Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Abıkevser nedir?

5N1K

Yeni Üye
17 Şub 2008
67,692
2
38
45
abıkevser :
İsim
Farsça
1 ) Cennette bulunduğuna inanılan Kevser ırmağının adı

mavimor

Yeni Üye
15 Şub 2008
1,456
3
38
46
Abıkevser ırmağından içerken
Susuz pınarlardan kandırdı beni

Karacaoğlan

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Cennet gidilen bir yer değildir. Cennet bir boyuttur. Madde evren içinde madde boyutundan bakılarak aranırsa bulunamaz çünkü kainatın neredeyse %70'i hatta %80'i kara delikler gibi madde boyutun ötesinde farklı boyutlar yani yokluğu barındırır.

Cennet bilinçlilik haline sıçrayış yapıp madde boyutundan soyutlanmış her insanın ölmeden evvel o hale geçebileceği bir hâldir. İlm-i ledünden, ab-ı hayattan, su (ilim)den konuştuk sizinle diğer başlıkta. İşte kevser havuzu biz ilim idrak ettiğimizde ilmin geldiği havuzdur, yani henüz idrak edemediğimiz bir boyuttur.

Karacoğlan gibi bir zat işte bize ilm-i ledün'ü anlatabilir ancak. Kendisi anlatabilir de bize anlatır mı onu bilemem işte...

Benim yanitim ironikti. Cennet/cehennem akilciliginin yarattigi dunya otesi ve yasam sonrasi mekanlar oldugunu biliyorum. Inananlar icin gercektir, inanmayanlar icin gercek disidir. Benim icin aklin yarattigi kavramlardir ve bilimsellikleri yoktur. Ayrica insanoglu icin bir tek yasam vardir. Dogma insiyatifi ve olumunu yasama olanagi yoktur.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular