Olumlu Olmak

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Nedir? kategorisinde ulasu61 tarafından oluşturulan Olumlu Olmak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,127 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Nedir?
Konu Başlığı Olumlu Olmak
Konbuyu başlatan ulasu61
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Ümit Zafer Bağcı

ulasu61

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
17 Tem 2012
Mesajlar
18
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
’ın sevgili kulları olmalarına rağmen Nebi ve Rasullerin hayatlarının çok büyük zorluklarla, sıkıntılarla, meşakkatlerle geçtiği bir gerçektir.
Açın bakın tarıhine veya nebi menkıbelerine bu dediğimi görmeniz mümküdür.
Bir olay, bir algılayanı çok üzer ve o an belki o idrake cehennem hayatı yaşatabilir. Ancak aynı olay, başka bir algılayanı, yani kendini bulmuş yakıyne ermiş birini hiç etkilememez. Çünkü onda ki durum mudil isminden Hadi ismine dönüşmüştür.
Hatta o kadar ki olayların derununa indiği için, yeni başlangıçlara vesile dahi olabilir. Bu nedenle evliyanın çoğu rabbinden bela ister. Sebebi de yukarda belirttiğim husus oluyor.
John Milton’un deyimiyle, “Kör olmak bir şey değildir. Izdıraplara sebep olan şey, körlüğe dayanamamaktır.”
Ama hemen belirtelim ki, bu görüşleri savunurken, vurdum duymaz olmayı değil, olumlu olmayı vurgulamaya çalışıyoruz. Ve olumlu olmak, bir zihinsel bir eğitim olup, dünyayı ve hatta ötesini insan için güzelleştirir.
Çünkü zaten veri tabanı terbiyesi, dünyayı güzelleştirme işlemini, dünyanın ötesini düzenleyerek yapmakta yani efal alemini, mana aleminden açığa çıkarak düzenlemektedir.
İşte bu kadar güçlü sonuçlar yaratabilen bir sistemin, yani düşünce terbiyesinin temelde dayandığı gerçek, aslında maddi değil, bir şuur yansıttığı ve evrenimizde yaşadığımız gerçeğidir.
Bu konuda James Lane Allen şunları söylemiştir: “Bir insan eşyaya ve başka insanlara karşı duygularını değiştirecek olursa, onlar da ona karşı duydukları ilgiyi değiştirmiş olurlar. Bir kişinin eski düşüncelerini bırakıp yepyeni düşünceler edindiğini kabul edersek, hayatının maddi şartlarının kökünden değişmiş olduğunu görürüz. Kaderimize şekil veren kudret dışta değil, bizim içimizdedir. Bizim benliğimizden ibarettir. İnsanın başarabildiği her şey, onun düşüncelerinin sonucudur. İnsan düşüncelerini yükseltmek suretiyle kendini yükseltir. Bunu yapamayan, düşüncelerini yükseltmekten kaçınan kimse de, sefil, perişan ve zayıf kalır.”
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Bir masanın ayağı olmak da iyi
En azından sen taşıyorsun koca masayı.
Gözyaşının son damlası olmak da iyi
En azından sen karşılıyorsun gülmeyi.
Bir kapının tokmağı olmak da iyi
Sen açtırıyorsun koca kapıyı.
Bir çocuğun pamuk şekeri olmak da iyi
Seninle buluyor çocuk hayatın tatlı yönlerini

Hayata daima pozitif yönden bakan insan kaybetmez...

Pozitif bakış, geçmişin negatifliğini sildiği gibi hayata artılar kazandırmanızı sağlar. Acaba masanın ayağı dile gelseydi, halinden şikâyet eder miydi? Yoksa koca masayı ben taşıyorum deyip hayata pozitif yönden mi bakardı? Zaten masayı kendinden üstün görüp negatif düşüncelere kapılsaydı, o masa ayakta duramazdı. Masa devrileceği için, masanın ayağı da hayatına son vermiş olacaktı. Çünkü artık yaşayacak nedeni kalmayacaktı. Çünkü o masayı ayakta tutmak için yaşıyordu. İnsanlar da böyledir. Koca bir şirket de müdür olmak da var, o şirketin temizlik işlerini yapmak da. Eğer o temizlik işlerini yapan insan, yaptığı bu işe pozitif yönden bakmazsa işinden kovulur ve evine ekmek götüremez. Herkes hayatın negatif yönüne takılsaydı o şirkete temizlik elemanı gelmez ve şirket mikroptan iflas ederdi. Müdür şirketi hem yönetip hem de temizlik işlerini yapamayacağı için o şirketin ayakta durmasını sağlayan bir kişi de oranın temizlik işçisidir.

Bir eşek sahibinin yükünü taşımak zorunda mı? Sahibi yükü yüklediği anda eşek yere yatıp hiç kalkmayabilirdi. Belki de Allah eşeğe bakıp da örnek almamız için yarattı eşeği. O hayvan koca yükü taşıyıp otu hak ediyorsa, biz de hayatın yükünü sırtlayıp pozitif bakışla zirveye yükselebiliriz.

Öğrencilerin şüphesiz en büyük çilesi ders çalışmaktır. Ama bir öğrenci oturup ders çalışmanın ona katacaklarını düşünürse, ders çalışmanın pozitif etkilerini düşünürse, bir yıllık emeğin bir ömür demek olduğunu düşünürse o öğrenciye ders çalışmak çok zevkli gelecektir. Çünkü ders çalışmanın bir zorunluluk değil, başarıya ulaşmak için küçük bir parkur olduğunun farkına varacaktır. Bu da sadece pozitif düşünceyle gerçekleşebilmektedir.

Bu yazıda anlatmak istediğim: Hayatta hangi durumda olursak olalım, pozitif düşünmeye çalışmalı, hayatın hep güzel yönlerini düşünmeliyiz. Hayatın zorlu yönlerini unutup, hep iyi yönlerine bakın demiyorum, hayatın bütün yönlerini pozitif bakış açısıyla değerlendirin.

Pozitif bakış açısı hem ruhsal hem de fiziksel açıdan rahatlattığı gibi hayatı daha yaşanabilir bir hale sokmaktadır.

Ümit Zafer Bağcı
 

Curly

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Çok iyimiş bu fikri sınav için çalabilir miyim ? :)
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Bu yazı bana ait. Her türlü alabilirsin ama altında ismim olduğu koşulda, çünkü internet üzerinden paylaştığım için benim olduğu kayıt altında :)

Sınav okulda yazılı türü mü?
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Hımmm benim için aslında sorun değil ama öğretmen fark ederse ne yaparsın bilmem. Eğer ismimi yazmanı kabul ederse yani öğretmenide kandırmamış oluruz, o zaman kullanabilirsin.
 

Curly

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
O zaman bir anlamı kalmaz ki :)
 

Ümit Zafer Bağcı

Üye
Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2012
Mesajlar
233
Tepkime puanı
0
Puanları
16
:( Bilemiycem değerli kardeşim. İnternette birçok yerde var bu yazım eğer sadece burda paylaşsaydım sana hedi ederdim yine ederim ama öğretmenin fark etme olasılığı yüksek. Ve öğretmeni kandırmış sayılırız bu da bana ters düşer :(
 

Curly

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2012
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Anladım,yinede teşekkürler.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst