Anlaşılması Güç Filozoflar

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde faust tarafından oluşturulan Anlaşılması Güç Filozoflar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,466 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Anlaşılması Güç Filozoflar
Konbuyu başlatan faust
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot
F

faust

Ziyaretçi
Evet arkadaşlar ve abilerim,felsefe tarihini en kötü ihtimali ile birkaç filozof ile tanımışızdır,bunlar arasından diyorum arşivlerini karıştırıpta anlamakta güçlük çektiğiniz filozoflar oldumu,genel anlamda evet bir çoğu diyecek fakat derinlik olarak kargaşa içine girdiğiniz filozoflar oldumu (mesela ben Hegel'in ve walter Benjaminin felsefesini yeni yeni anlamaya başladm),sorun nereden kaynaklanıyor neden bu felsefeler anlaşılmakta güçlük çekiliyor yoksa filozoflar çok mu zeki :S,şunu biliyorum ki Schopenhauer'dan Hegel'in zeka seviyesi üniversitede gerçek anlamanda bir eğitim verebilecek bir kapasitede olmayıp boş biri olarak görüyor,sizler ne diyorsunuz bu konuda
 

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Sadece felsefe değil ki tüm uzun ve detaylı konuları zor olarak görmek bize özgü.


Öğrencilerde bir muhabbet vardır,hocaların uzun soru sorarak zamana oynadıklarını öne sürerler;fakat zihin bağlantılarla çalışır ve uzun soruda bir çok bağlantı portu vardır.Zihin bunlardan herhangi biriyle tüm olayı çözebilir.


Bireyci olun bireyci.İnsanları kullanın kardeşim korkmayın.Sizin kötü bir amacınız olmadıkça insanları kullanmaktan asla çekinmeyin.


Seni bir duraktan diğer durağa götüren otobüs şoförüyle iki kelime bile etmiyorsun ama birbirinizi kullanarak işlerinizi kolaylaştırıyorsunuz değil mi?
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bazı filozofların anlaşılamıyor olmasına üzülürdüm fakat şimdi düşünüyorum da, yanlış anlaşılacaklarına hiç anlaşılmamaları çok daha iyi. Nasılsa bir gün biri ya da birileri anlayacaktır. Aristo mantığı ile yola çıkanlar, basit bir konuda bile akıl yürütemiyorsa, Aristo'nun ruhu ne hissediyor olabilir? Tabii ki yıkılmıştır çünkü bu durum, bir filozofun başına gelecek en korkunç şey olmalı.

Hegel'in dediği gibi "Beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı."
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Konu devam edebilir aslında. Teşekkürler :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst