hiç kimse kendisinin doktoru değildir

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde salfel tarafından oluşturulan hiç kimse kendisinin doktoru değildir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,897 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı hiç kimse kendisinin doktoru değildir
Konbuyu başlatan salfel
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aksiyom

salfel

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Halk arasında çok yaygın bir tabirdir
insan kendisinin doktorudur
özellikle psikolojik rahatsızlıklarımızı profesyonel bir yardımla paylaşmalıyız
ben şahsen üstesinden gelemedim
ve psikolojik rahatsızlıkları diğerlerinden ayırmıyorum
nasıl ki grip olduğumuzda burnumuzun akmasını durduramıyor isek aynı şey geçerli
yani bozulan salgılarımız var veya algılarımız değişti yada şizofreni farketmez
tıp şart
farklı düşünen varsa lütfen paylaşsın
 

şehrin yabancısı

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
426
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
sorununuzu bilmememe rağmen doktor sadece önerir. yani çözüm her ne olursa sizde. belki kendinize yanlış teşhis koymuşsunuzdur.ve doğru tedavi olmaz. burda yorum yapmak bu konuda zor.duruma göre değişir.ortaya rahatsızlığınızın şeklini koyun isterseniz. paylaşmak istiyorsanız eğer..
 

cogito

Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
198
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Psikolojik rahatsızlıklarda gerek ilaç gerekse terapi bakımından doktorun gerekli olduğunu düşünüyorum.Fakat bu süreçte kişinin hayatının değişmesi de çok önemli. Doktor ya da başka bir şey, mutlaka dışardan bir etken olması gerekiyor.Kişi hastalık sürecinde kendi kendine yardım edemez. Psikolojik sorun yaşadığı süreç içinde insanın algıları değişir, hormonları farklı salgılanır. Doktor, ilaç ve terapi yoluyla kişinin sorunlarını çözmesi için uygun bir beyin hazırlar.Ondan sonraki süreç kişinin hayatındaki olayların gelişimine bağlıdır.
Ben de Şehrin Yabancısı arkadaşa katılıyorum eğer paylaşmak isterseniz burada sorun üzerine konuşabiliriz.
 
M

monaliza

Ziyaretçi
Genel anlamda;her insan biraz kendisinin doktorudur bana göre. Olamadığı durumlar da kaçınılmaz.
Bu konuya kafa yormuştum bir dönem. Karmaşamın çözümü zor olmadı.

"Hz. Musa(A.S) bir gün hasta-doktor ilişkisini düşünürken, Allah'a(C.C.)sormuş;Hastalığı ve şifayı da yaratan sensin, derdi verdiğine göre,ömrüm varsa şifayı da mutlaka vereceksindir. Neden Hekime gideyim ki?
Vahiy gelmiş; Her yarattığım da mutlaka bir hikmet vardır, hastalığın şifasını hekimde,hekimin rızkını hastada gizledim. Yarattığım hiç bir şey anlamsız değildir. Hastalandığında hekime git"
Ben ikna oldum açıkçası. Bunun yanısıra,bedenimiz ve ruhumuz bize emanettir,en iyi şekilde korumakla, doğru beslemekle yükümlüyüz. Ancak;hastalıklar da yaşamın bir gerçeği. Gerektiğinde doktora, psikiyatra, nereye gerekiyorsa gitmek hak ve görevimiz. Çünkü; önemli olan kaliteli yaşamaktır. Aklımızı kullanarak "yaşam kalitemizi" sağlamak ve korumak durumundayız.

Bence de TIP BİLİMİ kesinlikle şart..Başka bir boyut gerçi;ama söylemeden geçemeyeceğim. Keşke değerli bilim adamları (geneli iyidir,kötüleri kast ediyorum) her daim etik davranabilseler.

Sorununuzun içinden çıkamadığınız anda,doktora gidiniz, en azından mum ışığında yol arayacağınıza,ampul ışığında yol ararsınız. Sonuçta içiniz rahat eder. Ve dahi; bize de anlatabilirsiniz derdinizi, belki de siz panik yapmışsınızdır.Hepimizin zaman zaman yaptığımız gibi.

Sevgiler ve şifalar:)
 

salfel

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
28 Ocak 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Yorumlar çok saygıdeğer ve iyi ki bu konuyu açtım
aslında problemin çeşidi çok önemli değil diye düşünüyorum
örneğin herhangi bir psikotik duruma sahip olan biri o durumda kendisine ne iyi gelir bunu belirleyemez
bozulan,değişen birşeyler var ve bu durumda izlediği yöntemin doğru olduğunada emin olmamalıdır
hiç kimsenin de aslında kendisinin sağlıklı olup olmadığı konusunda kesin bir yargıya varamayacağını düşünüyorum.tamam artık sağlıklıyım diyen birinin bunu sağlıklı bir bilinçle veya sağlıklı salgı düzeyi ile
söyleyip söylemediğini kendiside bilemez.
 

sisifos

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
30
bence kişide ki hastalık psikoz,şizofreni gibi ağır hastalıklar olmadıkça kişi kendinin doktoru olabilir. özellikle günlük tutmak kişinin hem kendisini tanımasında hem de sorunların temelde nerden kaynaklandığını bulmasında çok faydalı. biraz da kişiye bağlı tabi... kişinin belli bir bilgi birikimi olması gerekli. psikanaliz yönteminde serbest çağrışımla doktora anlattıklarını otamat yazıyla günlüğüne aktarabilirsin. ya da eski günlüklerini inceleyip bastırdığınız ve unuttuğunuz bir olayla yüzleşebilirsiniz
 

Aksiyom

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
569
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
32
Kişi kendi doktoru duruma göre olabilir,bu hastalıktan kasıt ufak şeylerse hayatın verdiği tecrübelerden halledilebilir ama bazı konular vardır ki kesinllikle bu iş için senelerini veren insanlara danışılmalı.Aynı zamanda birçok hastalığın piskolojik sebeplerden ötürü olduğunu düşünüyorum,kişi kendi kendini bilmelidir ki hastalık alındığında zeminin düzgün oluşuyla kolay atılsın.En ufak piskolojik bir rahatsızlıkta ilaç verip bir yeri onarıp diğerini yıkan ahmak doktorları da kınıyorum..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst