Neler yeni

Kanada için Göçmenlik Şartları

Duru

Yeni üye
Katılım
6 Nis 2015
Mesajlar
12
Puanları
0
Amerika'yla komşu olan fırsatlar ülkesi
en çok sağlık personeli
akademisyen ve petrol mühendisine ihtiyaç duyuyor. En az lise mezunu ve meslek sahibiyseniz
siz de kurasız Kanada vatandaşı olabilirsiniz

Birleşmiş Milletler raporuna göre
Kanada dünyada yaşam şartlarının en iyi olduğu ülke. Kanada hükümeti
250 bin Kanada Doları'nı gözden çıkaran yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Böylece yatırımlarınız da en verimli şekilde değerlendiriliyor.

Kanada'ya yerleşebilmek için Amerika'da olduğu gibi bir çekilişe katılmanıza gerek yok. Ama başvuru ücreti daha yüksek. İstenilen şartlara sahipseniz 550 Kanada Doları karşılığında Kanada'ya başvurabiliyorsunuz. Ayrıca vize işlemlerinizin yürürlüğe girmesi için Kanada Konsolosluğu'nun Dışbank'taki hesabına 125 Kanada Doları yatırmanız gerekiyor.

ABD'ye vizesiz giriliyor

Göçmen adayları için Kanada'yı cazip kılan unsurlardan biri ABD'ye sınır komşusu olması. Kanada'dan ABD'ye geçmek için ehliyetinizi göstermeniz yeterli. Her yıl 200 bin ile 250 bin kişiye kapılarını açan Kanada oldukça kozmopolit bir ülke. Farklı kültürlere açık olduğu için ırkçılık söz konusu değil. Kabul ettiği göçmenlere din
dil
ırk ayrımı olmadan barış içinde yaşama olanağı tanıması
ekonomik ve sosyal refah ülkesi olması
yaygın sosyal güvenlik imkanları Kanada'nın tercih edilmesinde etkili olan önemli unsurlar. Kanada'dan bir iyi haber daha var... Quebec
aynı ülke içinde olmasına rağmen farklı vize kuralları uyguluyor. Ülkenin özerk statüye sahip olan bu eyaleti
2003'e kadar her yıl kabul edeceği göçmen sayısını yüzde 40 artıracağını açıkladı. Quebec için seçim kriterleri farklı. Bu eyalete göçmen olarak gitmek için başvurular Kanada'nın Suriye Şam Büyükelçiliği'ne yapılıyor.

Hak ve sorumluluklar

· Göçmenler oturma izinleri devam ettiği sürece Kanada'da yaşama
okuma ve çalışma hakkına sahip ve Kanada vatandaşlarına tanınan tüm sosyal haklardan yararlanabilirler.

· Vatandaşlık gerekleri yerine getirildiğinde
göçmenler Kanada'da en az üç yıl yaşadıktan sonra vatandaşlık ve Kanada pasaportu için başvurabilir.

· Oturma izni olanlar seçimlerde oy kullanamaz.

· Göçmenler çok yüksek güvenlik teminatı isteyen bazı işlerde çalışamaz.

· Vergi ödemek
yasalara saygılı olmak zorundadırlar.

· Kendileri ya da tabiyetlerindekilerin bir suç işlemesi halinde sınır dışı edilme ihtimali söz konusu.

· Kanada vatandaşı olana değin ya da yerleşim yeriniz olarak Kanada'yı terk edene kadar oturma izniniz saklı kalır. Sıklıkla ve uzun süreli olarak ülke dışına çıkarsanız
oturma izninizin iptali gündeme gelebilir.

Lise mezunu olmak şart

ABD' den farklı olarak Kanada'ya göçmenlik başvurusunda bulunmak daha pahalı. Ancak göçmenlik vizesi için çekiliş yok. Göçmenlik başvurularında puanlama sistemi esas alınıyor. Her yıl üzerinde ufak değişiklikler yapılan göç yasasında değişmeyen tek unsur belki de bu. Puanlama sisteminin taban puanı ise geçtiğimiz günlerden farklı olarak 70'den 75 puana çıkarıldı. Değerlendirmeyi geçmeniz için en az 75 puan almanız gerekiyor.

Puanlama sistemi

21 ile 44 yaş arasında olup üniversite mezunları
master ve doktora yapan adaylar en yüksek puanı alıyor. Göçmenlik bürosunun meslek listesinden mesleğiniz için kaç puan verildiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca eğitimini aldığı meslek dalında çalışanlar; finans
bilişim
mühendislik ve tıp uzmanları; Kanada'daki bir işyerinden iş davetiyesi alanlar; Fransızca veya İngilizceyi çok iyi derecede bilenler puanlamada öncelik sahibi. Her iki dili birden konuşanlar
Kanada'nın kültürünü
yaşam biçimini tanıyanlar ve Kanada'da yaşayan birinci dereceden akrabası olanlar ise en yüksek puan alıyorlar. Yukarıda da belirttiğimiz gibi özerk statüye sahip Quebec Eyaleti için ise İngilizcenin yanında Fransızca bilmek önemli.
Puanınızı artırın

Yaş
eğitim
meslek
tecrübe ve akrabalık gibi kişisel faktörler Kanada göçmenlik başvurusunda oldukça önemli. Göçmenlik değerlendirmesinde 10 farklı kriterden en az 75 puan almanız gerekiyor.

Yaş

21- 45 yaşları arası 10 Puan

18 altı veya 48 yaş üstü 0 Puan

18-47 yaş arası 4 Puan

Eğitim

Ortaokul-lise mezunları: 5- 10 Puan

Üniversite mezunları: 20 puan

3 yıllık meslek okulu: 20 puan

İki yıllık önlisans: 15 puan

Master-doktora yapmış olmak: 25 puan

Meslek eğitimi

Petrol mühendisi 17 puan alırken aynı rafineride çalışan işçi 2 puan alıyor.

Kanada'da önceden iş ayarlamak 10 puan

Mesleki tecrübe

En az 1 yıl çalışmış olmak: 10 puan İki yıl: 15 puan
3 yıl: 20 puan


4 yıl: 25 puan

Yabancı dil bilgisi

İngilizce veya Fransızca dil yeteneği: 20 puan. İki dilden birini ana diliniz gibi biliyorsanız 16 puan. Orta derecede biliyorsanız 12 puan. Diğer kategoriler : 0 puan

Kişisel uyum

Kanada yaşam tarzına ve kültürüne uyum ve motivasyon: 5-7 puan

Akrabalık

Birinci dereceden : 5 puan

Eşinizin yüksek lisans mezunu olması: 5 puan
lisans mezunu olması : 4 puan

Kanada hükümeti her katılımcıya 8 puan veriyor.

Bunlara dikkat

· Kanada'ya gitmek için aracı kurumlara güvenmeyin! Kanada Göçmen Yeterlilik Testi'ni geçtiğiniz anda başvurunuzu yapabilirsiniz.

· Kanada'ya gitmenin en kolay yolu öğrenci veya turist vizesi. Ancak yeterli nakit ve gayrimenkulü gösterip
Kanada elçiliğini geri döneceğinize inandırmanız gerekiyor.

· Öğrenci ve iş vizesini 2 ile 4 hafta arasında almak mümkün.

· Aileye bağlı göçmenlik vizesi alıyorsanız dört ile altı ay
bağımsız göçmen vizesine başvurduysanız sekiz ay hatta kimi zaman 24 aya kadar beklemeniz gerekiyor.
· Kanada'da eğitim
sağlık gibi sosyal imkanlar çok fazla. Ancak vergiler çok yüksek
 

esekherif

Yeni üye
Katılım
3 Nis 2015
Mesajlar
948
Puanları
0
Tuncay Güney Aklıma geldi hemen. İngilizlerin üçüncü dünya ülkelerine uyguladığı operasyonlardan sonra ajanlarıın tatile gönderdiği mükkemmel bir ülke!
 

X

FAdmin
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
710
Puanları
16
Garip bir sekilde Kanada vizesi almasi Amerika ve Ingiltere'ye gore daha zor.. Tanidigim hali vakti yerinde iyi okullardan mezun olmus birkac arkadasim alamamisti mesela, suan tabi durum nedir 2008'den beri cok su akti gecti uzerinden..
 

Emre

Yeni üye
Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
18
Puanları
0
Yaş
30
Web sitesi
www.yorumlayin.net
Kulakları çınlasın dayım 20 kusur senedir orada yasiyor. Zamaninda mühendisleri davet etmişler. Yenge de Muhendis tabi. Birlikte gitmişler. Gayette mutlular bildigim kadariyla. Yasam Şartları gercekten kaliteli olan bir ülke duydugum kadariyla. Gel gelelim cocuklari tek kelime Türkçe bilmiyor. Buda bi handikap bence.
 

baybars

Yeni üye
Katılım
16 Nis 2015
Mesajlar
6
Puanları
0
bu tür başvurularda ne kadar az istekli görünürseniz başvurunuzun kabul olma ihtimali aynı oranda artar.