Kültür oluşurken,kültür mühendisleri nerdeydi?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sosyoloji kategorisinde tazmanyayahnisi tarafından oluşturulan Kültür oluşurken,kültür mühendisleri nerdeydi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,222 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sosyoloji
Konu Başlığı Kültür oluşurken,kültür mühendisleri nerdeydi?
Konbuyu başlatan tazmanyayahnisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muratkarahan

tazmanyayahnisi

Üye
Yeni Üye
Katılım
20 Eyl 2017
Mesajlar
148
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaşadığımız çağda kültürün değişiminde acaba dısardan yapay mudahaleler oluyor mudur?
 
Son düzenleme:

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Yaşadığımız çağda kültürün değişiminde acaba dısardan yapay mudahaleler oluyor mudur?

Kültür yozlaşması artık baş edilemez şekilde ilerliyor. Toplum ya da kültür mühendislerinin baş rolde oldukları tartışılamaz, televizyonlar özellikle algı yönetimi konusunda çok başarılılar. İnsanın öz değerlerini yok etmeye çalışıyorlar. Toplum kendine yabancılaştıkça da sorunlarla mücadale zorlaşıyor.
 

ÜstünKişi

Ordinaryus
Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2018
Mesajlar
744
Tepkime puanı
114
Puanları
43
Günümüzde nüfus ile doğru orantılı artan haberleşme olanakları insanların farklı kültürleri daha kolay tanımasına olanak sağlıyor, tabi gelişen ulaşım olanakları da bu kültürlerin daha kolay kaynaşmasını sağlıyor. Ancak ne yazık ki gün geçtikçe aptallar daha aptal akıllılar daha akıllı olmaya başladı. Azınlık durumunda olan akıllıların (dolayısıyla zenginlerin) ceplerini daha fazla doldurmak için aptalları kullandığını ve bunu daha kolay hale getirmek için önlerinde büyük bir engel olarak duran kültürü yok etmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Bu durum aptalların içgüdüsel duygularına hoş geldiği için kimse ses çıkarmıyor. Ne diyeyim alan razı veren razı. Aptallar aptallıklarının bile farkına varamayacak kadar aptalken akıllılar için her şey mübah oluyor. Kısacası evet dışarıdan müdahele oluyor.
 

muratkarahan

Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Tem 2010
Mesajlar
169
Tepkime puanı
4
Puanları
18
Yaş
30
Kültür oluşurken belki de kültür mühendisleri oradaydı. Kültür modernizm etkisiyle merkezden çevreye lineer bir çizgi çizmektedir. Buna kültür emperyalimi gibi isimler de verilmektedir. Adorno'nun bağlı olduğu Frankfurt Okulu'nun geliştirdiği kültür endüstris kavamı da bu açıdan önemli. Hem çevre diye bahsedilen yerlerdeki kültürü günümüz teknolojisiyle evrilmekte merkeze doğru hem de o bölgelerdeki özgünlükler meta olarak kullanılmaktadır. Bu bireyin de, eknominin de dönüşümü paralelelinde gerçekleşmektedir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst