Her insan bir devlettir

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde OnurÜney tarafından oluşturulan Her insan bir devlettir başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 933 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Her insan bir devlettir
Konbuyu başlatan OnurÜney
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ihaveanidea

OnurÜney

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
9 Eyl 2013
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ya bir devlet olsaydınız...Askeri gücünüz,siyasi gücünüz vb. yani bir devlette olan her şey sizdede olsaydı? ZATEN VAR !!
''Her insan bir devlettir''.Bu düşünce çok doğru bir noktaya değiniyor.Bir düşünün okulda sıra arkadaşınızın kardeşi ile kavga edeceksiniz.Ama ikilemdesiniz çocuğu dövsem arkadaşımı kaybetcem diye düşünüyorsunuz.İşte tam bu noktada siyasi güç devreye giriyor.Nasıl mı ? Sıra arkadaşınla kardeşi müttefik durumunda doğal olarak (çok nadir müttefik durumunda olmayabiliyorlar) sen eğer kardeşi ile kavga edersen sıra arkadaşın ile aran çok kötü bozulacak.Sonuçta kardeşi değil mi ? Buraya kadar sorun yok şimdi canlandırma yapalım.Sıra arkadşın A Devleti (diyelim ismi Selim Selim Devleti mesela) sıra arkadaşının kardeşi B Devleti ve A Devleti ile B devleti İttifak konumundalar.Sen B Devletini yolundan çekmek istiyorsun ama B devletinin müttefiği neredeyse seninde müttefiğin acaba ne yapsam diye düşünürken bir karar veriyorsunuz ve sıra arkadaşının kardeşini pataklıyorsunuz.Sonuç olarak savaş hayırlı olsun ! Gördüğünüz gibi insanlar arasındaki siyasal ilişki... Askeri gücede değinirsek aslında çok basit.Sen kendinden üç kat daha çevik,kaslıiri vb. birisini pataklıyabilirmisin? Tabikide hayır (küçük bir ihtimal gerçekleşebilir zaten buda Kahramanca bir zafer olur) İşte askeri güçte tam olarak bu ne kadar kuccetli olursan o kadar askeri gücün artar ve kendini daha iyi koruyan bir devlet konumuna gelirsin.Kısacası kavgalar SAVAŞ demek..!
Söylemeye çalıştığım buydu.Kitab okyun diplomasi yani ikna yeteneğiniz artsın.Ders çalışın teknolojik anlamda ilerleyin.Vucut çalışın askeri anlamda ilerleyin.Ben elimden geleni yaptım artık nasıl bir devlet lideri olacağınız size kalmış...
 

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Devlet,sadece otorite olarak tanımlanırsa eksik olur.

Devlet,insanların eşitlenmesi,düzenin/adaletin sağlanması ve halkın dış tehlikelerden korunması gibi vazifeleri üstlenir.

Devlet,verilen ahitlerin güvencesidir.Devlet,insanlar arasındaki anlaşmalardan doğan teşkilatlı bir kurumdur.

İnsan sadece bazı özelliklerine ahit verdirebilirse devlet olur.Mesela:

1)Duygular ahiti

2)Düşünceler ahiti

3)İnançlar ahiti
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst