Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Cansızlıktan Canlılığa...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Cevap: Cansızlıktan Canlılığa Geçiş

yazılı iletişimin zorluğuna bir örnek... iki katılımcı da aynı fikirde ama sonuç: muhtemelen polemik...

Evet çünkü ben yazının geneline yorum yapmıştım Adnan Oktar'ı baz almadım ancak Ferdinand kişi ismine takılı kalmış ne yazıldığı ile ilgilenmiyor bile bu sebeple cevap yazdım fakat polemik amaçlı değil...

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Evet çünkü ben yazının geneline yorum yapmıştım Adnan Oktar'ı baz almadım ancak Ferdinand kişi ismine takılı kalmış ne yazıldığı ile ilgilenmiyor bile bu sebeple cevap yazdım fakat polemik amaçlı değil...

bazen aklıma geliyor... iletişim konusunu bilen bir arkadaş ( örn. bir gazeteci..vb.) gelse de 'yazılı iletişim' konusunda bir başlık açıp, şu işi bize öğretse......

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

Adnan Oktar bana ara geçiş getirene on trilyon vereceğim diyor...

Arkadasin yasi 10 trilyonun ne kadar oldugunu anlamaya yetmiyor saniyorum. Normaldir, haftalik harcligi disinda para gormemis bir cocugun Adnan Oktarin 10 trilyon lira verecegi iddiasi karsisinda "Amerikanin dis borcundan daha fazla olan bu parayi nereden bulup verecek" diye sormak aklina gelmiyor ve bu sacmalagin farkindaki akli basinda yetiskinleri sayfalarca pesinden surukluyor.

Bana biraz cocukla cocuk oluyorsunuz gibi geliyor arkadaslar...

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Arkadasin yasi 10 trilyonun ne kadar oldugunu anlamaya yetmiyor saniyorum. Normaldir, haftalik harcligi disinda para gormemis bir cocugun Adnan Oktarin 10 trilyon lira verecegi iddiasi karsisinda "Amerikanin dis borcundan daha fazla olan bu parayi nereden bulup verecek" diye sormak aklina gelmiyor ve bu sacmalagin farkindaki akli basinda yetiskinleri sayfalarca pesinden surukluyor.

Bana biraz cocukla cocuk oluyorsunuz gibi geliyor arkadaslar...

trilyonu eski parayla telaffuz ediyor galiba :); ama çocukla çocuk olunmayacağı konusunda haklısınız...

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45

trilyonu eski parayla telaffuz ediyor galiba :); ama çocukla çocuk olunmayacağı konusunda haklısınız...

Bu arkadasin hangi parayi kastettigini bilemem tabi, muneccim degilim, ancak butun bu sacmalik paradan 6 sifir atildiktan sonra vuku bulmustur. Yani iddia yeni para ile, 6 sifir atilmis hali. Sacmaligin boyutu 1 milyon kat daha buyuk yani.

Bu arada, Adnan Oktar konusunda forum yonetimini daha dikkatli olmaya cagiriyorum. Ben bu forumu yoneten birisi olsam, bu forumda Adnan Oktrar ismini gordugum her iletiyi sorgusuz sualsiz silerim. Adnan Oktar ve saz ekibinin internette blog ve forum dunyasinda estirdigi terorun farkindasinizdir diye dusunuyorum. Capi belli bir kisiligin burada tartisilmasi veya herhangi bir sekilde konu edilmesinin bizlere verecegi hicbirsey yokken, bu forumdan birseyler goturme olasiligi yuksektir.

19 Kas 2012
233
0
16

alpine, şimdi burda konumuz paranın ne kadar olduğu ve bu iddiayı ortaya atan kişinin kim olduğu değil. Konumuz bu iddianın ortaya atılmasıdır. Bir kişi çıkıp bana sadece ama sadece tek bir ara fosil gösterene şu miktarda ödül vereceğim diyor mu? Evrimcilerin ağzından ara fosil kelimesi hiç düşmez ama ister Dawkins olsun, ister diğerleri içlerinden biri çıkıpta al sana ara fosil örneği paranıda istemiyorum şimdi çekil bilimin önünden diyemiyor. Çünkü yok öyle birşey. İnan ki olsaydı hiçbiri bu fırsatı kaçırmazdı, zaten olsaydı şuan bilim adamları ve biz ikiye ayrılmazdık. Hepimiz evrimi desteklerdik çünkü bilim bunu kanıtlıyor derdik ama öyle birşey yok. Sizin şu içine düştüğünüz durum şu: Yaratıcıyı keşfedemediğiniz, kalp gözünüzü açamadığınız için onun olmadığına dair ne söylense size mantıklı geliyor. Şimdi bilim bilim bilim deyip duruyorsunuz. Şunu belirtmek isterim. Bilimin belirli kanunları vardır ve bunlar nesneldir. Bilim bir nizam içerisindedir. Eğer dünya yaşam tesadüfen olsaydı, bu yaşamın kanunları nizami olmazdı. Herşey bir düzen içinde, bu düzenden tek bir kusur dahi çıkarsa yaşam olanaksız hale geliyor ve siz kalkmış bu düzenin tesadüfen oluşacağını söylüyorsunuz. Ya beş yüz kişiden bir tablet çıkmadı bana tesadüfen bu koca kainat mı oluşacak :) Ya siz bence önce evrimi değil, bu düzenin, bu bilim kanunlarının, kainatın nasıl meydana geldiğini araştırın. Siz daha kainatı sindirmeden içindeki canlıların nasıl oluştuğunu bulmaya çalışıyorsunuz. Valla şunu söylemek istiyorum, bu boş yoldan dönmeniz için heralde bilimin yani Allah'ın evrene sakladığı sırların biraz daha keşfedilmesini bekleyeceğiz. Yoksa siz madde bataklığında takılıp, tıpkı bir madde gibi çürüyüp gideceksiniz...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Bu arkadasin hangi parayi kastettigini bilemem tabi, muneccim degilim, ancak butun bu sacmalik paradan 6 sifir atildiktan sonra vuku bulmustur. Yani iddia yeni para ile, 6 sifir atilmis hali. Sacmaligin boyutu 1 milyon kat daha buyuk yani.

Bu arada, Adnan Oktar konusunda forum yonetimini daha dikkatli olmaya cagiriyorum. Ben bu forumu yoneten birisi olsam, bu forumda Adnan Oktrar ismini gordugum her iletiyi sorgusuz sualsiz silerim. Adnan Oktar ve saz ekibinin internette blog ve forum dunyasinda estirdigi terorun farkindasinizdir diye dusunuyorum. Capi belli bir kisiligin burada tartisilmasi veya herhangi bir sekilde konu edilmesinin bizlere verecegi hicbirsey yokken, bu forumdan birseyler goturme olasiligi yuksektir.

An itibari ile Adnan Oktar kirlenme seviyesi kabul edilebilir düzeydedir. Kritik düzeye ulaştığında sistem otomatik olarak tepki verecektir. Merak etmeyiniz bu forum Adnan Oktar'a karşı üstün teknoloji ürünü ekipmanlarla korunmaktadır.

IdeaFante

Yeni Üye
21 Kas 2011
76
0
6
31

Dini savunan ve dini inanmayıp soruları bilimle cevaplamaya çalışan iki kişinin bu konu hakkındaki fikir alışverişinin verimi sıfırdır (bkz. Uzayda aykırı iki doğru). Ama bir forumda her iki tipin de yorum hakkı bulunursa bu kaçınılmaz oluyor. Buna bir çözüm bulunmalı.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

bazen aklıma geliyor... iletişim konusunu bilen bir arkadaş ( örn. bir gazeteci..vb.) gelse de 'yazılı iletişim' konusunda bir başlık açıp, şu işi bize öğretse......

Ben iletişim fakültesi mevzunuyum bu taş bana galiba fakat benim böyle bir iddiam yok herkes yazılana dikkatini verirse aşılır gibime geliyor ben bile bu hataya düşüyorum yanlış anlaşılmalar oluyor maalesef...

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye
30 Nis 2012
1,302
1
0
43

Video silindiği için bu başlığın da bir anlamı kalmadı. Keşke indirseymişim videoyu güzel bir deneyin görüntüleri ve açıklaması idi.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

Dini savunan ve dini inanmayıp soruları bilimle cevaplamaya çalışan iki kişinin bu konu hakkındaki fikir alışverişinin verimi sıfırdır (bkz. Uzayda aykırı iki doğru). Ama bir forumda her iki tipin de yorum hakkı bulunursa bu kaçınılmaz oluyor. Buna bir çözüm bulunmalı.

Çözüm felsefe mevzunu olmayan kişileri forumdan atmakla çözümlenecekse benden başlayabilirsiniz, dini de savunuyorum bilimi de.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Ben iletişim fakültesi mevzunuyum bu taş bana galiba fakat benim böyle bir iddiam yok herkes yazılana dikkatini verirse aşılır gibime geliyor ben bile bu hataya düşüyorum yanlış anlaşılmalar oluyor maalesef...

forumda ya da profilinizde yazdınız mı farkında değilim, iletişimci olduğunuzu bilmiyordum; ama doğrusu, mesajlarınızdan da hiç belli olmuyordu... hem üstelik neden 'taş' olsun, böyle bir başlığa ihtiyacımız olduğunu içtenlikle belirtmiş olamaz mıyım... forumda, birçok iletişim kazası yaşandığını görmüyor muyuz...?...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

forumda ya da profilinizde yazdınız mı farkında değilim, iletişimci olduğunuzu bilmiyordum; ama doğrusu, mesajlarınızdan da hiç belli olmuyordu... hem üstelik neden 'taş' olsun, böyle bir başlığa ihtiyacımız olduğunu içtenlikle belirtmiş olamaz mıyım... forumda, birçok iletişim kazası yaşandığını görmüyor muyuz...?...

:) pardon sizin her konuda uzman olduğunuzu unutuyorum iletişim fakültesi mevzunuyum, halka ilişkiler ve tanıtım fakat yazılarımda bunu nasıl farkedeceksiniz bunu da çözemedim.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

:) pardon sizin her konuda uzman olduğunuzu unutuyorum iletişim fakültesi mevzunuyum, halka ilişkiler ve tanıtım fakat yazılarımda bunu nasıl farkedeceksiniz bunu da çözemedim.

herhangi bir mesajımda, herhangi bir alanda uzmanlığımdan söz etmediğime göre, şaka yapıyor olmalısınız... ama, bir insanın iletişimci olduğunun yansımalarını, iletişim amacıyla yazdığı mesajlarda görmeyi beklemek çok normal değil midir...?...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

herhangi bir mesajımda, herhangi bir alanda uzmanlığımdan söz etmediğime göre, şaka yapıyor olmalısınız... ama, bir insanın iletişimci olduğunun yansımalarını, iletişim amacıyla yazdığı mesajlarda görmeyi beklemek çok normal değil midir...?...

Uzman olmasanız ilk gün beni şarlatan adayı ilan etmezdiniz, konunuzda uzmansınız lütfen kendinize haksızlık etmeyin. Evet şaka yapıyorum fakat iletişimciyim bu doğru ancak forumda yazım dilime yansıtıp yansıtmadığımı bilemiyorum sonuçta burası serbest bir platform resmi yazışma yapmıyoruz bu sebeple daha rahat davranıyorum. İletişim Uzmanıyım diye bir iddiam da yok fakat çok fazla insanla iç içe olduğum için günlük hayatımda çok fazla iletişim kazası yaşamam fakat sanal ortamda durum çok farklıymış.

Normal tabi ki ben de böyle bir iletişimciyim işte ne yapalım formunuza layık olamadım çok üzgünüm:)

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
29 Ara 2011
1,442
1
0
60

Uzman olmasanız ilk gün beni şarlatan adayı ilan etmezdiniz, konunuzda uzmansınız lütfen kendinize haksızlık etmeyin. Evet şaka yapıyorum fakat iletişimciyim bu doğru ancak forumda yazım dilime yansıtıp yansıtmadığımı bilemiyorum sonuçta burası serbest bir platform resmi yazışma yapmıyoruz bu sebeple daha rahat davranıyorum. İletişim Uzmanıyım diye bir iddiam da yok fakat çok fazla insanla iç içe olduğum için günlük hayatımda çok fazla iletişim kazası yaşamam fakat sanal ortamda durum çok farklıymış.

Normal tabi ki ben de böyle bir iletişimciyim işte ne yapalım formunuza layık olamadım çok üzgünüm:)

o tartışmada, içtenliğinize değer verdiğim için, aslında sizi şarlatanlarla aynı ortak paydaya düşmekten korumaya çalıştığımı, anlatmaya çalışmak boşuna olacak gibi... o nedenle bunu hiç denememeliyim... farklı düşündüğümüz için bana güvenmeme eğilimindesiniz... neyse, şu doğru ve sağlıklı iletişim başlığını açmanız yolundaki önerimde samimiyim... diğer arkadaşlar da katkıda bulunurlar... buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83

o tartışmada, içtenliğinize değer verdiğim için, aslında sizi şarlatanlarla aynı ortak paydaya düşmekten korumaya çalıştığımı, anlatmaya çalışmak boşuna olacak gibi... o nedenle bunu hiç denememeliyim... farklı düşündüğümüz için bana güvenmeme eğilimindesiniz... neyse, şu doğru ve sağlıklı iletişim başlığını açmanız yolundaki önerimde samimiyim... diğer arkadaşlar da katkıda bulunurlar... buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum...

Tamam açarım yarın şimdi çıkmam gerekiyor, iyi geceler

19 Kas 2012
233
0
16

Malesef bu konuda amacından sapmış görünüyor. Canlılıktan, Adnan Oktar'a oradanda hangi üniversite mezunu olduğumuza kadar girdik. Bir cevap yazıyoruz ama insanlar o cevaptan beğendiği kısmı alıp, direk eleştiri yapıyor. Adnan Oktar, bana ara fosil bulana on trilyon vereceğim diyor, bunu paylaşıyoruz. Konuyu değilde parayı tartışıyoruz. Yani günümüz düşünürleride bir garip...

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular