a.tarkovsky

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde rumet tarafından oluşturulan a.tarkovsky başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,935 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı a.tarkovsky
Konbuyu başlatan rumet
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

rumet

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
10 May 2011
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
arkadaşlar sanat felsefesi dersim için yönetmen a.tarkovsky hakkınd a2 sayfalık yazı yazmam gerek yardım edebilcek,yönetmeni bilen var mı?
 

nilüfer

Üye
Yeni Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
246
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Buradaki yardım pek masum görünmüyor.Yönetmeni bilen varmı diye sormandan yönetmenin filmlerini izlememiş olduğunu çıkarıyorum ve bu da beni sanat felsefesi dersin için yazı yazman gerekliliğine götürüyor ki bu senin için zorunluluk olmuş.Zorunlu olduğun için /yapmak için yapıcaksan eğer sadece yapmak için yapmanın iyi olmayacağı hakkında bir yazı yaz yada boş kağıt verme cesaretini göster.Eğer tartışma amaçlı açtıysan bu konuyu yine yönetmenin filmlerini izlemiş olman hakkında bilgi sahibi olman gerekir ki zaten yardım istemene gerek kalmaz.
 

rumet

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
10 May 2011
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
evet izlemedim ve zorunluluk olduğu için yazmam gerek :)yani felsefe yapacak bişek yok uzun uzun saçmalamışısn ne gereği var biliyosan ya edersn ya etmezsin bu kadar basit.
 

felsefehayat

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
11 May 2011
Mesajlar
46
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
tarkovski

Andrey Tarkovski...rus asıllı yönetmen...durağan bir senaryo ve romantikleştirilmiş bir mizansen anlayışı olan sanatçı..."stalker" adlı filmini izleme fırsatım olmamıştı ama diğerlerini izlediğinde şunu fark edeceksin, nuri bilge ceylanın bu yönetmenden kesinlikle etkilendiğini...çünkü olay örgüsü ya da aksiyonu düşük planlarla çekim yapar ve kesinlikle dramatik bir işleyişi kullanır.hareketli kamera hiç yok gibidir...kısaca Tarkovski sineması izlenmesi gereken bir tavrı yansıtır ki şiirsel ve aynı zamanda da propagandacıdır.

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst