Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

sesin bir rengi olabilirmi..:?

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
hangi acıdan bakıyom bilmiyorum ama .sadece soruyorum yorumları merak ediiyom ..

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
renklerin oluşturdugu duygulardan yoksun olanlar için bir gelişmenin başlangıcı olabilir ses dinleme cihazlarında daha ileri teknolojilere ulaşılabilir ..dünyada bukada kişinin sohbet ettigini düşünürsek dünyayı rengarek görebiliriz başka alemlerde cıkan sesleri filtreleyebiliriz....kaba saba işlenmemiş düşüncelerle yol acmaya calışıyom ..ilginclik yok henüz.. fikir yürütmek için biraz sebebp gerekebilir.. diye düşündüm .:p

oguz8891

Yeni Üye
7 Ocak 2009
86
0
0
2024
Sn. dez ben de tam hangi açıdan baktığınızı anlayamadım:)..
Bir renk gördüğümüzde yani fotonların frekansını yorumladığımızda, en nihayetinde duygu ve mantık birikimlerimizle bir şeyler hisseder veya düşünürüz.. Bu hislerin veya düşüncelerin benzerlerinin görmeyenlerde bunun ses yoluyla sağlanmasını kastediyorsanız, ve bu anlamda onlara yardımcı olunabileceğini düşünüyorsanız, aslında ilginç bir fikir..

Görmeyenlerin dünyayı bu yönden yaşamalarını sağlayacak sadece sese dayalı kaliteli filmler, romanlar, oyunlar hem ticari hem ahlaki yönde eğer yoksa böyle bir şey, evet ilginç olabilir.

dez

Yeni Üye
24 Kas 2010
17
0
0
45
böyle bir olay zihinlerden gecmiş olabilir söz olarakta sarfedilmişte olsa buna yakın bir fikire tanık olamadım bu bende yontulmamiş bir fikir sadece sundum hani degerlendirmeler yorum lar bunuu .. biraz daha yönlendirir diye düşünüüyom bu yüzden bakış acısı olarakk belirgin bir şekil ve yorum sunamadım sadece bir yerde bir maden düşün cıkardık beraber ne yapıcaz onuu düşünüyoz berabercee bir kac yorumla acılışıda yaptım ve senin gibi arkadaşların bazıı yorumlarıı örnegin kör arkadaşların hayattann nelerden yoksun oldugunuu yada düşünceyi parcalara ayırdıgımızda dünyada renklerin önemii gibi konulara uzayıp gider ama ben ana temel olarak sesin renklerlee cözünürlük kazanmasını. bunu oluşturabilmeninn cok degişikk bir teknolojik olay olabilicegini düşünmektir.. belkii buu durum şimdikii ortamıı cok fazla etkilemeyecekk gibi gözükebilir ama başka alemlerdekii sesleri anlayabilme olayına faydalı olabilir diye düşünüyom .. aslında üzerinde cok detaylıı bir düşünceye varamadım içinde.. cok fazla örneklere giremiiyom .. bilgi sahibi olmak cok zor tabii böyle bir konuda bis felsefik yönü yani düşüncede ki katkılarını saglayabiliriz.. deneysell kısmıı bizi (beni aşar cünkü sosyal gerceklerim ve yaşam tarzım uygun deil ama bir fikir edinmekten yoksun olmadım için böyle bir fikri paylaşmaktan fayda gördüm )aşar.

Tüm sayfalar yüklendi.