Okuma Takıntısı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Psikoloji kategorisinde Epilogue tarafından oluşturulan Okuma Takıntısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,209 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Psikoloji
Konu Başlığı Okuma Takıntısı
Konbuyu başlatan Epilogue
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Feylesof TeCe

Epilogue

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
279
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Okuma takıntılılar, gördükleri bütün yazıları okumaya çalışırlar; sokaktaki tabelaları, televizyondaki, elbiselerdeki yazıları, araba plakalarını vb. okurlar. Kimi bir yazıyı değişik şekillerde, kimi de aynı yazıyı farklı ses tonlarıyla okur; bir kelimeyi önce hecelerine bölerek okur, sonra kelimenin harflerini tek tek okur ya da bir yazıyı birden fazla okur ve her okuyuşta değişik ton ve yüksekliklerde okur.
Gördüğü her yazıyı tersten okuyanlar olduğu gibi, okuduğu kelimelerdeki harflerle yeni kelimeler türetenlere de rastlanır. Araba plakalarında, telefon numaralarında ve dijital saatlerdeki sayılarda simetrilik veya ardışık, çift ardışık ve tek ardışık sayıları buluncaya kadar ararlar. Örneğin, plakasında 1234, 357, 321 vb. sayıları olan bir araba görmeyinceye kadar gördüğü her arabanın plakasına bakar, saat 12.21, 12.34, 11.11 vb. oluncaya kadar gözünü saatten ayırtmaz.


Dr. Çetin Özbey
 
M

monaliza

Ziyaretçi
Nasıl takıntıymış bu böyle? Allah sahibine sabır versin yani. Okuma takıntım var sanırdım. Hiç yokmuş meğer. Gazetede hemen hemen her şeyi okurum,TV de bir şey izlerken,alt yazıları okurum,yolda giderken tabelaları okurum,cadde ve sokak isimlerini de örneğin. Ama takıntılı değilmişim ,sevindim.

Teşekkürler, bilgilendirme için.
 

theoden_king

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2010
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Bende bir dönem mevcut olan bir durumdu bu okuma takıntısı.Neredeyse evimden işime işimden evime ve gün içersinde vs fena kapıldığım bazen aklımı oynatacak dereceye getiren bir takıntıydı.Hiç yok diyemem şimdi ama etkilerini halen taşıyorum.Sıkıntı veriyor haliyle herşeyin fazlası insana.PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.
 

vitriol

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
5 May 2010
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
alışkanlıklar ve takıntılar hastalık değildir, tercihtir.
 

cogito

Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
198
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Tercih değildir çünkü zorlanımlı bir şekilde yapılırlar.
 

Feylesof TeCe

Filozof
Yeni Üye
Katılım
31 Ara 2010
Mesajlar
926
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
29
Tercih değildir çünkü zorlanımlı bir şekilde yapılırlar.

Hayır, bu bir iddiadır. Tercihini kamufle etmek için takıntı olduğunu, zorlanarak yaptığını iddia ediyordur ya da gerçekten de takıntıdır. Tek doğru olan tek doğrunun olmamasıdır.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst