GAPS - Bağırsak Psikoloji Sendromu

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde "ictenlik" tarafından oluşturulan GAPS - Bağırsak Psikoloji Sendromu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,761 kez görüntülenmiş, 23 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı GAPS - Bağırsak Psikoloji Sendromu
Konbuyu başlatan "ictenlik"
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan "ictenlik"

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
GAPS - Bağırsak Psikoloji Sendromu


ve İnsanın Bütün Sosyal, Fiziksel-Fizyolojik, Bilişsel, Psikolojik Rahatsızlıklarının ve Bozukluklarının (Fiziksel ve Materyalik Kökenleştirilmesi ve Olgulaştırılması )

ve İnsanın Bütün Sosyal, Fiziksel-Fizyolojik, Bilişsel, Nörolojik ve Psikolojik Rahatsızlıklarının ve Bozukluklarının Fizik Bedenin Toksinlenmesi ve Yeme-Beslenme ve Yaşam Biçimine İndirgenerek Çözümlenmesi ve Hastalıkların Çözümünün Genel Yaşam Düzenlemesi ile Birlikte, Beslenme Düzeni, Diyet -Oruç ve Bağırsak Florası Düzenlemesi ve Bağırsak Dokusunun ve işlevsel Bağırsak Geçirgenlik ve Emilim Düzeninin Yeniden Oluşturulup Yapılandırması Üzerinden Çözümlenmesi Olgusu


Bu olgu psikoloji denileni de , çok büyük oranda fiziksel-kimyasal olgulara ve psikolojik -işlevsel- bozukluk ve sapma denilenleri de kimyasal ve -toksisitesel- sapmalara yapılandıracaktır. Bu olgu nörolojik denilenleri de oraya ve yanlış beslenim ve yaşam düzenine götürecektir.

Kavramın kökeni Hipokrat'a gidiyor ve yaklaşık olarakta deniyor ki;
Ne yerseniz o'sunuz. (Bedeninize dıştan ne girerse beden bunu barındırır ve işler)
Hastaysanız beslenmeyin-hastayken beslenirseniz hastalıkları beslersiniz. Vücudu ve kimyayı yeniden yapılandırın öyle beslenin..
Bütün Hastalıklar bağırsakta ya da barsak dokusunda hasar, bozulmalar ve emilim sorunları ve kansal-kimyasal toksisite ile başlar ve yine bağırsak emilim düzenlenmesi üzerinden çözümlenir.
Şeker (aşırı karbonhidrat tüketimi, karbonhidrat ve nişastalar dahil), tahıllar ve diğer yabancı maddeler, işlenmiş süt ürünleri, insan vücudunun evrimsel alışıklığının ötesinde işlenmiş gıda maddesi koruyucu katkıları gibi gıda ekleri ve kimyasal genel toksisite neredeyse bütün hastalıkların sebebi ve kökenidir.

Bu yüzden tüm hastalıkların çözümü de yeme-içme, yaşam ve beslenme biçiminde düzenlemeler ve diyetlerle birlikte özellikle sindirim sitemi ve bağırsaktan başlayan genel detoksisite, diyet ve yeniden yapılandırma ile başlamalı ve yapılmalı-yapılandırılmalıdır. İnsanlığın ürettiği çoğu kimyasal sentetik ilaçlar ise olgu baskılayıcı ve gizleyiciler-semptom saklayıcılardır. Giderime ve iyileştirmeye dönük uygulamalar değildir. Bunlar ilaç olarak işlev görmezler ve bu yüzden ilaç olarakta doğal ve işlenmemiş ürünler ve genel gidericiler ve iyileştirciler kullanılmalıdır..

İnsan vücudunun genel sağlıksızlığı ve herhangi sağlıksızlığı beslenme bozukluğu, yanlış beslenme ve yiyip içme yeme, yaşam düzensizliği ve bilgisizlik ile birlikte bu olgu bağlamında incelenebilir. Hastalık adlandırmaları çoğu zaman yapaydır. Modern tıp bilimi insan bedenini ,fizyolojiyi ve hastalıkları çoğu zaman yapay ve hatta bilgisiz bir biçimde bölmekte ve ele almaktadır.

Neredeyse bütün sosyal düzensizlikler, fiziksel olarak kötü hissetme olgusu da bu bağlamda incelenerek düzenlenebilir..

Genel olarak istisnai kimi genetik fiziksel anomaliler hariç neredeyse bütün insanlar sağlıklı bir zihin, beyin ve fizyokimya ile doğar ve bunun bozulması durumunda da doğru yönelim ve yöntemlerle bunu oldukça tamir edebilirler ve hastalıklarını yeniden düzenleyip iyileştirebilirler. Dönülmez ve iyileşemez denilen hastalık ise neredeyse yoktur.

GAPS kavramının üreticisi, kendi otistik oğlunu ve bir çok otistik çocuk yanında, nörolojik ve psikiyatrik denilen bir çok hastalık olgu ve bilişsel bozukluk ve düzensizliği de GAPS adını verdiği beslenme diyet biçimiyle iyileştiren Dr. Natasha Campbell-McBride, dır.

Modern tıbba ve bilime tek başına kafa tutan bu insan kadın kendi çocuğunda modern bilimin ve işlevsel tıbbın yöntemlerinin çaresiz ve işe yaramaz olacağını net bir biçimde gördükten ve anladıktan sonra bir doktor olmaya karar vermiş ve bireysel araştırma ve gözlemlerle yaklaşık olarak yukarı da ve aşağıda sunulan verilere ermiştir.

Dr. yakıştırması bu akademik bir ünvan değil mi ve akademiler veriyor. Akademileriniz nezdim de yok hükmünde kala ve mühürlenmiş-hiçlenmiştir. Modern tıp endüstriniz de öyle. Ben çok azınıza burdan doktor ünvanı bahşediyor olacağım. Rahat koltuklarınızda oturun ve çürüyün ve nesillerinizi de çürütün olur mu?

Onurlarırnız burdan alınıp veriliyor olacak-bireysel vicdanımdan. akademilerinizden değil!

Onurlarınızı ve onur kırıklarınızı ve parçalarınızı benden geri almak-toplamak ve birleştirmek istiyorsanız ve size biçtiğim onursuzluğu geri çözümlemek -düzenlemek istiyorsanız ve nesil tohumlarınıza ne bırakacağınıza da karar verebilirseniz ne yapmanız gerektiğini biliyor ve buluyor olacaksınız..

-Yazokrat ve Yapokrat-

-Usui ve Hipokrat anısına saygıyla!-

--

-yazmak mı istiyon diyen bir nöroloji hekimine ayrıca ,
ve ayrıca fizikalizmini-fizikalistliğini de sorguladığım ayrıca bir hekime-Psikiyatri doktoruna!
o gün yüzündeki endişeyi ve korkuyu, anlamazlığı ve bende gördüğünü-şaştığını ben bugün burdan zamansal kopmalarımla iade ediyor olacağım...

onurlarınız bendedir/bizdedir..geri yapın...

Modern tıbba ve bilime tek başına kafa tutan bu insan kadın şimdi burda benim onurumla ve vicdanımla saygılanıyor-neyi istediğinize ve isteyeceğinize de karar verin!

-devam edecek-
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
GAPS Diyeti

Günümüzde artık çok sık görülmeye başlayan ve kronik (süreğen) ve çaresi olmayan hastalıklar olarak görülen psikolojk/psikiyatrik hastalıkların ve otoimmün sistem kaynaklı fizyoloj sendromlarının sebebi; hasarlı, geçirgen bağırsak duvarı ve anormal bağırsak florası nedeniyle beynin ve bedenin toksinlenmesi olduğu düşünülmektedir.

Bağırsak florasının tedavi edilmesi sonucunda, beyin ve beden toksin yükünün etkisinden kurtulur ve bağırsakların kaynaklık ettiği bu hastalıklar da iyileşir.


GAPS'in ana fikri bağırsak florasını ve duvarını temizleyip vücudun çeşitli organlara ve dokulara yerleşmiş toksinlerden kurtulmasını sağlamak. Vücuttaki toksin birikmesinin en önemli kaynağı sindirim sistemi. Toksin yaratacak besinler ağız yolu ile alınıyor ve bağırsak florasından emilerek vücuda yerleşiyor. Bu sırada ilk zarar gören nokta elbette bağırsak florası oluyor ve zamanla işlevini gerçekleştiremez hale geliyor. Zamanla bağırsak florasından emilerek vücutta çeşitli doku ve organlara yerleşen toksinler bu yapıların "hastalanmasına" yol açıyor.

Kökü, ta Hipokrat'a dayanan bu anlayışa göre tedavi edilmesi, arındırılması gereken ilk nokta bağırsak florası ve bağırsak duvarı. Genel arınma bu aşamadan sonra başlıyor zaten. Buna GAPS'ta "GAPS'a Giriş Diyeti" adı veriliyor. GAPS Diyeti'nin genel prensibi ise patojen bakteri ve mantarları besleyen, nörotoksin üreten tüm gıdaların ve işlenmiş yiyeceklerin hastanın yaşamından çıkarılması.

GAPS'ın mucidi Rus asıllı İngiliz Nörolog Dr. Natasha Campbell- McBride nörolojik – psikiyatrik bozukluklar ile beslenme arasındaki ilişki üzerine çalışmalara başladığı bir dönemde, oğluna otizm teşhisi konur. Çalışmalarını oğlu üzerinde yoğunlaştıran doktor, oğlunun bağırsak florasını iyileştirerek otizmini tamamen tedavi eder. Çalışmalarını bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, nörolojik ve psikiyatrik rahatsızlıkları olan hastaları üzerinde de deneyen doktor, bu hastaları ile birlikte başarılı sonuçlar elde edince ilk kitabı (GAPS: Bağırsak ve Psikoloji Sendromu- Otizm, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Bozukluk, Disleksi, Dispraksi, Depresyon ve Şizofreninin Doğal Tedavisi) 2004 yılında yayınlanır.

GAPS ile ilk karşılaşmam mutfak dolaplarından birine yapıştırılmış bir diyet listesi ile oldu. Yıllarca çölyak hastalığı sebebiyle birçok sıkıntı yaşayan sevgili eniştem, en sonunda Dr. Natasha Campbell- McBride ile iletişime geçip GAPS diyetini uygulamaya başlamıştı. O ana dek pek çok şey denemiş ve ne yazık ki kesin ve kalıcı bir sonuç alamamıştı. Açık konuşmak gerekirse GAPS'a dair de pek umudumuz yoktu.

Aradan geçen süre zarfında eniştem elinden geldiğince diyete bağlı kaldı. Zamanla daha iyiye gittiğini biz de görüyorduk; ama dedim ya kesin bir sonuç alamayacağımıza inanmıştık. Bir zaman sonra sofrada ekmek tükettiğini, makarna yiyebildiğini gördük. Gluten artık vücuduna zarar vermiyordu. Çölyakın tüm semptomları vücudunda yarattığı tüm rahatsızlıklar kaybolmuştu. Nihayetinde çölyak bünyesini tamamen terk etti.

Ardından kardeşim kronik yorgunluk sebebi ile gittiği GAPS Uygulayıcısı bir hekim tarafından, hayatından laktoz çıkarılarak iyileştirildi. Doğduğundan beri günde en az üç bardak süt içen kardeşimi söz konusu hekim görür görmez "Çok süt içiyorsun değil mi?" diye uyarmış ve laktozu tamamen hayatından çıkarmıştı. Başlarda zorlanan kardeşim yavaş yavaş kendini çok daha iyi hissetti ve o zamandan bu yana ne laktoz tüketiyor, ne de böyle bir şikayeti var.

Devamı:

--devam edecek--
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Dr. Natasha Campbell-McBride, otizmli olan kendi oğlunu ve 10 binden fazla otizmli çocuğu, uyguladığı doğal GAPS diyetiyle iyileştirdi. Şizofreni, depresyon, MS gibi psikiyatrik hastalığı olan yüzlerce hastayı da aynı yöntemle tedavi eden nörolog sadece SABAH Pazar'a konuştu: Tıp bilimi hastalıkları kalıplara koyuyor ve sorunu çözmüyorlar. Hastalıkların ana kaynağı bağırsaktır. İnsanı doktorlar değil sadece doğa iyileştirir.

- GAPS adını verdiğiniz bağırsak ve psikoloji sendromu fikri nasıl ortaya çıktı?
- Ben nöroloji doktoruyum. Nörolojik hastalarla ilgilenen büyük bir hastanede çalışıyordum. Ve hepsinin çok ciddi sindirim problemleri olduğunu keşfettim. Ama bizim bildiğimiz klasik tıpta nörologlar sindirim sistemine hiç bakmazlar. Beyin ve bağırsak arasında bir ilişki kurmazlar. Ancak bir bağlantı olması gerektiğine inandım. Çünkü bağırsak florası diye bir kavram var. Ve hücresel olarak genetik yapılanmamız yüzde 90 bağırsak florasından etkileniyor.

- Bağırsak, beyinden daha önemli yani?

- Öyle. Yaşadığımız mikro sistemde vücudumuz bir kabuk aslında. Ve yaşadığımız her şey bağırsak florasından kaynaklanıyor. Orası çok iyi organize olmuş mikro dünyadır. Bakteri, mikrop, mantar, solucanlar var. Hem de trilyonlarca! Ve bilim bunu yeni araştırmaya başladı. Mikroplar birbirini yiyor, birbirini kontrol ediyor. Sağlıklı insanda yararlı bakteriler daha hakim ve zararlı trilyonlarca mikrobu kontrol ederler.

- Denge nerede bozuluyor?
- Antibiyotiklerin II. Dünya Savaşı'ndan sonra keşfiyle başladı her şey. Özellikle ampisilin gibi antibiyotikler kötü bakteriler gibi iyi bakteriyi de öldürüyor. Bağırsak florasının tekrar dengeye gelmesi haftaları, ayları alıyor. Ama bu sırada kötü bakteriler hücum edip bağırsağı kaplıyorlar. Kötü bakteriler yayılırken iyi bakterilerin yayılmasını da engelliyorlar. Art arda antibiyotik kullanımında da bu kötüye gidiş artıyor.

GENLERİMİZ KADERİMİZ DEĞİLDİR

- Tek sorumluluğu antibiyotiklere yüklemek yanlış olur herhalde?
- Elbette tek sorumlu antibiyotikler değil. Başka faktörler de var. Diş hekimlerinin ağzımızda uyguladığı tedavilerdeki işlemlerde civa ve çeşitli toksinler bağırsağımızı etkiliyor. Civa içeri girer biz yutarız ve onlar kötü mikropların artmasına neden olur. Annelerin bebeklerini emzirmek yerine mama ile beslemesi bu hastalıkları artırır. Annenin mahsur kaldığı bütün kimyasal yüklenmeler, kullandığı makyaj malzemeleri de dokuz aylık hamilelik sürecinde bebeğe gidiyor. Bebek toksin bir yüklenmeyle doğar.

- Bu hastalıklar antibiyotikler keşfedilmeden önce yok muydu?
- Antibiyotikler hayat kurtarır ama çok ciddi hastalıklarda kullanmak gerekir. Bu hastalıkların salgınlığı hep antibiyotiklerin keşfinden sonra gelişti. Mesela otizm 25 yıl önce on binde bir çocukta vardı. Bugün 40 çocuktan birine otizm teşhisi konuyor. Bilim adamları 2020'de iki çocuktan birinin otizmli olacağını öngörüyor. Bizim genlerimiz kaderimiz değildir. Doğarken o kadar çok genetik seçeneğimiz var ki... Yediğimiz yiyecekler ve çevredeki toksik yük hangi hücrelerin baskın kalacağını ve hangi kanser hücrelerinin uyanacağını belirliyor. Kanser, MS gibi rahatsızlıklar böyle oluşuyor.

- Çocuğunuzun otizm olduğunu anladıktan sonra mı bağırsak florasına yöneldiniz?

- Benim çocuğuma otizm tanısı konulduğunda bu benim kişisel bir meselem oldu. Ve o anda profesyonel mesleğimin otizm konusunda bir şey yapamayacağını öğrendim. Bunu asla kabul edemezdim ve araştırmalarıma hız verdim. O zaman farkettim ki otizmli çocukların hepsinin bağırsak florasında problem var. Ve anladım ki bu florayı iyileştirirsem otizm de yok olacak. Şimdi otizm teşhisi konan çocuğum 21 yaşında, üniversiteye gidiyor ve çok sağlıklı. Ancak şu an dünyanın her yerinde binlerce otizmli çocuğu hayata döndürmek için uğraşıyorum.

- Bağırsak florası normal olmayınca ne oluyor otizmli ya da hastalıklı kişide?
- Çocuk yediğini sindiremiyor ve yiyecekler kötü fotojenlere dönüşüyor. Bu fotojenler emilip kana karışıyor, beyin bu toksinlerle zehirleniyor. Otistik doğan çocukların yüzde yüzü sağlıklı bir beyinle doğar. Ancak bağırsak florası üzerinden zehirlenirler.

- Yani mesele beyin değil besin!

- Kesinlikle. Bebekler nasıl öğrenir? Duyu organlarını kullanırlar ve bu iletileri beyin işler. Çocuk "Bu anne, bu baba bunlara güvenebilirim, bu oyuncak bununla oynayabilirim, bu kaşıkla yemek yerim" diye düşünür. Ama bu toksinler yüzünden beyin bu aradaki bağı işleyemez hale gelir ve o gürültüden dolayı bir şey öğrenemez. Annesiyle babasını bile ayırt edemez. Yolda başka birine anne-baba diye takılabilir. Bağırsaktan beyine giden toksinler durdurulduğunda beyin de birden temizlenir, her şey normale döner. Ne kadar erken bu toksinlerden temizlenirse öğrenmesi o kadar hızlı olur. 5 yaşına kadar olan çocukların otizmden tamamen iyileşme şansı vardır. İki yaşındaki bir çocuk GAPS diyetimle 6 ayda iyileşir.

- Çocuğunuzu ne kadar sürede iyileştirdiniz?
- Üç yaşında iken diyete başlattım. Altı ayda sindirim sistemi iyileşir iyileşmez düzeldi.

- Madem bu kadar basit ise neden tıp bilimi bunu uygulamaktan kaçınıyor?

- Çünkü kimse bu bağlantıyı yapmak istemiyor. Tıpta yeni bir fikrin gelmesi ve kabul edilmesi zordur, 50 yılı bulur. Şu an eğitim verdiğim çok doktor var, onlar bu yöntemi kullanıyorlar. yöntemimi inceleyen yerler var ama onların yayınlanması beş-altı yılı bulacak. Fakat çocuklar o kadar bekleyemez. Bu yüzden bu bilgiyi hızlıca yaymamız lazım.

İLAÇ ENDÜSTRİSİNİN BASKISI FAZLA

- Tıp biliminin işi ağırdan almasının nedeni ilaç lobisinin baskısı mı?
- Evet. Çünkü batıda ilaç endüstrisi var ve çok kârlı. Politikacılar da bu ilaç sektörüyle iletişim halindeler. Ben sistemin dışında olduğum için bunu rahatlıkla yapabiliyorum.

- Diyetinizden daha çok para kazanacakken neden bunu bir kitap fiyatına dağıtıyorsunuz?
- Bir şey keşfettiğinizde bütün dünyanın bunu bilmesini istersiniz. Bu yüzden bildiğim her şeyi bu kitabın içerisine koydum. Dünyanın her yerinden insanlar bana bile danışmadan bu kitapla kendilerini iyileştirebildiler. GAPS diyeti seyahat gibi ve herkesin yolu farklı. Dünyada olabildiğince çok kişiye yardım etmek istiyorum. Ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyorum. Bu diyeti keşfettiğimde biliyordum ki meslektaşlarım bu bilgiyi öldürmeye çalışacaklardı. Ben de ebeveynlere bunu yayayarak geliştirdim. Doktorları ikna etmeye zaman harcamak istemedim. Anne-babalar doktorlara bu bilgiyle gidiyorlar, doktorlar da dünyanın her yerinden bana geliyor. Şu an GAPS protokolünü öğretiyorum, 800 tane GAPS uygulayıcı pratisyen doktor var.

- Çıkış noktanız otizm. Bu diyet şizofreni, depresyon gibi hastalıkları nasıl tedavi ediyor?

- Bir ev yapmadan önce temelini yaparsınız. Evin kalitesi bu temelin ne kadar sağlam olduğuna dayanır. GAPS programı bir temeldir. İnsanların yüzde 60-80'i GAPS diyetiyle iyileşiyor. MS, romatoid artrit, diyabeti olanlar başka şeyler de eklemeliler. Tıp bilimi şizofreni, depresyon gibi tüm hastalıkları kalıplara koydu. Her insan eşsizdir ve toksinler beyne gittiğinde gösterdiği tepkiler de eşsiz olur. Hastalarıma "teşhis etiketlerine yapışıp kalmayın" diyorum.

- Ne yiyorsak oyuz yani?
- Kesinlikle. İnsan sağlığında en etkin şey yediklerimizdir. Yediklerimizden yapılıyoruz.

- Modern tıp biliminin reçetesi yetersiz midir?
- Evet yeterli değil. Tıp semptomları bastırıyor, temele gitmiyor. Her semptoma ilaç veriyorlar, sonra yan etkilerden yeni hastalık, onlara da ilaç... Ve bu işler böyle gider.

- İlaçları ve doktorları hayatımızdan çıkaralım mı?
- Hayır, tıbbın da bir yeri var. Acil ve hayati durumlarda klasik tıbba ihtiyaç var. Çok kronik uzun hastalıklarda klasik tıp gideceğiniz son adrestir, anneanneniz size daha çok yardım eder. Diyetinizi değiştirin, doğal otları kullanın, kimyasalları bırakın. Güneşe çıkın. Sadece doğa iyileştirir. İnsanın vücudu çok güzel bir yaratımdır ve bütün iyileştirme programları vücutta zaten vardır. Doktor değil kendi vücudunuz iyileştirir. Vücudunuz bütün işi yaparken doktorlar sizi sadece eğlendirirler. Dünyada mucizevi bir hap yok.

PSİKİYATRİK HASTALIKLARIN ANA SEBEBİ VEJETARYENLİK

- Vejetaryen balonuna karşı mısınız?

- Dünya besinsel propaganda ile karşı karşıya. Bir şirket var ve vejetaryanlık fikrini onlar yayıyor. Çünkü o şirket böceklerle mücadele için bitki ilacı satıyor ve çok satması için de sebzelerin çok yenmesi işlerine geliyor. 20 milyar insana yetecek fazla tahıl 2013 yılında yetiştirildi. O yüzden bu tahıl stokunu eritmek istiyorlar. Vejetaryenlik sağlıklı değildir. Psikiyatrik hastalıkların ana sebebi gençlikte yapılan vejetaryen beslenmedir. Klinikteki hastaların yüzde 80'i bunlardan oluşuyor.

- Ne kadar sattı bu kitabınız?

- 500 binden fazla kitap satışı oldu. 10 dile çevrildi. İlginç olan çeviriler hep hastalarım tarafından yapıldı. Türkiye'de de bir hasta vasıtasıyla çevrildi bu kitap.

- Kaç kişiyi tedavi ettiniz?
- Ben 10 bin hasta ile çalıştım, hepsini de iyileştirdim. Diyete ne kadar bağlıysanız o kadar başarı şansınız vardır. Kitabı alıp da kendi kendine iyileşen de çok kişi vardır.

- İyi güzel de doğal yiyeceği nerede bulacağız? Artık gıdalar bile kimyasal işlemlerle üretiliyor mu?
- Çok klasik ve geleneksel tarım yöntemine dönmemiz gerekiyor. Bunları yapanları bulmaya çalışın. Hayvanların da doğal yiyeceklerle beslenmesi gerekir. Yiyeceklerinizi süpermarketlerden almayın. Şehrin dışına çıkın, çiftçileri, tarlaları bulun. Gidip kuzu alın, onu kestirip tüketin. Süt pastorize olmamalı. Kesinlikle işlenmiş gıdalardan uzak durun.

- Siz ne kadar koruyabiliyorsunuz kendinizi?
- Biz evde sadece organik ve GAPS yiyeceği yeriz. Hiç tahıl kullanmayız. Yaşımız ilerledikçe karbonhidratları daha az tüketmek gerekir. Yaşlılıkta şekeri yeterince işleyemeyen vücut alzhamier, kalp hastalıkları, diyabet, obezite, kanser olur. Bütün hastalıkların temeli şekerdir.

- Türkiye'de diyetisyenler ekmek de şeker de iyidir diyor?
- Bu dünyanın her yerinde böyle, bunları herkes seviyor. Çünkü tahılların içerisinde bulunan şeker, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddedir. 1800'lü yıllara kadar şeker gelmeden önce tatlıları, şekerleri nasıl yapıyorduk? Meyvelerden elde ediyorduk. GAPS diyetinde izin verdiğimiz tek şey doğal bal, muz ve şekerleştirilmemiş kuru meyvelerdir. Şeker pancarında bütün iyi besinler vardır. Ama onu fabrikaya götürüp bütün yararlı taraflarını atıyoruz.

- Bütün işlenmiş gıdalar birer hırsız mı?
- Evet hepsi toksin, zehirli ve hırsızdır.

BU YİYECEKLERE İZİN YOK


Arpa, beyaz peynir, salamura balık, bamya, sirke, buğday ve bulgur, çavdar, çikolata, dondurma, enerji içecekleri, gazlı içecekler, irmik, jöle, keçiboynuzu, krema, işlenmiş et ürünleri, konserve sebze ve meyveler, makarnalar, mısır, nohut, nişasta, margarinler, pirinç, patates, reçeller, sakız, un, yulaf, süt, şeker vs...


-- devam edecek --
 
Son düzenleme:

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
İlk kez iyi hissetmeyi deneyimliyorum.

John'un Hikayesi
Kaynak: GAPS Stories, Medinform Publishing, İngiltere 2012

​Yaşanan Psikiyatrik ve Fizyolojik Hastalıklar: Akıl hastalığı, kronik yorgunluk, geçmişte görülen epileptik nöbetler, bipolar bozukluk

Öncelikle, Peter Campbell-McBride'a, telefonda sorularıma verdiği özenli yanıtlar ve ayırdığı zaman için teşekkür etmek istiyorum. Ama şimdi, hayatımda daha önce kimseye etmediğim en büyük teşekkürü, Dr. Natasha Campbell-McBride'a vermek istiyorum! Sizin harika kitabınızı hazmederek okuyalı bir ay; diyetinizi uygulamaya geçireli üç haftadan az oldu ve bu kitap hayatımı dönüştürdü! Detoks döneminden sonra, aklımdaki hatıralarımda kaldığı kadarıyla hayatımda ilk kez artık tam anlamıyla iyi hissediyorum. Çocukluğumun başlarından beri sindirim sorunum, yüksek ateşim vardı ve altı yıldan (18-24 yaşları arasında) uzun süren zaman zarfında yüksek şiddette altı kere epilepsi nöbetim oldu. Ayrıca Hepatit B'ye yakalandım (hastalığa nasıl yakalandığımın da bir açıklaması yok, hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım veya güvenliksiz cinsellik yaşamadım, hatta o dönemde cinselliği yaşadığım bir partner'ım yoktu). Bununla birlikte, 2 psikotik nöbetimin olduğu 10 yıldan uzun süren manik depresiflik geçmişim var. Bu dönemde ve özellikle manik mod geçişlerini atlattıktan sonra (psikiyatristlerin lithium tedavilerinden sonra), hala kronik yorgunluk ve ılımlı ama ısrarlı tek kutuplu depresyonum vardı.

​GAPS Diyetine başladım ve üç haftadan daha kısa bir sürede hemen daha iyi hissettim. Sonra detoks sürecinden geçtim ve o sırada çok kötü hissettim. Ama şimdi bunu atlattım ve bir sürüngenin bir deriyi terk etmesi gibi hastalıklarımın da beni bıraktığını hissediyorum. İlk kez iyi hissetmeyi deneyimliyorum. 4 ve 7 yaşlarında iki çocuğum olduğu ve istediğim pozitif ve enerjik ebeveyn olamadığım için özellikle son 8 yıldır kötü sağlığıma katlanmak zordu. Artık sağlığımla, ebeveynliğin ve tüm aile hayatının sonuna kadar tadına varabileceğim. Bana bu şansı verdiniz. ​York'da yer alan, sağlık problemleri ve engelleri olan çocukların ailelerine bağışta bulunan "Family Trust" (Aile Koruma) adlı hayır kurumu için kısa bir dönem çalıştım. Şu netti ki, Dikkat Eksikliği ve/veya Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), otizm, vb. inanılmaz büyük bir hızla artmaktaydı. Bu hastalıklar; mücadele etmek zorunda kaldıkları kalbi sızlatan hikayeleri olan umutsuz ailelerden yapılan yardım başvurularının büyük bir yüzdesini oluşturmaktaydı.

​Neden klasik tıbbın; beslenmenin ve sizin çalışmanızı destekleyen bilimsel/tıbbi araştırmaların önemini kabul etmesi bu kadar uzun sürüyor? Başvurduğum tüm doktorlar çok arkadaşçalardı ama işe yaramıyorlardı. En kötüsü de küçümseyici olmaları, akıl hastalıklarına ön yargılı olmaları ve durumuma dikkate değer bir araştırma yapmaya karşı olmalarıydı. Daha önce diyetler yaptım ama hepsi kahverengi pirinç ile başlıyordu ve yalnızca yiyecek intoleransına dayanıyordu. Hiçbiri işe yaramadı çünkü ihtiyacım olan GAPS Programıydı. ​Bana gerçekten hayatımı geri verdiniz... Londra Kings College'den mezun olabilmeme rağmen, çalışma hayatım çok bölük börçüktü ve kariyerim hastalığımdan kötü etkilendi. Artık tekrar sahneye çıktığımı hissediyorum. Çok optimistik, oldukça heyecanlı ve mutluyum ama ayaklarımı yere sağlam basıyorum.Çalışmanızdan çok ilham aldım ve benim için yaptıklarınızdan sonra, 45 yaşında, beslenme uzmanı olarak tekrar eğitim almayı düşünüyorum. Modern batı toplumumuzdaki çoğu hastalığa anahtarınız olduğunu hissediyorum. Akıl sağlığı profesyonelleri dinlemeliler; bu kesinlikle bir sağlık devrimi olabilir! Ama şundan şüphe ediyorum ki, eğer sizin yaklaşımınızı klasik tıp kabul ederse, çoğu psikiyatrist işsiz kalır. Ve elbette gıda endüstrisi de bundan nefret edecektir...

Tekrar teşekkürler!
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
enerjiyle dolup taştığımı hissettim.

Tipik bir GAPS ailesinin hikayesi..

Eşi Bernard'ın, kızı Harriet'in, oğlu Andrew'in ve de kendi iyileşmesini Anne anlatıyor.
Kaynak: GAPS Stories, Medinform Publishing, İngiltere 2012

Yaşanan Psikiyatrik ve Fizyolojik Hastalıklar: PANDAS, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu), ODD, otizm, bipolar bozukluk, kronik yorgunluk sendromu, lupus, egzema, sindirim problemleri, depresyon, gelişme geriliği, astım, saman nezlesi, aşı hasarı, gıda intoleransları, saç dökülmesi

GAPS Diyeti öncesi hayatımız giderek zorlaşıyordu. 3,5 yaşındaki kızımız Harriet'in DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) hastalığı olduğuna inanıyordum (çocuk doktoru, 7 yaşın altındaki çocuklara teşhis koymuyordu). Kızımın davranışları şöyleydi: her gün saatlerce bağırıp çığlık atmak, etrafa tekmeler atıp vurmak, tüm vücudunu sürekli duvara çarparak çığlık atmak. Harriet sürekli zıplıyor, koşuyordu ve uzun süre konsantrasyon gerektiren hiçbir aktiviteyi yapamıyordu veya sessizce duramıyor veya oturamıyordu. İmpulsifti ve etraftaki tehlikeli her şeye atılan korkusuz bir çocuktu. Sürekli, engellenene dek yükseklerden atlayıp dizlerinin üzerine düşüyordu. Ayrıca teşhis edildiğine göre ODD'si vardı. Ondan istenen her şeye karşı, yüksek sesle bağırarak cevap veriyor ve "asla, istediğini hiçbir şekilde yapmayacağım!" diyordu. Ayrıca PANDAS (streptococcus bakterisinin yol açtığı bir psikiyatrik durum) hastalığı vardı. Sıklıkla boğazı ağrırdı ve o zamanlarda kontrol edilemeyecek şekilde çığlık atar ve her zamankinden daha vahşi olup şiddete yönelirdi; kendini odanın etrafında bir yerden bir yere atardı. Bu bazen tüm gün sürerdi. Ayrıca her gün süren güçten düşüren mide ağrıları olurdu; egzeması, gıda intoleransları vardı ve ayaklarının ucuna basarak yürürdü. Doğası dışa dönük bir çocuktu ama eve gitmek için arkadaşlarına bağırıp sonra evde misafirler geldiğinde odasından çıkmazdı. ​

​Düşük-alerjik ve tamamen katkı maddesiz diyeti denedik. Harriet önce çok güçlü bir gelişme kaydetti ancak bir yıl bu şekilde yedikten sonra davranışlarının çoğu kötüleşti. Sonradan neden olduğunu anladım: Diyette çok fazla rafine karbonhidrat ve patates vardı; çoğu detoks gıdası da diyetten çıkarılmıştı. Ona bakmaksa neredeyse imkansızdı; banyo yaptırmamızı veya altını değiştirmemizi engellemek için şiddet gösterirdi. Onu dışarıya; hatta evimizin karşısındaki oyun bahçesine bile çıkaramıyorduk; çünkü kaçınılmaz olarak, eve dönerken öyle bir bağırıp tekmeleyecekti ki eve dönüş bir endişeye dönüşecekti.



Kendim için de şunu fark etmeye başlamıştım: Otizm belirtilerim vardı; ancak belirtiler çok açık olmadığı için bunlar, yetişkinlik hayatım boyunca çoğu kez sosyal olarak beceriksiz olduğumu düşünmeme neden oldu. Ayrıca, hayatımdaki en küçük olaylara bile aşırı duygusal tepkiler vermekten dolayı da çok acı çekmiştim. Öfke ve duygusal acılarım o kadar yoğun olurdu ki, kendimi batağa saplanmış hissederdim. Böyle zamanlarda, duygularımı yatıştırmak için beynimin mantıksal çıkarım yapan kısmına erişemezdim. Bu, PANDAS hastalığıyla ilgili okuduklarıma benziyordu; muhtemelen benim psikiyatrik durumumu kızım da yaşıyordu. Duygularım bu kadar kontrol dışıyken kendimi kontrol edebilmem çok güçtü. Şiddete başvurmaktan korkardım. Harriet ile bir yıl aynı düşük-alerjik diyeti uyguladım ve alkol için aşırı bir arzu duyuyordum ve bu çok sık ve neredeyse kontrol edilemez bir hal almıştı. Oysa iki yıldır alkolü kesmiştim. Bunun; diyetimdeki işlenmiş karbonhidratların, vücudumda alkol üretimi yapmasından kaynaklandığını fark ettim. Ayrıca geçmişimde şu rahatsızlıkları yaşadım: 15 yıldır süren ishal ve oğlumun doğumundan sonra beş ay süren kabızlık/ishal, kronik yorgunluk sendromu, astım, saman nezlesi, gıda intoleransları, saç dökülmesi.

​Eşim Bernard da bizimle bir yıl düşük-alerji ve katkısız yiyecek diyeti yaptı. O dönemde depresyonu o kadar kötüleşti ki, ancak yarı-zamanlı bir işte çalışabiliyordu. Bu, finansal güçlük yaşamamıza neden oldu. Birkaç yıldır vejetaryendi ancak hala B12 vitamini enjeksiyonları gerekecek kadar B12 vitamini eksikliği vardı. Ayrıca saman nezlesi ve mevsimsel astımı vardı. Bernard'ın bağışıklık sistemi bu diyetle kötüleşmişti (tüm ailede olduğu gibi) ve çok ağır bir grip ve soğuk algınlığına yakalandı. Bernard'ın diğer problemleri; sisli zihin ve işlerini organize edememekti. ​6 aylık bebeğim Andrew iyi görünüyordu, sadece bir aydır kilo almamıştı ve doğduğundan beri sulu dışkısı vardı. Ayrıca, 4 aylıkken olduğu rutin aşılarından sonra yeni kendine gelebilmişti. Bunların hemen ardından, Harriet gibi olmuştu: aşırı heyecanlı, aşırı gürültülü ve hiperaktif. Bu çok radikal bir kişilik değişimiydi ve DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) geliştirmesinden endişelendim.

​Sonra 2,5 yıl önce, bir arkadaşım Dr. Natasha'nın kitabını ödünç verdi. Hayatımın en heyecanlı kitap okumalarından biri olmuştu çünkü kitap sanki bizim için yazılmış gibiydi; biz tipik GAPS insanlarıydık. Harriet'ın bebekken sıkça yaşadığı kulak enfeksiyonlarının (hepsi antibiyotikle tedavi edildi) ve bağışıklık sisteminin durumunun; muhtemelen DEHB'siyle ve diğer problemleriyle ilişkili olduğu açıktı. Onu 15 ay emzirmiştim, ancak sıkça Candida enfeksiyonlarım oluyordu. Muhtemelen sütümle ona geçmişti. ​Harriet'i Tam GAPS Diyetine başlattım; ancak kısa zamanda gastro virüsü kaptı ve GAPS Giriş Diyetine geçtik. Diyette birkaç haftadan sonra karın ağrıları azaldı ve birkaç ay sonra tamamen kayboldu. İlk ay içinde egzeması geçti. Diyetteki ikinci ayında Harriet'in hiperaktivitesi birden azaldı ve artık hiperaktivitesi tamamen geçti. Ayrıca, geçmesi güç oldu ama ondan isteklerimize verdiği şiddetli negatif tepkileri de geçti; karamelize soğan, fırınlanmış kök sebzeler gibi çok tatlı yiyeceklerden çok fazla yediğinde ise bu huyları geri dönüyordu. Bu gıdaları azalttığımızda, bu huylarının azalması birkaç hafta sürüyordu. Artık boğaz hastalıkları ve kulak enfeksiyonları çok nadir. Son zamanlarda, ayak uçlarında yürümek yerine, ayaklarının üzerine basarak yürümeye başladı! Bu değişim, pancar kvass içeceğini diyetine tanıttıktan sonra oldu. Bu tanıtma, eski günlerine benzer biçimde, duygusal öfke nöbetleri şekilde ağır die-off (yavaş ölüm) reaksiyonlarını başlattı. Bunun bir detoks ve die-off reaksiyonu olduğunu anladık; bu yüzden detoks banyolarına ve pancar kvass içeceğine devam ettik ve birkaç ay sonra ise normal yürüdüğünü fark ettik. Probiyotikleri ve probiyotik gıdaları fazla artırdığımız veya Harriet kimyasallara (örn. dairemiz yenilendiğinde) maruz kaldığı zamanlarda; şiddet ve çığlık nöbetleri geri geliyordu. Bu dönemlerde detoks banyoları ve Harriet'ın yorgun kalmamasını sağlamak yardımcı oluyordu. Ancak bu tür davranışları, asla GAPS Diyeti öncesindeki gibi aşırı olmadı ve buna çok minnettardık. Harriet artık derslerini çok iyi yapıyor ve uzun süre konsantre olabiliyor. Çeşitli nedenlerden ötürü Harriet'a evde eğitim verdiriyoruz. Son zamanlarda olan bir gelişme de, Harriet'ın dinleme kabiliyetinin çok ilerlemesi. GAPS Diyetinden önce, hiçbir taktik (tehdit, ödül veya disiplinsel önlem), Harriet'ın davranışlarında işe yaramıyordu. Kendini kontrol edememesinin, tüm ebeveyn çabalarının boşa çıkmasının nedeni olduğuna inanıyorum.

​Bu artık değişti; davranışları değişebiliyor. Harriet hala bazen impulsif olabiliyor. Ayrıca hala süren kısa-süreli hafıza problemi var; örneğin yediklerini çiğnemeyi unutması gibi. Harriet yediklerini hiç çiğnemez ve hemen yutardı. Ama artık birkaç hatırlatıcıyla çiğniyor. Bu alanlarda çok gelişme kaydetti ama hala biraz yolumuz var. Bu diyet ve Harriet'in kaydettiği ilerlemeler için minnettarım. Diğer problemli alanlarının da gelişeceğini umuyorum. ​Kendim için de büyük gelişmelerden mutlulukla bahsedebilirim. Henüz GAPS Giriş Diyetini bilmediğim için, SKD (Spesifik Karbonhidrat Diyeti) ile başlamıştım. Önce bazı die-off semptomlarım oldu: sıcak basması, yürümenin ve konuşmanın zor olduğu kas zayıflığı gibi. Ve ne yazık ki etrafımdaki herkes için irrite edici ve çabuk öfkelenen biri olmuştum. Bir hafta sonra ise, die-off semptomlarım çok çabuk azaldı (ama, özellikle de yaşadığım bu eklem ve kas ağrıları, GAPS Diyetini yapan konuştuğum diğer kişilerden hep daha kötü geçiyor gibiydi). Tam GAPS Diyetinde iki ay geçirdikten sonra, aşırı saç dökülmem geçti (önceden, altı yıldır saçlarım dökülüyordu!). Sonra, dışkım normale döndü. Kronik yorgunluk semptomlarım yok oldu ve enerjiyle dolup taştığımı hissettim. Ayrıca, son iki yıldır soğuk algınlığı veya gribe yakalanmıyorum (GAPS Diyetinden önce çok zayıf bir bağışıklığım vardı). Diyette, sürekli başa dönmemi gerektiren çok hatalar yaptım. Bu yüzden Giriş Diyetinin ilk aşamasını beş kere yapmam gerekti. Bazı hatalarım; laktoz içeren Saccharomyces Boulardii tabletlerini kullanmak ve mebendezole içermeyen ama pyrantel embonate (etiketini okumayı unuttuğumuz için, en son aldığımızdan sonra değiştiğini fark etmediğmiz aktif içerik madde) içeren bağırsak kurdu önleyici tabletlerini kullanmaktı. Herkese verdiğim o kurt önleyici tabletler, Andrew'in dışkısını sulu yaptı. Ancak artık Dr. Natasha'nın önerdiği bikarbonat sodayı kullanıyor ve böylece dışkısı katılaşıyor. Saccharomyces tabletleri bir süre ishalimin geri dönüp devam etmesine neden oldu. Bağırsak kurdu önleyici tabletlerse; uzun sürede oluşmuş iyi bakterilerimi yok ederek, Candida'nın yeniden oluşmasına ve bu yüzden aylar süren ishale, aşırı uyku haline ve aşırı duygusal reaksiyonlarıma neden oldu. Sindirim sorunu semptomlarımın olmadığı zamanlarda, astım ataklarım da olmuyordu (bir keresinde bu ataklar aylar sürmüştü). Sindirim sorunu semptomlarım geri geldiğinde, astım ataklarım da paralel şekilde başlıyordu. Saman nezlem de, GAPS Diyeti öncesinden daha az şiddette geçiyor. ​Ama yakın zaman önce bana, bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olan Lupus teşhisi kondu. Sanırım regresyonlarımın ve aşırı die-off semptomlarımın sebebi buydu. Saç dökülmesi ve kronik yorgunluk, yaygın Lupus semptomlarıdır ve bu semptomlarım GAPS Diyetiyle çok çabuk geçti. Dr. Natasha; GAPS Diyetinin, bağışıklık sistemi sorunu olanlar için çok uygun olduğunu söylemişti, bu benim durumumda da doğru. ​Şu anda aşırı duygusal tepkilerim yok. Tepkilerimin normal olduğunu hissediyorum ve duygularımı hafifletmek için mantıksal çıkarım yapabiliyorum. Bu benim için çok büyük bir değişim ve bundan çok mutluyum. Son zamanlarda yeni insanlarla tanıştım ve sosyalleşmekte bir güçlük hissetmedim (bazı otistik özelliklerimin olduğuna inanıyordum çünkü yeni insanlarla tanışmak benim için hep güçtü). Zihinsel dikkatim de GAPS Diyeti öncesinden çok daha iyi ve bu da beni çok mutlu ediyor. Bir gelişme de oldukça şaşırtıcı: GAPS Diyetinden önce hiç resim çizmeyi öğrenemezdim; çok uğraşırdım ama yapamazdım ve bu yüzden vazgeçmiştim. Altı ay önce bir kalem aldım ve çizmeye başladım, gayet iyi yapabiliyordum ve de kolaydı! Diyette, yavaş bir şekilde olsa da, aşırı alkol arzularım azaldı; üstelik diyete başlamadan sadece birkaç ay önce alkolü bırakmıştım.

​Bernard'ın da 2,5 yıl önce Tam GAPS Diyetine başladığından beri B12 vitamini eksikliği semptomları artık yok. Önleyici ilaç kullanmamasına rağmen yıllardır astım atağı da olmadı. Oysa GAPS Diyeti öncesinde çok kötü mevsimsel astımları oluyordu. Ayrıca artık GAPS Diyeti öncesinden çok daha az saman nezlesi var. Depresyonu da artık hiç GAPS Diyeti öncesi dönemdeki kadar ağır olmuyor ve GAPS Diyetine başladıktan sonra tam zamanlı işe dönebildi. Artık çok zor nezleye veya soğuk algınlığına yakalanıyor ve eğer yakalanırsa da hafif geçiriyor. Bernard'ın depresyonu, GAPS Diyetindeki son 2,5 yıllık süre boyunca değişkenlik gösterdi: Diyetindeki değişikliklerle, bağırsak sağlığıyla ve yaşadığı stresle; depresyonunun nasıl azalıp şiddetlendiğini tespit ettik. Bir keresinde Bio-Kult probiyotiğimiz bittiği için bir hafta kullanamadık. Büyük hataydı! Depresyonu hemen ağırlaştı ve aylarca da geçmedi. Bernard karbonhidrat alımını artırmayı denediğinde veya peyniri, ekmeği denediğinde ya da o gün bir parça fazla meyve yediğinde depresyonu ağırlaşıyordu. O korkunç bağırsak kurdu tabletlerinden sonra ise depresyonu ağırlaştı. ​Bernard yakın zaman önce ilk kez GAPS Giriş Diyetini yaptı ve O ZAMANDAN BERİ DEPRESYONDA HİSSETMİYOR! Bağırsak fonksiyonlarını hepimizden daha iyi gördüğü için daha önceden Giriş Diyetini yapmayı gerekli görmemişti.

​​Andrew 5 aylık olduğundan beri aynı kilodaydı. 6 aylıkken katıları ilk kez tanıttığımızda onları sevdi ama ne kadar yerse yesin kilo alamıyordu. Kalori alımını artırdım ve emzirmeye devam ettim. Paniklemedim; çünkü 5 aylıkkenden beri çeşitli enfeksiyonları oluyordu ve onlardan yeterince iyileşirse kilo alacağını düşündüm. 7 aylık olduğundaysa panikledim ve çocuk doktorundan randevu aldım. Ayrıca Dr. Natasha Campbell-McBride'dan telefonla danışmanlık almak için de rezervasyon yaptırdım. Önce çocuk doktoruyla görüştüm ve bu aslında çok talihsiz bir durum oldu. Dr. Natasha'yla görüştükten sonra şu netlik kazanmıştı: Andrew'in gelişme geriliği hastalığı bir GAPS durumuydu (o ana kadar hastalığının GAPS'la ilişkisinden yeterince emin olamamıştım). Sonraki birkaç ayda Andrew'i, önerilen GAPS Diyetine başlattım ve ısrarı üzerine çocuk doktorunu görmeye devam ettim. Andrew GAPS'a başladıktan sonra biraz kilo aldı ama bu, doktorunun korkularını azaltacak miktarda değildi. Doktor, Andrew'i hastanede tutup tipik bir diyetle onu beslemek istedi. Onu beslemediğimiz için kilo almadığını ima etti! Gelişme geriliği olan bebeklerin çoğu katıları çok sevmese de, Andrew 10 aylık olana kadar seviyordu, 10 aylıkkense onlara ilgisini kaybetti. Bunun, bağırsağının yeterince çalışmamasından kaynaklandığını ve bağırsakları düzelince iştahının geri geleceğini sezgisel olarak biliyordum. Ama 10 aylık olana kadar çok az yedi ve hiç kilo alamadı. Çocuk doktorunun tedavi planına uymadık ve o da bizi çocuk sağlığı birimine şikayet etti. GAPS Diyetiyle ilgili açıklamalarımızı dinlemedi ve GAPS kitabına hızlıca göz atıp onun işe yaramaz olduğunu çünkü referansların, onun onayladığı akademik dergilerden olmadığını söyledi (bana öğretilense, bir araştırmanın değerini belirleyenin dizaynı, yöntemi ve sonuçları olduğuydu; nerede yayınlandığı değil!). Doktorla ve otoritelerle yapılan bu tartışmalar ve Andrew'in durumu konusundaki endişelerim benim için o kadar üzücü bir boyuttaydı ki, bir hafta sürecek olan kalp çarpıntılarım başladı. ​Neyse ki Andrew GAPS Diyetinde hemen kilo almaya başladı ve sonunda, çiğ keçi kefirini tanıttıktan sonra katı kaka yapabilmeye başladı. O sırada 12 aylıktı. İştahı açıldı. O ana kadar kefiri tanıtmayı ertelemiştik çünkü çiğ keçi sütü yoğurdunu tolare edemiyordu. Dr. Natasha ise, yoğurt tolare edilmese bile kefiri denememizi tavsiye etti. Şansımıza bu konuda Andrew iyiydi. Çocuk doktorumuzu değiştirebildik ve Andrew 18 aylık olana dek, zorunlu doktor ziyaretlerimizi sürdürdük.

​Yeni çocuk doktorumuz Andrew'in büyüme hızına hayret etti ve sonunda, "hayatlarımıza daha fazla müdahalede bulunmayı bırakmak zorunda olduğunu" (kendi sözleriyle) söyledi. Çünkü, nasıl yaptığımızı bilmese de çok iyi bir iş çıkarıyorduk. İlk çocuk doktoruyla yaşadığımız sorundan sonra, bu doktora GAPS Diyetinden bahsetme cesaretini gösteremedik. ​Andrew şu anda 3 yaşında ve yaşına göre çok uzun, kilolu ve bilişsel olarak da ileri. Şükürler olsun ki, ilk gittiğimiz çocuk doktorunun, Andrew'in boy ve kilo hedeflerine asla ulaşamayacak olan zihinsel olarak geri bir çocuk olduğu ve her an kalbinin durabileceği tahminleri gerçekleşmedi! ​GAPS Diyetinde iş yükünü aşırı bulduğumuz zamanlar oldu (denediğimiz ilk diyetti) çünkü; sıklıkla, tencereler dolusu çorbayı kaynatmaktan ve onlarca bulaşığı yıkamaktan boğuluyorduk. Çok daha tezgah alanı olan yeni bir mutfak yardımcı oldu: Artık kirli bulaşıklar ve yiyecek hazırlamak için yeterince yerimiz var, bu yüzden aynı anda hem pişirip hem yıkayabiliyorum. Harriet son zamanlarda, yemek pişirmenin TV izlemekten daha eğlenceli olduğuna karar verdi ve bu da bana biraz yardımcı oldu! (Koruyucu meleğim ona büyü mü yaptı acaba?) Müzik dinleyip sohbet ederek bu işleri eğlenceli hale getiriyoruz. Sonuç olarak, iş yükü öncekinden çok daha idare edilebilir oldu.

​Bernard ve ben, GAPS Diyeti olmasaydı bugün hangi noktada olabilirdik diye tartıştık: Duygusal dengesizliklerim geçmezdi ve bir hapishaneye düşerdim, aileme de dışarıdan tıbbi yardım gerekirdi ayrıca Andrew'in hastalıklı bağırsaklarının bir kısmı alınmak zorunda kalırdı. Nereye ulaştığımızı hatırlayıp şikayet etmeyi bırakıyoruz ve çenemizi kapatıp yemek pişirmeyi sürdürüyoruz!

 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Daha üstün olan etçil diyete ulaştıktan sonra bu başlığımın anlamı kalmamıştır.
ya da paleo-keto-etçil dönüşümü sırasıyla izlenecekse bu diyet sadece bir ön diyet olabilir...

İnsan için doğru beslenme %80-90 yağ et baz bazlı (yüksek yağlı) etin kendi yağıyla et yenen bir diyettir.
Bu diyet tüm metabolik hastalıkları tersine çevirir. Tablo çok ağırsa bu beslenme %100 uygulanır yani tamamen yağlı et ve organ et yenir.
Hiç bir tıp bilgisine sağlık protokolüne gerek yoktur.
(Kronik hasarlar için) Hastane ve doktorluk hizmeti kitle kontrolünden başka bir şey değil! Ellerinde hiç bir şey yok....
 
Son düzenleme:
  • Şaşırdım
Tepkiler: phi
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Yıllar önce bu diyetle depresyondan kurtulmuştum. Hayata olan bakışımı, felsefemi tamamen değiştirmişti. Araştırdıkça bilim veya modern tıp dedikleri soslu ırkçılığın, faşizmin bir gerçeği gizleme aracı olduğunu anladım.
Bazen evrim konusunda da şüpheye düşüyorum. Evrimciler bütün hastalıklar için kalıtsal diyorlar. Oysa sadece beslenmeyi değiştirmek hastalıkları çözüyor.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Yıllar önce bu diyetle depresyondan kurtulmuştum. Hayata olan bakışımı, felsefemi tamamen değiştirmişti. Araştırdıkça bilim veya modern tıp dedikleri soslu ırkçılığın, faşizmin bir gerçeği gizleme aracı olduğunu anladım.
Bazen evrim konusunda da şüpheye düşüyorum. Evrimciler bütün hastalıklar için kalıtsal diyorlar. Oysa sadece beslenmeyi değiştirmek hastalıkları çözüyor.
Bir ilerisi keto ve bir ilerisi carnivore... Bugün bağımsız ekonomim, ekonomik bağımsızlığım olsa (bu ara aileyle yaşıyorum) muhtemelen keto-carnivore a yakın bir beslenme sürdürür belki bazen meyve ve diğer şeyleri kaçırır/tüketirdim.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Bazen evrim konusunda da şüpheye düşüyorum. Evrimciler bütün hastalıklar için kalıtsal diyorlar. Oysa sadece beslenmeyi değiştirmek hastalıkları çözüyor.

Evrim var ve yok. Evrim için başlama gerekir. Oluş gerekir, süreç gerekir. Bunu tartışmaya felsefede ontoloji (varlık bilgisi bilgisi) deniyor ve pek çok doğa ya da eski çağ filozofuna göre yoktan var varsan yok olmaz o halde bir şeyler hep vardır.

Bugünkü evrime taban olan evren algılayışına göre varlık öylece olmayı bekliyordu ve birden oldu/değişti. Bunun Tanrı kadar saçma olacağına dair defalarca kez eleştiri verdim ve veriyorum

Evrimciler demiyor. Bilim bir propaganda ya da dezenformasyon ve resmi komutu uyguluyorlar. Bilmemelisin. Para kıtlığını düşün çünkü kimse sana para vermez. Aslında para kıt değil. Kontrol altında tutulmalısın.
Bilgi kıtlığını düşün. Orta sınıfa bilgini suyu damlar hepsi o..
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Evrimciler bütün hastalıklar için kalıtsal diyorlar. Oysa sadece beslenmeyi değiştirmek hastalıkları çözüyor.
Genetik güzel bir kılıf ya da dolandırıcılık. Kimse genetiğe dair ölçme gözlem araçlarına sahip olmadığı için hatta genetik bilgi tabanı bile yetersiz olacağı için bunu gelecekte bilimsel/gelişme/keşif/yenlik ve öyle değilmiş, yenisi bulundu-bilindi adında geçiştirebilirsin.

Genetik bozukluklar var. Kalıtsala bir örnek vereyim. Bağırsak mikrobiyatasıyla travma arasında bağ kurmaya çalışan bir çalışma da yavru fareler annelerinden ayrılarak travmatize edildi. Sanırım fareler iki gruba ayrılıp mikrobiyata değişimleri vs araştırılmıştı tam hatırlatyamadım
Travma yaşayan farelerin bir grubuna kefir desteği verildi ve mikrobiyata gözlemleri yapıldı vs. Her neyse sonuç olarak çalışma probiyotik desteğiyle ve bağırsak florasını geliştirme canlandırmayla travmanın bir ölçü de hafifletilebileceğini buldu ancak gerçek veri o değil. Travmatize edilen farelerin gelecek 3. kuşağında bile hem bağırsak florası bozuktu ve hem de travma izi vardı.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Bağırsak mikrobiyatasıyla travma arasında bağ kurmaya çalışan bir çalışma da yavru fareler annelerinden ayrılarak travmatize edildi. Sanırım fareler iki gruba ayrılıp mikrobiyata değişimleri vs araştırılmıştı tam hatırlatyamadım
Travma yaşayan farelerin bir grubuna kefir desteği verildi ve mikrobiyata gözlemleri yapıldı vs. Her neyse sonuç olarak çalışma probiyotik desteğiyle ve bağırsak florasını geliştirme canlandırmayla travmanın bir ölçü de hafifletilebileceğini buldu ancak gerçek veri o değil. Travmatize edilen farelerin gelecek 3. kuşağında bile hem bağırsak florası bozuktu ve hem de travma izi vardı.
Tamamen bağırsak mikrobiyatası tarafından kontrol edildiğimizi düşünüyorum. Travmanın üçüncü kuşağa kadar geçmesi de bağırsak bakterilerinin işiymiş gibi geliyor. Bunu nasıl anladığımı sorarsan doğada zihin kontrol eden parazitler, bakteriler var ve bilimsel araştırmalarda bu patojenlerin bağırsak florasını ele geçirmekle zihin kontrol ettiği gösterildi. Yani büyük ihtimal irademiz bile bakterilerin kontrolü altında.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Sanırım fareler iki gruba ayrılıp mikrobiyata değişimleri vs araştırılmıştı tam hatırlatyamadım
Travma yaşayan farelerin bir grubuna kefir desteği verildi ve mikrobiyata gözlemleri yapıldı vs. Her neyse sonuç olarak çalışma probiyotik desteğiyle ve bağırsak florasını geliştirme canlandırmayla travmanın bir ölçü de hafifletilebileceğini buldu ancak gerçek veri o değil. Travmatize edilen farelerin gelecek 3. kuşağında bile hem bağırsak florası bozuktu ve hem de travma izi vardı.
Bu çalışmayı biliyorum. Mikrobiyota kendi şeklini istediği gibi değiştirebiliyor. Bunu bilmedikleri için farelerin florasını bozuk sandılar. Bana göre bu çalışma hatalı.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Bu çalışmayı biliyorum. Mikrobiyota kendi şeklini istediği gibi değiştirebiliyor. Bunu bilmedikleri için farelerin florasını bozuk sandılar. Bana göre bu çalışma hatalı.

Başka bir çalışmada şizofrenik farelerin bağırsak florası sağlam farelere aktarılıyor ve sağlam fareler şizofreni belirtisi gösteriliyor.

Başka bir çalışma da Crohn's iyileştirmeyi denemek için mikrobiata nakli yapılıyor ve umulmadık biçimde kişide epilepsi de var epilepsisi iyileşiyor-2017

Bunlar bilimsel makaleler linkleyebilirdim ancak bunları depoladığım fb hesabını bilimsever teyit.org sildi

Herşey flora değil fizyoloji bütün, deride şurada buradan her yerde flora var. Doğayı düşün bir ormanı düşün. Flora bu. Çok aranırsa beyinde bile bakteri ya da flora bulunabilir ve buna dair de çalışma yapılmış

Flora ya da bağırsak takıntısı herşeyi açıklamaz bu düzgün beslenmenin fizyolojiyi ya da immuni tamir ettiğini açıklar

Bunun dışında sindirim bütün ve bağırsaktan önce karaciğer ve karaciğer de önemli. Fizyoloji bütün.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Başka bir çalışmada şizofrenik farelerin bağırsak florası sağlam farelere aktarılıyor ve sağlam fareler şizofreni belirtisi gösteriliyor.

Başak bir çalışma Crohn's iyileştirmeyi denemek mikrobiata nakli yapılıyor umulmadık biçimde ikişide epilepsi de var epilepsi iyileşiyor
Ben bakteriler tarafından kontrol edildiğimizi düşünüyorum. Üstte yazdığın çalışmalar bana göre yeterli bir delil.
Parazitik zihin kontrolünü araştırmanı öneririm. Doğada erkeği dişiye çeviren parazitler bile var.
Galiba bu yengeçlerde olan bir olaydı.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ben bakteriler tarafından kontrol edildiğimizi düşünüyorum. Üstte yazdığın çalışmalar bana göre yeterli bir delil.
Parazitik zihin kontrolünü araştırmanı öneririm. Doğada erkeği dişiye çeviren parazitler bile var.
Galiba bu yengeçlerde olan bir olaydı.

Bakteriler parazitler bizi kontrol ediyor dersem irade dışı kalmış gibi hissederim o halde ben neyim kimi derim değil mi? Kendi kendimi kontrol ediyorum (bütünsel olarak) ve floram benim floram

Flora olayını şöyle alıyorum. Ben bir köylüyüm. Toprağa ot ilacı atarsam orada neredeyse bir şey yetişmiyor. Bir araziyi başıboş bırakırsam orman olur. Flora geliştirme onarma yolunun da buna benzer olacağını düşünenlerdenim.

Flora etkilidir olabilir ve flora çözülmemiş bir konu. Ben yaşam sağlık sorunlarımın yarısının 1,5 yaşta yenen penisilin sonucu flora hasarı kaynaklı olduğunu düşünürüm ve düşünüyorum (ki ayrıca kan beyin bariyerini bozuyor) ama beni bakteriler yönetmiyor hayır. Beni ben yönetiyorum.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Bakteriler parazitler bizi kontrol ediyor dersem irade dışı kalmış gibi hissederim o halde ben neyim kimi derim değil mi? Kendi kendimi kontrol ediyorum (bütünsel olarak) ve floram benim floram
Ben çok önceden, gaps diyetiyle tanışmadan önce okuduğum bir olayı anlatayım.
Adamın birinde çok uzun bir tenya varmış ve bu adam kendini hiç yalnız hissedemiyormuş. Sanki yanında hep biri varmış gibi hissediyormuş. Üstelik bu tenya boyutuna rağmen karın ağrısı bile yapmıyormuş.
Bu tenyayı doktorlar şans eseri fark edip ameliyatla almak zorunda kalmışlar. İşin garibi, adam tenya alındığı gibi yalnız hissetmeye başlamış.
 

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
Ben çok önceden, gaps diyetiyle tanışmadan önce okuduğum bir olayı anlatayım.
Adamın birinde çok uzun bir tenya varmış ve bu adam kendini hiç yalnız hissedemiyormuş. Sanki yanında hep biri varmış gibi hissediyormuş. Üstelik bu tenya boyutuna rağmen karın ağrısı bile yapmıyormuş.
Bu tenyayı doktorlar şans eseri fark edip ameliyatla almak zorunda kalmışlar. İşin garibi, adam tenya alındığı gibi yalnız hissetmeye başlamış.
Bu denilenleri anlıyor ve sınırlı katılıyorum da .Yani sivrisinek vızıltısı uykunu felç edebilir ,kuşları ve kelebekleri izlemek hoş hissettirebilir. Buna benzer bir benzetmeyle bakteri olgusunun insana etkileri olacağını varsayalım beni bütün olarak belirlemiyor demek istedim.
 
M

Mantıksız2022

Ziyaretçi
Evrim var ve yok. Evrim için başlama gerekir. Oluş gerekir, süreç gerekir. Bunu tartışmaya felsefede ontoloji (varlık bilgisi bilgisi) deniyor ve pek çok doğa ya da eski çağ filozofuna göre yoktan var varsan yok olmaz o halde bir şeyler hep vardır.

Bugünkü evrime taban olan evren algılayışına göre varlık öylece olmayı bekliyordu ve birden oldu/değişti. Bunun Tanrı kadar saçma olacağına dair defalarca kez eleştiri verdim ve veriyorum

Evrimciler demiyor. Bilim bir propaganda ya da dezenformasyon ve resmi komutu uyguluyorlar. Bilmemelisin. Para kıtlığını düşün çünkü kimse sana para vermez. Aslında para kıt değil. Kontrol altında tutulmalısın.
Bilgi kıtlığını düşün. Orta sınıfa bilgini suyu damlar hepsi o..
Senin evrimin nedense gaps diyetini veya ketojenik diyeti bir türlü keşfedemiyor... Burada oyun dönüyor evet ama, büyük zenginlerle veya komplo teorileriyle bir alakası olmadığı kesin.

Bana göre bu geleneksel tıp "dini bir mucize" olabilir. Yoksa gaps diyeti 150 senedir bilimsel olarak deneniyor ve çok az çalışmada işe yaradığı gösterildi. Yani bilimsel ve evrimsel olarak diyetle iyileşme olamaz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst