Yılın Fotoğrafları 2017

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Fotoğraf Kulübü kategorisinde Objectivity tarafından oluşturulan Yılın Fotoğrafları 2017 başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,095 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Fotoğraf Kulübü
Konu Başlığı Yılın Fotoğrafları 2017
Konbuyu başlatan Objectivity
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Anadolu Ajans'ın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları 2017" oylamasında Cumhurbaşkanımız oyunu, Kırıkkale Anadolu Ajansı muhabiri Zekeriya Karadavut'un çekmiş olduğu "Kostak" fotoğrafı için kullandı. Bu seçimin neden bu kadar önemli olduğunu kısaca özetlemeye çalışalım.
Kostak isimli sokak köpeği araba çarpması sonucu felç kalmış ve Mehmet Köksal bu köpeği yürütebilmek için pazar arabasından yürüteç yapmaya çalışmıştı. Bu durum basına yansıyınca da Ankara'da tedavi altına alınan Kostak için profesyonel bir yürüteç hazırlanmış ve bu an objektiflere "mutluluğun resmi" olarak yansımıştı.
Bilindiği üzere ülkemizde hayvan hakları 5199 sayılı kanun maddesi ile koruma altına alınmış olduğu halde, insanlarımız hayvan haklarını hiçe saymaya devam ediyor ve verilen yüksek para cezaları, hayvan hakları ihlallerinin önüne geçmiyor. İnsanları ağır cezalarla terbiye etmeye çalışmak yerine keşke her insan kendi iradesi ile çevreye, insanlığa, doğaya ve yasalara saygılı yaşayabilseydi. Gandhi'nin bu konuda çok önemli bir sözü vardır; "Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlarına nasıl davrandığıyla anlaşılabilir."

Yeni yılda 5199 sayılı kanunda bazı değişiklikler yapılmak sureti ile hayvan hakları ihlallerine hapis cezası getirilecek çünkü tüm psikiyatristlerin de ifade ettiği gibi "hayvana şiddet önlem alınmadığı takdirde bir gün mutlaka insana yönelecektir." Seri katillerin geçmişleri veya şiddet eğilimli kişilerin yaşamları incelendiği zaman çocukluk yaşlarından itibaren hayvanlara şiddet gösterdikleri ortaya çıkmıştır. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu konuda çok ciddi önlemler alınırken ülkemiz bu adımı atmakta biraz geç kalmış olsa da, yeni yılda gerekli yasanın çıkartılacak olması mutluluk vericidir. Bu konuya bir örnek vermek gerekirse 16 Temmuz 2017 tarihinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 21 kediyi öldüren Robert Roy Farmer, hakim tarafından 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Farmer'ın serbest kalmasının ardından 10 yıl boyunca kedi sahiplenmesi veya bakımını yapması da yasaklanmıştır. Hakim bu kararı verirken şunu çok iyi biliyordu ki; şidddetin her türlüsü önlenmedikçe insanlık için tehlike hiç bitmemektedir.
Şiddet nasıl önlenebilir diye düşündüğümüz zaman biliyoruz ki çocukluk yıllarında aileler tarafından önemsenmeyen ve görmezden gelinen şiddet olayları, bir gün mutlaka karşımıza çok daha kötü bir tablo olarak çıkıyor. Şiddetin önünü kesmek için öncelikle çocukları doğayı, hayvanı ve insanı sever bir birey olarak yetiştirmeliyiz. Doğayı ve hayvanı seven kişiler, insana zarar veremez.

2018 yılının tüm insanlık için "Şiddetsiz" bir yıl olmasını temenni ederim.







25446369_996358657181844_8520726657209161951_n.jpg
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylaması sonuçlandı!

AA'nın, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarından haber, yaşam ve spor kategorilerinde toplam 69 kareye yer verdiği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına 260 bin 231 kişi katıldı. Aralık ayı boyunca devam eden oylamada;
Haber kategorisinde Wisam Hashlamoun’un "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk",
Yaşam kategorisinde Cem Öksüz’ün "Türk Yıldızları İzmir’de",
Sporda ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye’nin sevinci" başlıklı fotoğrafları birinci oldu.


"Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" başlıklı fotoğrafta, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki protestolar sırasında 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu İsrail askerlerinin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürmesi görülüyor.

MEHMET%20AYDURAN%2Fhaber_birinci.jpg



"Türk Yıldızları İzmir’de" başlıklı fotoğrafta, Türk Yıldızları ekibinin, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamaları çerçevesinde yaptığı gösteri yer alıyor.

MEHMET%20AYDURAN%2Fyasam_birinci.jpg



"Türkiye’nin sevinci" başlıklı fotoğrafta ise Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final mücadelesinde Türkiye Ampute Milli Takımı’nın, İngiltere Ampute Milli Takımı'nı 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olması sonrası oyuncularımızın yaşadığı sevinç objektife yansıyor.

MEHMET%20AYDURAN%2Fspor_birinci.jpg


Kaynak:
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst