Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yoktan Varoluş

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Akil inanci temelinde kendini kendine dogrulamak icin boyle goryuntuler yaratabilir. Benim dedigim gozlem bir kisiye mahsus olan degil; herkesin gozlemidir...
hangi herkes??? ateist forumda kalan bir eski tüfek mi?

Sen bu gozlemi ne/kim olarak aliyorsun, insanoglu olarak degil mi?
hayır... insan olarak... senin,tanıyıp tanımlayamadığın ve senin ifadene göre akıllı bir tasarımın ürünü insan olarak...

Eee nerde baska varlik ve onun gozlemi nerde?
öğrenmek mi istiyorsun? eğer gerçekten istiyorsan sana bir iletişim ve bilgi alma yolu öğretebilirim... hatırladınmı?sana bir yazımda kullandığım sembolü sormuştum,işte o sembol bu bilgileri alabilecek iletişime sahip olduğumun en büyük delilidir...
Bunu bana ancak o varlik acikliyabilir, insanoglu degil.
eğer gerçekten samimi isen sana o varlıkları tanıştırabilirim... belki o sayede aklın başına gelir ve bu tarzı bırakırsın...

Varsa boyle bir varlik ve sen dialog kurabiliyorsan, gelsin konusalim.
gerçekten istiyormusun? sana forum da olanların önünde söz veriyorum;söylediklerimi yap seni o varlıklar ile konuşturayım...
Yoksa sen insanoglunun insanoglu disinda bilgi ve kavram sunan baska varliklar oldugunu soylemen bir sey degistirmiyor, cunku sen insanoglusun. Yani bunu diyen insanoglu disinda bir varlik degil.
google amcaya BÜLENT KISA VE SAKİ YAZ, o da sana KBLAN TRAGNA hakkında bilgi versin ve SAKİ kimmiş söylesin... eğer oradan ikna olmaz isen;tekrar söylüyorum seni o varlıklar ile tanıştırırım...

F

Fetâ

Ziyaretçi
Insanoglunun aciklamasina gore; bu da kavramsal bilgidir.

Neyi algilayamiyorsun ki! Daha once insanoglunun zamansal olarak kendi varliginda kavramsal bilgisini ortaya koydugunu soyledim.

Yani insanogluna gore dunyanin yasinin 4.7 milyar yil olmasi, ancak insanoglunun varliginda ortaya konmustur. Kisaca insanoglu oncesi ortada bir kavramsal bilgi yoktur. Insanoglu oncesi var olan her turlu fenomen; insanoglu algisina gore ve yine sadece insanoglu algisina yonelik ortaya konmustur.
"Eger insanoglunun her turlu ortaya koyumu sadece kavramsal bilgi olarak algilanirsa, degildir; algilanmazsa da algilamayan baska ne oldugunu aciklar."
Her olgu kendi bilgisini de içerir. O bilgiyle birlikte "var" olabilir ancak. Bilgi yoksa hiçbir şey(maddi) yoktur. Tabii o bilgiye matematik de dahildir. Hatta belki de, sadece matematiktir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
"Eger insanoglunun her turlu ortaya koyumu sadece kavramsal bilgi olarak algilanirsa, degildir; algilanmazsa da algilamayan baska ne oldugunu aciklar."
Her olgu kendi bilgisini de içerir. O bilgiyle birlikte "var" olabilir ancak. Bilgi yoksa hiçbir şey(maddi) yoktur. Tabii o bilgiye matematik de dahildir. Hatta belki de, sadece matematiktir.

Olgunun kendi bilgisi derken neyi kastettin. Sonucta olguyu da bilgiyi de ortaya koyan insanogludur. Yani fenomende olgu da bilgi de yoktur. Insanoglu onu gozlemleyerek ondan bilgi turetir ve bu bilgi fenomeni hic ilgilendirmez. Sadece insanoglu tarafli onun ozelliklerini tasiyan bir bilgidir.

Yani doganin kanunlari yoktur, sadece dogayi gozlemleyen insanoglu o kanunlari dogaya verir. Yoksa Doga, "Benim kanunlaim var" demez.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Bunca zamandır Qua felsefesi ve bu felsefenin düşünce fikrini anlatmaya çalışıyorsunuz..Ben kendi adıma sizi anlıyorum siz ise savunduğunuz bu fikrin bile dışındasınız,gerçekten bu Qua ile bile düşünseniz beni ve bizi anlardınız..Dünya bu forumdan ibaret değil..ve sizin ve bizim yazılarımızdan düşüncelerimizden ibaret değil..Gözlem almak istiyorsanız çıkın ve biraz yıldızları,hayvanları,bitkileri,yumuşakçaları ve şaşırtıcı derecede bu varlıkların savunma sistemlerini filan gözlemleyin ne olur..daha iki gün önce bir bukalemunu doğal ortamında elime aldım ve sevdim..benim ve sizin varlığınızdan habersiz olan bu muhteşem yaratığın nasıl anında renk değiştirerek kamufle olduğunu seyrettim..Bunun evrimle devrimle izahını yapamazsınız..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Olgunun kendi bilgisi derken neyi kastettin. Sonucta olguyu da bilgiyi de ortaya koyan insanogludur. Yani fenomende olgu da bilgi de yoktur. Insanoglu onu gozlemleyerek ondan bilgi turetir ve bu bilgi fenomeni hic ilgilendirmez. Sadece insanoglu tarafli onun ozelliklerini tasiyan bir bilgidir.

Yani doganin kanunlari yoktur, sadece dogayi gozlemleyen insanoglu o kanunlari dogaya verir. Yoksa Doga, "Benim kanunlaim var" demez.
Mesele zaten, insanoğlunun bilgisini aşan bir bilgi olup olmadığı... Sen ısrarla insanoğlunun bilgisini baz alıyorsun.
Doğa "benim kanunlarım var" der. İnsanoğlu ortalarda yokken de, aynı yükseklikten düşmeye başlayan farklı büyüklükteki iki taş(Birisi 1kg, birisi 1 ton), aynı anda yere düşüyordu. Neden ve nasıl/neye göre?
Dünya güneşin etrafında dönüyordu. Neden ve nasıl?
Madde dağılmıyor bir arada duruyordu. Neden ve nasıl?
Hayat meydana geldi. Neden ve nasıl?

Bilim sadece "nasıl" sorusuna cevap arıyor. "Neden?" in cevabını zaten veremiyecek. Ama "nasıl" ın cevabı (bilgi) zaten evren ile birlikte var oldu.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Mesele zaten, insanoğlunun bilgisini aşan bir bilgi olup olmadığı... Sen ısrarla insanoğlunun bilgisini baz alıyorsun.

Boyle bir gozlem yok. Ayrica bilimsel olarak su gelinen bilgi ve kavram duzeyinde de mantiksal olabilme olasiligi yok. Var diyen varsa, bu onun inancidir.

Doğa "benim kanunlarım var" der. İnsanoğlu ortalarda yokken de, aynı yükseklikten düşmeye başlayan farklı büyüklükteki iki taş(Birisi 1kg, birisi 1 ton), aynı anda yere düşüyordu. Neden ve nasıl/neye göre?

Bugunku insanogluna gore. Cunku burada bir fizikselolgu vardir ve bu gozlem verir, aksi gozlem verene kadar da bu olgu gecerlidir. Doganin bunu dedigini gostermek gerek.

Dünya güneşin etrafında dönüyordu. Neden ve nasıl?
Madde dağılmıyor bir arada duruyordu. Neden ve nasıl?
Hayat meydana geldi. Neden ve nasıl?

Butun bu sorulari insanoglu sorar ve de cevaplar, bu ne dunyayi, ne gunesi, ne de hayati baglamaz. Ilki astronomi bilimidir. Ikincisi fizik bilimidir Ucuncusu evrimdir.

Bilim sadece "nasıl" sorusuna cevap arıyor. "Neden?" in cevabını zaten veremiyecek. Ama "nasıl" ın cevabı (bilgi) zaten evren ile birlikte var oldu.

Niye veremesin? Tum sorular ve yanitlari inssanogluna aittir. Hangi bilgi bana bir tane insanogluna ait olmayan ve insanoglunun ortaya koymadigi bir bilgi soyle. Birincisi bunu soyleyen sen insanoglusun. Ikincisi senin verecegin her turlu cevap senin inancin olacak ve bilimsel olmayacaktir.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Niye veremesin? Tum sorular ve yanitlari inssanogluna aittir. Hangi bilgi bana bir tane insanogluna ait olmayan ve insanoglunun ortaya koymadigi bir bilgi soyle. Birincisi bunu soyleyen sen insanoglusun. Ikincisi senin verecegin her turlu cevap senin inancin olacak ve bilimsel olmayacaktir.

Hadi dön başa size kolay gelsin,döne döne başım döndü yahu..Biri demişti ki Konya'lıların en akıllısı döne döne ölmüş..Bizimde türkümüzü çalmasınlar..

Quanya türküsü..

F

Fetâ

Ziyaretçi
Boyle bir gozlem yok. Ayrica bilimsel olarak su gelinen bilgi ve kavram duzeyinde de mantiksal olabilme olasiligi yok. Var diyen varsa, bu onun inancidir.
Yahu biz neyi tartışıyoruz akşamdan beri o zaman? Gözlem yok da, gözleme dayanan bilgiler var. Aşağıda açıklanacak. İnancı karıştırıp da topu neden taca atıyorsun?

"Bugunku insanogluna gore. Cunku burada bir fizikselolgu vardir ve bu gozlem verir, aksi gozlem verene kadar da bu olgu gecerlidir. Doganin bunu dedigini gostermek gerek.
Doğa kanunlarını bugünkü insanoğlu bulmuştur ama, evren varolduğundan beri bu kanunların işlediğini de bulmuştur. Haydi buna da itiraz et. Doğa kanunlarını kabul ediyorsan bunu da kabul etmek zorundasın.

Butun bu sorulari insanoglu sorar ve de cevaplar, bu ne dunyayi, ne gunesi, ne de hayati baglamaz. Ilki astronomi bilimidir. Ikincisi fizik bilimidir Ucuncusu evrimdir.
Doğa kanunları, dünyayı da güneşi de, hayatı da bağlar. Nedeni üstte açıklandı.

Hayır efendim, gayet de bilimsel olacaktır. Doğa kanunları ile ilgili söylediklerim burada da geçerli. İnanç falan da yok işin içinde. Tamamen bilimsel.

Geçenlerde bir yerde yazmıştım bulamadım.Kısaca şuydu: Eğer bilgi olmasaydı, ne enerji ne de evren de olurdu. Her şey bilgisiyle birlikte vardır.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Yahu biz neyi tartışıyoruz akşamdan beri o zaman? Gözlem yok da, gözleme dayanan bilgiler var. Aşağıda açıklanacak. İnancı karıştırıp da topu neden taca atıyorsun?

Nedir o bilgiler, paylasir misin? Bilimsel temeli nedir?

Doğa kanunlarını bugünkü insanoğlu bulmuştur ama, evren varolduğundan beri bu kanunların işlediğini de bulmuştur. Haydi buna da itiraz et. Doğa kanunlarını kabul ediyorsan bunu da kabul etmek zorundasın.

Ortada bir zorunluluk yok. Olgular zaten evrensel-onaylidir ve gozlem verir. O yuzden kabulu/reddi ya datartismasi mantiksal degildir. Olgular doga kanunlari degildir, insanoglunun dogaya verdigi kanunlardir.

Doğa kanunları, dünyayı da güneşi de, hayatı da bağlar. Nedeni üstte açıklandı.

Niye baglasin ki! Sen onlar adina karar veriyorsun. Yani bagladigini soyleyen sensin. Kisaca olgular insanoglunun urunudur.

Hayır efendim, gayet de bilimsel olacaktır. Doğa kanunları ile ilgili söylediklerim burada da geçerli. İnanç falan da yok işin içinde. Tamamen bilimsel.

Geçenlerde bir yerde yazmıştım bulamadım.Kısaca şuydu: Eğer bilgi olmasaydı, ne enerji ne de evren de olurdu. Her şey bilgisiyle birlikte vardır.

Bilimselligi sadece insanogluna gore ve insanoglu icin. Bir seyin varligi, olmasi ve bilgisi farkli seylerdir.

Var fenomenin insanoglu beynindeki !? isaretidir. Olmak, o vari insanoglunun kavramsal oldurmasidir, bilgi ise kavram ile ortaya konandir. Heosi de insanoglunun turettigi turevdir.

Yani insanoglu fenomeni gozlemler bunu kavrami ile yapar vebilgiye donusturur.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Natüralizm' iki farklı felsefik görüşte incelenir:
Yöntemsel natüralizm (veya bilimsel natüralizm) ki bu epistemoloji üzerine yoğunlaşır: "Dünya üzerinde güvenilir bilgiyi edinmenin yöntemleri nelerdir?". Metafizik ve dini inançtan bağımsız, özellikle "bilgi" edinmenin pratik yöntemleriyle ilgili epistemolojik bir bakış açısıdır. Buna göre varsayımların doğal neden ve olaylara göre açıklanıp test edilmesi gerekir.[1] Gözlemlenebilir eylemlerin açıklamaları yalnızca doğal nedenlerle ilişkilendirildikleri sürece pratik ve faydalı olur . Yöntemsel natüralizm modern bilimin temel prensibidir. Bazı filozoflar bu düşünceyi daha da genişleterek yöntemsel natüralizmin felsefenin de temel prensibi olduğunu söylemişlerdir. Bu bakış açısına göre bilim ve felsefe bir bütündür. W.V. Quine, George Santayana ve diğer bazı filozoflar da bu düşünceyi desteklemişlerdir.

Metafizik natüralizm, (veya ontolojik natüralizm veya felsefik natüralizm) ontoloji üzerine yoğunlaşır: Bu bakış açısı daha çok varoluş ile alakalıdır: var olan nedir ve var olmayan nedir? Natüralizm "tabiat vardır ve bütün temel doğrular tabiatın doğrularıdır."[2] metafiziki pozisyonuna sahiptir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bunca zamandır Qua felsefesi ve bu felsefenin düşünce fikrini anlatmaya çalışıyorsunuz..Ben kendi adıma sizi anlıyorum siz ise savunduğunuz bu fikrin bile dışındasınız,gerçekten bu Qua ile bile düşünseniz beni ve bizi anlardınız..Dünya bu forumdan ibaret değil..ve sizin ve bizim yazılarımızdan düşüncelerimizden ibaret değil..Gözlem almak istiyorsanız çıkın ve biraz yıldızları,hayvanları,bitkileri,yumuşakçaları ve şaşırtıcı derecede bu varlıkların savunma sistemlerini filan gözlemleyin ne olur..daha iki gün önce bir bukalemunu doğal ortamında elime aldım ve sevdim..benim ve sizin varlığınızdan habersiz olan bu muhteşem yaratığın nasıl anında renk değiştirerek kamufle olduğunu seyrettim..Bunun evrimle devrimle izahını yapamazsınız..

Evet cunku qua felsefesi sadece sorunu ortaya koyuyor. Cozum bunun da disinda. Sizi anlamadigimi nerden cikardin? Hic sizin ne dusundugunuze mudahele ediyor muyum?

Sadece karsilikli dusunce paylasiyoruz. Zaten ben sizlerin quanin bir penceresinden baktiginizin bilincinde olaraktan tum resmi veriyorum ki, en azindan bu sorundan kendi pencerenizin sorununu algilar ve sorgularsiniz diye.

Benim neyi gozlemleyip, neyi gozlemlemedigimi bilemezsin ki! Evrim kendi algisi, builgisi, olgusunca yapiyor. Cunku bu degisim gozlem veriyor. Bu degisimin bukalemunda ne zaman ve neden ve de hangi ortamda oldugu neden gozlemlenmesin?

Ben gecenlerde balkonda, kucuk bir orumcegin nasil ve ne sekilde geometrik icerikli bir ag gordugunu izledim. Ondan sonra oturdu avini bekledi. Ertesi gun baktim ki bir sinek takilmis ve orumcegin gelip o sinegi nasil tasidigini gozlemledim.

Benim butun yasam ve iliskilerim gozlem zaten. Iste bu gozlemin sagligi zaten qua felsefesini ve serbest dusunceyi gerektiriyor.

Ayrica izahiniyapabildigim kadar yaparim, yapamadigim yerde illahi aklimi tatmin edecegim diye, metafizik bir dusunce uretmem.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
işte bu diyalog cinler ve insanlar arasında olan diyalogdur..ben ve siz gibi..benim insan olduğumu nereden çıkardınız..? bunu soruyorum size.?yoksa türkçeyi sadece insanların bildiğini mi sanıyorsunuz.?

Senin icin oyle olabilir. Cin metafizigin fizik otesi yaratiklarindan biridir ve belirli bir din ve mistik felsefenin urunudur. Bilimsel hic bir yani yoktur, sadece inanca baglidir.

Turkceyi bir papagan da bilebilir, ogretilirse. Ayrica dunya da su an itibari ile 200 den fazla ulke ve toplum var. Hindistan da sadece 70 ayri dil kullaniliyor. Bunca cesninin arasinda, insanoglunun bildigi dil sayisi bile sayili iken; metafizigin bir hayal urunu olan cinin turkce bilmesi, ancak onua inanan bir turkce bilen icindir. Cunku baska bir dil konusan inanirsa onun inandigi cini de ona o dili konusur.

Ayni Muhammed'e gelen arapca vahiy gibi. Neden ingilizce gelmedi, cunku Muhammed ingilizce bilmiyordu.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Senin icin oyle olabilir. Cin metafizigin fizik otesi yaratiklarindan biridir ve belirli bir din ve mistik felsefenin urunudur. Bilimsel hic bir yani yoktur, sadece inanca baglidir.

Turkceyi bir papagan da bilebilir, ogretilirse. Ayrica dunya da su an itibari ile 200 den fazla ulke ve toplum var. Hindistan da sadece 70 ayri dil kullaniliyor. Bunca cesninin arasinda, insanoglunun bildigi dil sayisi bile sayili iken; metafizigin bir hayal urunu olan cinin turkce bilmesi, ancak onua inanan bir turkce bilen icindir. Cunku baska bir dil konusan inanirsa onun inandigi cini de ona o dili konusur.

Ayni Muhammed'e gelen arapca vahiy gibi. Neden ingilizce gelmedi, cunku Muhammed ingilizce bilmiyordu.

ORTAYA BOŞ BOŞ SALLAYIP YAZILAN CEVAPLARI GÖRMEZDEN GELEREK SALLAMAYA DEVAM EDİYORSUN...

"CİN-DEMON-İBLİS" metafiziğin değil gerçeğin yaratıklarından birisidir...

eğer gerçekten dürüst bir insansan ve eğer gerçekten bilimselliğe bağlı olarak aydınlanmaya yönelik insanlara faydalı olmak amacı taşıyorsan; şu saatten sonra hala aklındakileri,hiç bir temeli olmayan sadece senin aklının ürünü olan şeyleri konuşmaktan vazgeç ve sana söylenenleri anlamaya çalış...

İNSAN...

ister inanç temelli olsun,ister evrim temelli olsun "fotosentez"e bağımlı ve 3 boyutlu frekans aralığında yaşamak için programlanmış bir canlıdır.
bu canlı,bu gün sahip olduğu bilgi birikimini senin dediğin yolla elde edip kabullerini buna göre oluşturduğu süreç içerisinde hep yanılmış ama "kadim" denilen içerisinde senin inanç ve metafizik bağlamında saydığın bilgiler ise zaman içerisinde hep doğrulanmış ve bunları kullananlar hiç yanılmamıştır...

bu gün adını büyüye veren kadim toplumun mor pelerinli rahipleri "MAGİ" lerin ortaya koyduğu ve ülkemizde yaşayan yezidiler ile suskunluk yemini etmiş süryanilerin elinde bulunan bilgiler senin bilim ve bilimselliğinin hayal bile edemediği bilgilerdir...

sen ve senin gibilerin gözlemleyemediği için kabul edemediği "cin" denilen 2 boyutlu sistemde ve bizimle ayni arz da yaşayan varlıklar ile iletişime geçebilenler harran ovasında bulunan pyramid yapılar ile mardin yöresinde bulunan kiliselerdeki "zaman olmayan mekan" ları ve nevşehir yöresindeki yeraltı şehirlerinin içeriğini öğrenebilmişlerdir.
bu öğrendikleri ile "NASA" uzay çalışmaların da kullandığı uzay mekiğinde erzak ve sağlık deposu olarak kullanılan alanları pyramid yapılar şeklinde dizayn etmiş,
yine bu bilgiler ile yıldız keşiflerinde yüzeysel arama değil nevşehir yöresindeki gibi yeraltı şehirleri kapsamında gözlemler yapmaya çalışmakta ve kiliselerdeki "zaman olmayan mekan" ları meydana getirmeye çalışmaktadır...

sen ve senin gibilerin metafizik varlıklar dediğiniz cin taifesi,bütün dinsel metinlerde mevcuttur,
"davetname" benzeri bir çok eserde iletişim yolları açıklanmış ve uygulandığında gerçek olduğu tespit edilmiştir...

o varlıklar veya bizim için,ya da o varlıklar ile bizim aramızdaki iletişim için "dil" e ihtiyaç yoktur,
çünkü iletişim "telapati" benzeri bir yolla enerji aktarımı ile yapılmaktadır...

"astral çıkış" ile ilgili gerçek deneyimi olanların hepsi bilir ki; astral çıkışın belirli seviyesinde önce bedensiz varlıklar ile karşılaşılır ve bu karşılaşma sırasında eğer insan astral çıkış eylemini profesyonelce yapar halde ise iletişim seninle iletişim kurmaktan daha kolaydır...

sonra; bu katın üzerinde ki boş alanı geçtiğinde yani;varlıkların bilinçli ve enerji tabanlı olarak sigara dumanı gibi salına salına dolaştığı alana geldiğinde ise "dil" yoktur...
(bu arada ısaac asimov ve benzerlerinin bilim kurgu romanları senin bilimselliğinden daha bilimsel haldedir,jules verne'nin aya seyahat-deniz altında 20 bin fersah romanları bile senin bilimselliğinden daha gerçektir...)

ancak bu yolculukta bir hakikat vardır,ayni dünyada ki gibi;doğru cevaplar doğru sorular ile gelir,doğru sorular ise doğru bilgiler ile oluşturulur...

doğru bilgiler ile donatılmamış bir insan,bu tür olayları metafizik-parapsikoloji kapsamında görerek düşünmeye değer bulmayan insan gece yaşadıklarını "rüya" zanneder,
ama bu konularda bilgisi olanlar dünyada yaşadığı hayatın aslında rüya olduğunun farkındalığını yaşar...

sen ve senin gibiler peygamber ingilizce bilmiyordu kuran ondan arapça geldi avunması ile avunurken arabinin miraç hadisesini açıkladığı isra suresi ile ilgili bilgilerinde bahsettiği ve peygamberin miraç hadisesini nasıl yaşadığı bilgilerini verdiği "gece yürüyenler" gerçeğini hayal bile edemezler...

sana en az elli sefer cesaretin varsa bizim boyutumuz haricinde mevcut varlıklarla iletişime geçmene ve gözlem yapmana yardım edebilirim dedim,
bizi izleyen bu kadar insan önünde yine iddia ediyorum;
-senin evrensel insan felsefen ve qua üzerine anlattıkların cin gerçeğinden daha gözleme uzaktır,
cin denilenler ile iletişime geçmek mümkün ve bunun için inanç denilen olguya ihtiyaç yok iken;senin gözlemden uzak evrensel insan felsefen metafizik kavramlardan daha fazla inanç ihtiyacı içindedir...
-eğer,gözlem istiyorsan ve gerçekten samimi isen sana öğreteceğim yol ile bir cuma ikindisinden başlayıp ikinci cuma vakti öncesine kadar sürede senin onlarla iletişime geçmene yardım edebilirim...

işte bu ilim ve deneyimlemedir,
işte bu hakikat yolundaki gerçektir,
işte bu bilim-bilişsellik ve bilimsellik uydurmasından daha fazla insana uygun olandır...

F

Fetâ

Ziyaretçi
Nedir o bilgiler, paylasir misin? Bilimsel temeli nedir?

Ortada bir zorunluluk yok. Olgular zaten evrensel-onaylidir ve gozlem verir. O yuzden kabulu/reddi ya datartismasi mantiksal degildir. Olgular doga kanunlari degildir, insanoglunun dogaya verdigi kanunlardir.

Niye baglasin ki! Sen onlar adina karar veriyorsun. Yani bagladigini soyleyen sensin. Kisaca olgular insanoglunun urunudur.

Bilimselligi sadece insanogluna gore ve insanoglu icin. Bir seyin varligi, olmasi ve bilgisi farkli seylerdir.

Var fenomenin insanoglu beynindeki !? isaretidir. Olmak, o vari insanoglunun kavramsal oldurmasidir, bilgi ise kavram ile ortaya konandir. Heosi de insanoglunun turettigi turevdir.

Yani insanoglu fenomeni gozlemler bunu kavrami ile yapar vebilgiye donusturur.
Anlamıyor musun, anlamak mı istemiyorsun? Ben olgudan değil, bilgiden söz ediyorum. Sen, bilimsel bilgiyi de mi kabul etmiyorsun Allahaşkına?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Anlamıyor musun, anlamak mı istemiyorsun? Ben olgudan değil, bilgiden söz ediyorum. Sen, bilimsel bilgiyi de mi kabul etmiyorsun Allahaşkına?

Bilimsel bilgi derken!?

Yalniz suclamadan yazis.

Anlamamis da olabilirim. Anlamak istemesem zaten sana yanit yazmam.

Yukardaki sorum senin bilimsel bilgiden neyin algilanmasini istedigin ya da ne demek istediginin sorusudur.

Bunu algilaymadan yanit yazamam.

F

Fetâ

Ziyaretçi
Bilimsel bilgi derken!?

Yalniz suclamadan yazis.

Anlamamis da olabilirim. Anlamak istemesem zaten sana yanit yazmam.

Yukardaki sorum senin bilimsel bilgiden neyin algilanmasini istedigin ya da ne demek istediginin sorusudur.

Bunu algilaymadan yanit yazamam.
Herkesin anladığı anlamda bilimsel bilgi neyse o. Sen istersen tekrar yaz da yanlış anlaşılma olmasın.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Herkesin anladığı anlamda bilimsel bilgi neyse o. Sen istersen tekrar yaz da yanlış anlaşılma olmasın.

Bilgi uc cesittir, sosyal, fiziksel ve matematiksel/mantiksal.

Icerik olarak bilimsel bilgi. Olgu olan gozlem veren en azindan bilimsel varsayim, teori iceren mesela big bang gibi. Algiya gore dogrulanmayan/yanlislanmayan. Gozlem ile anlislanabilir olan diyebiliriz.

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular