Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Yoktan Varoluş

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Eger bu algilansa insanoglu o zaman ne kendi eliyle kendi ustu bir guc yaratmaya ne de kendini algiladigi bir fenomene ozdes kilmaya gerek duymaz.

gerek duyar çünkü,sen ve senin gibiler kabul etmese de insanoğlu dışında,başta insan olmak üzere güçlü ve özdeş varlıklar mevcuttur...

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Iste bu insanoglunun hem kendinin hem de algiladigi hder seyin kendilik bilisselligidir.

bu,kendilik bilişselliği içerisinde acaba insanoğlu babası olan insanı tanıyormudur???
babasını tanımayanın kendilik bilişselliğinin olamayacağını tüm psikoloji ve psikiyatri babaları söylemektedir de...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bunun kime/neye göresi mi olur. Önümüzde bir olgu var. Bu olgu, bir bilgi ile mi oluşmuştur, yoksa, ortada bir bilgi olmadan mı?

Bilgi sadece insanogluna aittir. Dolayisi ile insanoglu ancak kendi varliginda bilgi ortaya koyabilir. Buradaki zamansal bilgi insanoglu oncesine gider.

Mesela dinazorlar devrinde insanoglu yoktu. Insanoglu kendi devrinde evrimsel bir bulus yapti ve adini dinazor koydu. Bunun zaman olarak tarihini degerlendirdi ve zamanin kendi varligindan onceki bir zamana ait oldugunu ortaya koydu.

Iste insanoglu kendi varliginda kendi bilgisiyle, herseyin zamansal yasini boyle ortaya koyar.

Bu bir yerde dunu/gecmisi zamansal ortaya koymaktir.

Mesela insanoglu madde kavramini M.O.4000 yilinda ortaya koymustur. Insanoglu 5000 yilinda var oldugu halde ve madde zamansal olarak insanoglu olmadan da oldugu halde, insanoglu maddeyi ancak M.O. 4000 yilinda ortaya koymustur.

Bu da maddenin yaini uce farklilastirir.

Big bang yasi-13.7 milyar

Insanoglu yasi-7 milyon

Ad yasi-6000 yil.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Bilgi sadece insanogluna aittir. Dolayisi ile insanoglu ancak kendi varliginda bilgi ortaya koyabilir. Buradaki zamansal bilgi insanoglu oncesine gider.

Bilgi sadece insanogluna aittir.

delilin nedir???
Dolayisi ile insanoglu ancak kendi varliginda bilgi ortaya koyabilir.
sen ve senin gibiler kabul edemese de,insanoğlu dışında babası olan insanın varlığı ve bilgisi vardır,belki bunlardan öğrendiği bilgi ile bazı şeyleri ortaya koymuştur,
olamaz dersen delil göstermen gerek...
Buradaki zamansal bilgi insanoglu oncesine gider.
insanoğlu öncesindeki zamansal bilgi kime aittir?kimseye ait değil diyorsan delilin nedir?

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Mesela dinazorlar devrinde insanoglu yoktu. Insanoglu kendi devrinde evrimsel bir bulus yapti ve adini dinazor koydu. Bunun zaman olarak tarihini degerlendirdi ve zamanin kendi varligindan onceki bir zamana ait oldugunu ortaya koydu.

o kadar dinsel metin ve mit aksini söylüyor,duvarlardaki resimler bile...
senin delilin nedir?

F

Fetâ

Ziyaretçi

Iste insanoglu kendi varliginda kendi bilgisiyle, herseyin zamansal yasini boyle ortaya koyar.

Bu bir yerde dunu/gecmisi zamansal ortaya koymaktir.

Mesela insanoglu madde kavramini M.O.4000 yilinda ortaya koymustur. Insanoglu 5000 yilinda var oldugu halde ve madde zamansal olarak insanoglu olmadan da oldugu halde, insanoglu maddeyi ancak M.O. 4000 yilinda ortaya koymustur.

Bu da maddenin yaini uce farklilastirir.

Big bang yasi-13.7 milyar

Insanoglu yasi-7 milyon

Ad yasi-6000 yil.
Yahu, insanoğlu ortalarda yokken meydana gelen olgular nasıl meydana geldi? Hatta dinazorlar da yokken, hatta hayat da yokken. Buna cevap ver.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
peki tüm bunca bilgi, varoluş insanlar için mi yoksa hayvanlar için mi var..dinazorlar neden yaşadı ki..fosil yakıt olmaları için değil herhalde..bunca yaratılış yada size göre algılanan bunca varlık niye..ne işe yarar.?

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi

eminmisin?
ayni frekansta yaşayan insanoğlu ile papağan ve kaplumbağanın zamansal yaşını kim ortaya koymuş???
köpek ile insanoğlunun ayni düzlemde ama farklı zamansal frekansta yaşıyor olmasının bilgiside insanoğluna mı ait?
yaw,bu insanoğlunun babası insan nerelerde bu arada???

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Yahu, insanoğlu ortalarda yokken meydana gelen olgular nasıl meydana geldi? Hatta dinazorlar da yokken, hatta hayat da yokken. Buna cevap ver.

Insanoglunun kendi varligindaki kavramsal bilgisi bunlari acikliyor.

Burada bilimsellik soz konusudur. Bilimsellik te gozleme ve olguya dayanir. Bilimsellik gozlem olarak fenomeni gozlemler ve gozlemini ortaya koyar fenomenin ne oldugunun tartismasini yapmaz. Bu tartisma metafizigin varliksal varlik otesi ideolojik/inancsal tartismasidir.

Insanoglu gozlemi, bulusu, teknigi ile fenomeni degerlendirir ve kavramsal bilgisini ortaya koyar. Bu da gozlem verirse olgudur, henuz vermezse varsayim ya da teoridir.

Eger gozlem olan olguyu gozlemi ile yanlislarsa kavramsal bilgi degisir ve yenilenir.

Yani bilimsellik, gozlemsel yanlislanabilirlik ve olgusal gecerlilik uzerinedir.

Iste bilimin bilimselligi bu temelde kesinlik ve suphe inanclarindan uzak olarak surekli suregelen surec temelinde degisime, gelisime ve yenilenime ugrar.

Buna en guzel ornek atomdur. Quantum oncesi ve atom parcaciklari oncesi, atom en kucuk bolunmez parca idi. Bugun onun da parcalarina ulasilmistir ve atom artik bolunmez en kucuk parca degildir.

Inanc ve ideolojiler ise, sabittir, mutlaktir, ilktir ve tektir. Aralarinda da inanilan taban olarak bunun tartismasini yaparlar ve bu tartisma indirgemeci ve deterministtir. Bunlarin hic birisinin gozlemi yoktur ve bilimsel degildir.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Inanc ve ideolojiler ise, sabittir, mutlaktir, ilktir ve tektir. Aralarinda da inanilan taban olarak bunun tartismasini yaparlar ve bu tartisma indirgemeci ve deterministtir. Bunlarin hic birisinin gozlemi yoktur ve bilimsel degildir.

bir tane ama bir tane örnek verir misin?
mümkünse inanç temelinde olsun...

F

Fetâ

Ziyaretçi
Insanoglunun kendi varligindaki kavramsal bilgisi bunlari acikliyor.

Burada bilimsellik soz konusudur. Bilimsellik te gozleme ve olguya dayanir. Bilimsellik gozlem olarak fenomeni gozlemler ve gozlemini ortaya koyar fenomenin ne oldugunun tartismasini yapmaz. Bu tartisma metafizigin varliksal varlik otesi ideolojik/inancsal tartismasidir.

Insanoglu gozlemi, bulusu, teknigi ile fenomeni degerlendirir ve kavramsal bilgisini ortaya koyar. Bu da gozlem verirse olgudur, henuz vermezse varsayim ya da teoridir.

Eger gozlem olan olguyu gozlemi ile yanlislarsa kavramsal bilgi degisir ve yenilenir.

Yani bilimsellik, gozlemsel yanlislanabilirlik ve olgusal gecerlilik uzerinedir.

Iste bilimin bilimselligi bu temelde kesinlik ve suphe inanclarindan uzak olarak surekli suregelen surec temelinde degisime, gelisime ve yenilenime ugrar.

Buna en guzel ornek atomdur. Quantum oncesi ve atom parcaciklari oncesi, atom en kucuk bolunmez parca idi. Bugun onun da parcalarina ulasilmistir ve atom artik bolunmez en kucuk parca degildir.

Ortada insan yok, bilimden, inançtan, bilimsellikten, gözlemden söz ediyorsun. İnsan yeryüzünde yokken meydana gelen olgular, "nasıl" ve "neye göre" meydana geldi?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Ortada insan yok, bilimden, inançtan, bilimsellikten, gözlemden söz ediyorsun. İnsan yeryüzünde yokken meydana gelen olgular, "nasıl" ve "neye göre" meydana geldi?

Insanoglunun aciklamasina gore; bu da kavramsal bilgidir.

Neyi algilayamiyorsun ki! Daha once insanoglunun zamansal olarak kendi varliginda kavramsal bilgisini ortaya koydugunu soyledim.

Yani insanogluna gore dunyanin yasinin 4.7 milyar yil olmasi, ancak insanoglunun varliginda ortaya konmustur. Kisaca insanoglu oncesi ortada bir kavramsal bilgi yoktur. Insanoglu oncesi var olan her turlu fenomen; insanoglu algisina gore ve yine sadece insanoglu algisina yonelik ortaya konmustur.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi

ortada insan yok ama onun oğlu var,
ortada insan yok ama onun oğlunun gözlemleri var...

ortada insan yok ama insanoğlunun açıklamalarına göre bu da kavramsal bir bilgi...

yahu fetâ sende bir garipsin: bu kadar açıklamadan sonra hala neyi anlayamıyorsun???

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
peki tüm bunca bilgi, varoluş insanlar için mi yoksa hayvanlar için mi var..dinazorlar neden yaşadı ki..fosil yakıt olmaları için değil herhalde..bunca yaratılış yada size göre algılanan bunca varlık niye..ne işe yarar.?

Insanoglu disindaki hic bir fenomende teleolojik bir icerik yoktur. Olsa bile bunu insanogluna iletecek ortak bir dialog yoktur.

Dinazorlarin varligi bir evrimsel surectir. Neden var oldugu da bu evrimsel surece goredir.

Bu soruyu soran dayanitlayan da insanogludur. Buradaki bilimsel aciklama gozlem ve olgudur, eger insanoglunun baska bir aciklamasi varsa bu da ideolojik ve inancsal ama gozlem vermeyen ve bilimsel olmayan aciklamadir.

Mesela dinazorlar evrimsel bir fenomen olarak ara formdur ve surungenlere ve de kuslara evrilmistir.

Kisaca dinazorlar olmasa idi, surungenler ve kuslarda olmazdi denebilir.

Yasam agaci hangi fenomenin hangi zamanda evrildigini gosterir.

Benim basliklarimdan bu cizimi ve grafigi bulabilirsin.

Insanoglu numenal yeti gelisimi olarak kendi algi ve bilgisini hayvana ogretebiliyor. Burada tek tarafli bir ogrenim vardir.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Bu soruyu soran dayanitlayan da insanogludur. Buradaki bilimsel aciklama gozlem ve olgudur, eger insanoglunun baska bir aciklamasi varsa bu da ideolojik ve inancsal ama gozlem vermeyen ve bilimsel olmayan aciklamadir.

bilimsel olmadığını siz söylüyorsunuz..bunu açıklamak evrimcilere tapulumu..siz gözlem almıyor olabilirsiniz ama ben alıyorum..ha bu arada pencereler kapalıydı ve rüzgar falan da esmiyordu..perdeyi oynatan benim isteğime cevaben oynatmıştı...görüşmeden..hatırladınız mı.?

Bu dünyada tek akıllı varlık biz değiliz ve sizin dilinize göre tek gözlem alan da biz değiliz..bu bana göre bir bilgi olabilir ama benim gibi milyonlarcası bu gözlemi alırken sizin alamamanıza üzülüyorum..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Insanoglu disindaki hic bir fenomende teleolojik bir icerik yoktur...

hoşgeldin...

Akıllı Tasarım / Teleolojik Evrim evrimin gayesel bir içerik taşıdığını iddia eden”evrimsel” bir yaklaşımdır.
Canlı genomlarında ki bilginin kökeninin ancak tasarımla açıklanabileceğini iddia eder.
İlk canlı organizmadaki temel tasarımın, tanık olduğumuz tüm canlılığı ortaya çıkaran kaynak kodu içerdiğine, evriminde bu kaynak kodu kullanarak ve onun çevresinde bir öğrenme süreci olarak belirli bir amaç doğrultusunda, genomun içerisinden, gene genomun çevre koşullarına uymasını sağlayacak şekilde gerekli verileri ürettiğini, seçtiğini, derlediğini iddia eder.
Doğal seçilim, mutasyon ve diğer evrimsel mekanizmaların kendilerininde aslında temel tasarımı şekillendiren süreç mekanizmasındaki parçalar olduğunu savunur...

demek ki ne imiş?
bu insanoğlunun ya bir babası yada bir yaratıcısı varmış...

yoksa bu evrimleşme sürecinin tesadüfen olması mümkün değilmiş...

akıllı tasarım-Teleolojik Evrim böyle söylüyor...

şimdi anladın mı neden evrensel insan zihniyeti "HİÇ-koskocaman bir hiç"...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
bilimsel olmadığını siz söylüyorsunuz..bunu açıklamak evrimcilere tapulumu..siz gözlem almıyor olabilirsiniz ama ben alıyorum..ha bu arada pencereler kapalıydı ve rüzgar falan da esmiyordu..perdeyi oynatan benim isteğime cevaben oynatmıştı...görüşmeden..hatırladınız mı.?

Bu dünyada tek akıllı varlık biz değiliz ve sizin dilinize göre tek gözlem alan da biz değiliz..bu bana göre bir bilgi olabilir ama benim gibi milyonlarcası bu gözlemi alırken sizin alamamanıza üzülüyorum..

Akil inanci temelinde kendini kendine dogrulamak icin boyle goryuntuler yaratabilir. Benim dedigim gozlem bir kisiye mahsus olan degil; herkesin gozlemidir.

Sen bu gozlemi ne/kim olarak aliyorsun, insanoglu olarak degil mi?

Eee nerde baska varlik ve onun gozlemi nerde?

Bunu bana ancak o varlik acikliyabilir, insanoglu degil.

Varsa boyle bir varlik ve sen dialog kurabiliyorsan, gelsin konusalim.

Yoksa sen insanoglunun insanoglu disinda bilgi ve kavram sunan baska varliklar oldugunu soylemen bir sey degistirmiyor, cunku sen insanoglusun. Yani bunu diyen insanoglu disinda bir varlik degil.

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
peki şu an bir insanla yazıştığından nasıl emin olabiliyorsun beni görmez iken ve benden bir gözlem almaz iken.?üç harfliler tehlikelidir ona göre :)

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
işte bu diyalog cinler ve insanlar arasında olan diyalogdur..ben ve siz gibi..benim insan olduğumu nereden çıkardınız..? bunu soruyorum size.?yoksa türkçeyi sadece insanların bildiğini mi sanıyorsunuz.?

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular