İnsan neden sonsuzluğu istiyor? Rasyonel olarak sonsuzluk mümkün görünmüyor. (akıl bunu biliyor ancak ruhta ölümsüzlüğü biliyor ) biz sonsuzluğun neresindeyiz? sonsuz yoktuk anamızın karnından varlığa çıktık..ama önceside sonsuz yoktuk..ben bu sonsuzluğu anlamakta çok zorlanıyorum. sonsuzluk akıl alacak birşey değil..
İnsanın yok olma korkusu ile ilgili çok tuttuğum birkaç sözü paylaşayım;
Korkunun ecele faydası yoktur. (atasözü)
Ölüme karşı yapılabilecek tek şey insan olmanın sinerjisidir. ( Irvin D. Yalom)
Ölüm ölümlüler için bir kurtuluştur. (replik)
Anksiyite bozukluğuyla ilgili bir iki açıklama da bulunayım.Affınıza sığınarak.Pek öyle keyif verici bir madde çekmiş bir şahsın , havalanıp uçuşa geçmesi gibi kolay bir durum deil. Bunun obsesive bölümü var manik bölümü var, manik depresive var, bunlar psikosomatik olmakla birlikte kişide tedavi ettirilmezsa ağır depresyonlara ve buğranlara kadar gidiyor.Günde iki kalıp sabun bitirip hala temiz olmadım diyenler,kolum çok kaşınıyor diye kemik görünene kadar kaşıyanlar, bu dünya bana göre deil deyip , bir saniye atlayanı da var.
söz uzar ve anlamsızlaşır, merkezden çıkmadan, bu bir raharsızlıktır beyne sızan bir virüstür. virüs en kısa zamanda temizlemek gerekir. grift hale gelince diğer bozulluklarla birleşir ve durum ağırlaşır.
İnsanların kendine koyduğu küçük hedeflerden uzaklaşmak sürekli bütünü sorgulamak,meşguliyetten kaçmak,modern yalnızlık da önemli etkenler...
Çocukluğumdan beri sonsuzluk kavramı sürekli beni ürpertir. Ne zaman aklıma getirsem içimdeki boşluk genişlermiş gibi olur. Hatta 3-5 sene periyodik olarak aynı kabusu gördüm diyebilirim. Anlat derseniz anlatamam. Cümlelere dökebileceğim tek şey ; el kol bağlı, yapacak hiç bişey kalmamış.
Ruh da ölümsüzlüğü biliyor demişsiniz. Ruhum ebedi olduğunu biliyorsa ortada neden bi çatışma var? Bedenin ölüm anında yaşayacağı şey belirsiz olduğu için mi?