- Üniversite Bölümü
- Tarih Öğretmenliği
- Ünvan
- Dr.
Sevda Türküsev... yok böyle bir savaşçı
Eğer 10 yıl sıkıntı yaşamasaydım ve bu sırada varoluşa dair algıladıklarımdan dolayı farklı beklentilere girmeseydim, namazında niyazında biri olurdum, dolayısıyla benim ruh ikizimde dindar olur, kaderimde de ruh ikizimin olduğunu düşünüyorum, off ulan kim namaza geri başlayacak şimdi, yaşadıklarım üzerine o kadar zor geliyor ki bana.
biz nefsimizi bir adım daha öne çıkarabilmek için kavgalarımıza devam ederken ilahi plan boş durmuyor ve sevilenler yüceltiliyor, selam olsun güzel insan sana
#Batuhan Şimşek
googleden bakabilirsin ne anlama geldiğine.Nefs nedir yaw! a
aslında 15 yuzyıldan sonra kullanımı azalmış bilimin gelişmesi ile de yerini biyoloji,antropoloji,pskoloji,sosyoloji gibi bilim dallarının 'insana dair'' olgu veya teorilerine bırakması gereken bir kavram. o kadar geniş anlamlı ki hangi cümleye yazsan uyum sağlıyor. bu zaman kadar yaşamasının sebebi de halkın eğitimsizliği... bizim millet vaaz yoluyla bilgi(!) edinmeyi sevdiğinden. o vaazcılarda zaten 15 yuzyıl bilgisinin bile belkide zaten gerisinde olduğundan hala popüler işte bu kelime.. bir diğeride fıtrattırikisini aynı cümlede duyarsan hemen ordan uzaklaş
![]()
googleden bakabilirsin ne anlama geldiğine.
evet, İslamiyetin getirdiği bir kavram.anlamını biliyorum hatta bende kullanıyorumama dediğim gibi hocaların vaaz kelimesi..
Arkadaşıma dedim ki senin art niyetin olmadığını biliyorum, ülkenin insanların selametini de istediğini de biliyorum dedim, sen de benim için aynı şeyleri söylersin dedim, ama farklı siyasileri tercih ediyoruz, çünkü tabiatlarımız karakterlerimiz farklı dedim, dünya görüşümüzü de nerede ne yiyip yememeyi istediğimizi de bu tabiatımız belirliyor dedim, işte insanlığın bu büyük değişmeyecek kaderinden dolayı da kavgalarımız sürtüşmelerimiz birbirimizle hiç bitmeyecek dedim, bak tarihi bu hep böyle olmuştur, ama dedim ki gönüllerde büyüyen o bencilliğin en dibi olan başkasına karşı duyduğumuz sevgi duygusu bize bir birimize karşı bilediğimiz silahlarımızı bıraktırabilir dedim, Tanrı bize seveceğimiz gönlümüzü kendisine bağlayacağımız değerli onurlu insanlar liderler lutfetsin ve tatlı tabiatı ile en yılan olanımızı bile deliğinden çıkarıp barışa getirisin, vesselam. |