Üniversitelerle İlgili Tasarı Kabul Edildi!

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde MeLekSy tarafından oluşturulan Üniversitelerle İlgili Tasarı Kabul Edildi! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 902 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Üniversitelerle İlgili Tasarı Kabul Edildi!
Konbuyu başlatan MeLekSy
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLekSy

MeLekSy

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Tem 2018
Mesajlar
296
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
~Paradise..
1866389-fcVUXr.jpg


Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı konusu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda , görüşüldü. Kabul edilen tasarıyla birlikte 20 üniversitenin kurulacağı açıklanırken, bazı üniversitelerin isimlerinin değişeceği de eklendi.
KANUN TASARISI KABUL EDİLDİ
TBMM Milli Eğitim Komisyonunda görüşülen tasarıya Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin de eklenmesi önerildi. Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı kanunu kabul edildi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilen, 20 yeni üniversite kurulmasını öngören ve bunlardan 4’ünün vakıf üniversitesi olacağını bildiren tasarıda , içinde İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölümleri yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak.

Bölünen üniversitelerle bazı üniversitelerin kurulması planlanıyor. Bu üniversiteler, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak planlanıyor. Gazi Üniversitesi’nde bölünmesi planlanan ve kurulacak yeni üniversiteye alınacak olan tıp, eczacılık, diş hekimliği gibi bölümlerin Gazi Üniversitesi’nde kalmasına karar verildi.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst