CHP'nin önergesi kabul edilmedi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gündem (Dünya\/Türkiye) kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan CHP'nin önergesi kabul edilmedi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,233 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gündem (Dünya\/Türkiye)
Konu Başlığı CHP'nin önergesi kabul edilmedi
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
cdc267fd19d0761b_480x270.jpg


TBMM Şafak Pavey başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP'nin terör olaylarının araştırılmasına yönelik Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge Genel Kurul'da yapılan oylamada AKP ve MHP grubunun red oyuyla kabul edilmedi.

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı.

Dört parti de Melis’te olacak, parti temsilcileri konuşma yaptı..
Hükümet adına Bülent Arınç, Ak Parti adına Mahir Ünal, CHP adına Levent Gök, MHP adına Ümit Özdağ, HDP adına Osman Baydemir kürsüye geldi.
PAVEY UYARDI: BU VATAN HIRSLARIMIZDAN ÇOK DAHA DEĞERLİ
Şafak Pavey oturumu açış konuşmasından şunları söyledi:
Burada yaratacağımız her asabiyet sokağa şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler varlıklarımızla bir şey katmak için Meclis'teyiz. Siyaset şiddet bizi her zamankinden çok daha acil göreve çağırıyor. Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum. Değerli milletvekillerini saygıyla selamlıyor gündeme geçiyorum.
Pavey'in konuşmasının ardından Meclis toplantı çağrısına ilişkin önerge okundu.
KÜRSÜYE İLK OLARAK ARINÇ ÇIKTI
Toplantıda ilk sözü hükümet adına Bülent Arınç aldı.
İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları:
Öncelikle CHP Grubuna verdikleri olağanüstü toplanma tekliflerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Son günlerde kalplerimizi kanatan acı olayların,. soruşturmaların devam ettiği bir zamanda ve hükümetin terörle mücadele yaptığı süreçte konuyla ilgili görüşme zaruret olmuştu. Bunu CHP yerine getirdi. Komisyon kurulabilir korumayabilir bunlar sizlerin değerli oylarınızla belli olacaktır.
Son günlerde yaşanan olayları hepimiz acı ile karşıladık ve tepkimizi verdik. Ayrıntılarını biraz sonra vereceğim şiddet olayları kapsamında ülkemizde bir üzüntünün hakim olduğunu söyleyebilirim. Memleketini seven herkes üzüntülü ve tepkilidir. Meclis olarak bunu görüşmek hepimizin göreviydi.
Bu günkü konumuz ülkemizde giderek artan terör olaylarını nedeni araştırmak ve engellemek için meclis komisyonunun kurulmasını içeriyor.
Bu konuda iki rapor vardır. İnsan hakları inceleme komisyonunun hazırladığı bir rapordur. Bu Şubat 2013’tedir. Yine aynı dönemde Kasım 2013 tarihli meclis araştırma raporumuz var.
Bunun ayında geçtiğimiz dönemde 10 Temmuz 2014 tarihli terörün sona erdirilmesi maddeli kanun hazırlanmış ve resmi gazete yayınlanmıştır.
Çözüm süreci bugün de tartışılacaktır. Devam edecek mi sona mı erdi diye bir tartışma var. Ete kemiğe bürünmüş bir çözüm süreci var. 12 yıldan beri iktidarını sürdüren AK Parti iktidarlarında AB uyum süreci ve demokratikleşme paketleriyle çok önemli adımlar atıldı.
20 Temmuz'da Suruç'ta yaşanan katliam diyebileceğimiz bir terör saldırısı sonrasında hükümetimizin güçlendirdiği kriz merkezinden durumu an be an takip ettik. 3 terör örgütüne karşı PKK ve bağlantılı örgütlerine DAEŞ ve DHKP-C'ye karşı operasyonlar yapıldı. Sonuçları da açıklandı.
'ÇOK HASİS DAVRANDINIZ SAYIN BAŞKAN'
Arınç, süresinin bitmesinin ardından Pavey'e dönerek "Sayın Başkan ek süre verecek misiniz?" dedi. Pavey de "Olağanüstü bir gündemle toplanmış olmamız nedeniyle 2 dakika ek süre veriyorum" yanıtını verdi. Süreyi az bulan Arınç, "Çok hasis davrandınız Sayın Başkan" sözleriyle tepki gösterdi.
CHP'NİN ÖNERGESİ KABUL EDİLMEDİ
CHP'nin terör olaylarının nedenlerinin araştırlamasına yönelik Meclis araştırması açıklamasına ilişkin yönergesi TBMM Genel Kurul'da yapılan oylamada kabul edilmedi.

Yapılan oylamada AKP ve MHP grubu CHP'nin önerisine hayır oyu verdi.



---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:42 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 22:26 ----------



24.jpg
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
'sus-bir kadın olaraka sus'
onu görüyorum burda; sanırım renkleri seçiyorum ya da resimlerine bakıyorum-bu şiirin/işin/kitabın ben!

-resimleine bakılıp hızlı okunana felsefe var mı? ya da dilsiz felsefe; ya da olmadı altyazılı-altyazısız Chaplin gibi felsefe,
Yani Tom ve Jerry de (pek) replik yoktur-repliksiz felsefe
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
O ikinci konudur.

Burada guya terorun ustune gittigini soyleyen dictator ve kuklasi AKP ve de yardakcisi MHP nin her nedense bunu mecliste isteyen CHP'ye karsi gelmeleridir.
 

alpine

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Yani: Terorist AKP, isbirlikci MHP!
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
‘Terörün’ araştırılmasına engel olan Bahçeli, ‘Araştırılsın’ diyen CHP ve HDP’yi suçladı.

CHP’nin terör olaylarının nedenlerinin araştırmasına yönelik Meclis araştırması açılması önerisine AKP’yle birlikte ret oyu kullanan MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, CHP ve HDP’yi suçlamakta da bir sakınca görmedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genişletilmiş il istişare toplantısına katılmak için gittiği Tokat’ta Suruç ve sonrasında yaşanan çatışma ve operasyonlarla ilgili toplanan TBMM Olağanüstü Genel Kurulu’nu değerlendirdi.

CHP’nin terör oylarıyla ilgili Meclis’te komisyon kurulması önergesini eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Bununla ilgili olarak da TBMM’nde dün bir terörün tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haberle milletimiz bir daha görmüş oldu. Özellikle CHP’ye sesleniyorum. HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır Cumhuriyet Halk Partisi.”

Hiç kimse kahramanlık yapmasın

HDP’nin 80 vekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması için verdiği dilekçeyi de eleştiren Bahçeli “O Yargıtay Başsavcılığının başlatacağı bir yargı süreci sonrasındadır. Hiç kimse kalkıp kahramanlık yapmasın. Günü geldiğinde, dokunulmazlık meclise geldiğinde MHP ne yapacağını bilir” diye konuştu.

 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst