Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cansızlıktan Canlılığa...

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45
Cevap: Cansızlıktan Canlılığa Geçiş

Malesef bu konuda amacından sapmış görünüyor. Canlılıktan, Adnan Oktar'a oradanda hangi üniversite mezunu olduğumuza kadar girdik. Bir cevap yazıyoruz ama insanlar o cevaptan beğendiği kısmı alıp, direk eleştiri yapıyor. Adnan Oktar, bana ara fosil bulana on trilyon vereceğim diyor, bunu paylaşıyoruz. Konuyu değilde parayı tartışıyoruz. Yani günümüz düşünürleride bir garip...

Arkadasin sikayet etme hakki var mi acaba?

"Ben napolyonum" diyerek ortalikta dolasan bir insan ile, "benim 10 trilyonum var" diyerek ortalikta dolasan bir insanin arasinda fark olmadigini, 10 trilyonun nasil bir para olduguna aklini erdirebilen her kisi cok rahatlikla anlayacaktir.

Sen getirip bir felsefe forumuna elin delilerini referans gostereceksin, argumanlarini bunlarin aksiyonlari uzerine kuracaksin, deli isi cikislari kendine kanit diye edineceksin, sonrada gelip beni elestiriyorlar diye aglayacaksin. Yagma Hasanin boregi...

Bizim mahallenin deliside benim, madem delilere bu kadar meraklisin, acta kulagini dinle;

Bu konulari tartisma istegini anliyorum ve yasitlarin abuk subuk isler pesinde kostururken burada bunlari tartismaya calisman hic yoktan iyidir. Ama insan mantik denen hadiseyi kesfedeli beri, mantik suzgeci denen bir baska hadisenin de farkina vardi. Sen her delinin pesine takilirsan, suzgec muzgec bana gelmez dersen, bu sefer senin mantik elege doner, is gormez, zatende farkindasin veya degil, donmus ve gormuyor.

Aklini basina topla. Bu foruma gelip tartismayi aklina bile getirmeyecek akranlarin dahi "10 trilyon verecem" diye ortada dolanan bir adam ile ancak dalga gecileceginin farkinda yahu. Biraz daha kafayi calistir, bak etrafina, ne oluyor ne bitiyor bihabersin. Evrimi elestirmeyi cok istiyorsan, bizlere konu hakkinda yeterliligi tasdikli (ve deli olmayan) referanslar vereceksin. Zor oldugunun farkindayim, zira "evrim yok" diyen adama bu cagda deli gozuyle bakiliyor. Bulabilecegini hic sanmiyorum. Fakat evrimin isleyis mekanizmalarina dair bircok bilimsel tartisma var, Darwin'in "dogal secilim" i buna dahil. Madem bu konu ilgini cekiyor, git biraz bu isin kulliyatini karistir. Hemen ilk gordugun delinin kucagina atlama.

19 Kas 2012
233
0
16

Profil resmindeki maymun çok şirinmiş. Heralde büyük büyük büyük baban olmalı. Ya siz aklınızı mı kaçırdınız? İnanılacak gibi değilsiniz. Evrende her noktada delili olan bir yaratıcıyı nasıl yok sayabilirsiniz. Bu delilleri isterseniz bu forum altında konuşabiliriz. Ve şunu istiyorum, bana evrimi kanıtlayan bilimsel, kesin bir örnek verir misin? Ama yine gözün evrimi vb gibi saçma şeylerle gelmeyin. Bu zamanda evrime inanmayan kalmadı diyorsun ama ben üç beş kişiden fazla rakam göremiyorum. Onlarda Allah'ı bulamadıkları için son çareyi evrimde bulmuşlar. Çünkü insan birşeye inanmak ister.
Şunu hiç anlamıyorum. Eğer evrim olsaydı bile bu bir yaratıcının izni ile olamaz mıydı? Yani siz evrime bakıp da neden bir yaratıcıyı inkar ediyorsunuz? Bu maddelerin evrimleşmesini sağlayan ilk nedeni kim yarattı? Nasıl yokluktan kendiliğinden ortaya çıktı? Tesadüf diyeceğim ama yokluktan tesadüfen bile birşey oluşmaz. Ben kendimi sizin yerinize koyuyorum, ya bu insanlar neden 21.yüzyılda buna inanıyor diye düşünüyorum. Hiçbirinizde bilimle evrimi kanıtlayamıyorsunuz. Zaten bilim kanıtlasaydı şuan hiçbirimiz bu konuyu tartışmazdık. Bilim insanları ikiye ayrılmazdı. Çünkü bilim nesneldir. Ama ben sizin neden bu görüşe yatkın olduğunuzu keşfedemiyorum. Ama şöyle olabilir: Siz beş duyunuzun esiri olmuşsunuz. Nefsin en alt mertebesindesiniz. Din hakkında alt yapınız olmadığı için dinler sizin aklınızı karıştırıyor. Ve dışarıdan biri bilimide kullanarak hayal ürünü birşeyler ortaya atıyor ve sizde fıtratınızda olan inanma isteğini bu boş hayale adıyorsunuz. Ya kardeşim tekrarlıyorum, ara fosil örnekleri bile sunamıyorlar. Taaa milyonlarca yıl önce çıkan fosiller şimdiki canlıların tıpa tıp aynısı ama bir tane bile ara fosil çıkmaz mı? Ben şunu kavradım sizin hakikati bulma gibi bir amacınız yok. Tıpkı takım tutar gibi evrim sizin beyninize odaklanmış, her kelimenin başında Darwin diyorsunuz. Hepiniz bir adamın hayal gücünün esirlerisiniz. Ama tek üzüldüğüm nokta ahiretiniz. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim, Allah'în istemediği kulları biz zorla ona yakınlaştıramayız. Darwine emanet olun...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Ümit Zafer Bağcı, Darwin'in insanın maymundan geldiğine dair iddiasını Darwin'in kendi eserinden, yahut evrimci kaynaklardan alıntılarmısın.

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Profil resmindeki maymun çok şirinmiş. Heralde büyük büyük büyük baban olmalı. Ya siz aklınızı mı kaçırdınız? İnanılacak gibi değilsiniz. Evrende her noktada delili olan bir yaratıcıyı nasıl yok sayabilirsiniz. Bu delilleri isterseniz bu forum altında konuşabiliriz. Ve şunu istiyorum, bana evrimi kanıtlayan bilimsel, kesin bir örnek verir misin? Ama yine gözün evrimi vb gibi saçma şeylerle gelmeyin. Bu zamanda evrime inanmayan kalmadı diyorsun ama ben üç beş kişiden fazla rakam göremiyorum. Onlarda Allah'ı bulamadıkları için son çareyi evrimde bulmuşlar. Çünkü insan birşeye inanmak ister.
Şunu hiç anlamıyorum. Eğer evrim olsaydı bile bu bir yaratıcının izni ile olamaz mıydı? Yani siz evrime bakıp da neden bir yaratıcıyı inkar ediyorsunuz? Bu maddelerin evrimleşmesini sağlayan ilk nedeni kim yarattı? Nasıl yokluktan kendiliğinden ortaya çıktı? Tesadüf diyeceğim ama yokluktan tesadüfen bile birşey oluşmaz. Ben kendimi sizin yerinize koyuyorum, ya bu insanlar neden 21.yüzyılda buna inanıyor diye düşünüyorum. Hiçbirinizde bilimle evrimi kanıtlayamıyorsunuz. Zaten bilim kanıtlasaydı şuan hiçbirimiz bu konuyu tartışmazdık. Bilim insanları ikiye ayrılmazdı. Çünkü bilim nesneldir. Ama ben sizin neden bu görüşe yatkın olduğunuzu keşfedemiyorum. Ama şöyle olabilir: Siz beş duyunuzun esiri olmuşsunuz. Nefsin en alt mertebesindesiniz. Din hakkında alt yapınız olmadığı için dinler sizin aklınızı karıştırıyor. Ve dışarıdan biri bilimide kullanarak hayal ürünü birşeyler ortaya atıyor ve sizde fıtratınızda olan inanma isteğini bu boş hayale adıyorsunuz. Ya kardeşim tekrarlıyorum, ara fosil örnekleri bile sunamıyorlar. Taaa milyonlarca yıl önce çıkan fosiller şimdiki canlıların tıpa tıp aynısı ama bir tane bile ara fosil çıkmaz mı? Ben şunu kavradım sizin hakikati bulma gibi bir amacınız yok. Tıpkı takım tutar gibi evrim sizin beyninize odaklanmış, her kelimenin başında Darwin diyorsunuz. Hepiniz bir adamın hayal gücünün esirlerisiniz. Ama tek üzüldüğüm nokta ahiretiniz. Allah yardımcınız olsun ne diyeyim, Allah'în istemediği kulları biz zorla ona yakınlaştıramayız. Darwine emanet olun...

1 tane bilim insani adi biliyormusun ki, bunca atip tutuyorsun? Senin ne kapasiten nede bilgi birikimin bu konulari tartismaya yetmez. Eger yeter diyorsan, tek bir bilim insanini referans gostermen gerekiyor ki bizde inanalim, senin hadsiz bir sempanze olmadigina kanaat getirelim...

19 Kas 2012
233
0
16

Ferdinan Abicim, önceleri birçok dergide insanların maymundan geldiğini söylüyorlardı ama sonra sudan çıkan canlıya çevirdiler. Merak etme en yakında insanı yapmadıkları hayvan kalmayacak. Bildiğim en büyük bilim adamı Adnan Oktar deyip seni gıcık etmek isterdim ama ne yazık ki işin dalgasında değilim. Bilim insanı ismi yazmadan önce şunu söyleyeyim. Fark ettiyseniz bu zamana kadar her yazdığınıza karşılık verdim ama benim yazdıklarımın geçerli geçersiz cevapları hiç denecek kadar az oldu. Bir yorumumda paradan anlamayan çocuk olup, sorularımın cevabını alamadım, birinde evrime inanan biri neden yaratıcıyı inkar eder vb tip sorular sordum hadsiz oldum. Şunu da söyleyeyim: Ben günümüzde ilahiyatçıların Kur'an-ı tam manasıyla açıklayabildiklerine inanmıyorum. Bakın Kur'an'da insanın topraktan oluştuğunu söylüyor. Belki de bilim adamlarını evrime yönlendiren bir neden vardır ama bu olayı çığırından çıkarıp işi tesadüfle açıklıyorlar. Şimdi evrime karşıyım neden çünkü bilimsel kanıtı yok ve evrimcilerin hepsi tanrıyı inkar eden maddecilerdir. Ama evrim yani bir canlının farklı bir canlıya dönüşmesi değil de yaratıcının yaptığı canlılar üzerinde bir gelişme olabilir. Ama sizin savunduğunuz evrim asla kanıtlanmayacak buraya yazayım.
Şimdi bilim adamı saymamın ne önemi var sana, istersem açarım interneti hepsinin adını kopyalayıp yapıştırırım bu sana ne ifade eder? Sana şimdi bilim insanı adı yazsam gerçekten onları araştırdığıma inanacak mısın? Yani sen de adın gibi biliyorsun evrimi savunanda savunmayanda bilim insanları mevcut ama savunan daha fazla. O savunmayanlar zaten bozulmuş hristiyanlığın yoldan çıkardığı kişilerdir. Ben de hristiyan bir ülkede doğsaydım ve bugünkü gibi sorgulasaydım eminim ki çok şüphelere düşerdim. Bilmiyorum kaç kere yazdım islamın bilime hiçbir ters yönü yoktur varsa yazın bende öğreneyim. Bize ne lazım biliyor musunuz? Eski Gazaliler, ibni sinalar vb lazım. Şimdi ilahiyat bitiren herkes ilahiyatçı oluyor. Hz.Muhammed(s.a.v) de demişti. Ahir zamanda din adamlarının sayısı artacak ama dini bilenlerin sayısı azalacak, durum farksız değil. Yani demek istediğim sizin evrim görüşünüzün açıklayıcısı Kur'an'dır. Artık bu yüzyıldan sonra din alimleri Kur'an'a bilim ile yaklaşmalı... Lütfen ya doğru dürüst felsefe yapalım ya da bu konudan birimiz ayrılsın. Çocukca atışmalar, laf yarışları felsefeye yakışmıyor...

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Ferdinan Abicim, önceleri birçok dergide insanların maymundan geldiğini söylüyorlardı ama sonra sudan çıkan canlıya çevirdiler. Merak etme en yakında insanı yapmadıkları hayvan kalmayacak. Bildiğim en büyük bilim adamı Adnan Oktar deyip seni gıcık etmek isterdim ama ne yazık ki işin dalgasında değilim. Bilim insanı ismi yazmadan önce şunu söyleyeyim. Fark ettiyseniz bu zamana kadar her yazdığınıza karşılık verdim ama benim yazdıklarımın geçerli geçersiz cevapları hiç denecek kadar az oldu. Bir yorumumda paradan anlamayan çocuk olup, sorularımın cevabını alamadım, birinde evrime inanan biri neden yaratıcıyı inkar eder vb tip sorular sordum hadsiz oldum. Şunu da söyleyeyim: Ben günümüzde ilahiyatçıların Kur'an-ı tam manasıyla açıklayabildiklerine inanmıyorum. Bakın Kur'an'da insanın topraktan oluştuğunu söylüyor. Belki de bilim adamlarını evrime yönlendiren bir neden vardır ama bu olayı çığırından çıkarıp işi tesadüfle açıklıyorlar. Şimdi evrime karşıyım neden çünkü bilimsel kanıtı yok ve evrimcilerin hepsi tanrıyı inkar eden maddecilerdir. Ama evrim yani bir canlının farklı bir canlıya dönüşmesi değil de yaratıcının yaptığı canlılar üzerinde bir gelişme olabilir. Ama sizin savunduğunuz evrim asla kanıtlanmayacak buraya yazayım.
Şimdi bilim adamı saymamın ne önemi var sana, istersem açarım interneti hepsinin adını kopyalayıp yapıştırırım bu sana ne ifade eder? Sana şimdi bilim insanı adı yazsam gerçekten onları araştırdığıma inanacak mısın? Yani sen de adın gibi biliyorsun evrimi savunanda savunmayanda bilim insanları mevcut ama savunan daha fazla. O savunmayanlar zaten bozulmuş hristiyanlığın yoldan çıkardığı kişilerdir. Ben de hristiyan bir ülkede doğsaydım ve bugünkü gibi sorgulasaydım eminim ki çok şüphelere düşerdim. Bilmiyorum kaç kere yazdım islamın bilime hiçbir ters yönü yoktur varsa yazın bende öğreneyim. Bize ne lazım biliyor musunuz? Eski Gazaliler, ibni sinalar vb lazım. Şimdi ilahiyat bitiren herkes ilahiyatçı oluyor. Hz.Muhammed(s.a.v) de demişti. Ahir zamanda din adamlarının sayısı artacak ama dini bilenlerin sayısı azalacak, durum farksız değil. Yani demek istediğim sizin evrim görüşünüzün açıklayıcısı Kur'an'dır. Artık bu yüzyıldan sonra din alimleri Kur'an'a bilim ile yaklaşmalı... Lütfen ya doğru dürüst felsefe yapalım ya da bu konudan birimiz ayrılsın. Çocukca atışmalar, laf yarışları felsefeye yakışmıyor...

Laf salatasi, 1 tane isim istedik, onu bile buraya yazamayacak kadar cahilsin, ama atip tutmaya gelince, islami bile bir tek sen anliyormussun gibi bir havalara giriyorsun. Butun islam alemi salak, butun bilim alemide salak, bir tek sen herseyi cozdun kafanda. Biz buna halk arasinda ergenlik diyoruz.

Az biraz kendinizi bilin yahu. Bildiginiz bilmediginize yetmiyor ama atip tutmaya geldimi ortaligin tozunu dumana katiyorsunuz. Bos bir cocuksun, bombos. Boyle gidersen bombos bir adam olup cikacaksin...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Ferdinan Abicim, önceleri birçok dergide insanların maymundan geldiğini söylüyorlardı ama sonra sudan çıkan canlıya çevirdiler.

Hangi dergiler? Kimler diyordu? İsim?

19 Kas 2012
233
0
16

Yanlış hatırlamıyorsam 5-6 yaşlarındaydım. Nereden aldığımı hatırlamadığım bir dergi geçmişti elime, kütüphaneden de bakmış olabilirim. Dergide şunlar vardı: Farklı insan kafataslarıyla evrim, maymunla insanın kafatasının ilk insanlara benzediği vb. İnan ki ben 5 yaşında bunlara inanmıştım. Çevremde dini bilgisi olan bana dini anlatacak kimse olmadığı için de buna inanmıştım. Hatta evdekilere anlatıyorum, bak insanlar eskiden şöyleymiş sonra böyle olmuş diye, ama ben o sıralar Allah'a yine inanıyordum. Sonra yaş ilerledikçe belirli kitaplar okumaya araştırmalar yaptım ve şunun farkına vardım: Evrim gerçektende anca çocukları kandırabiliyormuş. O gerçek olmayan resimleri bilgisi olmayan bir çocuk gerçek sanıyor, üstelik bir bilimsel dergi sonuçta.
Neyse ben hangi dergiyi okudum hatırlamıyorum ama birkaç dergi örnek verelim:
Bilim ve Gelecek, Ekli dosyayı görüntüle 1171
Bilim ve Teknik Ekli dosyayı görüntüle 1172

Düşünbil (Kapak resmi eklenmedi siteye maymun adam vardı)

Science and Vie Ekli dosyayı görüntüle 1173
Aslında insanın maymundan geldiğini savunan evrim dergileri daha var ama bir örnek bile bize yeter.

alpine sen bir isim istedin ben sana daha fazla isim vereyim. Sen demek ki benim dün demek istediğimi anlamamışsın.
El-Harezmi
İbn Mace
Ali Kuşçu
İmam Şafii
İmam Gazali
Müslim bin haccac
Fergani
Ebu Davud
Farabi
Battani
Ali bin İsa
Yusuf Has Hacip
Kaşgarlı Mahmud
İbn-i Cübeyr
İbn Kesir
Aydınlı Hacı Paşa
Akşemsettin
Şeyh Edebali
Sabuncuoğlu Şerafettin
Molla Gürani
İbn-i Haldun
Takiyüddün
Abdülaziz Efendi
Ali Münşi
Abdullah Bey
Bahattin Şakir

:( Ya bunları yazamam buraya çok uzun. Şunu söyleyeyim aralarında tıp, astronomi, matematik, coğrafya, Jeolog, Fizik, Havacı,
Sibernetik vb hepsi var...

19 Kas 2012
233
0
16

:)) Maymundan gelmekle maymunla ortak atadan gelmek... inan ki bu komikti. Bugün maymunlardaydık oradan geldik :))

19 Kas 2012
233
0
16

Hoş bulmadık. Maymunlar biz insandan gelmedik, biz insanlar kadar acımasız varlıklar değiliz. Bizi insanların ataları olarak gösterip soyumuzu karalamayın diyorlar.
Ama şunuda aklım almadı, bu maymunlar benle nasıl konuştu :)

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Hoş bulmadık. Maymunlar biz insandan gelmedik, biz insanlar kadar acımasız varlıklar değiliz. Bizi insanların ataları olarak gösterip soyumuzu karalamayın diyorlar.
Ama şunuda aklım almadı, bu maymunlar benle nasıl konuştu :)

nasıl konuştuklarına, hiç şaşırmadım... niye anlaşamayasınız ki...?... :)

19 Kas 2012
233
0
16

İşte ben de onu soruyorum nasıl oluyorda insan maymundan geldi diyorlar ve siz hiç şaşırmıyorsunuz :)

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

alpine sen bir isim istedin ben sana daha fazla isim vereyim. Sen demek ki benim dün demek istediğimi anlamamışsın.
El-Harezmi
İbn Mace
Ali Kuşçu
İmam Şafii
İmam Gazali
Müslim bin haccac
Fergani
Ebu Davud
Farabi
Battani
Ali bin İsa
Yusuf Has Hacip
Kaşgarlı Mahmud
İbn-i Cübeyr
İbn Kesir
Aydınlı Hacı Paşa
Akşemsettin
Şeyh Edebali
Sabuncuoğlu Şerafettin
Molla Gürani
İbn-i Haldun
Takiyüddün
Abdülaziz Efendi
Ali Münşi
Abdullah Bey
Bahattin Şakir

:( Ya bunları yazamam buraya çok uzun. Şunu söyleyeyim aralarında tıp, astronomi, matematik, coğrafya, Jeolog, Fizik, Havacı,
Sibernetik vb hepsi var...

Sen kacinci yuzyilda yasiyorsun? Bunlari buraya komik olsun diye mi astin, yoksa daha beteri ciddi ciddi mi? Kasgarli Mahmut ha...

Iyi eglendirdin beni sabah sabah, soytari seni...

şaşırmıyoruz; çünkü, öyle bir şey demiyorlar... ama siz konuyu, sn. alpine ve bardamu'yla tartışın... sevgiler...

Bana havale ediyorsunuz ama, cocuk Kasgarli Mahmut diyor, benim buna yapabilecegim birsey yok.

19 Kas 2012
233
0
16

Aaaa yanlışlıkla yazdım dememi bekleme. O da dil alanında bilim adamıdır. Kaçıncı yüzyılda yaşadığının ne önemi var? Sonuçta hepsi bilim adamı ve islami görüşü savunuyorlar. Hemen pes etme belki birşeyler yaparsın...
Üstelik soytarı filan olmuyor. Ben bu sitede size karşı saygımı bozmadım karşılığı beklerim...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

:( Dergileri bile paylaştım nasıl demiyorlar?

Dergiler böyle birşey demiyorlar, sen birkaç resim koyup dublaj yapıyorsun.Çeşitli dergi kapaklarını paylaşman; ancak içerik paylaşamaman senin çapında zekice olabilir Ümit. Hala evrimcilerin "insan maymundan geliyor" gibi bir iddiada bulunduklarını ispat edebilmiş değilsin.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular