Türbanlılar Suudi Arabistana, Burası Türkiye

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde ufuk8307 tarafından oluşturulan Türbanlılar Suudi Arabistana, Burası Türkiye başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 27,471 kez görüntülenmiş, 187 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Türbanlılar Suudi Arabistana, Burası Türkiye
Konbuyu başlatan ufuk8307
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ufuk8307

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Tüm türbanlılara bir sorum var;başınızdaki bezleri Kuran dan referans alarak taktığınızı söylüyorsunuz.Kuran ın hangi ayeti kadınlara tesettüre girin demektedir? Hepinizin MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'le sorunu var.Acaba o yüce insan olmasa anne babanızın kim olduğu belli olurmuydu, ayaklarınıza giydiğiniz converse marka ayakkabılarla,sevgili bulma sitelerinde ve parklarda sevgililerinizle rahat rahat öpüşebilirmiydiniz? ey türbanlılar bu ülkeyi ATATÜRK kurdu.Beğenmeyenler yallah ıraka,irana,suudi arabistana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Turgut Saka

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2009
Mesajlar
498
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Yaş
40
ufuk size çok iyi şeyler söylenir de neyse.... allah akıl fikir versin !!!
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Martin Luther King bir sözünde;

"Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik, ancak kardeşçe yaşamayı unuttuk".. demiş. ne kadar da anlamlı...

Nedense bu tip düşüncelere sahip arkadaşlarımız hep Mustafa Kemal'e referans göstererek yazıyor. Acaba gerçekte öyle mi:) Kurtuluş savaşında mermi taşıyan başörtülü annelerimize siz Suudi Arabistana cepheye gidin demedi kimse. Nene hatun da Suudi falan değildi? Turbanını da nasıl takıyor dilersen google'den görsellerden bakabilirsin..

Siz bu tip bir kafa yapısında sokaklara çıkıp nasıl dolaşıyorsunuz çok merrak ediyorum, siz muhtar olsanız sanırım turbanlı vatandaşlara yardımcı olmayacaksanız ya da doktor olsanız ameliyat masasındaki turbanlı bayanı ameliyat etmeyeceksiniz?

Lütfen bu tip konuları tartışma boyutunda kurallara uygun bir şekilde açın, burası kişisel blog siteniz de değil ayrıca!
 

kaptanmiharbi

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
38
bakın şimdi Kuran dabir çok şeyi yannış anlayıp uyguladıkaları doğru bunlar kanıtlanabilirde. mesela şeriatte yani bilinenden bahsediyorum hırsızlık yapanın eli kolu kesilir değilmiii. ancak Kuran yapıcı bir dinin yani islamiyetin yasası bu daha kapsamlı bir mantalite iken sen kalkıp hırsızlık yapanın cezasını ona verilmiş olan organlardan çıkartırsan yapılan kusurun temeline inip çözmez isen sizler sayesinde sonuç böyle olur. adamın eli gider türbana gelince oda tamamen başka bişi yani baş örtüsü dersen okey Türk milleti ile bağdaşıyor ama türban emevilerin islamiyeti örselemesi ile start alan bir süreçten sonra rahibeleri taklit şekli olarak islemiyete yerleştirilmiştir senin bu gün ilahiyat mezunu bir çok arkadaş ve prof lar tarafından da açıklanan yalnız senin mantalitenin almadığı durum bu Yani İslamiyet i saptırmışalar sana tiyatro gibi yapıp sunmuşlar. ve sende bunu anlayamıyorsun helal olsun. durum mantığın ve gerçeğin içinde kayboluyor.ama varsın siz böle yapın önemli olan yinede insanlık. ama gerçeğide bilin. o arkadaşta seviye istiyo sanki düşen bi kriter varmış gibi... Allah akıl fikir versin evet yanında insanlık ve doğrulukta versin bi ainsanın içi bozuksa istersen sen ona çelik don giydir yine değişen bişi olmaz.
 

esin

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
3 Nis 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
ufuk: bu ülkede özgürlük var din, dil, ırk, özgürlüğü dileyen dilediği gibi giyinir düşünür.yoksa senin gibi zihniyeti olan bi insan nasıl yaşayabilirdi diymi ama.Atatürkü kullanarak polemik yaratmaya çalışma Atatürk'ü sen yeterince tanıyor olsaydın annesinin de baş örtülü olduğunu bilirdin ayrıca bu ülkeyi kurtaran nice baş örtülü ninelerimizzin ve onların yetiştirdiği çocukları olduğunu unutma.bana göre bir insanın zihniyeti o insanın sülüettine yansır.
 

ufuk8307

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Arkadaşlar demogoji yapmayalım.Zübeyde Hanım,Nene Hatun ve nice ''Saygıdeğer Hanım'ın'' başına giydikleri başörtüsüydü ki zaten o zamanlarda kadınlar böyleydi.Dikkatinizi çekiyorum başörtüsü diyorum -sıkma baş türban- değildi ve bu başörtülerini ''siyasi ideoloji'' ye hizmet etmek için TAKMIYORLARDI!!!!!! Şimdi benim anneannemde ''BAŞÖRTÜSÜ'' takıyor ama ''İdeolojik'' amaçla değil.Türban takan kızları gözlüyorumda; başlarında o bezler,fakat daracık strech kot pantolonlar ve tüm hatlarını ortaya çıkaran body leriyle mankenlere taş çıkartıyorlar.Bu ne perhiz,bu ne lahana turşusu!!!!!!!!!!!
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Zaten: " Faşistler/türbanlılar; İran'a/Arabistan'a komünistler de Moskova'ya gitsin." de bu memleketin asıl sahipleri Kemalistler sadece Türkiye'de kalsın(!) Az yediler biraz daha yesinler doymamışlardır.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Ufuk önce demagoji kelimesinin nasıl yazılacağını öğren, sonra demagojiden bahsedelim, demogojiden değil...

Al sana demagoji..
 

Che Guevera

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
mt,söyleyecek sözün yoksa eğer sana 'susmak erdemdir' sözünü hatırlatırım.Kolaya kaçıp 'ayrıntılar' üzerinden yorum yapma.Ufuk'un son sözlerine verecek mantıklı bir cevabın varsa söyle yoksa eğer...............
 

zuhat

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
49
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
2023
bos ıslerle ugrasmayı nekadar cok sevıyoruz. milyonlarca kişinin milyonlarca kez dıle getırdıgı dızelerı bıkmadan usanmadan yazmayı cok sevıyoruz. yok bas ortusu suymus yok turban buymus ....bır namus elden gıdıyor herkes acılp sacılıyor , bir bagnazlık gelıyor herkese bı haller oluyor ! kimseye bısey oldugu yok herkes ıstedıgı gibi yasasın başkalarının yasama sekllerını tarzlarını eleştırırken dıkkatlı olalım eger ortada bir sorun varsa cozulur cozulemıyorsa bu cozulmesını ıstenmedıgı ıcındır .....sızden ıstegım bosverın bunlarıda ısımıze bakalım yok eger yapacak bısey bulamıyorsanız devam edın yapmanızı ıstedıklerı seylerı yapmaya...( birden fazla kişiyle demokrasi olmaz ;demokrasi tek kişiliktir )
 

kaptanmiharbi

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
38
senin yazından şunu anlıyorum hani onların demokrasiyi savunması gibi bişi bu yani verilen eğitimle yetişen gelişen insanlar şu an sadece onların ekmeğini yağlamaktan başka bişi yapamazlar düşünebilen herkez bunu farkında ben onlardan değilim sonuna kadarda olmayacağım senin bırak değidin şey aslında bu görüntünün altındaki asıl olanşeyleri görmekten acizmiyiz ki asıl olanıı kabullenmesi bu kadar zor hayatta en kolay seçimler herzaman yanıışa götürür ve sen şu an bundan bahsediyorsun yaşadığımız dünya sistemi bunun için çalışıyor ve başarıyor emin olun bu konu çerez aslında ama tarihi iiyi araştırır sanız bu böle değildir türban başka bişi başörtüsü başka bişi bu arada bunları bi ayıklamak lazım.
 

ferLinn

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
22 Nis 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
117
bu ayrıma sebep olan yalnızca bizleriz! Başlık bile bunu net olarak açıklıyor: "Türbanlılar" yani "onlar".. inanın hiçbir önemi yok bedensel dünyadaki maddeci muslim kafasının.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
che, çift nick kullanmanın cezası siteden atılmaktır bunu öncelikle yazmış bulunayım...


Söyleyecek sözün olmamasından ziyade, birincisi alalede bir uslubla yazan arkadaşımız ortaya bir tez koymuyor ki, miting meydanı değil burası herkesin nara attığı..

Herkesin seviyesine inip, her mesaja cevap yazamıyoruz malesef. Ben bu ülkede yaşayan insanların bu tip ayrımcılığa hakkı olmadığını düşünüyorum. Zaten arkadaşımız ne zaman "benim büyükannemde başörtülüydü..." demeye başladıysa o an benim için tartışma bitmiştir. O zaman bu ülkede hiç bir cemaate üye olmadan turbanıyla okumaya çalışıp okuyamayan, okuma haklarını Avusturya'da tıp fakültelerinde tamamlayan onlarca bayanın hakkı ne olacak?

Şimdi siz turban bir siyasi simge diyeceksiniz. Bunu nasıl genelleyebiliyorsunuz? Belki sizin etrafınızda olmayabilir ama benim çok çok yakın arkadaşlarımın kız kardeşleri sırf bu sebeplerden okuyamadılar. Ya da yurdışında bitirip geldiler. Ama sizin bizim gibi sokaklarda hiç bişr siyasi amaca alet olmadan yaşamaya devam ediyorlar. Bu kadar acımasız bir düşünce faşistlikle eşittir benim gözümde..

Her başörtüsü/türban takanı bununla degerlendiremeyiz.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Sonra şunu da söyleyemeden geçemeyeceğim;

Türban siyasi simgenin amacı olmuş olsa dahi kimse onların okuma haklarını elinden alamaz, almamalı..

Bu ülkenin evladına kurşun sıkan namussuzların dağdan inip vatandaşlık alması, okuma hakkının olmasını eleştirelim burada.. Bozuk plak gibi dolanmış herkesin diline.. Converse giyiyormuş, daracık pantalon giyiyormuş. Buna kim karışabilir.. Her birey özgürdür, dilediğini giyer dilediği gibi yaşar..

Bizim gözümüzde türban takan bir kızın pub'de bira yudumlaması hoş durmayabilir ama sonuçta onun hayatı ben ne karışabilirim?

Etrafında türbanlı/başörtülü bir bayandan zarar gören? Yada memleketini/devletini sevmeyen bölmek isteyenini gören? Lütfen merak ediyorum?
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Bugun turbanlilari kovuyoruz, gecen sene kurtleri, gelecek bir kac senede lazlari kovariz, obur onumuzdeki seneler alevileri kovalim, obur obur seneler okumayanlari kovalim, ee kim kalacak Turkiye'de? Sen mi? Ayrica bu birilerini bir yerlere gonderme yetkisini sana kim veriyor? Turban en azindan senin kulturunde var. Mini etekliler siz avrupaya neden diyemiyor sunuz? Bu kadar kor cahil yaklasim olamaz. Turban her ne kadar siyasi bir simge olarak gorulsede annanelerimizin, ninelerimizin kullandigi birseydir.
 

Che Guevera

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
mt: '''Etrafında türbanlı/başörtülü bir bayandan zarar gören? Yada memleketini/devletini sevmeyen bölmek isteyenini gören? Lütfen merak ediyorum?''' örnek 1:Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı abdullah gül'ün eşi türban yüzünden Türkiye'yi avrupa insan hakları mahkemesine şikayet etmiştir örnek 2: Habertürk te fatih altaylı nın programına katılan bir takım türbanlı(aynen aktarıyorum) fatih altaylı:-siz ATATÜRK'ü sevmiyormusunuz? türbanlı: -başıma bişey gelmeyecekse EVET MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ü SEVMİYORUM!!!!!!! fatih altaylı: O olmasaydı Türkiye'den bahsedebilirmiydik? türbanlı: -elbette bahsederdik türbanlı:BEN TÜRKİYE'NİN BAŞINDA HUMEYNİ Yİ İSTİYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Örnekler çoğaltılabilir!!!!!!!!!!!!!!
 

kaptanmiharbi

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
38
mt sana bi olay anlatayımmı öncelikle şunu söyliyelim ben aslında bu yazıları sokaktaki vatandaş için deği onları buduruma iten insanları düşünerek yazıyorum. türbanlıdan zarar gören dersen çok en yakın ve en kısa süre önce annemin pazarda cüzdanını çaldılar senin o türbanlı kardeşlerin ben anneme sorguğumda hiç öle görünmediklerini söyledi türbanlıylarmış. sonra karakolda yaşlı 3 aylığı ile yaşayan bir teyze geldi biz şikayetçi olurken durumu bi polis ardaş detaylı bir şekilde anlattı teyze evde bigün teyzenin kapısını iki türbanlı genç kız çalmış teyzeye namaz vati geldiği için abdest alıp namaz kılacaklarını söylemişler teyzede insan ya hatta müslüman gelin kızım diye içeri almış biri namazını kılarken öbürü boş durmayıp kadını saatler önce aldığı 3 aylık maaşını çalmışlar alsana hak yemek alsana kılık alsana kıyafet görünüş yanıltma ee hadi onu geçtik yaşlı kadın tek ve başak parasıda yok napıcak şimdi sarıyerde yani sarıyer pazarında da durum şöyle mt türbanlı kadınlar yan kesicilik yapıyormuş ben esnafa ve pazarcı arkadaşlara sordum şimid olaylar böyle gelişiyor ken heee inanmazsan sarıyer şeker aktaş polis karakoluna bunu sorabilirsin demekki türbanlıdanda zarar hataa şekilciliktende zarar gelirmiş demi... tabi arkadaşa şu yöndede katılmıyorum Türkün yeri Türkiyedir. o ayrı bi durum...
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
türbanlı: -elbette bahsederdik türbanlı:BEN TÜRKİYE'NİN BAŞINDA HUMEYNİ Yİ İSTİYORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Örnekler çoğaltılabilir!!!!!!!!!!!!!!

Konusmada boyle bir cumle gecmemistir. Daha dikkatli izlemenizi isterim. Bu konu hakkinda detayli bilgiyi Ataturk'u Elestirmek basliginda bulabilirsiniz. Ayrica turban takan insanlari neden Ataturk'e karsi gostermek istiyorsunuz ki? Zaten boyle birseyi savunmaniz Ataturk'ude cok iyi bilmediginizi gostermektedir.
 

Che Guevera

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
mt: '' Türban siyasi simgenin amacı olmuş olsa dahi'' TARTIŞMA BİTMİŞTİR!!!!!! :) :) :) :)
 

kaptanmiharbi

Yeni üye
Yeni Üye
Katılım
24 Nis 2010
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
38
major ben şunu söliymmi bi inanın içi bozuksa isterse çelik donda giyse bu değişmez bu 1 bi dearkadaş diyorya türbalı kız ister bira içer ister perdeyi kaldırır kusura hangi mantık bu yaw şimdi didnin sana bunu getirdiğini söylüyorsun ama başka taraftan hatlar açık gergin pantolon falan yani zaten mevzu gözünün önünde yani ne anlatmak lazım bu konuda bide bi olay daha var dı geçen maslakta türbanlı kız ile arkadaşı erkek arkadaşı yani sokakta kalabalık bi sokakta duddak dudağa öpşürken gördüm bunu daha eskiden gördüğüm bi durum daha var o bundan daha da vahim yeniköy camii nin önünde miilet kalabalıktan safları dışarıda tutmaya başlamış hemen kenardada bii türbanlı kız ve erkek arkadaşı yapışmışlar vantuz misali neye uyuyor bu şimdi dinemii yazık bee
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sidebar Kapat/Aç
Üst