dindar nesil

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde Durdur bu nikahı memurbey tarafından oluşturulan dindar nesil başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,916 kez görüntülenmiş, 128 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı dindar nesil
Konbuyu başlatan Durdur bu nikahı memurbey
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Her şeye rağmen beni mutlu eden bir şey var müslüman kimliği taşıyıp bu konulara kafa yormayan boş insanlarla vakit geçirmektense inanmamasına rağmen bu konulara kafa yoran sizin gibi düşünenler bana daha yakın geliyor.Ayrıca beni ve bizi zorladıkça bizi daha çok araştırmaya yöneltiyorsunuz bu benim için bir artıdır.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Sevgili Ferdinand Bardamu ben ne kadar emek harcayıp izah getirmeye çalışsam da siz görmemeye ve bu cümleyi yazmakta tereddüt etsem de konuyu sulandırdığınızı düşünüyorum.Benim aktaracaklarım ve yorumlarım bundan ibarettir.Yani anlamak istemeyen bir insana vereceğim bir mücadele gibi görünüyor.Pes..Yenildim siz haklısınız..

Yazdıklarınızın büyük çoğunluğunu, kendi hayal aleminizle açıklamaya çalışıyorsunuz..İşte maalesef yazdıklarınızdaki vehametlerden bir kaç örnek.

1)Bir uygarlığın ortaya koyduğu bir yapıttan, bu uygarlığın günümüzden ileri bir uygarlık olabileceği gibi gerçek dışı bir anlam çıkarabiliyorsunuz.Mısırlılar piramitleri yaptı ve biz bunu tam olarak bilmiyoruz , o halde bu uygarlık günümüzden ilerdir gibi bir çıkarım yapabiliyorsunuz..Yani uygarlık dediğimizi örneğin piramite indirgeyebiliriz yahut İnkaların yaptıklarına..Bu eserlerden ancak mühendislik yahut konu takvim ise astronominin dönemine göre gelişmişliğinden bahsedilebilir, uygarlığın gelişmiş olduğundan bahsedilemez.Afedersiniz ancak oldukça sığ ve sulu bir çıkarsama..

2) Günümüzde cinayet, işgal , sömürü vs varmış..Sanki İslam uygarlığında bunlar yoktu...Ve sanki elinizde istatistiki bilgi var da bu günün bu anlamda daha vahim olduğuna işaret edebiliyorsunuz..Affedersiniz ama, dediğim gibi herhangi bir veriye dayanmıyor bu söyledikleriniz , salt sizin hayal gücünüze dayanıyor..

3) Tarih tekerrürden ibarettir ise bu tekerrüre örnek olarak verilebilecek tarihsel olaylar nelerdir örneğin?..Bu tarz örnekler yok ise tarihin tekerrürden ibaret olduğunu nereden çıkarabiliyorsunuz? Ben ifade edeyim hayal gücünüzden...

4) Çok bariz çağdışılıkları bir takım kelime oyunları ile bertaraf etmeye çalışıyorsunuz efendim köle denmiyormuş da elinizin altındakiler deniyormuş , hem o kadar da kötü de değilmişmiş (bahsedilen mevzu bazı insanların diğerlerine mal muamelesi yapması) ...Ha tamam o zaman mesele hallolmuş olur...

5) İşte efendim bir toplumu öyle pat diye değiştiremezsiniz bu kaosa sebep olur o toplum adına , bu sebeple tedricen bir yola gidilmiş..Tamam doğru da o zaman demek ki belirli toplumun belirli bir zamandaki belirli koşullarına göre bir hüküm konmuş..Bu koşullar ortadan kalkar ise bu hükümler de geçersiz olur.Örneğin buıgün geçersizdir. Hem birtakım hükümleri anlamını kaybedecek hem de bu hükümler değişmeden kalacak.Burada da hayal güzünüz devreye giriyor..

6) Zamane insanlarının fuhuş yapması vesairesi mevzusu..Yahu sizin aklınıza ilk gelenleden biri neden insanların yatak odası oluyor..Sizin , tanımadığınız kişilerin seks hayatını düzenlemekte ne gibi bir söz hakkınız var..Bundan size ne? Sizi neden ilgilendiriyor..?

7) Bir şeyleri anlatmaya çalışıyorsunuz da söylediklerinizin çoğu Lafontaine'den masalları aratmıyor. ..Şimdi siz bunlara izahat diyor iseniz ,sanırım izahat dediğiniz şey de sizin hayal dünyanızdan bana sunduğunuz ve kendinize has anlam yüklediğiniz birşey..

Pes demeniz ve yenilgiyi kabul etmeniz kısmı da sözde son bir alçakgönüllülük numarası olmuş klasikler arasına alınabilir....Ben insanların haklar konusunda eşit olduğu bir sistemin savunucusuyum , siz ise bu devirde köleliği sırf bir kutsal kitapta yer alıyor diye şirin göstermeye çalışan bir kişisiniz..Yok bir de siz haklı olsaydınız...
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Yazdıklarımın çoğunu hayal dünyamdan açıklamaya çalışıyorum öylemi,dün o kölelik ile ilgili yazıyı copy paste dediğiniz şeyi beceremediğim için sırf söz verdim diye iki saat uğraşarak yazmaya çalıştım,sizin için olmasa da takip edenler için bir faydası olmuştur sanırım..

1)Size sorarım daha yakın tarihe kadar o piramitlere 400 km. uzaklıktan ortalam 20 ila 2,5 ton ağırlığındaki dev blokların nasıl taşındığı hakkında bilim adamları kafa yoruyordu.Sayısını tam hatırlamadığım binlerce bloğun değil piramidin inşaası taşınması bile akılları zorlarken siz nasıl benim hayal dünyamdan bahsedebiliyorsunuz pes.Beni geçin bu hafife almanız onca arkeolog ve bilim adamına hakarettir.Sizin uygar toplumdan anladığınız şimdiki nesil şu an bile öyle muhteşem eserleri ortaya getirmekten aciz kalıyor.Küçük bir bilgi;yapılan araştırmalar o dönemde mısırda yeraltı kaynaklarında bir kimyasal madde kullanılarak kablo direk v.s kullanmadan elektrikten faydalanıldığını öngörüyor,bu benim değil bilim adamlarının hayal dünyası..

2)Ben o dönemde her şey güllük gülistanlık gibi bir tablomu çizdim,hem ayrıca istatistiki bir bilgiyi nereden hangi kaynaktan elde edebilirim.Hem ne kazandırır.Üstüne basa basa hala köleliği sanki islamiyet getirmiş gibi bir yanıltmaca içindesiniz,dünkü yazımda nasıl bu kölelik sisteminin aşağılık bir kurum olduğunu ve islamiyetin bu kurumun ortadan kalkması için ne gibi tedbirler ve engeller getirdiğini izah etmeye çalıştım tekrar okumanızı tavsiye edebilirim.

3)Bunu ben demiyorum en yetkili ağızlar dillendiriyor,hem ayrıca az biraz tarihi olayları incelemeniz yararlı olur kanısındayım.Bahsettiğiniz gibi tıpa tıp örtüşen bir olaylar zincirinden bahsetmedim genel olarak tarihin seyrinde olan ve her dönem yaşanan kaos zulüm ve vahşet ortamlarından bahsettim.Kalktınız İnkaların vahşi katliamlarından geleneklerinden bahsettiniz.Hoş günümüzde adına dini ritüel kurban adak ayini denmese de yere göğe sığdıramadığınız en gelişmiş..!!! milletler adı dini ritüel olmasa da üç kuruşluk menfaatleri için kıymadık can zulmetmedikleri millet bırakmıyorlar pes..

4)Kelime oyunu nedir.?Böyle kaçamak ve basit dolambaçlı diyalog hiçte tasvip etmediğim bir şey.Neden sevimli göstermeye çalışayım hem ayrıca neresi sevimli bu köleliğin.Aynı konudan dert yanıyoruz,aynı fikirleri paylaşıyoruz,siz bana bu yakıştırmayı yapıyorsunuz..Demek ki iyi kendimi iyi ifade edememişim yada anlaşılmamışım..Tekrar söyleyim o zaman kölelik aşağılık onur kırıcı kabul edilemez bir kurumdur..Bu bana göre de İslam hukukuna göre de böyledir.

5)Her maddede hayal gücümden bahsetmişiniz,meğer ne büyük bir hayal dünyam varmış farkında değilmişim..Hem neden inanmadığınız bir kitabın hükmü kalmamış bir maddesine takılıp kalıyorsunuz.Ya enerjiniz çok ya da sabrımı deniyorsunuz..Benim bu ayetleri yok veya var saymam neden önemli,kaldı ki fikrimi beyan ettim,ve köleliğin birden bire kaldırılmasının sebep ve sonuçlarını açıklamışken anlamak istememeniz neden.Tamam siz yok sayın nasıl olsa inanmıyorsunuz,bende kafama takmıyorum zaten..Sorun çözülmüştür..

6)Ben üç mesaj öncesinde gençliğin içinde bulunduğu vahim ve gelecek için beni kaygıya düşüren olaylar zincirini üzülerek ortaya koymaya çalıştım,siz ise kalkıp bunu apış arasına bağladınız bunun neresi ciddiye almaktır.Bu konular benim ve sizin üzerinde derin derin düşünmesi ve çözüm önerileri getirmesi gerekirken bu kadar basite almanız beni hem üzdü hem de sizin hakkınızdaki iyi niyetli ön yargımı biraz olsun kırdı..El alemin özel hayatı sizi de beni de ilgilendirmez ama toplum ahlakı ve okullarda yaşanan öğretmen öğrenci veya değişik çarpık ilişkilerin çokça haberlerde duyuluyor olması bence üzerinde ciddi şekilde durulması gereken konular ve bence bu olaylar özele girmiyor yanlışsam düzeltin lütfen..

7)Evet çocukluğumda Lafonten'den masallar okumuştum,Filozof Beydeba'nın Kelile ve Dimnesi ve pek çok çocuk klasikleriyle büyüdüm.Ve hala da merakla okuyorum.İzah getirmeye ve açıklamaya çalıştığım şeyler de Cinruhi nin İbadullah gezegenindeki maceraları değildi..Ciddi olarak bilgi bağlamında bir şeyler paylaşmaya çalışmıştım..Sizin tarafınızdan hayal ürünü olarak görülüyormuş,ne yapalım hangimizin hayal dünyasında yaşadığı sayın okurların takdirine kalmış..

Evet alçak gönüllü ve hoşgörülü olmayı düstur edindim ama sizi temin ederim bu numara keşme oyunu ve benzeri şeyler hiçte kendime yakıştıramıyacağım şeyler ve açıkçası pek de beceremem.Çoğu zaman doğrucu Abdullah derler ve doğru bildiğim şeyleri her ortamda çekinmeden açıklarım ve bu yüzden oldukça başım yandı zaten.Siz öyle görüyorsanız inandırmak gibi bir çaba içerisine de girmem.Ömrümüz vefa ederse zaman içinde sizde beni anlarsınız.

Bende sizin gibi insanların haklar konusunda eşit olduğu bir sistemi özlemle bekliyorum,ama yine aynı şeyi yazmışsınız ve köleliği şirin göstermeye çalıştığımdan bahsetmişsiniz,vallahi beni yoruyorsunuz gerçekten yoruldum.Yok öyle bir şey belki sizden daha şiddetle karşı çıktığım bu mevzuyu bana o sistyemin savunucusu gibi yakıştırma yapmanız beni üzüyor açıkçası lütfen bırakın,tamam inanmayın ama beni de köleliğin savunucusuymuş gibi lanse etmeyin..İnsaf diyorum..
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Mısır uygarlığı dönemine göre ileri değildir demedim..Günümüz ile kıyasalanamayacak derecede geridirler meselenin özü bu...Bilim insanları Mısır uygarlığı bizden yani günümüzden ileri midir diyor? demiyor..uygarlık nedir? Piramit yapabilmek midir? Sizin mantığınız ile gidersek mısırlılar uzaya çıkabilmişler mi örneğin? Çıkamamışlar ..demek ki günümüz insanı daha uygarıdır..Böyle yaklaşım olmaz..

Zaten konu istatistik bilgi gerektiren bir konu olmasına karşın, ortada böyle bir bilgi yok..Yani? İşte tam da bu sebeple ancak hayal dünyanızdan ilham alabilirsiniz..Başka bir seçeneğiniz var mı?

Nerede İslamiyet getirmiştir köleliği dedim yahut demeyi bırakın ima ettim? Aksini de belirttim üstelik..Ben Marksist görüş taraftarıyım..Köleliği islamiyet getirdi demem. Zira daha İslamiyetin İ si yok iken insan insanı köleleştirmiştir.Bırakın İslamı tek tanrılı din dahi söz konusu değildir.Tarih okumayı tavsiye edeceğinize kendiniz okusanız size faydası olur...

Tarihte bahsettiğiniz kaos , vahşet vesaireyi doğuran nedenler , koşullar birbirinden farklıdır.Önemli olan da o koşulların farklılığıdır..Tarihi olayları o olaylar yapan kendine özgü koşullarıdır.Yoksa nasıl ayıracaksınız birbirinden sırf kronolojik olarak mı?.

Dünden bugüne bu zulüm şu yahut bu şekilde yapılmıştır..Bu zulmün neden yapılıyor oluşu ,nasıl yapılıyor oluşu değişmiştir sadece..İslam adı altında da yapılmıştır, emperyalizm adı altında da yapılmıştır, sosyalizm adı altında da yapılmıştır..Şimdi ben şunu mu diyeceğim..Yahu yapılmıştır da en makulü sosyalizm adı altında yapılmıştır, diğerleri çok çok daha fenadır, sosyalizmin zulmü cicidir...Siz bu eğilimdesiniz..Olmasa idiniz şu yahut bu görüşün tekelinde olmayan zulmetme fiilini günümüzü kınamak için kullanırken, din adına edilen zulümleri göz önünde tutar ve bu mevzuyu şu yahut bu çağa hapsetmeye çalışmazdınız..

Hayır kölelik dediğiniz İslam inancına göre belirli şekillerde kabul edilebilir bir durumdur..İçerisinde yazan da budur...Sizin inancınıza göre bu içeriği değiştiremiyorsak, bu değişim yasaklanmış ise bu durum değişmeyecek ve hep bu şekilde kalacaktır...hem siz demediniz mi neme lazım ya ilerde tekrar ihtiyacımız olursa diye.?.Bu sebeple toptan yanlışlamayalım ki ileride işimize yarasın..İşte sizin söyledikleriniz bunlar değil mi?...

Neden şu yahut bu görüşün , inanışın bir maddesine takılıp kalmayayım? Burası tartışma platformu değil mi? Kimden hangi konu için icazet alacağım? Böyle bir kurum mu var? Birşeye takılıp kalmıyorsanız sizin burada ne işiniz var.?Şimdi felsefe platformunda söylenecek şey mi bu?

Siz demediniz mi fuhuş vesaire diye? Neden örneğin vurguladığınız şey haklara saygı değil de fuhuş? Şimdi tutup da onu da vurgularım demeyin? Ben de vurgulamazsınız demiyorum ,size kendi önceliğinizi gösteriyorum.siz spesifik olarak seksüel, cinsel birşeyi vurguluyorsunuz ki bu da sizin inancınıza sahip insanlar arasında tipiktir..Fuhuş dediğiniz nedir? İnsanların birbirleri ile cinsel münasebetini içeren bişey değil midir..? Yetişkin insanların kendi istekleri ile cinsel ilişki kurmaları sizi neden rahatsız ediyor? Neden böylesine özel bir duruma müdahale etme hakkını , onu kötülüklerin bir işareti olarak görme hakkını kendinizde buluyorsunuz? İnsanlar açlıktan kırılıyor sizin vurgu yaptığınız mesele bacak arası ile ilgili..Şimdi bizim öncelikli derdimiz bu mu yani? Sonra konuyu buna getiren ben oluyorum..

Son kısımlarda söylediğiniz alçak gönüllü yahut vesaire mevzusunu dikkate değer bulmadım..Zira çıkıpta ben hiç alçak gönüllü değilimdir, çeşitli numaralar da yaparım diyecek haliniz yok...Ancak neden yazdınız da demem zira kendinizi savunmak hakkınız vardır..İkincisi kölelik harikadır , keşke herkes birilerinin kölesi olsaydı demiyorsunuz elbette ,akıl fikir sahibi bir insansınız, ancak tam olarak ortadan da kaldıramıyorsunuz, açık kapı bırakıyorsunuz ya sonra lazım olursa! diye..
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Konu ikimiz arasında bir polemiğe dönmüş durumda.Şimdiye kadar yazdıklarım benim fikir ve düşüncelerimdi hayal dünyamdan da çıksa bana aittir.

Son kısımlarda söylediğiniz alçak gönüllü yahut vesaire mevzusunu dikkate değer bulmadım..Zira çıkıpta ben hiç alçak gönüllü değilimdir, çeşitli numaralar da yaparım diyecek haliniz yok...Ancak neden yazdınız da demem zira kendinizi savunmak hakkınız vardır..İkincisi kölelik harikadır , keşke herkes birilerinin kölesi olsaydı demiyorsunuz elbette ,akıl fikir sahibi bir insansınız, ancak tam olarak ortadan da kaldıramıyorsunuz, açık kapı bırakıyorsunuz ya sonra lazım olursa! diye..

Samimi bulmuyorsanız kaile alıp cevap yazmazsınız olur biter, nede olsa hayal dünyasında yaşıyorum..Enerjinizi benimle harcayarak boşa vermeyin,üretim araçlarınız paslanmasın..zira o kadar özgürsünüz ki marks dan başka sığınacak kapınız kalmamış..yazık.
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Harcadığım enerjiyi düşündüğünüz içi teşekkür ederim..Ancak bu konuda kendinizi üzmeyin zira lafı olmayacak bir enerji sarf ediyorum.. Çelişkileriniz çok bariz olduğundan, işret parmağım ile işaret edip göstermem yeterli oluyor..

Marksizm gerek felsefi alanda gerekse de iktisadi doktrinler anlamında özgün ve akademik bir çalışmadır..Bunlara sığınılacak kapı gözü ile bakılmaz, incelenecek akademik metinler olarak bakılır..Ama işte bakmasını bilmek için belirli bir birikim gereklidir..O brikim yoksa sizin yaptığınız gibi bir yorum yapılması doğaldır...
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Şimdiye kadar yazdıklarımı ciddiye alıp cevapladığınız için bende size teşekkür ederim.Ne yapalım şu kısa dünya hayatında her merak ettiğimiz bilgiye ulaşamıyoruz.Birikimlerim ise beni tatmin ediyor.Ve Kur'an'ada sığınacak bir kapı,sayfalarında huzur bulduğum bir canlı gözüyle bakıyorum.İnançsız bile olsa avare uyuşuk bir nesil yerine hedefleri olan hangi görüşte olursa olsun kararlı çalışkan bir gençlik hayal ediyorum..Keşke sizdeki azim ve kararlılık ve araştırmacı ruh inanç sahiplerinde ve bende de olsa..
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Teşekkür ederiz konu paylaşımınız için.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst