-

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Eğitim Haberleri kategorisinde Tahir Yasin PALA tarafından oluşturulan - başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 859 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Eğitim Haberleri
Konu Başlığı -
Konbuyu başlatan Tahir Yasin PALA
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan M3CSL

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Ülkemizde kitap okuma pek sevilmediği gibi araştırma yapmaktan hoşlanmayan da bir kitle var. Okunan kitabın içeriği elbette çok önemlidir.

D&R gibi kitap mağazalarında "Yeni Çıkanlar" bölümünden rastgele kitap seçen çok insan var, bu sebeple "Çok Satanlar" konusunda doğru tespit yapıldığını düşünmüyorum. Kitap almış olmak için o bölümlerden kitap beğenen ve okumadan bir kenara atan insanlar tanıyorum.

Kitap okuma ne yazık ki sosyal medya üzerinden şov yapma aracına dönüşmüş durumda ve okunmayan kitaplardan oluşan kitap kolleksiyonculuğu, kütüphane şovları, satın alınmış ama okunmamış kitap listeleri ile samimi okuyucuyu belirleyebilmek çok zorlaştı. Kitap listelerini artık bu kitap şovları belirlediği için 86. sıradan bile çok daha gerilerde olduğumuzu tahmin etmekteyim.

Ne okunduğu konusunda yorum yapmaya bile gerek yok çünkü kitap mağazalarındaki raflardan az çok hangi türlerin ön plana çıktığı anlaşılıyor.
 
Son düzenleme:

M3CSL

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ağu 2016
Mesajlar
258
Tepkime puanı
30
Puanları
28
Kitap hatta din bile bu ülkede gösteriş sembolü yapılıyor.Bunlar hep özgüven eksikliği, yani beğenilme kaygısından.Sosyal medya da bunu körüklüyor zaten.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst