İşe yarıyor mu?Ağrı duyumunu nasıl ortadan kaldırabildiklerini merak ediyorum.
İşe yaradığına yönelik bilimsel makale filan var mı? Öylesine soruyorum.Herkes bilgi vermek için açmış.
Ben öğrenmek için açıyorum.
Self Hipnoz nasıl yapılır?
Ağrı duyumunu nasıl ortadan kaldırabildiklerini merak ediyorum.
Bazı kişilerde işe yarıyorki narkozsuz ameliyat oluyorlar.İşe yaradığına yönelik bilimsel makale filan var mı? Öylesine soruyorum.
Birkaç video izledim de, çok kolay hipnotize oluyorum.Bazı kişilerde işe yarıyorki narkozsuz ameliyat oluyorlar.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Youtube yaş sınır koyduğu için fıtık ameliyatı videosunu atamıyorum.
Birkaç video izledim de, çok kolay hipnotize oluyorum.
EMDR tedavisi ve hipnoz aynı şey midir?
Bilmiyorum ikisi hakkında da deneyimim yok.
İnternette anlatılan uygulamalar bende işe yaramıyor.
Bunları denedim stresimi azalttı.
Ben hipnozu ağrı duyumunu nasıl kaldırdıklarını öğrenmek için sordum.Hipnozun faydaları şu konularda etkilidir. Sigarayı bırakmak. kilo dengesini korumak, kilo vermek, stres kontrolü, konuşma becerilerini geliştirmek, utangaçlığı yenmek, fobileri yenmek, büyük acıların hafifletilmesi, tıbbi operasyonların yapılması, özgüven artışı, endişe, kaygı ve utangaçlığı azaltmak, fobileri yenmek, öğrenme kapasitesini artırmak, tıpta ameliyatlarda, ağrıların azaltılmasında ve alerjik bazı rahatsızlıkların tedavisinde.
EMDR terapisi de bir çeşit hipnoz, attığım iletiyi birşey kanıtlamak için atmadım. Yani 5-10 dakikalık youtube videoları bile stresi etkiliyorsa saydığın etkilerin olması mümkün gibi gözüküyor.Ben hipnozu ağrı duyumunu nasıl kaldırdıklarını öğrenmek için sordum.
Stres için sormadım.
Stres ile neyi kastettiğinde belirsiz.
Bu videoları dinlemeden önce ve sonra Tansiyon, dakikada nabız sayısı, dakikadaki solunum sayısı, şeker seviyesi,oksijen seviyesi,EEG vb değerleri ölçtün mü?
Stres ne?EMDR terapisi de bir çeşit hipnoz, attığım iletiyi birşey kanıtlamak için atmadım. Yani 5-10 dakikalık youtube videoları bile stresi etkiliyorsa saydığın etkilerin olması mümkün gibi gözüküyor.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama; internette, EMDR terapisi yapanların ilk seanstan sonra mide bulantısı, baş dönmesi gibi şeyler yaşadığı yazıyordu. Benim de stresimi direk aldığı için yorum yapma isteği duydum.
Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (Eye movement desensitization and reprocessing, kısaca EMDR), psikoterapistZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.'nun geliştirdiği,Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.'de 1987 yılında yaratılan travma arkası tedavi yöntemidir. Psikotravmatoloji dalına bağlı bir ruhsal tedavi yöntemi olmaktadır.
Sahte bilim
Terapinin şüphecileri,Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.olduğunu savundu , çünkü alttaki teoriZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.. Ayrıca, tedavinin sonuçları spesifik değildir, özellikle de göz hareketi bileşeni sonuçlarla ilgisizse. Geriye kalan, geniş çapta terapötik bir etkileşim ve aldatıcı bir pazarlamadır.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Yale nöroloğu ve şüpheciZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.göre:
[T], bu tedavilerin yanlış özgüllüğü büyük bir klinik dikkat dağınıklığıdır. Zaman ve çaba, gerçekten işe yarayan etkileşimin bileşenlerine odaklanmak yerine, bu yöntemlerin incelenmesinde, mükemmellaştırılmasında ve kullanılmasında klinik olarak boşa harcanır.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Wiki deki sayfaların çoğu eksik ve yanlış diyorlar. Bence oradan bilimsel konular öğrenilmez.ingilizce sayfada EMDR için sahte(sözde) bilim diyor.
Taş Devri Diyeti - Ahmet Aydın
Gaps Bağırsak Ve Psikoloji Sendromu İçin Doğal Tedavi Yöntemi
Karatay Diyeti - Canan Karatay
Birim - Deniz Şimşek
Son alıntıda yazdığım kitapla otizm den kurtulmuş bir sürü çocuk var. Onlarında hikayeleri kitapta yazıyor. Son iki alıntıda attığım kitaplar dışındakileri zaten biliyorsun, almak istersen son iki kitaba öncelik ver.Otizm Olarak Bilinen Belirtilerden Kurtulmak
Otizmden kurtulan otistik değildir.Wiki deki sayfaların çoğu eksik ve yanlış diyorlar. Bence oradan bilimsel konular öğrenilmez.
EMDR tıpkı bağırsak mikrobiyatası tedavileri gibi görünüyor. Yani gözardı edilmiş.
Sağlığın için kitap tavsiyesi vereyim. (Daha önce çok yazdık ama bir daha yazayım.)
Son alıntıda yazdığım kitapla otizm den kurtulmuş bir sürü çocuk var. Onlarında hikayeleri kitapta yazıyor. Son iki alıntıda attığım kitaplar dışındakileri zaten biliyorsun, almak istersen son iki kitaba öncelik ver.
Aşağıda yazdığımı okumadın mı? Alıntılar gözükmüyor sanırım.Otizmden kurtulan otistik değildir.
Konu otizm değil.
EMDR neresi eksik anlatılmış?
Eye Movement Desensitization and Reprocessing
Bu kelimeler içinde o yazdığın diyetler nerede?
Otizm nerede?
Neyse bıktım senin her konuyu otizme çekmenden.![]()
EMDR tıpkı bağırsak mikrobiyatası tedavileri gibi görünüyor. Yani gözardı edilmiş.
O konuyu çözersen bütün tıp sisteminin ve psikiyatrinin ne olduğunu çözersin. En basitinden taş devri diyeti kitabını okuyanlar bile tıp sisteminin yalanlarını çözüyor.Neyse bıktım senin her konuyu otizme çekmenden.![]()
Science-Based Medicine adında bir site kaynak olarak verilmiş. Bu sitedeki yazarlardan birisi en son pes edip diyetlerin işe yaradığını kabul etmişti.EMDR neresi eksik anlatılmış?
Ağrı duyumunu nasıl ortadan kaldırabildiklerini merak ediyorum.
Emile Coue’den “Eğer sırtınız acıyorsa, bu, dünyada desteklenmediğinizi düşündüğünüz anlamına geliyor” dedi. Tedavi için de şu düşünceyi önerdi: “Biliyorum ki yaşam her zaman beni destekler!” Bu sayede birçok kişinin sırt ağrıları kayboldu.
Self Hipnoz nasıl yapılır?
İşe yaradığına yönelik bilimsel makale filan var mı? Öylesine soruyorum.
Yaşamın/dünyanın seni desteklediğini söyle.. Belki de dünya ağır değil yani yaşam ağırlık değil ve zor değil türküsü ama şöyle düşünelim. Ağrı. Kaslar yorulunca ağrır ve kedini tamir etmeye çalışır.. Bir güç sporcusuysan bunu coşku olarak alırdın..
Babası buymuş Bugün Sekarak tan öğrendik
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Sanırım/bence ona inanmakta gerekiyor, iknaya inanca dönük telkin ya da tuhaf iyimserlik vb koşullanma eşlik etmeli.
Bişeysel bi şey. Bi şeyler var..