uranostan sonraki bastanridir. Kronos zaman demektir. Kronometre buradan gelir. "Zamani yenmek" demek zamani durdurmaya calismak demektir. Kronos ile ilgili verilebilecek detayin siniri yok aslina bakilirsa. Yine ayni sekilde Kibris da Aphroditenin lakabi olmakla birlikte ayni zamanda dunyaya geldigi yerdir.

Felsefe ile ugrasan insana bilgi yetmemeli. Yetiyorsa doymus demektir pesinden kosmaz artik bilginin o zaman da felsefesini kaybetmis olur. Koskocaman mitolojik ogeleri birer ikiser kelime ile gecistirdigimizde sorun dogacaktir. sozlugun yeniden derlenmesini oneririm. mitolojinin cekici unsuru gunumuzde bile hala daha yasadigimiz dunyadaki herseyi acikliyor olmasidir. bunu kaybedip bir ezber unsuru halini aldiginda siradanlasir, cekiciligini kaybeder. Dolayisiyla bilgi cok ciddi bir meseledir. Paylasilmadan once tekrar tekrar dusunulmesi gereken, gelisi guzel degil de ozenle secerek ,derinlemesine ve anlamlandirarak paylasildiginda guzeldir.


Yakinda olusturmakta oldugum kavramsal mitoloji sozlugunu sitede mitoloji bolumu altinda yayinlamayi planliyorum, saniyorum orada mitolojinin uzaydan inme olmadigini aksine ne kadar bizden birsey oldugunu birlikte gorebilecegiz.

iyi calismalar.
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
En kisa zamanda paylasmasinizi bekliyor ve mitoloji sozlugumuzu daha verimli hale getireceginizi umuyorum.
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
sayın Senexlratus çalışmalarınızın sonuçlarını ve aktarımlarınızı görmeyi bekliyorum
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst