Rüyalar Hakkında

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde Felsefiyen tarafından oluşturulan Rüyalar Hakkında başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,863 kez görüntülenmiş, 10 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Rüyalar Hakkında
Konbuyu başlatan Felsefiyen
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Feylesof TeCe

Felsefiyen

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Nis 2012
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
28
1- Rüyaları kendi istediğimiz gibi kontrol edebiliyor muyuz?

2-Yaşadığımız herhangi bir olayda rüyada olduğumuzu anlayabilir miyiz?

3-Rüyalarımızda bir şeyler öğrenme gibi bir olanağımız var mı?

4-Rüyalarda gördüğümüz kişilerle ruhsal bir bağ var mı?

Düşüncelerinizi merak ediyorum.Saygılar.
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
Rüya kontrol etme,rüyada olduğunu anlama ! işte genç adam bu ikisi konusunda ustayım:) kişisel tecrübelerimi paylaşayım.

Rüyalar bakımından sorunlu bir çocukluk yaşadım, hoca hoca gezdirdiler beni ama yok arkadaş yok çözemediler işi en son ben çözdüm..benim arada değişik versiyonlarıda olmakla birlikte ağırlıkla 3 tane fix kabusum vardı hemen hemen her gece bunları görüp uyanıyordum basıyordum narayı ev halkı ayakta ...benim kabuslar onlarında kabusu olmuştu :) ...sonradan işi geliştirdim artık uyanıncada rüyamdaki kabus karakterlerini görmeye başladım...hatta oyun oynarkende.. gece gündüz farketmiyordu artık..bana her yer kabustu:) kabusun temposu artıyordu ama bende duruma uyum sağlama başlamıştım..harbiden beni öldürmeyen şey tuhaflaştırmıştı :)

İlk devrimin kabusumun kabus olduğunu kabusumun içindeyken anlamak olmuştu ...ee hep aynı numaraydı sonuçta.... bunu anlayınca kabusumda tek tek kabus karakterlerine saldırmaya başladım..çok cesurdum çünkü rüya olduğunu biliyordum..bunu bilmek şunuda getiriyor; burada imkansız yok , fizik kanunları yok ! düşman karakterlerim ürkütücü,heybetli ,silahlı,hızlı güçlü ve öfkeli gözükselerde bu benim rüyamdı ve ben burda yenilmezdim !!!

Gerçektende öyle oldu hayatımın en aksiyonlu en güzel anlarıydı bunlar rüyada olsa.. tek tek hepsini yendim..senaryolarını ve kurgularını bozdum.. off ya çok güzeldi bea !!!

vee haliyle hepsi yok oldu..ezildiler ve gittiler...

o günlerden bu günlere hala rüyalarımın rüya olduğunu yaklaşık %80 oranda anlarım..ve rüya olduğunu anladığım için rüyamda bilinçli (!) olarak eğlenceli aksiyonlu vb şeyler yapmaya çalışırım.. bide şu var siz rüyadayken rüyada olduğunuzu anladığınızda rüya kurgusuda bunu anlıyor ve sanki sizi engellemeye çalışıyor gibi..

Sonuç ; rüyalar tuhaf şeyler.. güzel konu açmışın bak beni çocukluğuma döndürdün:) paylaşımlar oldukça ben gene yazarım birşeyler..
 

Ferdinand Bardamu

Kahin
Yeni Üye
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
1,302
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Rüylarınızı kontrol edemezsiniz.İnsan rüya görürken bilinç kapalıdır yahut normalden başka şekilde irade dışı çalışır haliyle kontrol denen şeyden söz edemezsiniz..
Rüyada olmadığımızı anlayabiliriz şu an ben bu yazıyı yazarken rüyada olmadığımın farkındaym, siz de okurken farkındasınız.
Birşeyler öğrenme değilde , farkına varma, içeriğini daha iyi kavrama olabilir, aksi mümkünse vahiy gibi bir öğrenme biçimi olur ki olacak şey değil.
Ruh denen birşey bilimsel anlamda yoktur, haliyle böyle bir bağlantı da yoktur.
 

Sokrats

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Rüyalar...
En korkunç dönemimin, en korkuncuydu. Rüyalarım asla yönetilemiyordu ve gerçekle karıştırılması olabildiğince mümkündü o sıralar. Donkişot kendi kendine yenmiş. Fakat benim o dönemlerim gerçeklik görecesinin rüyalarla karıştırılması çok büyük ihtimalli dönemlerdi.
Kötü dönemlerdi... Rüyalar kabus adını verdiğimiz berbat durumlara, onlarda hayatımızda pekçok ölçüde acılara ve gidişatın bozulmalarına neden açıyor.

Fakat rüyamı fark ettiğim ve yönlendirdiğim de çok olmuştur. O zamanlar tamamiyle bilincimiz kapalı mı orası muamma. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımda yılda bir kez filan başlarına geldiğini, bunun gerçekten çok eğlenceli olduğunu söylüyor. Benimse o dönemim yani 11 yaşlarımdan sonrasında hep başıma geldi. Rüyalarımın kraliçesi oldum artık. :) Yüzlerce rüya görüyorum, hepsinide yönlendiriyorum değil tabiki.

Üstelik sık sık rüyalarım çıkarda. Her şeyiyle... Yer, kişiler, kıyafetler, konuşmalar. Saniyesi saniyesine çıkar. Fakat hangi rüyamın çıkacağı konusunda pek bir fikrim olmaz. Bazen sıradan birgünden bir kesit, bazense ileride en yakın arkadaşım olacak kişiyle tanışmamız. Olay gerçekleştiği sırada rüyamı hatırlarım. Artık o kadar çok oluyorki, her seferinde "Oha, bunu görmüştüm rüyamda" dememeye çalışıyorum. Etrafımdakilerin "Hadi be..." "Benimle ilgilide bir şey gördün müü?" ya da benzeri tepkilerden sıkıldım çünkü.

Bu yüzden rüyalar çok gizemli şeylerdir ve nelere kadirdir, neleri değiştirir ya da "tam" olarak nedir bilemeyiz.
 

Felsefiyen

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Nis 2012
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
28
Rüyada yaşanan olaylar bazen benimde hayatıma yansıyor.Bu iyi bir şey mi bilemiyorum. *:) Şu yönlendirme işini merak ettim doğrusu..
 

elfnrb

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Uzun süre aklımdan çıkmayan bir kabus görmüştüm. Çok korkmuştum ama uyandığımda bunu çok başarılı bir korku filmi olarak algılamıştım. Efektleri filan vardı rüyanın. Özellikle bitiş efekti muhteşemdi! :)

Bir başkasında da internetten içinde bulunduğum rüyanın yorumuna baktırmaya çalışıyordum. "Acele et, rüya bitmeden bakalım; ilk defa rüyamda rüya tabirine bakacağım" diye seviniyordum ama maalesef rüyamda internet bağlantısı yoktu...

Şarkı da bestelemiştim; iki kıt'alıktı ama uyandığımda sadece ilk bölümünü hatırlıyordum. Bari kendim üstüne ekleyeyim dedim 1 ay sonra ve üstüne sonradan düşünüp eklediğim o bölüm, rüyamda gördüğüm ve unuttuğum 2. bölümdü.

Bazı konularda gelecekten ipuçları oluyor rüyalarda ama hangi rüyanın neyi kastettiğini anlayana kadar zaten o olayı yaşamış oluyorsun ve ancak "Ben bunu daha önce rüyamda görmüştüm" diyebiliyorsun. O da pek bir işe yaramıyor zaten.
Yine de rüyada görmesi güzel... :)
 

Sokrats

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Rüyada yaşanan olaylar bazen benimde hayatıma yansıyor.Bu iyi bir şey mi bilemiyorum. *:) Şu yönlendirme işini merak ettim doğrusu..

Mükemmel bir şey aslında. Rüyanın başında her şey gidişatına göre kontrolsüzce, ama sonradan rüya olduğunu anladığından olsa gerek gördüğün rüyayı istediğin gibi yönlendiriyorsun. Uçmak, kaçmak her şey serbest. ^^
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
3-Rüyalarımızda bir şeyler öğrenme gibi bir olanağımız var mı?

4-Rüyalarda gördüğümüz kişilerle ruhsal bir bağ var mı?

Rüyalarımda defalarca gelecekte yaşayacağım şeyleri gördüm bunlardan 1 tanesini %100 test ettim ve onayladım (anlatması uzun sürer)

demekki rüyalardan birşeyler öğrenilebilir.. duruma genelden bakılıncada Bir insan geleceği nasıl görebilir? bu bile başlı başına kocaman yanıtlanamaz bir soru işaretidir..

İnsan rüyasında genelde tanıdıklarını bildiklerini görür ancak bazen tanımadıklanı bilmediklerinide görmektedir..öyleyse buradan kesin mantıksal bir çıkarım yapabilmek mümkün değilidir.. rüyayı beynim üretiyorsa beynimde kayıtlı olmayan bir veri nasıl rüyalaşır?

rüyalar rüyalar evrendeki gizemlerden biri daha..

Rüya yönlendirme işini ögrenmen için sanırım biraz acı çekmen gerekiyor Felsefiyen:) ama bisiklet kullanmak gibi bir kere ögrendimi daha kaybedilmiyor..işime gelmeyen ve başedemediğim rüyalarda kendimi kolayca uyandırabiliyorum ( ama tabi rüyada olduğumu anlarsam:) )

Hayat belkide ruhlarımızın gördüğü bir rüyadır the matrix:)
 

Turgut Saka

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2009
Mesajlar
498
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
41
ben de şöyle bir şey anlatayım :)
rüyaya nasıl daldığımı farkedebiliyorum. mesela uyumadan önce tabanca zımba ile bir ahşaba kaplama yaptığımı hayal ediyorum. bu normalde bir iş için çözüm aramamdan kaynaklanıyor yani henüz uyanığım. sonra nasıl oluyorsa o zımbaları ayak derime batırmaya başlıyorum (uykuya dalıyorum), zımbaların rengi ve bulunduğum ortam değişmeye başlıyor. böyle durumlarda eğer hemen uyanırsam gördüğüm şeyi hatırlayabiliyorum ancak biraz zaman geçerse hayal meyal bir şeyler kalıyor aklımda. genel olarak çok ama çok az şey hatırlıyorum. tabi gece gördüğüm rüyalar farklı...
anladığım rüyalar tamamı ile çağrışımlar üzerine kurulu... aklın üzerindeki ve tabi ki bedenin üzerindeki çağrışımlar...
 

gizlisaklı

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Rüyaları kesinlikle kontrol edebiliriz.Tabi bu her zaman olabilecek bir şey değil fakat ben özellikle birini veya bir olayı rüyamda görmek isteyerek yattığımda görürüm.Ayrıca çoğu zaman hatta bütün rüyalarımda rüyada olduğumu anlarım ve eğer kötü bir rüya görüyorsam uyanmamın tek yolu olduğunu biliyorum o da rüyamda kendimi öldürmek.Çoğu zaman yüksek bir yerden atlamak ya da bıçakla intihar ederek uyanırım.Gerçekten yazınca durumun ne kadar garip olduğunu fark ettim.Rüyadaki insanlarla ruhsal bağımız bulunduğunu hiç sanmıyorum.Sadece bilinçaltımızdaki şeylerdir diye düşünüyorum.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Duralım ve olaya biraz pragmatik olarak bakalım. Rüyaları kontrol edebilmek, bize ne kazandıracak; rüyaları kontrol edemiyor olmak, bize ne kaybettirir?
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst