Eski bir yazı ama kendimce bir şeyler yazayım istedim. Umarım Elly arkadaşım kafasındaki sorunları çözmüştür.Ben geçen senenin nisan aylarında ateistlerin
sayfasına girmiştlm iyi niyetle.müslümandım.ama
kuranın mealini okumamıştım.yorumları vs
gördüm.kendimce aileden bildigmle bişeyler
yazdım.ama onların söyledikleri beni etkilemiş.ben kabullendim sanırım şimdi tam hatırlamıyorum.sinir*
lenip sayfadan çıktım.2 3 ay aynen hayatım devam
etti.sonra o boşluk tereddüt yüzüme çarptı.ağır
depresyona yakalandım.hayatım alt üst oldu.5 aydır
ağır depresyondayım eve kapattım kendimi.bu sene
2.defa üniye hazırlancaktım olmadı.şuan inançsız ağır depresyondayım.kendi kültürüme dineme çevreme
yabancılaştım.bir yaşayan et parçasına döndüm. 5 ay
boyunca bütün gün bu konu aklımda.ve hergün
elimde telefonla nete girip inançla ilgili bişeyler
yazdım.yorumları falan okudum daha da dibe
saplandım.sorgulama bile yapamıyorum kendim.elim kolum bağlı bir kapana kısılmış gibiyim.tek istedigim
inancımı tekrar bulmak ve depresyonu aşmak
istiyorum.yoksa sonumdan korkuyorum.ilaç
içiyorum sadece.onu da bıraktım bi faydası yok.Kafam karma karışık.çok bulanık.ne ateistim ne deistim ne müslümanım.
Bu kafayla napayım.Tavsiyeleriniz önerileriniz benim için önemli.
Yine de bikaç şeyden bahsetmek istiyorum. Günümüzde özellikle 30 yaş altı gençler inanç, bilim, metafizik gibi kavramların konusu olan düşünceleri internetten öğrenmeye çalışıyorlar. Bu da çağımızın hastalığı olan kapitalizmin tuzağına düşmelerine sebep oluyor. Kapitalizm hakim olduğu bütün coğrafyalarda bütün iletişim araçlarını kullanarak insanları özellikle taze beyinleri türlü bozunmuş bilgilerle doldurur ve gelecekte kendisine köle olacak bu beyinleri kullanmak üzere yetiştirir. Bugün psikolojik hastalık denen biçok konu aslında kapitalizmin ilaç satışları için yarattığı balonlardır. İnançla ilgili kısımda da buna benzer şeyler mevcuttur. Özellikle ateizm sayfaları, forumlarında gerçek ateizmle ilgisi olmayan boş çöp bilgi yada bozunmuş bilgi sürekli dolaşır durur. Sadece gösteriş ve özenti halleri sonucu gençler aslında ne olduğunu bilmeden laf olsun diye "ateistim, deistim, budistim" gibi sözlerle bol bol baloncuklar yayarlar. Müslüman kimlikli dinciler de bunun gibi bu cehalet dolu özenti ateist, deistlere küfürler savurarak kendilerini yücelttiklerini sanar ve cennete yaklaştıklarını iddia ederler. Halbuki iki kesim de inandıkları ya da kabul ettikleri konularla ilgili çok az veya hiç bilgi sahibirler. Dolayısıyla, birşeye inanıyorsan, veya birşeyi benimsiyorsan en güzeli o şeyle ilgili tam bilgi sahibi olmaya çalışmaktır. En sağlıklısı budur. "müslümanım" diyorsan islam'ın kaynağını okumadan bu dediğin ne kadar geçerlidir? "ateistim" diyorsan ateizmle ilgili bilimsel, felsefi kaynakları okumadan bu ne kadar geçerlidir. Ne derece sağlıklıdır. Sonuç olarak Elly arkadaşımın yaşadığı bütün bu sıkıntı ve sorunların, işte herşeyi kendi aklımız ve bilincimizle araştırmadan değerlendirmeden başkalarının, birilerinin söylediklerine bağlanmaktan kaynaklandığını düşünmekteyim.