Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ama ben bu sözü duymuştum, bahsettiğim şey , tamamen sizden olan bir felsefe, kendi cümleleriniz, kendi ilkeniz.
...hayal kurmaktan vazgeçerseniz, hayatın tadı tuzu kalmaz,çok zengin olsanız bile, ulaşamayıp ancak hayal edebileceğiniz bir şey mutlaka vardır.
Benim sözüm...lerimden... biri şu olurdu
_ bildiğin her doğruyu söylediğinde, karşı taraf hanene bir eksi çizer.
İnsanların üzerinde çok durduğu değil de durmaktan kaçındığı yani bir kenara ittikleri şeylere yönelirdim daha çok. Çünkü çoğu insan yapılması gerekenlerden kaçar. Yapılması gerekenler zor gelir insana.
''İstisnalar; kaidenin eksikliğini gösterir. İnsanoğlunun icad ettiği hiçbir kaide yoktur ki kıyamete kadar doğruluğunu korusun.''
'' Zor olan; yolun uzunluğu değilmiş. Zor olan; yolun sana uzaklığıymış.''
Tehlikeli yolda olana karışan çok olur, akıl vermeyi seven milletiz netekim ( lakin bak bu doğru kesin delisindir.
Bir akıllı olup dünyanın derdini çekeceğine, bir deli ol dünya senin derdini çeksin demişler ya, işte öyle olmak isterdim.. hem cennet- cehennem sorununda yok, delisinya herşeyden muafsın ohhh
Slm!
Felsefe ve filozof olmak günümüzde bir çok patentin ya da sıfatların gerek akademik gerekse resmi kuruluşlarca tasdikine ihtiyaç duyan bir olgu ve durum değildir.En sıradan insanın bile farkında dahi olmadan basit ama düstur edindiği hayatına yön veren felsefi tercihleri vardır.gerçek manada filozof olmak ise insanın bilgi açlığı ve öğrenme isteği ile doğru orantılıdır.Ancak felsefenin pozitif bilimlerin de ötesindeki hedefleri gözönünde bulundurulursa salt bilgi sahibi olmak da insanı filozof yapmaz. Sahip olunan mevcut biliglerin ışığında gerek hayata anlam katan unsurların tespiti ve anlaşılması gerekse bu analizlere müteakip sentetik yani yeniden birleştirici ve sisitemleştirici unsurlara ulaşmak yönünde düşünce mesaileri gerekir.
Tüm yukarıda analtmaya çalıştığım ifadelerin ışığında belki de farkına varmadan filozoflar var içimizde.
Sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değer değildir - SOCRATES
Selamlar herkese..
"Hayat boyu aynı yolda yürüyeceksem düşünmeye (filozof olmaya) ne gerek var?" desem kabul görür mü acaba?
(ama farklı yolları denemekteyim hep)
Slm!
Ne hayat başladığı gibi biten bir yoldur ,ne de bizler bu yolu başladığımız şekilde bitiririz.Belirleyici olan biz insanların düşünme yetisidir.Bizi diğer birçok varlıktan farklı kılar.Eğer düşünmek gereksiz olsaydı medeniyet dediğimiz şimdiki seviyemize ne kadar yaklaşmış olurduk ? İçgüdülerimizin bize öğrettiği gündelik (sağduyusal) bigiden öteye gidebilir miydik ? Kişisel bazda ise :hayatın anlamı hayata bakış perspektifindedir. tatminden başlayıp mutluluğa giden süreci geliştirmek düşünce yolu ile bu perspektifi genişletmekte yatar ve etkileşimlerle bireyden topluma yayılır.Bu da felsfenin sistemleştirici yönünün topluma tezahürü olsa gerek .