Vakıf Isaac Asimov

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünya Edebiyatı kategorisinde ihaveanidea tarafından oluşturulan Vakıf Isaac Asimov başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 587 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünya Edebiyatı
Konu Başlığı Vakıf Isaac Asimov
Konbuyu başlatan ihaveanidea
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ihaveanidea

ihaveanidea

Filozof
Yeni Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
848
Tepkime puanı
8
Puanları
18
Hugo Tüm Zamanların En İyi Serisi Ödülü

1941 yılında genç bir bilim insanı ve yazar olarak Isaac Asimov, Edward Gibbon’ın yazdığı Roma İmparatorluğu‘nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi’nden etkilenerek çağının çok ötesinde bir destan yazdı: Galaktik İmparatorluk’un çöküşü ve feodalizmin dönüşü, İkinci Galaktik İmparatorluk dönemindeki güvenli ortamdan geçmişe bakan bir bakış açısıyla anlatıldı. İşte bu süreç sonucunda “Tarih tahmin edilebilir mi?”, “Toplum nasıl yönetilmeli?” ya da “İmparatorluklar neden yükselir ve çöker?” gibi soruları sormaktan çekinmeyen destansı Vakıf Serisi ortaya çıktı.

Galaktik İmparatorluk’un altın çağıydı. Binlerce yıldır gezegenler bu kadim medeniyetçe yönetiliyordu. Ancak bir adam, imparatorluğun çökeceğini öngörme cüretini gösterdi: Psikotarih biliminin öncüsü Hari Seldon. Tahminlerine göre galaktik savaş kaçınılmazdı. Bu durumu olabildiğince ertelemek adına iki Vakıf kurdu; biri imparatorluğun sahip olduğu binlerce yıllık bilgiyi korumakla yükümlüydü, diğerinin ise ne yeri ne de amacı biliniyordu. İmparatorluk çökmeye başlayınca Galaktik Ansiklopedi üzerinde çalışan Birinci Vakıf sakinleri, Seldon’ın onlar için tahminlerinin de ötesinde bir rol biçtiğini anlayacaktı.
(Tanıtım bülteninden)



Öncelikle kitapla alakalı şunu söyleyebilirim ki okunmayacak bir kitap değil.

Uzay ile alakalı kitapları seven,diplomasiye ilgi duyan,ara ara da entrika arayan birisi için biçilmiş kaftan.

Beni ise pek sarmadı.Gerek yukarıdaki yazdığım özelliklerin hiçbirinden hoşlanmamam gerekse kitapta garip bir ağırlık olmasından dolayı okuyamadım ve bitiremedim.

Kitapta ayrıca kendine has bir dil ile yazılmış kelimeler var.Merak edip bazı kelimeleri internette arattığımda direk kitabın ismi çıkıyor.

Bazı kitaplar bunu yapıyor ara ara rastlıyorum da ne gereği var diye sorası geliyor insanın.



Olaylar kesit kesit.Ama tam anlamıyla kesit kesit.

Bir kısımda belli karakterlerin olayları anlatılırken belli bir yere varınca onlara bir virgül konuyor ve başka kişilerin başka olayları anlatılıyor.

Neden böyle bir şey yaptınız anlayamadım Sayın Isaac?

Bitirin meramınızı ya da birlikte yürütün tüm olayları.



Lakin kitap yer yer de şaşırtmıyor değil.Bir filmdeymiş gibi okuduğunuz cümlelerin önceden kurgulanmış olduğunu hissettirdiği zamanlar da oluyor.Bu da güzel bir artı,söylemeden geçmeyelim.



Kitabı beğenmedim değil.Okuyamadım.Eğer bu yazımı okuduktan sonra hala beklentileriniz yıkılmamışsa bu bir işarettir ve siz kitabı seveceksiniz demektir.Hemen alıp okuyun.



Okudukça büyüyelim.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst