Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Modanın sizdeki etkisi

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Moda, çok uzun zamandır insan yaşamının gündemini belirleyen fenomenlerden biridir.

Modaya bakış açınız nedir?

Moda unsurunu yaşamınızın en çok hangi alanlarında önemsersiniz?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Moda ile pek ilgilendiğimi söyleyemem çünkü bu moda diye sokakta aynı tip giyinen, aynı saçı kullanan ya da aynı telefonları taşıyan tipleri görmek bana anlamsız geliyor. Kişi kendine özgün olmalı ve yakışan ne ise onu tercih etmeli diye düşünüyorum. Modaya uyum kurmak için yapılan alışveriş çılgınlığının sadece bütçeye zarar verdiğinin ve israf olduğunun kanaatindeyim. Kısacası modayı takip eden birisi değilim sanırım bu konuda demode biriyim:smile: Geçen gün İşte Benim Stilim yarışmasını izliyordum,yarışmacının birisi sarı bir elbise ile çıktı ve ben çok asil buldum fakat juri demode dedi, o an anladım ki ben de demodeymişim:)))

Son düzenleme:

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Moda dediğimiz ve toplumlar olarak esaretine sürüklendiğimiz akımın kişsel ve toplumsal zararlarını bildiğimizi hep söyleriz,ancak davranışlarımızla söylemimizi yalanlarız maaelsef.

Tarz sahibi olmak kesinlikle demode olmak değildir. klasik söylem;renkler ve zevkler tartışılmaz'ı yaşamımızdan çıkartmamız mümkün mü?

Moda,çok büyük bir rant sanayii, çılgın bir akım,seçiciliği destekliyor,yaşam kalitesini bazen düşürüyor,bazen yükseltiyor gibi girdapları var. Bilimin de modası olduğu gerçeği konuyu daha da çarpıcı hale getiriyor. İnsanın yaşam felsefesine fark ettirmeden müdahelelerde bulunuyor.

TV lerdeki moda ile ilgili bazı programları, formatı itibariyle itici bulabiliyorum.

Bence; evini rahatını sağlayıcı,yaşamını kolaylaştırıcı, zevkine ve bütçesine göre ve de ihtiyaçları dahilinde uyumlu bir şekilde dekore edebilen,
Kendine yakışanı, kişiliğine,tipine ve ortama uygun,kişiliğini yansıtan,rahat hareket edebileceği şekilde ve özgün,uyumlu giyinen ve bütçesini gösteriş amaçlı darmadğın etmeyen,

Yaşam konforunu başkalarına sergilemek amaçlı değil de, kendine hizmet amaçlı koordine edebilen her birey "en iyi modacı"dır.

Düş

Yeni Üye
10 Tem 2012
120
0
0
Modayı takip etmiyorum ben, bana göre moda bireyin kendi yarattığı bir şeydir. Bu hususta neden internette ya da haberlerde geçen başkalarının yaptığı şeyleri moda diyerekten kendimde deneyim ki?

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
@Alper bir ara Yıldırım Mayrukla birlikte çalışıyordu.

Alper'i merak etmeye başladım şimdi :) Hem Türkolog,hem modacı. Renkli bir yaşam felsefesi olmalı. Yıldırım Mayruk bildiğim kadariyle çoğunlukla sanatçılara sahne kıyafeti tasarlardı.

Ee,toplu bayanlar da toplumun önemli bir kitlesi, hem de çok önemli bir kitlesi tek bir "M" harfi eklenmesiyle bile kocaman "insanlar küme"si" akla gelebiliyor.:smile:

X

FAdmin
Onursal Üye
25 Kas 2013
693
2
18
Su aralar meshur yildizlar bile pantolon pacalarini kivirarark giyiyor, cok degil birkac yil oncesine kadar bu tip giyinmek yurek isterdi :) sayisiz assagilamalara maruz kalirdiniz sanirim. Takim altina giyilen spor ayakkabilar, beyaz coraplar felan..

Ben tarz olarak biraz bol pantolon giyerim, zencilere ozendigimden degil seviyorum. Gecenlerde bir arkadas elestirmisti mesela birkac on yil oncesinde modaydi halbuki?

Moda dedigin sey kapital duzenin bize dayatmasidir, urun pazarlamasidir. Ben begeniyorsam, kendime yakistiriyorsam bitmistir.

Melodram

Yeni Üye
19 Kas 2011
60
0
6
Biz çayı bile moda yapmış bir milletiz, büyük düşünmeliyiz! Kahve ile kedi satışlarının doğru orantılı ilerlediği kaç ülke olabilir? Peki kitapları sadece kahvenin yanına koymak için alıyor olmamız da bir moda mıdır? Modadır tabii. Modanın etkisi öyle büyük ki, ''çay içenle olur'' modamız bile var. Arkadaşım bu ülkede çay içmeyen insan mı var? Herkesle olur yani diyorsun, hiç riske gerek yok yani. Biz de moda genelde sosyal medya üzerinden benimsenen şeyler üzerinde ilerliyor. Moda denince ilk akla gelen kıyafetler olsa da tekstil ile alakalı bakış açılarımız oldukça sınırlı. Burada önemli olan her konuya kendi tavrını koyabildiğin gibi, modada da kendi dokunuşlarını hissettirmektir. Düşünce, yazı, kıyafet ne olursa olsun. Modayı bu şekilde algılarım ama benim algılamam yeter mi? Yetmez. Niye? Çünkü kuş öldü beybi, kuş öldü anlıyor musun? İdo Tatlıses'in pembe pantolon giymesiyle senin dayının pembe pantolon giymesi bir mi mesela? Değil. Birinde kuş ölür, ötekinde ölmez. Çok karışık bu işler.

Son düzenleme:

esekherif

Yeni Üye
3 Nis 2015
907
5
18
Biz çayı bile moda yapmış bir milletiz, büyük düşünmeliyiz! Kahve ile kedi satışlarının doğru orantılı ilerlediği kaç ülke olabilir? Peki kitapları sadece kahvenin yanına koymak için alıyor olmamız da bir moda mıdır? Modadır tabii. Modanın etkisi öyle büyük ki, ''çay içenle olur'' modamız bile var. Arkadaşım bu ülkede çay içmeyen insan mı var? Herkesle olur yani diyorsun, hiç riske gerek yok yani. Biz de moda genelde sosyal medya üzerinden benimsenen şeyler üzerinde ilerliyor. Moda denince ilk akla gelen kıyafetler olsa da tekstil ile alakalı bakış açılarımız oldukça sınırlı. Burada önemli olan her konuya kendi tavrını koyabildiğin gibi, modada da kendi dokunuşlarını hissettirmektir. Düşünce, yazı, kıyafet ne olursa olsun. Modayı bu şekilde algılarım ama benim algılamam yeter mi? Yetmez. Niye? Çünkü kuş öldü beybi, kuş öldü anlıyor musun? İdo Tatlıses'in pembe pantolon giymesiyle senin dayının pembe pantolon giymesi bir mi mesela? Değil. Birinde kuş ölür, ötekinde ölmez. Çok karışık bu işler.

kuş düşünce damdan
kizlar saçlariyla ölümü düşünürler
uzun bacakli tanrilar koşuşur sokaklarda
kuş öldü herkes mi ariyor

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
2016 yılında modanın yükselen trendleri ufukta göründü.

Gece-abiye;
1920 lerin mayo modeli elbiseleri üzerine uzun tül elbiseler,

Renk;

Mandalina sarısı ve fırtına grisi

Saç ve makyaj;

Uzun ve dalgalı mor saçlar
kırmızı eye-liner
Yeşil ruj
Sigara sarısı oje,
imiş. Hayal gücümü zorluyorum.:eek:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
2016 yılında modanın yükselen trendleri ufukta göründü.

Gece-abiye;
1920 lerin mayo modeli elbiseleri üzerine uzun tül elbiseler,

Renk;

Mandalina sarısı ve fırtına grisi

Saç ve makyaj;

Uzun ve dalgalı mor saçlar
kırmızı eye-liner
Yeşil ruj
Sigara sarısı oje,
imiş. Hayal gücümü zorluyorum.:eek:

Bir kere de sadelik, doğallık moda olsa ne güzel olacak:):smile:

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
herkes modaya, bir yönden dayatmalara karşı çıkıyor; hoş, güzel de el-sanatlarının yok olduğu/yok olmaya yüz tuttuğu, fabrikasyon üretimin egemen olduğu bir üretimde bunu gerçekleştirmek ne denli mümkündür?

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
İnsanın özünden kopartılması kolay olmadı. Bu süreçte " İnsanın attığı ruhsal çığlıklar"ı marjinal sistem içinde moda sektörü kadar hiç biri yakından duymamış,hissetmemiş ve sadistçe zevk almamıştır.

Bir partide, düğünde vs. toplantıda giydiğin ithal bir elbiseyi ikinci kez giymenin banellik yaftası, (ithal. vurgu= o denli pahallı anlamında )

Bir başkasının kıyafetinin aynısı ya da benzerini giyenlerin ardından " ayy salak şeyler, nasıldaaa pişti oldular değil mi? hahahahahaa " gibi kendilerinden menkul salakça fısıldaşmalar korosunun dayatması sonucu ileri derece narsist bireyler cemiyetine bilerek katkıda bulunmaktır, ileri derece moda takıntısı.

Ve hatta kuş gribinden ve keneden daha vahim bir salgın. Çünkü beynin ve ruhun immün sistemini çökertiyor. Beyni ve ruhu çökmüş toplumlardan ne beklenebilirse?

Yaşasın doğallık diyorum.

YAKIŞAN, TEMİZ, ŞIK VE UYUMLU, İNSANIN KİŞİLİĞİNE UYGUN,BÜTÇEYE DE UYGUNSA GİYEBİLDİĞİN EN TRENDY' DİR BENİM İÇİN.

alpi

Yeni Üye
29 May 2014
416
1
18
48
Modaya uymamak gibi bir şey söz konusu olamıyor olsa bile çok zor.

Çok basit bir örnek; Yırtık olmayan yada eskimiş görüntüde olmayan kot pantolon bulmak neredeyse mümkün değil.

Dar giyinmenin sağlığa ne kadar zararlı olduğu malumunuz ama geniş kıyafet bulmak gene neredeyse imkansız.

İnci Birinci

Yeni Üye
24 Haz 2014
636
5
18
Necdet Evrenherkes modaya, bir yönden dayatmalara karşı çıkıyor; hoş, güzel de el-sanatlarının yok olduğu/yok olmaya yüz tuttuğu, fabrikasyon üretimin egemen olduğu bir üretimde bunu gerçekleştirmek ne denli mümkündür?

alpiModaya uymamak gibi bir şey söz konusu olamıyor olsa bile çok zor.

Çok basit bir örnek; Yırtık olmayan yada eskimiş görüntüde olmayan kot pantolon bulmak neredeyse mümkün değil.

Dar giyinmenin sağlığa ne kadar zararlı olduğu malumunuz ama geniş kıyafet bulmak gene neredeyse imkansız.

Haklısınız alpi, çözüm Necdet Evren'den.

Nejdet Evren

Yeni Üye
19 Ağu 2008
3,589
179
63
61
bu konuda çözüm üretmek kolay görünmemektedir. fakat, seri üretim yanında el-sanatlarının, terziciliğin özendirilmesi, ekonomik olarak kamusal yönetim tarafından desteklenmesi insanların tek-tip olmasının kısmen önüne geçecektir. Önlenemez kar hırsının dizginlenmesi de gerekir. tüm sosyal düzenin yeniden yaratılması gibi kopleks bir durumdur adeta...tasarım ve yaratıcılığın her beceriye açık akademik bir öğrenime dönüştürülmesi ve her yerde yaygınlaştırılması gerekir. Giyim-kuşam akademileri ile öoda çılgınlığından kurtulunabilinir sanıyorum...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular