Anarko Nihilizm

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe Akımları kategorisinde Mistik tarafından oluşturulan Anarko Nihilizm başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,205 kez görüntülenmiş, 15 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe Akımları
Konu Başlığı Anarko Nihilizm
Konbuyu başlatan Mistik
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan kavgala

Mistik

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
25 Eki 2022
Mesajlar
41
Tepkime puanı
3
Puanları
8
Konum
Neverland
Ünvan
Mistik Filozof
Nihilizm, insanın aydınlanmasıdır, mücadele de dahil her şeyin anlamsızlığını ve değersizliğini kavramak, bu dünyanın bir bok çukuru olduğunu, her şeyin aslında bir hiç olduğunu anlamaktır. Doğa kanunlarının, otoritelerin, yasaların, ahlakın ve var olan tüm kuralların, varsa tanrının insanlığa karşı olduğunu anlamak, dünyadan medet ummamak ve insanı köleleştiren her şeyden, korkulardan, dünyevi kaygılardan, arınmaktır. Erdem, gurur, vicdan ve saygının insanların çıkarlarına hizmet eden ikiyüzlü uydurmalar olduğunu bilmektir. Nihilizm, her "şeye" karşı olmak, HİÇ olmaktır.

Nihilistin tek gerçeği kendisidir ve en önemli gerçeği kendi parçası olan ölümdür. Ölüm onun için mutlak hiçliğe ulaşmaktır. Nihilist için umut, işkenceyi uzatan bir kötülüktür. Nihilist dünyevi çekişmeleri gülerek izler, her şeyin kendine karşı olduğu anlamsız bir dünyada amaç gütmez, sahip olmak, gelişmek onun için anlamsız ve gereksizdir. Nihilist insan "öz"dür, sadedir, egodan ve her şeyden arınmıştır. İnanç, gerçeği bilmek istemeyenlerin inandıkları şeylerdir. Nihilist, daima şüphecidir ve gerçek olarak sunulan hiçbir şey onun için doğru değildir.

Peki neden hiççilik? Nihilist için tek gerçek kendisidir, her şey ona karşıdır ve nihilist eğer mücadele ediyorsa kendisi için mücadele eder. Doğa kanunlarının ve düzenin kendine karşı olduğu, her şeyin aslında bir hiç olduğu bir dünyada mutluluk ve huzur bulamayacağını bilir, onun için huzur varsa, bu isyandadır. Mücadele onun için anlamsızdır, bir nihilist için mücadele bireysel öfkesi adına kendine karşı olan her şeyle mücadele etmek ve yıkmaktır.

1. Bir hiç, yalnızca bir hiçtir.
2. Bir hiç, her şeye karşıdır.
3. Bir hiç, hiçbir şeye boyun eğmez.
3. Bir hiç, dünyadan medet ummaz.
4. Bir hiç, insanlığa asla kanmaz.
5. Bir hiç, tanrı varsa bile ona itaat etmez.
6. Bir hiç, değer yargılarından arınmıştır.
7. Bir hiç, şüphecidir, hiçbir şeye inanmaz.
8. Bir hiç, mücadele etmez, umut beslemez.
9. Bir hiç, egosuzdur, kuralsızdır, özdür, özgürdür.
10. Bir hiç, ya kendi yarattığı dünyada yaşar ya da yıkım için savaşır.

"ben bir nihilistim. varoluşu bütünüyle reddediyorum, bu dünya ve aşağılık insanlık için bir yok oluştan ve yok etmekten yanayım."

Murat Uz



978cc0b85ebfaefd308c6190a0b0d9f8.jpg

4d83c116f05813137161f33328afd0e2.jpg
 

kavgala

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
11 Ocak 2022
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
türkiye
Üniversite Bölümü
felsefe
Nihilizm imkansız gibi geliyor çünkü insan anlam vermeden duramaz ve yaşadığı müddetçe yaşamak için bir amacı ve çabası vardır, işe gider para kazanır, ölmek isterse bile ölme amacı oluşur. Anlam ve amaçsızlık imkansız görünmektedir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst