Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Dinlerin Kökeninin İncelemesi Ve Sorgulanması

T

TENTEN

Ziyaretçi
Kafam yeterince güvenli ya da en aızndan benim kafam bana ait otoritelere ipotek etmedim
Kafamı başkalarına kiralamıyorum ya da otoritelerin dolduklarını doldur boşalt yapmıyorum
Ne düşüneceğime karar vereibliyorıum

Bilim ikiyüzlü bir din
Satılık

Yazarları para rahat konfor köpekleri

Tasmaları otoritelerin elinde
Aşağıdaki kaynaklar daha güvenilir mi? :)

Quija board (ruh çağırma tablası)
Hipnoz
astral seyahat, istihare namazı vb
Meditasyon
Halusinasyon etkisi olan bitkiler ve ilaçları kullanarak yazılmış metinler resimler vb.
şizofrenler psikozların yazdığı metinler resimler vb.
.....
Guvendiğin kaynaklardan veri paylaşmanı beklerdim.
Bu verilerin nasıl elde edildikleride önemli tabi.

Elimde Sümerlerin veya başka toplumların uzaylılarla iletişimine ait verilerim olsaydı hemen paylaşırdım.
Resimler kabartmalar vb.

Sen ve senin gibiler bunu genellikle yapmıyorlar.

M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Uzaylı diye inandıkları aslında uzaylı değil. Gizli tanrı inancına benziyor, bu uzaylıların boyutlar arası geçiş gibi üstün yetenekleri olduğuna inanıyorlar. Uzaylıların insanlara saldırabildiklerine de inanıyorlar.
Bu inanç uzaylıdan çok tanrısal bir güce inanmaya benziyor. Yani ben öyle anladım.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Elimde Sümerlerin veya başka toplumların uzaylılarla iletişimine ait verilerim olsaydı hemen paylaşırdım.
Resimler kabartmalar vb.

Dürüst değilsin. kişisel reflleksin düşüncelerin, duyguların, ne yapmaya çalıştığın nereye varmaya çalıştığın, yazdığını niye yazdığın muhtemelen okuma bile okumadığın bir gönderiye niye yorum yaptığın bunların hiçbiri hakkında ve bana göre genel olarak açık ve dürüst değilsin

Uzaylı diye inandıkları aslında uzaylı değil. Gizli tanrı inancına benziyor, bu uzaylıların boyutlar arası geçiş gibi üstün yetenekleri olduğuna inanıyorlar. Uzaylıların insanlara saldırabildiklerine de inanıyorlar.
Bu inanç uzaylıdan çok tanrısal bir güce inanmaya benziyor. Yani ben öyle anladım.

İkinci yorumum okusana (bu gönderide ki)

Bana yazıyoısan bana yazıp söylesene
Üçüncü kişileri hedef alacak biçimde "o" olduk

Eğer ikili konuaşcaksan özeline yazabilirdin. Gönderi içerik ve başlık benim

Yanlış anlamışsın, bir şey anlamamışsın

Gönderiyi okudun mu?

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Resimler kabartmalar vb.

İkinci yorumuma dayanarak söylüorum
yazar istek ve ricalarına karşı tamamen duyarsız ya da tepskisz kaldın
ama istediğinde alıntı alabiliyorsun

İkincisi bu gönderi de yazdığın nerdeyse her yorum içerikten bağsız ve içerikle yazarın kurguladığı anlamda nerdeyse tammaen bağsızdı

İçeriği başka bir yöne çekmeye çalıştın ,sunduğun konular başka bir gönderi altında isteniyorsa paylaşılabilir ya da tartışaılabilirdi

Yani sen ve senin gibiler gibiler için bir belirgin örneklenmiş somıut bir açıklama

aynı şekilde senin içinde yukarıda yazılanları tekrar ediyorum

konunun bağlamında kalınmasını rica ettim

yorumlar için ilk yazımdan örnek satır araları alınması ve alıntılanmasını cevaben yazılmasını çok özellikle ricada bulundum

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Resimler kabartmalar vb.

İlk mesajımdan TENTEN yanıtlar

"c" seçeneği için alternatif kaynaklar çok sınırlı ya da bunu öne süren insanların ve içeriklerin de oldukça bulanık addedilen bir durumu var.

Sağlanabilecek kaynakların sınırlı olduğunun hepimzi farkıdnayız
ancak mitolojilerin kendi okuması (Sümerden başlayarak kronolojik dini mitos okuması) yeryüzü buluntu ve kalıntılarını inceleme, eski uyagarlıkları ve mitoloji ve felsefeyi inceleme gibi bize "c" en güçlü seçenek olabileceğini düşündümektedir.

Sonuç olarak bilim; şeffaf, açık, objektif ve tüm olasılıklara açık olmalıdır. Bilim bunların hepsini eşit güçte sınayarak değerlendiren bir sorgulama alanı olmalıdır ve ya da taraf olmamalıdır.

bunu hatırlatmak istedim ve ilgilelerin özeleştirileri ve kendini düzenlemeleri yine kendilerinin sorunu olacaktır.

İnsanın yapamadığı şudur. Genelimiz çıkıp dünya düz mü küresel mi bunu bilmiyouz demedi. Düz olmalı ve bize düz olduğu öğretildi o halde ben düz diye ısrar edeyim. Çoğunluğun tepkileri yine de böyledir. Eğer yeryüzünde kendinden haklı olmayan ve diğerlerine baskı tahakküm kurmayan bir çoğunluk ya da otoriter resmi söylem angajman varsa tartışmayı tartışmadan kapatabilirdik ama bazılarıımz için hiç açılmadı.

Bir gün daha hiç açmadığı yani olasılamadığı bir tartışmaya antitaraf olarak tersini diretme dışında bir katkı/katılım sunabilecek, tartışabilecek, tartışma kültürü olan, medeni çoğunluğu bulabilme umuduyla

Sen ve senin gibiler genelde ne yaptı TENTEN?

Yazılanların okunmasını ve yazılan içeriğe (okunan içerik cümlelerine) dönük/dayanan (mümkünse alıntıya dayalı) konudışı olmayan yorum yapılmasını ve okumayan arkadaşların kendi kafasında benim tarafımdan yazıldığın varsaydığı afaki ve varsayımsal/hayali üretilmiş bir içeriği taban alarak yorum yapmamasını da rica ediyorum.
Özelikle öncelikle yorum sunulan alıntının mesaja dahil edilmesini ve mümkünse ilgi belirtilen cümlelerin spesifik olarak alınmasını vb önemle rica ediyorum

Sen ve senin gibiler bunu yapmadı TENTEN

Ne yaptığına dön yorumlar boyunca bak!

İlk mesajımda diyorum ki;

"c" (Kozmik karmaşa) seçeneğini makul bulduğum için Türkiye düşünce grupları ve forumlarında 10 yıldır düşünce açıklamakta zorluk çektiğimi ve absürt, sıradışı tepkiler aldığımı söyleyebilirdim. Bunu açıkladığımda kişiler bunun inanç olduğunu, söylüyor kategorize ediliyor ve bundan açıkçası çok rahatsızım.

Yazımcı olarak, düşünür olarak, dünyayı hepimizle ortak paylaşan bir insan olarak isteğimiz bu tip düşüncelerin açıklamasına saygı ve tolerans gösterilmesi ve sağlanmasıdır.

"a ve "b" tarafları birleşerek diğer bütün alternatif düşünceleri yoketemeye ve görmezden gelmeye, herkesi iki seçeneği indirmeye çabalayabilecektir .
Bu insanların alternatif düşünmesini sınırlamaya girişmekten ve düşünce açıklamayı zorlaştırmaktan başka nedir?

Toplum nezdinde baskın/hakim düşüncelerin diğerlerine takakümüne tanık oluyoruz. Kabaca şunu söyleyebiliriz. Resmi ve kısmen kabul görmüş olan ya da çoğunluğun benimsediği söylemler olan "a ve ve "b" dışındaki seçenekleri topluma ve diğer insanlara açıklamak oldukça zordur.

İşin aslı toplumun çoğunluğu sana bunların ikisinden birine biat et ve seç demektedir.

Hepimiz "a" (din) ya da "b" (ateizm) seçeneğine biat etmek zoırunda mıyız?

İnsanın yapamadığı şudur. Genelimiz çıkıp dünya düz mü küresel mi bunu bilmiyouz demedi. Düz olmalı ve bize düz olduğu öğretildi o halde ben düz diye ısrar edeyim. Çoğunluğun tepkileri yine de böyledir
Eğer yeryüzünde kendinden haklı olmayan ve diğerlerine baskı tahakküm kurmayan bir çoğunluk ya da otoriter resmi söylem angajman varsa tartışmayı tartışmadan kapatabilirdik ama bazılarıımz için hiç açılmadı.

Bir gün daha hiç açmadığı yani olasılamadığı bir tartışmaya antitaraf olarak tersini diretme dışında bir katkı/katılım sunabilecek, tartışabilecek, tartışma kültürü olan, medeni çoğunluğu bulabilme umuduyla

İkinci mesajımda diuyorum ki;

Yazılanların okunmasını ve yazılan içeriğe (okunan içerik cümlelerine) dönük/dayanan (mümkünse alıntıya dayalı) konudışı olmayan yorum yapılmasını ve okumayan arkadaşların kendi kafasında benim tarafımdan yazıldığın varsaydığı afaki ve varsayımsal/hayali üretilmiş bir içeriği taban alarak yorum yapmamasını da rica ediyorum.
Özelikle öncelikle yorum sunulan alıntının mesaja dahil edilmesini ve mümkünse ilgi belirtilen cümlelerin spesifik olarak alınmasını vb önemle rica ediyorum

Özeleştiri rica ediyorum

T

TENTEN

Ziyaretçi
İlk mesajımdan TENTEN yanıtlar

Sen ve senin gibiler genelde ne yaptı TENTEN?

Sen ve senin gibiler bunu yapmadı TENTEN

Ne yaptığına dön yorumlar boyunca bak!

İlk mesajımda diyorum ki;

İkinci mesajımda diuyorum ki;

Özeleştiri rica ediyorum

c- Dış uzayda seyahat yeteneği olan, evrimleşmiş ve insan ırkına göre ileri diyebileceğimiz kimi göksel varlıklar zaman içinde dış uzaydan gelerek dünyayı ziyaret etmiştir ve oluşan kargaşalar mitlerin ve dinlerin doğmasına yolaçmıştır ("Kozmik Karmaşa Hipotezi" diyeceğiz) Alıntı 1

Her olasılık için veri toplanır. Alternatif başka sav ve düşünceler varsa ortaya konur. Sorun çerçevelenir ve çerçeve içine alınan veri objektif incelenir. Sonuç okuyucuya ve değerlendirene bırakılır ya da yazar kendi yorumunu katar ve sunar. Alıntı 2

Herşeye rağmen dinlerin kökenini irdeleme ve açıklama anlamında "c" (kozmik karmaşa) seçeneği de güçlü bir olasılıktır ve bunu ortaya koyan düşünce ve verilerde yine tarihten ve onun olgularından beslenir. Alıntı 3
Bütün cevaplarımı C şıkkı seçeneği için yazdım.Alıntı 1

Güçlü olasılık olabilmesi için objektif veri verilmesi gerekiyor. Alıntı2

Aşağıda (alıntı 4 ) sümer tabletlerin orjinalleri ve ingilizce çevirilerini gönderdim.

Karşılaştırdın mı?

Translate ile türkçeye çevirip bütün metinleri atmamı mı bekliyorsun. :)

@"ictenlik" sümer metinlerini attım.

Attığın kitap ile karşılaştır.Yanlış olup olmadığına sen kendin bul.

Benim yanlış dememi unut.:) alıntı4
Uzaylıları çağrıştıran sümer metinlerini bekliyorum.

Resim kabartma heykelde olur.

Objektif veri diyorsun senden objektif veri görmedim.

Bilim veri yoksa C şıkkını nasıl inceleyecek?

Felsefe gibi aklına geleni sallayıp içlerinden biri ya tutarsa mı diyecek? :)

Öz eleştiriyi ilk önce kendin yap.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Güçlü olasılık olabilmesi için objektif veri verilmesi gerekiyor. Alıntı2

Benim için güçlü olasılık dedim

Objektif veri diyorsun senden objektif veri görmedim.
Ben, ben objektif veri sağlayacağım ya da gelin şimdi bunu tartışalım demedim. Bu düşünceleri açıkladığında insanlar seni bunaltıyor biraz saygı ve anlayış bekliyoruz dedim

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

İyi ve baştan bakarsan yazdığım yazı yılalrdır bu konuda düşünce açıklamnın zorluğunu ve bunu yaptığıdna aldığın bezdirici tepkileri ve bundan bezmişliği, bunalmışlığı açıklıyor
ve umarım bir gün insanların taraf ve anti olma dışında bunu tartışabileceği bir günü görürüz diyor

hepsi bu idi

T

TENTEN

Ziyaretçi
İyi ve baştan bakarsan yazdığım yazı yılalrdır bu konuda düşünce açıklamnın zorluğunu ve bunu yaptığıdna aldığın bezdirici tepkileri ve bundan bezmişliği, bunalmışlığı açıklıyor
ve umarım bir gün insanların taraf ve anti olma dışında bunu tartışabileceği bir günü görürüz diyor

hepsi bu idi
Bende gözlem,deney, ölçme yapamadığım, günlük hayatımda işime yaramayan bilgilerden rahatsız oluyorum. :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bende gözlem,deney, ölçme yapamadığım, günlük hayatımda işime yaramayan bilgilerden rahatsız oluyorum. :)

Başa dönüyoruz işte...

Dinler hayal ürünüdür/kurgudur yargısına dair bir gözlem, deney ve ölçme yapamazsın

bunun günlük hayatta daha fazla işe yarayacağı yargısı ya da varsayımının altını da dolduramazdın:

Rahatsızlığını anlıyorum ve biliyorum diyelim benim tarafımda sorun benim rahtsılzığıma ya da genel bu türden bir soruna duyarlılık istenci idi.

Yazım kopuk olabilir ama sonuçta/özde şunu demeye getiriyor. Bu kafandaki düşünce, kişisel gerçekliğin ve hayat görüşün ve açıklıyorsun. İkinci seçenekte susarsın. Bazı insanlar bunu yazdırmıyor ya da yazdıığında şu ya da bu tersi veri bombardınan tutuyor ,çarpıtıypor diye susmak zorunda bırakılrdın: Umarım birinci elden deneyimler ve görürdün. Empati dağda yüzmüyor ve kelebekte değil..

Herhangi biriniz dindarlara tanrı olmadığını gösterebilir miyd?i. Herhangi açıklamaya rağmen.
Benim zaten söyledğim o. Kişi kendi düşünür araştırır, veri toplar, sorgular kendi o sonuca varırsa varır. Bu tarafta gelin bunu tartışalım ben size veri güven sağlayacağım ya da sağlanabilir denmedi.
Ben kendi algıladığım gibi düşündüğüm gibi kendim ifade edebilrim. İkna ya da veri ya da kanıt bekleyenler kendi toplamalı. Onların sorunu. Benim için güvenli veri olmasının başkları için bunu sağlayamacağı zaten biliniyor: Şu yapılıyor. Bu inaç değil. Bu yine kişisel bir gözlemden gücünü alan kişisel kanı diyoruz hala inanç yazıyor. Bu bir iletişim biçimi değil.
Kisme benim kanımla boğuşmak zorunda değil. Denen de o değil.

Yapılanı ben görüyorum yazmak karmaşa...

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113

Buna eristik deniyor TENTEN

Başa dönüyoruz işte...

Dinler hayal ürünüdür/kurgudur yargısına dair bir gözlem, deney ve ölçme yapamazsın

Yapılanı ben görüyorum yazmak karmaşa...

Yaptığın tartışma eristikten besleniyor, eristikten başka yerdne güç lamıyor
Dindarın dini ve dini bilgiyi otorite güç sanması gibi bilimsel bilgiyi kişisel olarak tarıtşman dışında güç sanmandan güç alan yargı dağıtıyorsun

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Aşağıda (alıntı 4 ) sümer tabletlerin orjinalleri ve ingilizce çevirilerini gönderdim.

Bana göre bu denen de anlamsız. Niye

Ben mesela ketoyu ya da etçili güvenli sürdürebilir sağlıklı bir diyet addediyorum diyelim. Giderim tıbbi ya da bilimsel literüre girerim ve kendimi doğrulayamam. İş içinden çıkılmaz bir hal alır ve bunu asla tarıtşamazdım çünkü bana ketonun güvensiz olduğuna dair veri yığardı. Bilim derdi. Kaynak bunlar derdi.

Bir kere sunduğun veri kaynağını nasıl sorgulayacğım ve sınayacağım. Sümerce mi öğreneyim?. Yani tüm tabletleri kim çevirdi nasıl bir editoryal düzenleme geçirdi, tüm tabletler orada var mı çeviriler uygun mu?_ Bunu mu araştırayım ya da nasıl araştırıp doğrulayacğaım.

Benim için gerekli de değil

Ben bunun içinden çıkabilmek için üç yıl uğraşmalıyım kaldı ki bana ne! Benim sorunum değil. Benim kanımla boğuşan sizseniz sizin sorununuz.

Sen benim kaynağıma bilişime ya da kanıma güvenmezsin ben seninkine. Bunun tartışmanın anlamı yok. İmkanı da yok.Dindara bilişini kendi kaynağını açarak kanı sağlamayazsın. Bu tartışamanıın özünde aynı benzer çatışma var bunu görmelisiniz.

Bilim yığan azınlığa güvenmediğimi angajmanları olduğunu onları sınırladığını düşündüğümü zaten ifade ettin.Bir kere bilgibilim (epistemeloji) ontoloji (varlık bilgisi) temel kavramlar ,mantık temel kavramalra sahip olmayan kişi ontoloji peistemeloji üretemez. Çatışık, çelişik bilgi derler. Bir kere blimsel bir tartışma da yürütemez.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Felsefe gibi aklına geleni s

Anlattığım şu açık ollaım o halde

bana göre bilim sallıyor

bana göre bilim diye siz sallıyorsunuz

bana göre siz bilim diye aklınıza geleni sallıyorsunuz ve ya tutarsa diyorunuz

Bilimi (otoriteyi ) arkasına alıp saklayan otoriter sallama gücü ve yetkisi size bahşedilmiş ben düşünüyorum fark o

Bana göre bilimin hurafe ve hurafenin bekçisi ve doğal koruyucusu, hurafe gardiyanı.

sen hiç dinden çıkmış birinin dine döndüğünü görüdn mü?

Benim kanım sağlam, bu taraf rahat konforlu o bozulmaz

Ben bilimden çıktım kurtuldum bilimdışıyım/bilimsizim (dinsiz gibi) (özgür bölge) ve artık köle değilim, bana göre öyle ve siz köle edebiyatı okuyorsunuz
Ben özgür düşünüyorum siz bağımlısınız
Ben ne düşüneceeğime serbest kendim karar veriyorum kimseye hesap sormuyorum vermiyorum, bir şeye bağlı değilim, bir yerden bilgi almak zorunda değilim, yanıldığımı görürüsem kendimi düzenlerim statik değilim, otoriter beslemem yok, her an çözümler üretirim

Sizin sorununuz

Bu tarafta boğuşma yok

Neye inanıp ne düşündüğünüz sizi ilgilendiriir benimkini bana bırakın diyorum

Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Anlattığım şu açık ollaım o halde

bana göre bilim sallıyor

bana göre bilim diye siz sallıyorsunuz

bana göre siz bilim diye aklınıza geleni sallıyorsunuz ve ya tutarsa diyorunuz

Bilimi (otoriteyi ) arkasına alıp saklayan otoriter sallama gücü ve yetkisi size bahşedilmiş ben düşünüyorum fark o

Bana göre bilimin hurafe ve hurafenin bekçisi ve doğal koruyucusu, hurafe gardiyanı.

sen hiç dinden çıkmış birinin dine döndüğünü görüdn mü?

Benim kanım sağlam, bu taraf rahat konforlu o bozulmaz

Ben bilimden çıktım kurtuldum bilimdışıyım (özgür bölge) ve artık köle değilim, bana göre öyle ve siz köle edebiyatı okuyorsunuz
Ben özgür düşünüyorum siz bağımlısınız
Ben ne düşüneceeğime serbest kendim karar veriyorum kimseye hesap sormuyorum vermiyorum, bir şeye bağlı değilim, bir yerden bilgi almak zorunda değilim, yanıldığımı görürüsem kendimi düzenlerim statik değilim, otoriter beslemem yok, her an çözümler üretirim

Sizin sorununuz

Bu tarafta boğuşma yok

Neye inanıp ne düşündüğünüz sizi ilgilendiriir benimkini bana bırakın diyorum

Mesela benim hurafe diye bir şeyi bilmem ya da öğrenmem yasaklanmadı

Okült okumam serbest, okült okumak için bilim diye bir takımdan izin ve icazet almıyorum

Bilim denmeyen kaynakları da rahatça okuyabiliyorum kimse bana karışmıyoır

Bilmem için bana deney ispat ölçülebilirlik gibi yasaklar ve sınırlamalar konmadı. Gözlem öğrenmenin kendi gerçekleirimi üretmemin anhtarıdır.

Ben emir almıyorum

Ben canımın istediğini yapıyorum

Bilim izin vermeden düşünemezsiniz ki

Niye bilimin düşünmenizi yasaklamasına izin veriyorsunuz ki?

T

TENTEN

Ziyaretçi
Buna eristik deniyor TENTEN

Yaptığın tartışma eristikten besleniyor, eristikten başka yerdne güç lamıyor
Dindarın dini ve dini bilgiyi otorite güç sanması gibi bilimsel bilgiyi kişisel olarak tarıtşman dışında güç sanmandan güç alan yargı dağıtıyorsun
Bilimsel bilgi güçtür.
Kendi yazdığın duruyor.Objektif veri neden istiyorsun?

Eristik ne diye baktım.:)

didişim
isim, felsefe
Konuşma ve tartışmayı bir araç değil, bir amaç sayan felsefe yöntemi, eristik.

Konuşma ve tartışmayı amaç saysaydım sümerlilerin dinlerinin dünya dışı kaynakları ile bilgi istemezdim. :)

T

TENTEN

Ziyaretçi
Ben mesela ketoyu ya da etçili güvenli sürdürebilir sağlıklı bir diyet addediyorum diyelim. Giderim tıbbi ya da bilimsel literüre girerim ve kendimi doğrulayamam. İş içinden çıkılmaz bir hal alır ve bunu asla tarıtşamazdım çünkü bana ketonun güvensiz olduğuna dair veri yığardı. Bilim derdi. Kaynak bunlar derdi.
Literatürden kopyala yapıştır değil bilim.
Evinde laboratuvarın deney gözlem ölçme aletlerin varsa kendi doğrularsın.
Bunlar yoksa Aristoles in yerçekimi konusunda yanıldığı gibi yanılgıya düşersin.(saf aklın yanılgısı)
Keton konusunda da yanılgı içindesin.
Bir iletinde etsiz beslenen ama sağlıklı olan köpeği örnek vererek yanıldığını zaten belirtmiştin. :)

T

TENTEN

Ziyaretçi
Mesela benim hurafe diye bir şeyi bilmem ya da öğrenmem yasaklanmadı

Okült okumam serbest, okült okumak için bilim diye bir takımdan izin ve icazet almıyorum

Bilim denmeyen kaynakları da rahatça okuyabiliyorum kimse bana karışmıyoır
Benimde bir yasağım yok okuyorum.
Ama faydası olmayınca boşa kürek harcamış oluyorum.
Örneğin Taoizmin Mikrokozmik yörünge meditasyonu ile ilgili bir yazı okudum hatta uyguladım. Sonuç sıfır. :)
Tibetin beş ayini hala yapıyorum.
Alışkanlık oldu.Bırakamıyorum.Kırk gün yaparsan alışkanlık olur diyorlar ya. :)

Bilmem için bana deney ispat ölçülebilirlik gibi yasaklar ve sınırlamalar konmadı. Gözlem öğrenmenin kendi gerçekleirimi üretmemin anhtarıdır.

Ben emir almıyorum

Ben canımın istediğini yapıyorum

Bilim izin vermeden düşünemezsiniz ki

Niye bilimin düşünmenizi yasaklamasına izin veriyorsunuz ki?
Bilim herşeyi yasaklamıyor.
Çoklu evrenler, 4 den fazla boyutlar, bigbang öncesi evren modelleri, simulasyon evren vb şeyler deney gözlem yapılmadığı halde yasaklanmıyor.
Parapsikoloji deneyleride vardı eskiden sonuç alınamadığı için bırakıldı. :)

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Benimde bir yasağım yok okuyorum.
Ama faydası olmayınca boşa kürek harcamış oluyorum.
Örneğin Taoizmin Mikrokozmik yörünge meditasyonu ile ilgili bir yazı okudum hatta uyguladım. Sonuç sıfır. :)
Tibetin beş ayini hala yapıyorum.
Alışkanlık oldu.Bırakamıyorum.Kırk gün yaparsan alışkanlık olur diyorlar ya. :)

Bilim herşeyi yasaklamıyor.
Çoklu evrenler, 4 den fazla boyutlar, bigbang öncesi evren modelleri, simulasyon evren vb şeyler deney gözlem yapılmadığı halde yasaklanmıyor.
Parapsikoloji deneyleride vardı eskiden sonuç alınamadığı için bırakıldı. :)

Bilgiyi fayda çıkar değil de bilme ile, öğrenme ile ,frakında olma vb ile bağdaştırıyorum

Taoizmle ilgili değilim ama gençken kısmen Zen Budizmi üzeirne bir kaç şey okumuştum. Meditasyonu spor egzersiz gibi bir şey olarak görüyorum. Gençken yapmışımtım ama böle bir bir fayda umarak ya da beklenti içine girerek yapmazdım.
Tibet egzersizleri spor egzersizleri gibidir, yaşamında hareket olmayan bir için hiç bir işe yaramasa bile eklem sağlığı, duruş postür vb anlamında faydası olurdu.

bunların konumuzla ne ilgisi var bilmiyorum.

On yıldır mütemadiyen insanlara kendimi açıklmaya çabalıyorum. Ben bir mürit değilim, bir şeyin inanırı değilim, düşüncelerim size göre bulanık kaynaklardan derlenmiş veriler içerse de bana göre sağlam temellere dayanıyor ve oturuyor. bunu tatışmanını yolu ne yazık ki yok

Büyürsün cevaplar ararsın yeni bir bilgi edinir sınarsın. Bazı şeylerin cevapları yoktur bazı şeyler yerine cuk oturur. Bunu tartışamam ama böyle...
Bu tarafta yerine oturmamış hiç bir taş yok. Kaygan taşlar yok. Eskiye göre...
Nasıl dinden özgürleşen biri vay be der özgürleştim, aydınlandım ve bir karanlıktan çıkıp kurtuldum. Aynen o durumdayım. Ola nbiteni ndaha geniş farkıdna hissediyoru msadece diğerleirmzi bocalıyor ve bununla şimdilik ilgilenmiyor. Benim bu taraftaki gözlemim bu.
Yani dönüp bakarsam 32 yıl ben tanrı masalına nasıl inanmışım diyebilirim
Nasıl da farkedmeemişiz nasıl da bilmiyormuşuz diyebilirim..
Bunun gibi şeyler var.

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Bilimsel bilgi güçtür.
Kendi yazdığın duruyor.Objektif veri neden istiyorsun?

Eristik ne diye baktım.:)

didişim
isim, felsefe
Konuşma ve tartışmayı bir araç değil, bir amaç sayan felsefe yöntemi, eristik.

Konuşma ve tartışmayı amaç saysaydım sümerlilerin dinlerinin dünya dışı kaynakları ile bilgi istemezdim. :)

Bilgi güçtür katılıyorum.
Ben bir şey istemiyorum benden bir şey istemeyin yeter
Kabaca eristikle kastedilen bir anlam var ,tam o değil

Hiç bir zaman aynaya bakmazsan hiç bir zaman yüzünü göremezsin

Bilgi güçtür

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
7 Ara 2013
6,615
504
113
Literatürden kopyala yapıştır değil bilim.
Evinde laboratuvarın deney gözlem ölçme aletlerin varsa kendi doğrularsın.
Bunlar yoksa Aristoles in yerçekimi konusunda yanıldığı gibi yanılgıya düşersin.(saf aklın yanılgısı)
Keton konusunda da yanılgı içindesin.
Bir iletinde etsiz beslenen ama sağlıklı olan köpeği örnek vererek yanıldığını zaten belirtmiştin. :)

TENEN ne kadar yazışırsak yazışalım şunu hissediyorum ya da bana şu hissettiriliyoır

Nerdeyse bir dindar ona tanrı yok dedik bunu cesaret edip yazdık diye rahat vermiyor

Ağzımızı açtık diye huzursuz ediliyoruz

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular