Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bir Bilmece

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bilmecemizde yer alan sahislar sunlardir.

Patron
Patron'un Esi
Patron'un ortagi
Patronun Soforu
Sofor'un Arkadasi.

Patron'un soforu, patron'un esini sevmektedir ve bir yerde de patrondan kurtulmak istemektedir.

Patron'un ortagi patrondan habersiz patron'un tum mal varligini ele gecirmek istemektedir.

Patron, bir cinayet iddiasi ile tutuklanir ve tek sahidi soforudur. Sofor gelir, sahitlik yapar ve patronu kurtarir.

Fakat patron bu isin pesini birakmaya niyetli degildir, bu konuda supheli durumunda olan bir kadinin yerini bulur ve oraya ortagini gonderir.

Kendisi de soforu ile oraya gider.

Patronun ortagi adi gecen supheli kadin ile aslinda cinayeti isleyendir.

Otel'in arka parkinda sofor arabayi durdurur ve patron'u ciksin diye kapiyi acar. Tam o sirada elinde silahi ile patron'un ortagi belirir ve "kusura bakma patron, seni de oldurmek zorundayim" der ve silahini patron'a dogrultur. Bu arada sofor, durumu gorur ve silah ates almadan, patronun ortagina mudahele eder ve bogusmayabaslarlar ve bu arada silah patlar ve patronun ortagi olur.

Patron, buyuk bir saskinlik ve sevincle, soforune doner ve "hayatimi gene kurtardin, dile benden ne dilersen" der.

Bunun uzerine sofor "ben ortaginizi sizi kurtarmak icin degil; kendimi kurtarmak icin oldurdum" der ve ordan ayrilir.

Mukafati da almamistir.

Bu arada sofor arkadasi ile bulusur, arkadasi "yahu sen delimisin, neden mukafati reddettin, basbayagi adamin canini kurtardin. Sen orda olmayip ta mudahele etmesen, adam olecekti" der. ve sorar "ne demek 'ben seni degil de, kendi canimi kurtardim?', aciklar misin?"

Sofor de aciklar. Sizce sofor neden, patronuna; "ben seni degil, kendimi kurtardim?" demistir?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Daha once net ortaminda sordugum "eski" bir bilmece var. O bilmeceyi, burada da sorayim. Bakalim kac kisi hatirlayacak, ya da cevaplayacak? :)

Gemi okyanusta yol alirken, firtina cikar dalga boylari yukselir ve gemi ala-bora olur. Gemiden bir tek adam sag kalmistir ve yuzmeye baslar, bu arada yorulur ve tutunarak yuzdugu cismin ustune cikar ve uyuya kalir. Uyandiginda bir adaya dusmustur ve tam dogrulacakken, etrafini bir suru kadin sarar ve adami kiskivrak yakalarlar.

Iclerinden biri "bizler kadin olarak bu ada da erkek yasatmayiz. Dolayisi ile sen de oleceksin. Yalniz, seni oldurmeden once sana soruyorum, son bir arzun var mi, varsa nedir? der.

Adam, dusunur ve oyle bir sey arzularki, bu arzu uzerine kadinlar adami asamazlar ve serbest birakmak zorunda kalirlar.

Sizce adam ne demistir de canini kurtarmis, serbest kalmistir?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular