Neden Kapanıyoruz!?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde kuzeys tarafından oluşturulan Neden Kapanıyoruz!? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,780 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Neden Kapanıyoruz!?
Konbuyu başlatan kuzeys
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan sakal
K

kuzeys

Ziyaretçi
Nüklüer bilimsel silah denemeleri ve tekonoloji dışında hayatımızdaki her şeye her düşünceye ve yeniliğe kapanıyoruz.
gerek siyasal gerek kuramsal ve felsefik olarak ..
cumhuriyetçiler cumhuriyete aykırı bir şekilde çoğunluğu eziyorlar,
sosyalistler özgürlüğe aykırı bir şekilde siyasal despotizmi meşrulaştırıyorlar,
anarşistler otonomlarını bırakmışlar şehirlerde cemaatlaşıyorlar,
koyunlar tv ye bakarak dahada çok ahmaklaşıyorlar,
vs, vs..
hayatın her alanında yüzlerce yeni tecrübe edinecek şey varken bizler düşüncelerimizi ve pratiklerimizi gerçeklemekten sizce neden korkuyoruz..

incilde şöyle bir paraf var..
"kendisine verilmiş olan, sahip olduklarının, daha fazlasına sahip olacaktır:aynı şekilde neye sahip değilse, sahip çıkamakadıkları kendisinden alınacaktır. ( matta 13:12)

Tıkanan sorunlarımız için çözüme ulaşacak mekanizma ilerme ve gelişim sürekli yeniliklerin denenmesi ve değerlendirimesi iken bizler muhafakazar, statükocu ve sekter ideolojilerimizle düşüncelerimizle tezlerden ve savlardan mutlak bir uzaklaşma ve inançsızlık içerisinde ! bilinmeyenlere karşı duyulan elden ayaktan kesici korku içerisinde yaratıcı keşif süreçlerini ret ederek hem açmazlarımız içerisinde kalıyoruz.

Bence günümüdze savunulan tüm düşünceler, kemalizm, cumhuriyetçilik, sosyalizm, milliyetçilik ve diğerleri dahil bunun temsilcileri insanlarımızın yapmış oluğu pratik ilericilik değil statükoyı korumak ve güçlendirmektir buda düpedüz gericiliktir bence.. Bir çok düşünce toplum ve insan hayatına hiç bir şey katmamakla birlikte incil örneğinde olduğu gibi çalmaktadır.

21.y.y insanların yeni edinimlere ve düşüncelere kapalı olması ve dünyanın üzerinde tek seferde bir çizgi çekmesi insanlık ailesi adına acınası bir durumdur.
 

nil sarı

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
15 Eyl 2009
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
kapanıyoruz çünkü çok minikken kapatıldık,başımızı kabuğumuzdan her çıkarışımızda küçük-büyük tokatlar yiyip bize uygun görülen renkte,şekilde,yapıda kabuklara ram edildik!!çünkü din öyle istedi,gelenek öyle istedi,rejim safsatası öyle istedi..dilimize kırmızı biber sürülmesinden korktuğumuz çocukluğumuz şimdi başımıza bela oldu işte,farkındalık kazanan isyan ediyor çatlatıyor kabuğunu,sorgulama sürecine giriyor,yapamayan ise hep bayat ideoloji yıkıntılarının üzerinde geziniyor!!!
 

Aksiyom

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
4 Tem 2009
Mesajlar
569
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
32
Kapatılıyoruz,çünkü gelişmek öteki için felaket ;çünkü öteki bilim,ilim bilmez;çünkü öteki düşünmez/düşündürmez.
 
F

Fetâ

Ziyaretçi
Sistem, böyle olmamızı istediği için böyleyiz. Tüm kaderimizi, yaşam şeklimizi, düşüncelerimizi, eylemlerimizi... sistem belirliyor. Bunun farkına varamazsak bu soruları sormaya daha çook devam ederiz.
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
Kapanmak neyin ölçüsüdür.?Kapanınca ne oluyor.?Beyinler karanlık olduktan sonra ha kapanmışsın ha açılmışsın ikisi de bir.Önemli olan şuurlanmak.Bir şeyi sadece birileri dayattı yada inancım gereği diye değil neyi neden nasıl yaptığının şuurunda olmaktır.

Birde kapananlar gerici filan diyenler var,onların açılıp saçılması medeniyetse avcı toplayıcı sürüler daha açıktı bu durumda kendini aydın zanneden fosil beyinler daha gerici olmuyorlar mı.?

Eğer yaşantısında zerre miktarı riya olmadan inancı gereği kapanan insanlar varsa ne mutlu..Saygı onlara..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst