Sağ doğal sol suni bir yapımıdır?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde ozgurlukveadam tarafından oluşturulan Sağ doğal sol suni bir yapımıdır? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 697 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı Sağ doğal sol suni bir yapımıdır?
Konbuyu başlatan ozgurlukveadam
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ÜstünKişi

ozgurlukveadam

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
31 Mar 2018
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Efendim dunyanın sartları pek sosyalizme uygun değil çünkü hepimize yetecek pasta yok bazılarımız doğustan güçlü ve gücünü paylaşmıyor yani onlar zengin,güçlü,oysa sol pasif ezilen ezen olduğu için ezilen yani sol sonuçmudur sağ dunyanın düzenimidir?

Fasizm bile insanın beyninden gelen doğal bir tutumdur aksını ıddıa etmek doğa sartlarına karşı gelmek demektir..tabii doganın her emrettiği yapılmaz o zaman hata yaparız...neyse...
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Siyasi ideolojilere karşı olduğumu söylediğimde "Bir gruba ait olmalısın, olmaz öyle şey." diyorlar, fakat ben insanlık ve ülkem için en iyi olanı istiyorum ve biliyorum ki yaşanan bu çekişmelerle asla mümkün olmayacak.
Düzen taraftarıyım, fakat bu saydıklarınız otoriter bir düzen yaratıyor ve beraberinde de kaçınılmaz bir kaos...
 
Son düzenleme:

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
İki düzen de büyük kitlelerin daha kolay yönetilmesini sağlamak ve bunu meşrulaştırıp yönetilenlere bu yönetim şeklinin en doğrusu olduğunu benimsetmek için üretilmiş yapay kurallar bütünüdür. Belirli bir derecelendirmeye göre dünyada iki tür insan vardır: akıllılar ve aptallar. Akıllılar, akıllı oldukları için ya çok zengin ya da fakir olurlar. Zengin olurlarsa gücü ellerinde bulundururlar ve zenginliklerini daim etmek için aptal fakirleri kullanırlar. Akıllı fakirler ise büyük işlerle uğraşmak istemedikleri için fakirdirler, akıllı zenginlerin oyunlarına gelmezler ancak onlar da oyunun küçük bir parçasıdır. Aptallar ise fakirdir veya tesadüfen kazandığı parasını sadece kendi zevklerini tatmin etmek için kullanır. Benim görüşümde sağ, sol, kitleleri etkileyen bilimum siyasi akım, hepsi akıllı zenginler tarafından fakirleri kullanmak için geliştirilmiştir. Bir insan bu siyasi oluşumlara gönülden başlıysa ya çıkar peşindedir ya da iyi niyetli bir aptaldır.
Asıl soruya cevap verecek olursak; ikisi de belirli içgüdüleri kullandığı için doğal, ama sonradan insanlar tarafından çıkarıldığı için suni bir yapıdır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst